Što si Janala, Janala si...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nosara

#26 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by nosara »

drunken tiger wrote:
Jao, ozujsko... :lol: Pa to ne piju ni hrvatici... :D

Ti si samo racionalan (izuzimam pivu), sto je dovoljno za pocetak... :D[/quote]
Šta fali žuji? Bolja je od sarajevske za 10 klasa (osim pemium piva).[/quote]

sarajevsko... :lol:

Imas temu o pivi, prouci malo, ne kupuj smece... Kad das lovu, pij dobro... :D
1946--1987

#27 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by 1946--1987 »

kupujem kvalitetno, jebe mi se odakle je :D
drunken tiger

#28 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by drunken tiger »

mahalas505 wrote:
drunken tiger wrote: Nisam jedini i govorim u ime svih koji neće bojkotovati. Zašto bih bojkotovao Konzum u kojem radi stotine bh. državljana?
Znaci korist imaju samo ti zaposleni i njihovi clanovi porodice. Pa bilo koji trgovaci lanac moze zaposliti te iste ljude, a veoma je bitno koliko ima proizvoda iz BiH na tim policama. Tako ovako oprecna i povrsna misljenja na ovoj i drugim temama slicne tematike su postala degutantna.
Površan/a si. Plitko razmišljaš.
nosara

#29 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by nosara »

drunken tiger wrote:
shmizlica wrote:koji klinac i kupujete vodu, odvrneš česmu i napiješ se :D
U pravu si, ali nekada baš moraš kupiti a uđeš u trgovinu i puni frižideri hadne jane a bh voda na polici stoji topla ko pišalina...Nije samo stvar u kupovini i podršci domaćem. Ima tu dosta toga što domaći proizvođači ne rade. Frižideri, marketing...Sarajevsko pivo sam do sada vidio hladno samo u jednoj trgovini. A u koju god da uđeš puni frižideri hladnog ožujskog, karlovačkog, pana i sl.
Zato sto nemaju obrt jer ti ih ne kupujes, pa ne mogu sebi priustit dzidze... Nisi fer... Trazis sve, a ne nudis nista... :bih:
nosara

#30 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by nosara »

1946--1987 wrote:kupujem kvalitetno, jebe mi se odakle je :D
:kiss:

Bosnjo dragi... :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#31 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by mk ultra »

nosara wrote:

prijatelj je našao opušak u limenci sarajevske :mrgreen:
drunken tiger

#32 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by drunken tiger »

nosara wrote:
drunken tiger wrote:
Jao, ozujsko... :lol: Pa to ne piju ni hrvatici... :D

Ti si samo racionalan (izuzimam pivu), sto je dovoljno za pocetak... :D
Šta fali žuji? Bolja je od sarajevske za 10 klasa (osim pemium piva).[/quote]

Imas temu o pivi, prouci malo, ne kupuj smece... Kad das lovu, pij dobro... :D[/quote]
Pijem dobro, pijem što mi odgovara stomaku. Da je tako kako ti pričaš svi bi pili samo jednu pivu. Zato opusti se i hajmo na hladno jedno :)
nosara

#33 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by nosara »

mk ultra wrote:
nosara wrote:

prijatelj je našao opušak u limenci sarajevske :mrgreen:
Cudi me da nije nasao punu pepeljaru... :D
Naslovnica

#34 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by Naslovnica »

Image
Ubjedljivo najbolja voda na BH tržištu!
Elem, porodično već odavno, ne da bojkotujemo, nego izbjegavamo kupovinu bilo čega što nije domaće a što ima alternativu u domaćem proizvodu.
Što nema alternativu - prisiljeni smo kupovati.
Također, i što se kupovine u Konzumu tiče, izbjegavam kada god mogu. Neka zapošljava naše ljude, itd...z apošljava i Amko, i Bingo, i Hoše, i još mnogo drugih.
Hajde neka neki naš domaći lanac proba da uradi bilo šta slično što je Konzum uradio u BH, taman i da pare nisu problem?!
Neće uspjeti 100%, spriječiće Hrvatska.
Isto tako i Dukat - nije u hrvatskom vlasništvu, pravi se u BH, ali nema veze, iz principa ću kupovati 100% domaće.
mahalas505

#35 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by mahalas505 »

drunken tiger wrote:
mahalas505 wrote:
drunken tiger wrote: Nisam jedini i govorim u ime svih koji neće bojkotovati. Zašto bih bojkotovao Konzum u kojem radi stotine bh. državljana?
Znaci korist imaju samo ti zaposleni i njihovi clanovi porodice. Pa bilo koji trgovaci lanac moze zaposliti te iste ljude, a veoma je bitno koliko ima proizvoda iz BiH na tim policama. Tako ovako oprecna i povrsna misljenja na ovoj i drugim temama slicne tematike su postala degutantna.
Površan/a si. Plitko razmišljaš.
Pa ako mozes da nam otvoris malo oci sa dubljom posljedicno-uzrocnom analizom.
Man of steel

#36 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by Man of steel »

drunken tiger wrote: Nisam jedini i govorim u ime svih koji neće bojkotovati. Zašto bih bojkotovao Konzum u kojem radi stotine bh. državljana? Zašto? Domaće kvalitetne proizvode kupujem godinama a ono što nema kupim uvozo. Hrvatska je ovim potezom zaštitila interese proizvođača i građana Hrvatske, a to je nešto što politika u BiH ni ne zna šta znači. Ne bojkotujem nikoga i smiješna je priča o bojkotu u vremenu globalnog kapitalizma. Domaći proizvođači imaju moju podršku i imat će sve dok budu imali kvalitetne proizvode.
Pa i mi ovim potezom štitimo bosanske proizvođače i interese građana BiH.

U čemu je problem?

Zašto kažeš da je smiješna priča o bojkotu u vrijeme kapitalizma a nije ti smiješno što je Hrvatska nametnula bez ikakvog razloga zabranu o uvozu mlijeka i tako se popišala na same postulate tog kapitalizma i slobodne trgovine?
spreca

#37 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by spreca »

mali_balon wrote:Lako je sad bojkotovati kada ste svi iznamakali gujce u rvatskom jadranu
imali su srecu sto je ovo objavljeno posle sezone namakanja
drunken tiger

#38 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by drunken tiger »

Man of steel wrote:
drunken tiger wrote: Nisam jedini i govorim u ime svih koji neće bojkotovati. Zašto bih bojkotovao Konzum u kojem radi stotine bh. državljana? Zašto? Domaće kvalitetne proizvode kupujem godinama a ono što nema kupim uvozo. Hrvatska je ovim potezom zaštitila interese proizvođača i građana Hrvatske, a to je nešto što politika u BiH ni ne zna šta znači. Ne bojkotujem nikoga i smiješna je priča o bojkotu u vremenu globalnog kapitalizma. Domaći proizvođači imaju moju podršku i imat će sve dok budu imali kvalitetne proizvode.

U čemu je problem?

Zašto kažeš da je smiješna priča o bojkotu u vrijeme kapitalizma a nije ti smiješno što je Hrvatska nametnula bez ikakvog razloga zabranu o uvozu mlijeka i tako se popišala na same postulate tog kapitalizma i slobodne trgovine?
Zato što bojkot hrvatskih proizvoda i zabrana uvoza mliječnih proizvoda i plasman na hrvatsko tržište nije isto. Hrvatska se nije popišala na postulate kapitalizma nego je to postulat kapitalizma-borba na tržištu i borba za tržište!! Da su proizvođači u BiH zaštićeni i podržani od politike onoliko koliko su podržani hvatski u Hrvatskoj, molili bi nas da izvozimo ne samo u Hrvatsku nego i dalje.
musicman80

#39 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by musicman80 »

spreca wrote:
mali_balon wrote:Lako je sad bojkotovati kada ste svi iznamakali gujce u rvatskom jadranu
Sta kao sljedece godine nece biti turista iz BiH u Hrvatskoj ? Pa gdje ce da idu?

Turska - PKK / ISIS teroristicki napadi.

Egipat - Muslimanska Braca / ISIS kidnapovanja, auto bombe.

Grcka - Najezda izbjeglica i migranata, losa finansijska situacija.

Francuska, Spanija, Portugal, Malta - skupo za nase pojmove.

Ostaje jedino Crna Gora i Hrvatska, realno.

Ja licno ne idem na ljetovanja, pa za sebe znam da necu nigdje, a ovi sto tradicionalno ljetuju u Makarskoj i po hrvatskom jadranu, ti ce ici i sljedece godine.
spreca

#40 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by spreca »

musicman80 wrote:
spreca wrote:
Sta kao sljedece godine nece biti turista iz BiH u Hrvatskoj ? Pa gdje ce da idu?

Turska - PKK / ISIS teroristicki napadi.

Egipat - Muslimanska Braca / ISIS kidnapovanja, auto bombe.

Grcka - Najezda izbjeglica i migranata, losa finansijska situacija.

Francuska, Spanija, Portugal, Malta - skupo za nase pojmove.

Ostaje jedino Crna Gora i Hrvatska, realno.

Ja licno ne idem na ljetovanja, pa za sebe znam da necu nigdje, a ovi sto tradicionalno ljetuju u Makarskoj i po hrvatskom jadranu, ti ce ici i sljedece godine.
eto ti spomenu tursku......kad je u turskoj bila i gora bezbjednosna situacija ljudi su isli ..zasto nebih i sada....stvar je samo u htijenju
musicman80

#41 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by musicman80 »

eto ti spomenu tursku......kad je u turskoj bila i gora bezbjednosna situacija ljudi su isli ..zasto nebih i sada....stvar je samo u htijenju
E pa dobro ako je tako, ja se izvinjavam. Ja licno ne bi ni u ludilu isao da me otmu neki primitivci i da moram u grcu da provodim odmor, ali to je samo moje misljenje, svakom svoje.
spreca

#42 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by spreca »

musicman80 wrote:
E pa dobro ako je tako, ja se izvinjavam. Ja licno ne bi ni u ludilu isao da me otmu neki primitivci i da moram u grcu da provodim odmor, ali to je samo moje misljenje, svakom svoje.
Kad su to koga oteli :lol: :lol: ..........najvise turista u turskoj strada u saobracajkama.Kompleksi gdje se nalaze turisti su zasticeni ko americke kasarne
It_is_a_Leclerc

#43 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by It_is_a_Leclerc »

Nisam nasilan, ali kad vidim nekog da nosi Janu, dođe mi da ga s onom Janom raspalim po glavuši. Pa koji IDIOT moraš biti da, u zemlji koja je druga u Evropi po vodnom bogatstvu, kupuješ vodu iz države koja je dokazano neprijateljska. Nositi Janu je cool, instagram, fora, hashtag #water i sl., a nositi DIjamant, Lipu, Oazu, Sarajevsku i sl. je "za seljake". To je dušmanska percepcija, ogavna bošnjačka malograđanština.

Bojkot, nego šta. Ja odavno bojkotujem sve što mogu. Pogotovo produkte iz Agrokor korporacije i Konzum. Nadam se da će što prije otići iz BIH.
Man of steel

#44 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by Man of steel »

drunken tiger wrote:
Man of steel wrote:

U čemu je problem?

Zato što bojkot hrvatskih proizvoda i zabrana uvoza mliječnih proizvoda i plasman na hrvatsko tržište nije isto. Hrvatska se nije popišala na postulate kapitalizma nego je to postulat kapitalizma-borba na tržištu i borba za tržište!! Da su proizvođači u BiH zaštićeni i podržani od politike onoliko koliko su podržani hvatski u Hrvatskoj, molili bi nas da izvozimo ne samo u Hrvatsku nego i dalje.
Ne vidiš li određenu dozu licemjera i dvostrukih aršina u tvojim stavovima?

Sa jedne strane braniš hrvatsku zabranu pod izgovorom da samo štite svoje tržište a sa druge strane kritikuješ nas koji ćemo bojkotom hrvatskih proizvoda isto tako zaštititi svoje tržište i naše interese.

U čemu je konkretna razlika?
AmirBaa

#45 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by AmirBaa »

It_is_a_Leclerc wrote:Nisam nasilan, ali kad vidim nekog da nosi Janu, dođe mi da ga s onom Janom raspalim po glavuši. Pa koji IDIOT moraš biti da, u zemlji koja je druga u Evropi po vodnom bogatstvu, kupuješ vodu iz države koja je dokazano neprijateljska. Nositi Janu je cool, instagram, fora, hashtag #water i sl., a nositi DIjamant, Lipu, Oazu, Sarajevsku i sl. je "za seljake". To je dušmanska percepcija, ogavna bošnjačka malograđanština.

Bojkot, nego šta. Ja odavno bojkotujem sve što mogu. Pogotovo produkte iz Agrokor korporacije i Konzum. Nadam se da će što prije otići iz BIH.
Sto onda ja nemam vode poslije 00:00 ako imamo toliko vode jebemu :( :( :(
drunken tiger

#46 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by drunken tiger »

It_is_a_Leclerc wrote:Nisam nasilan, ali kad vidim nekog da nosi Janu, dođe mi da ga s onom Janom raspalim po glavuši. Pa koji IDIOT moraš biti da, u zemlji koja je druga u Evropi po vodnom bogatstvu, kupuješ vodu iz države koja je dokazano neprijateljska. Nositi Janu je cool, instagram, fora, hashtag #water i sl., a nositi DIjamant, Lipu, Oazu, Sarajevsku i sl. je "za seljake". To je dušmanska percepcija, ogavna bošnjačka malograđanština.

100% si u pravu. I naveo si jako bitnu stvar tu a to je cool, instagram, hashtag. Ljudi idu u korak s vremenom, marketing razvaljuju, a to je misaona imenica za naše proizvođače. Nije dovoljan samo patriotski osjećaj da bi se kupovali domaći proizvodi.
spreca

#47 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by spreca »

AmirBaa wrote:

pitaj odgovorne u tvom gradu
Leons

#48 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by Leons »

Ta percepcija Jane je njihov dobar marketing. Nema to veze sa Bosnjom i probajte malo bar nekada da ne razmisljate i svodite sve na kolektiv. Domaci proizvodjaci nemaju marketing, neki uopste, evo ja za ovu Bijelu Vodu nikad nisam cuo i da je vidim u poslugi ne bi znao da je nasa.

Da Agrokor napusti BiH ko zna koliko ljudi bi bez posla ostalo, sto znaci da bi pala kupovna moc za stotine domacinstava pa onda i potrosnja.

Uglavnom, ova kampanja je jedna kretenska kampanja koja nikad nije upalila niti ce. Ni ovdje ni bilo gdje.
DaffyDuck

#49 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by DaffyDuck »

drunken tiger wrote:
Man of steel wrote:

U čemu je problem?

Pa hajd da zastitimo trziste, previse je uvoza iz HR pa onda ide HDZ&co STOP!
Pa hajd da zastitimo trziste, previse je uvoza iz SR pa onda ide RS&co STOP! Nigdje veze. Puna drzava kukolja :roll:
drunken tiger

#50 Re: Što si Janala, Janala si...

Post by drunken tiger »

spreca wrote:
AmirBaa wrote:

pitaj odgovorne u tvom gradu
Zato što su cijevi zadnji put mijenjane prije 200 godina. Na jednu čašu vode koja se natoči s česme tri čaše se izgube u cijevima. Toliko nam je loš vodovodni sistem. Lakše je povećati cijenu vode i kukati nego naći novce za obnovu sistema.
Locked