Iseljenje u prekooceanske zemlje.
- insomnia78
#26 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Imas i blog od jedne tete koja to fino opisuje
http://zivotukanadi.blogspot.fr/2015/04 ... a.html?m=1
http://zivotukanadi.blogspot.fr/2015/04 ... a.html?m=1
-
Alamgir
#27 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Kako uopste mislis legalno dobiti papire? Za SAD može se dobiti papire kako ja znam preko lutrije i to sam zadnje godine pokušao ali nisam ove godine pobjedio zelenu karticu. Za ove druge zemlje tražim još više informacija.insomnia78 wrote:Bgm ti je mrka kapa
Bez nekog konkretnog znanja, bez nekog starrnog kapitala, bez nekog da te malo pripazi, tesko
Kako uopste mislis legalno dobiti papire?
Za sve ove zemlje koje si nabroj'o mozes naci uslove na internetu al slabo da se gdje uklapask
Za sve ove zemlje koje si nabroj'o mozes naci uslove na internetu. Može se naći puno na internetu ali može se dobiti i puno pogrešnih informacija.
al slabo da se gdje uklapask. Pa moji rođaci žive u najbogatijim državama u Evropi i oni se tamo isto slabo uklape iako pričaju tamo odlično govor koji se od njih traži i stalno gube radna mjesta jer im je teško svakog jutra ustati iz kreveta i otići raditi.
- insomnia78
#28 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Kad kazem slabo se gdje uklapas, mislim na ove programe za imigraciju
Kao samac sa srednjom skolom i bez radnog iskustva nisi bas najpozeljniji kandidat za ostati u zemlji
Kad kazem internet onda mislim na zvanicne stranice ureda za imigraciju tih zemalja
Kao samac sa srednjom skolom i bez radnog iskustva nisi bas najpozeljniji kandidat za ostati u zemlji
Kad kazem internet onda mislim na zvanicne stranice ureda za imigraciju tih zemalja
-
Alamgir
#29 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Došlo mi je na kraju ovo Your resultsinsomnia78 wrote:Dje je onaj decko?
Evo ti obdje test na zvanicnoj stranici kanadske vlade, pa vidi da li ispunjavas uslove
http://www.cic.gc.ca/ctc-vac/getting-started.asp
Based on the information you provided, the result(s) below indicates whether you may be eligible to come to Canada.
Express Entry
You might be eligible for Express Entry, which includes the following federal economic immigration programs:
the Federal Skilled Worker Program
the Federal Skilled Trades Program
the Canadian Experience Class.
Radio sam već ote testove prije nekoliko godina i šta ću ja sa njima početi? Kako ja znam iako se ima ovdje vozačka tamo ona ne vrijedi.
- insomnia78
#30 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Pa pise ti sve tamo na njihovoj stranici
Kakve sad veze vozacka ima?
-
Alamgir
#31 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Kao samac sa srednjom skolom i bez radnog iskustva nisi bas najpozeljniji kandidat za ostati u zemlji Ne mislim ni da je to moja tetka u Kanadi niti njen muž jer oboje dobijaju socijalnu pomoć i ona je se tamo razbolila i treba stalno lijekove.insomnia78 wrote:Kad kazem slabo se gdje uklapas, mislim na ove programe za imigraciju
-
Eborg
#32 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Čujem da je Kanada prilično "pitoma" za život (ne računajući klimatske uslove), u smislu da je kao mirnija i sigurnija verzija SAD-a, možda nešto dosadnija.
-
Alamgir
#33 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Mislio sam da se tamo opet mora nova vozačka vaditi koja se tamo priznaje.insomnia78 wrote:Pa pise ti sve tamo na njihovoj stranici
- Šeha
#34 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Eborg wrote:Čujem da je Kanada prilično "pitoma" za život (ne računajući klimatske uslove), u smislu da je kao mirnija i sigurnija verzija SAD-a, možda nešto dosadnija.
Dobro si cuo. Slabiji dolar, manji prihodi, veci nameti, mnogo bolja socijalna skrb (javno skolstvo, zdravstvo itd.) Elem, nekako izmedju SAD i Evrope.
-
mali_balon
#35 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Angazovanje advokata koji se bave migracijom i koji vrse procjenu tebe (da vide jesi li materijal za migracije tj trebas li im) trazenje posla, priprema za intervju, ganjanje papira i ostalog da bi se dobila useljenicka viza
Za Kanadu 1500EUR
Za NZ 3000$-4000$
Procedura ovakvog nacina odlaska moze trajati i do 6 mjeseci, zavisi koliko brzo ti nadju posao...
Za Kanadu 1500EUR
Za NZ 3000$-4000$
Procedura ovakvog nacina odlaska moze trajati i do 6 mjeseci, zavisi koliko brzo ti nadju posao...
sa http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... /index.aspYou do not need to hire a representative. It is up to you. Using one will not get your application special attention or guarantee it will be approved
-
stranacc
#36 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Alamgir
Ne vadi
Ne vadi
-
dosada_ziva
#37 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
i mene zanima, Novi Zeland ili Kanada. Kako otici ?
Hoce li biti zelena lutrija ove godine ?
blago onog ko je otis'o..
-
5korpus
#38 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Brunej u pm 
- piupiu
#39 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Mljac!Russki wrote:Papua Nova Gvineja all the way!
http://www.6yka.com/novost/88147/susret ... ve-gvineje
-
Alamgir
#40 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Hvala. Pokušati ću sa ovim ako pobijedim na Bingu ili Lutriji.mali_balon wrote:Angazovanje advokata koji se bave migracijom i koji vrse procjenu tebe (da vide jesi li materijal za migracije tj trebas li im) trazenje posla, priprema za intervju, ganjanje papira i ostalog da bi se dobila useljenicka viza
Za Kanadu 1500EUR
Za NZ 3000$-4000$
sa http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... /index.aspYou do not need to hire a representative. It is up to you. Using one will not get your application special attention or guarantee it will be approved
-
Alamgir
#41 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Zašto?stranacc wrote:Alamgir
Ne vadi
-
Alamgir
#42 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Hoce li biti zelena lutrija ove godine ? Da li ima lutrija za Novi Zeland i Kanadu?dosada_ziva wrote:i mene zanima, Novi Zeland ili Kanada. Kako otici ?
blago onog ko je otis'o.. Ne bih rekao. Svaki treći doseljenik za Kanadu se već ispod 10 godina vrati nazad u svoju zemlju i penzije su toliko slabe da se mora čak kad si u penziji i dalje raditi. Ima li iko ovdje riješenje kako se to može izbjeći?
Nije ni Novi Zeland super plate su niže nego u Njemačkoj i broj samoubistava mladih je jedan od najvećih na svijetu. Znači i tamo nešto nije u redu.
-
zrakomlat
#43 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Alamgir wrote:Kako uopste mislis legalno dobiti papire? Za SAD može se dobiti papire kako ja znam preko lutrije i to sam zadnje godine pokušao ali nisam ove godine pobjedio zelenu karticu. Za ove druge zemlje tražim još više informacija.insomnia78 wrote:Bgm ti je mrka kapa
Bez nekog konkretnog znanja, bez nekog starrnog kapitala, bez nekog da te malo pripazi, tesko
Kako uopste mislis legalno dobiti papire?
Za sve ove zemlje koje si nabroj'o mozes naci uslove na internetu al slabo da se gdje uklapask
Za sve ove zemlje koje si nabroj'o mozes naci uslove na internetu. Može se naći puno na internetu ali može se dobiti i puno pogrešnih informacija.
al slabo da se gdje uklapask. Pa moji rođaci žive u najbogatijim državama u Evropi i oni se tamo isto slabo uklape iako pričaju tamo odlično govor koji se od njih traži i stalno gube radna mjesta jer im je teško svakog jutra ustati iz kreveta i otići raditi.
Alamgire, trolaš žestoko
Alamgir wrote: Hvala. Pokušati ću sa ovim ako pobijedim na Bingu ili Lutriji.
stranacc wrote:Alamgir
Ne vadi
- Gojeni H
#44 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Mislim da nije. Ne znam kakva je situacija sada, ali negdje oko 2000. god. jedan mi jaran htio emigrirati pa poturi onaj upitnik jednom Novozelandjaninu pod nos. Ovaj je prokomentarisao nesto kao:"Ja ovo ne bih mogao proci".piupiu wrote:Po mom mišljenju - Novi Zeland najlakši za useliti, Australija najbolja za život, Kanada najbolji sistem socijalne zaštite, Amerika najinteresantnija zemlja.
Mislim da je najlaksa Kanada. Amerika, najveca zemlja mogucnosti.
-
PurpurHazel
#45 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Alamgir wrote:Ja bih htio napustiti ovu zemlju i pokušati naći svoju sreću u prekooceanskim zemljama jer ovdje ne mislim da će mi ići ikad dobro i nisam bio tamo nijedanput i u obzir dolaze zemlje SAD, Kanada, Australija i Novi Zeland i htio bio saznati gdje je najbolje trenutno imigrirati. I imam ova pitanja na ljude koji se bolje poznavaju od mene sa tim državama.
Gdje je najlakše svoj život poboljšati?
Koja zanimanja se tamo traže i gdje bi se isplatilo sebe poslovno predomisliti da se tamo može nešto uspjeti?
Kad se može tamo dobiti socijalna pomoć?
Gdje ja najlakše dobiti radnu dozvolu i mogućnost za iseljenje?
Koliko novca se treba imati za startni kapital?
U kojoj državi ostane jednoj osobi najviše novca od plate kad se plati stanarina i ostale mjesečne račune?
Koja zemlja od ovih trenutno ima najbolju radnu klimu?
Ne znam jel ranije netko spomenuo, nisam sve čitala, na NZ je živio Tomislav Perko, putopisac. Čovjek je sve živo detaljno objasnio u blogu i na web stranici, ma svaku sitnicu koja bi nekog mogla zanimati, a i uvijek je voljan pomoći.
http://tomislavperko.com/novi-zeland-po ... eseljenje/
Također, njegova FB stranica, stalno je apdejtovao o životu tamo, od prvih poslova, snalaženja, stanovanja, pa svakako pogledaj.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 522&type=3
-
dosada_ziva
#46 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
a zato je ovdje sve ureduAlamgir wrote:Hoce li biti zelena lutrija ove godine ? Da li ima lutrija za Novi Zeland i Kanadu?dosada_ziva wrote:i mene zanima, Novi Zeland ili Kanada. Kako otici ?
blago onog ko je otis'o.. Ne bih rekao. Svaki treći doseljenik za Kanadu se već ispod 10 godina vrati nazad u svoju zemlju i penzije su toliko slabe da se mora čak kad si u penziji i dalje raditi. Ima li iko ovdje riješenje kako se to može izbjeći?
Nije ni Novi Zeland super plate su niže nego u Njemačkoj i broj samoubistava mladih je jedan od najvećih na svijetu. Znači i tamo nešto nije u redu.
-
Alamgir
#47 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Šta je sa Australijom?Gojeni H wrote:Mislim da nije. Ne znam kakva je situacija sada, ali negdje oko 2000. god. jedan mi jaran htio emigrirati pa poturi onaj upitnik jednom Novozelandjaninu pod nos. Ovaj je prokomentarisao nesto kao:"Ja ovo ne bih mogao proci".piupiu wrote:Po mom mišljenju - Novi Zeland najlakši za useliti, Australija najbolja za život, Kanada najbolji sistem socijalne zaštite, Amerika najinteresantnija zemlja.![]()
Mislim da je najlaksa Kanada. Amerika, najveca zemlja mogucnosti.
-
Alamgir
#48 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Ovo mi isto pomaže. Hvala vam.PurpurHazel wrote:Alamgir wrote:Ja bih htio napustiti ovu zemlju i pokušati naći svoju sreću u prekooceanskim zemljama jer ovdje ne mislim da će mi ići ikad dobro i nisam bio tamo nijedanput i u obzir dolaze zemlje SAD, Kanada, Australija i Novi Zeland i htio bio saznati gdje je najbolje trenutno imigrirati. I imam ova pitanja na ljude koji se bolje poznavaju od mene sa tim državama.
Gdje je najlakše svoj život poboljšati?
Koja zanimanja se tamo traže i gdje bi se isplatilo sebe poslovno predomisliti da se tamo može nešto uspjeti?
Kad se može tamo dobiti socijalna pomoć?
Gdje ja najlakše dobiti radnu dozvolu i mogućnost za iseljenje?
Koliko novca se treba imati za startni kapital?
U kojoj državi ostane jednoj osobi najviše novca od plate kad se plati stanarina i ostale mjesečne račune?
Koja zemlja od ovih trenutno ima najbolju radnu klimu?
Ne znam jel ranije netko spomenuo, nisam sve čitala, na NZ je živio Tomislav Perko, putopisac. Čovjek je sve živo detaljno objasnio u blogu i na web stranici, ma svaku sitnicu koja bi nekog mogla zanimati, a i uvijek je voljan pomoći.
http://tomislavperko.com/novi-zeland-po ... eseljenje/
Također, njegova FB stranica, stalno je apdejtovao o životu tamo, od prvih poslova, snalaženja, stanovanja, pa svakako pogledaj.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 522&type=3
-
Alamgir
#49 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Ne i mi u BiH imamo privrednih i političkih problema. Može li neko postaviti linkove od popularnih vebstranica na kojima se nudi rad da ja kasnije mogu poslati moj CV na poslodavce(mislim one iz sjeverne amerike i okeanije)?dosada_ziva wrote:a zato je ovdje sve ureduAlamgir wrote:Hoce li biti zelena lutrija ove godine ? Da li ima lutrija za Novi Zeland i Kanadu?dosada_ziva wrote:i mene zanima, Novi Zeland ili Kanada. Kako otici ?
- valjuga
#50 Re: Iseljenje u prekooceanske zemlje.
Nakon što sam rekao da sam državljanin ove nazovi države,evo njihovog odgovora:insomnia78 wrote:Dje je onaj decko?
Evo ti obdje test na zvanicnoj stranici kanadske vlade, pa vidi da li ispunjavas uslove
http://www.cic.gc.ca/ctc-vac/getting-started.asp
Sorry,This on-line service is currently not available.
Kukala nam majka