Prave svadbe da zarade novce. Dotle je došlo. Za moj ukus to je idiotski. Pozoveš nekoga i kažeš mu da ti ne dolazi bez 100Eura...Ja to jednostavno ne mogu da shvatim.Black swan wrote:za sarajevo je ok sto maraka
za hercegovinu gdje su to doveli do savrsenstva je sto eura
ionako se te pare vrate na ovaj ili onaj način
Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
- drunken tiger
#26 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
-
channel10
#27 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Nema dalje. Ako nije neko stvarno bitan, nemoj ni otici. Ako jeste, kupi/daj ono sto si i mislila i za.ebi sta je bilo u pozivnici.Cherry-Cherry wrote:Najbolje je da dođem, donesem peglu i dooobro se najedem i još tražim od konobara da mi spakuje za ponijet.![]()
Stvarno dno dna
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
jes ali ce sve to vratiti na deugim svadbama
i valja platiti 5000 salon za zvanice
-
channel10
#29 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Ono jest uredu da se pare daju, ali nije njihovo da govore sta ce neko i kako ce. To je dno, ali ono realno je najbolje novac dati i za onog sto nosi/daje i onog koji primaCherry-Cherry wrote:Evo pišem sad kolegici, kaže ona da je to ok, šta će ljudi sa pet pegli i usisivača, njena sestra je dobila četiri tostera i šest pegli, pa je onda ovako bolje, nek kupe sebi šta žele, bla bla... Ne znam, majke mi, nisam pametna
Problem u svemu ovome je sto oni od tebe zahtijevaju novac umjesto poklona. Otisli su jako nisko, ali s obzirom u kakvom kriminalnom drustvu zivimo, ovo nije nista.
-
paladinka
#30 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Ali stvarno je to odvratno sto ti kolegica radi, pa neko ce dati mozda 20 eura neko 200 eura, neko se donijeti poklon koji je vrijedan moze ga kasnije prodati , ali tako praviti pozivnicu da si obavezna davati 100 eura ... ne znam , prvi put cujem za takvo nesto .
- drunken tiger
#31 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Nešto razmišljam kakvu li će oni djecu odgojiti...
- Cherry-Cherry
#32 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Nisu mi nešto pretjerano bliski.channel10 wrote:Nema dalje. Ako nije neko stvarno bitan, nemoj ni otici. Ako jeste, kupi/daj ono sto si i mislila i za.ebi sta je bilo u pozivnici.Cherry-Cherry wrote:Najbolje je da dođem, donesem peglu i dooobro se najedem i još tražim od konobara da mi spakuje za ponijet.![]()
Stvarno dno dna
Pa to je to, oni zahtjevaju. Ja sam i mislila dati novac, doduše mislila sam 100 KM, ali ok mogu dati i 100 eura. Ali oni to zahtjevaju.channel10 wrote:Ono jest uredu da se pare daju, ali nije njihovo da govore sta ce neko i kako ce. To je dno, ali ono realno je najbolje novac dati i za onog sto nosi/daje i onog koji primaCherry-Cherry wrote:Evo pišem sad kolegici, kaže ona da je to ok, šta će ljudi sa pet pegli i usisivača, njena sestra je dobila četiri tostera i šest pegli, pa je onda ovako bolje, nek kupe sebi šta žele, bla bla... Ne znam, majke mi, nisam pametna![]()
. Jer onaj koji daje novac se rijesio belaja oko kupovine (da ne bude ono, vidi i oni kupili isto ko i mi/ja, pa ti onda nezgodno bude), a i oni dobili novac pa neka kupe sta im treba.
Problem u svemu ovome je sto oni od tebe zahtijevaju novac umjesto poklona. Otisli su jako nisko, ali s obzirom u kakvom kriminalnom drustvu zivimo, ovo nije nista.
- vazi
#33 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Meni je pozivnica skroz okchannel10 wrote:Ono jest uredu da se pare daju, ali nije njihovo da govore sta ce neko i kako ce. To je dno, ali ono realno je najbolje novac dati i za onog sto nosi/daje i onog koji primaCherry-Cherry wrote:Evo pišem sad kolegici, kaže ona da je to ok, šta će ljudi sa pet pegli i usisivača, njena sestra je dobila četiri tostera i šest pegli, pa je onda ovako bolje, nek kupe sebi šta žele, bla bla... Ne znam, majke mi, nisam pametna![]()
. Jer onaj koji daje novac se rijesio belaja oko kupovine (da ne bude ono, vidi i oni kupili isto ko i mi/ja, pa ti onda nezgodno bude), a i oni dobili novac pa neka kupe sta im treba.
Tesko je izabrati odgovarajuci rodjendanski a ne vjencani poklon, poklon u parama olaksava izbor. Na duhovit nacin kazu - nemojte se muciti, dajte pare i u redu je , posteno i ogvoreno, bRez licemjerstva
Last edited by vazi on 31/08/2015 22:40, edited 1 time in total.
- annoy
#34 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Nema šanse da bih otišla na to vjenčanje, pogotovo ako nije nitko blizak u pitanju.
Ne mogu vjerovati da netko to stvarno tako naznači na pozivnici.
Ne mogu vjerovati da netko to stvarno tako naznači na pozivnici.
- Promoe
#35 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
E svasta sam cuo sto se tice svadbi, al ti su definitivno prekucali.

- vazi
#36 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Mislim da ne zahtijevaju po 100 € od svih uzvanica vec kazu nemojte nam vi kupovati, dajte koliko hocete pa cemo mi kupiti.
Ovdje ( dijaspora, bezbeli) je najnormalnije da sastave listu zeljenih poklona , odaberu prodavnicu u kojoj se pokloni kupuju i posalju uzvanicama link tako da svako zna koji su poklono vec kupljeni i sta je ostalo za kupiti. Rodjenje djeteta ista procedura ..
Ovdje ( dijaspora, bezbeli) je najnormalnije da sastave listu zeljenih poklona , odaberu prodavnicu u kojoj se pokloni kupuju i posalju uzvanicama link tako da svako zna koji su poklono vec kupljeni i sta je ostalo za kupiti. Rodjenje djeteta ista procedura ..
- Cherry-Cherry
#37 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Pa valjda se protežeš, koliko ti je jorgan dug.Black swan wrote:jes ali ce sve to vratiti na deugim svadbama
Mogu uzeti lokal u kojem je stolica 20 eura, a mogu i gdje je 80 eura. Sad ispade da trebaju gosti da se raspitaju koliko košta taj restoran, pa da u skladu s tim donose novac...
-
channel10
#38 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
@vazi, slazem se da je bolje dati novac nego kupovati poklon, ali ovo sa pozivnicom je jako lose uradjeno. Ko ih je savjetovao da tako nesto urade, za.ebao ih je samo tako. Ja bih otkazao vjencanje
zbog sramote.
To se moglo na jako fin nacin dogovoriti sa svima, ali oni su izabrali jako ruzan nacin. Njima na obraz, ako ga uopste imaju. Sebe su osramotili, nikoga drugog, a tek pocinju.
To se moglo na jako fin nacin dogovoriti sa svima, ali oni su izabrali jako ruzan nacin. Njima na obraz, ako ga uopste imaju. Sebe su osramotili, nikoga drugog, a tek pocinju.
- annoy
#39 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
A jebiga, danas to tako ispada, očekuje se od gostiju da plate vjenčanje, i još se gleda oće li se šta zaraditi.Cherry-Cherry wrote: Pa valjda se protežeš, koliko ti je jorgan dug.
Mogu uzeti lokal u kojem je stolica 20 eura, a mogu i gdje je 80 eura. Sad ispade da trebaju gosti da se raspitaju koliko košta taj restoran, pa da u skladu s tim donose novac...
Umjesto da organiziraš vjenčanje prema svojim mogućnostima, bez brige šta će tko donijeti i hoćeš li se "pokriti". Teška je situacija danas, to znam, ali ne mora svatko imati veliko vjenčanje u skupom restoranu. Ili mora
- Sephora
#40 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Cherry-Cherry wrote:Dobila sam pozivnicu za vjenčanje, na kojoj stoji prekrižena slika pegle i zaokružena slika novčanice od 100 eura.Da li ja vama to u redu? Mislim, znam da svi više vole novac pa da kupe sebi šta im treba, odnosno potroše kako oni žele, nego da dobiju pet mikrovalnih, tri tostera, četiri sokovnika itd, ali opet meni je ovo malo neukusno... Doduše, mogu i mladenci poslije na Piku prodavati mikrovalne i tostere...
![]()
Ja uvijek nosim novac, ali neko možda nema, pa će uzeti na rate nešto od tehnike ili proslijediti jednu od svojih mnogobrojnih mikrovalnihi sad zbog ovakve pozivnice neće doći...
Prijateljica i mama mi kažu, da ne bi ni došle, da su dobile takvu pozivnicu.![]()
A vidjela sam i pozivnice u obliku novčanika...![]()
I to postoji.
Do mene je vjerovatno, ne vjerujem dok ne vidim...
- vazi
#41 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
http://www.monfairepart.com/faire-part-mariage.html
To je na zapadu uobicajena praksa i ja tu ne vidim nista ruzno
Na svadbama ne volim " prezderavanje i nalokavanje"
Mladenci ce se istrositi a svima ce biti fino. Ne znam niti jedan par mladenaca koji su "zaradili" pare na svadbi
najcesce se mladozenja istrosi i nadju se s dosta bezkorisnih pokona koji nekad idu sa svadbe na svadbu ko birvaktkle gurabija
i ko fol svak sacuvo obraz
ovako brate casno i posteno 
To je na zapadu uobicajena praksa i ja tu ne vidim nista ruzno
Na svadbama ne volim " prezderavanje i nalokavanje"
Mladenci ce se istrositi a svima ce biti fino. Ne znam niti jedan par mladenaca koji su "zaradili" pare na svadbi
- Cherry-Cherry
#42 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Ima ih pun net, ne mogu sad slikati svoju, ali izgleda otprilike ovako:

Samo što je slika novčanice od 100 eura.
- vazi
#43 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
A liste de mariage sephiSephora wrote:Cherry-Cherry wrote:Dobila sam pozivnicu za vjenčanje, na kojoj stoji prekrižena slika pegle i zaokružena slika novčanice od 100 eura.Da li ja vama to u redu? Mislim, znam da svi više vole novac pa da kupe sebi šta im treba, odnosno potroše kako oni žele, nego da dobiju pet mikrovalnih, tri tostera, četiri sokovnika itd, ali opet meni je ovo malo neukusno... Doduše, mogu i mladenci poslije na Piku prodavati mikrovalne i tostere...
![]()
Ja uvijek nosim novac, ali neko možda nema, pa će uzeti na rate nešto od tehnike ili proslijediti jednu od svojih mnogobrojnih mikrovalnihi sad zbog ovakve pozivnice neće doći...
Prijateljica i mama mi kažu, da ne bi ni došle, da su dobile takvu pozivnicu.![]()
I to postoji.
Ja ne mogu da vjerujem da slična ppzivnice postoje...
![]()
Do mene je vjerovatno, ne vjerujem dok ne vidim...
http://m.marieclaire.fr/,comment-annonc ... 00,290.asp
- vazi
#44 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Saljivo, simpaticno, posteno, bRez licemjerjaCherry-Cherry wrote:Ima ih pun net, ne mogu sad slikati svoju, ali izgleda otprilike ovako:
Sve je relativno ...
- Sephora
#45 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Ako se odlučis ici das koliko mozes..to sto je na pozivnici ne znaci da traže baš 100€ od svake zvanice...( tako je mogla biti i npvcanica od 500€)......Cherry-Cherry wrote:Ima ih pun net, ne mogu sad slikati svoju, ali izgleda otprilike ovako:
-
zrakomlat
#46 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Ti to skontaj kao poruku da se ne peglaš oko 100 eura, nego dođi da se proveseliš, ebo pareCherry-Cherry wrote:Dobila sam pozivnicu za vjenčanje, na kojoj stoji prekrižena slika pegle i zaokružena slika novčanice od 100 eura.Da li ja vama to u redu? Mislim, znam da svi više vole novac pa da kupe sebi šta im treba, odnosno potroše kako oni žele, nego da dobiju pet mikrovalnih, tri tostera, četiri sokovnika itd, ali opet meni je ovo malo neukusno... Doduše, mogu i mladenci poslije na Piku prodavati mikrovalne i tostere...
![]()
I to postoji.
- insomnia78
#47 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
ou une liste de naissance 
- Cherry-Cherry
#48 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
zrakomlat wrote:Ti to skontaj kao poruku da se ne peglaš oko 100 eura, nego dođi da se proveseliš, ebo pareCherry-Cherry wrote:Dobila sam pozivnicu za vjenčanje, na kojoj stoji prekrižena slika pegle i zaokružena slika novčanice od 100 eura.Da li ja vama to u redu? Mislim, znam da svi više vole novac pa da kupe sebi šta im treba, odnosno potroše kako oni žele, nego da dobiju pet mikrovalnih, tri tostera, četiri sokovnika itd, ali opet meni je ovo malo neukusno... Doduše, mogu i mladenci poslije na Piku prodavati mikrovalne i tostere...
![]()
I to postoji.
-
Mutivoda
#49 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Drugarici je na pozivnicama pisalo"
"Ako nam zelite poklon dati, gledajte da moze u kovertu stati"..
A sasvim mi je okej to, nisu sigurno mislili da ispod 100€ se ne smije dat.. Realno, pokloni su mi glupost, osim eto ako nije u pitanju ova lista, sto, mislim, Vazi spomenu.
"Ako nam zelite poklon dati, gledajte da moze u kovertu stati"..
A sasvim mi je okej to, nisu sigurno mislili da ispod 100€ se ne smije dat.. Realno, pokloni su mi glupost, osim eto ako nije u pitanju ova lista, sto, mislim, Vazi spomenu.
- Cherry-Cherry
#50 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Eh da, čula sam i za to. A imaju i pozivnice što izgledaju kao novčanikMutivoda wrote:Drugarici je na pozivnicama pisalo"
"Ako nam zelite poklon dati, gledajte da moze u kovertu stati"..![]()
Ali možda neko nema novac, ali ima poklon