Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Grean

#26 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Grean »

Svaka treca piva po stolovima u Sarajevu NIJE Karlovacka.

Neka nam, kaze ne moze ni jedna sa njom. To ti je na erende bosanskih kora.
StupskaBitanga

#27 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by StupskaBitanga »

animals wrote:Mislim da su to gluposti ili nesposobnosti BIH ministara..
pa BIH je zemlja koja sve uvozi..i sad da joj neko zabrani izvoz malo mlijeka..
pa to je najlakse rijesiti..ali mislim da je BIH beznadezan slucaj, tu se ne moze nista rijesiti..
jer svi njeni stanovnici rade protiv nje..
svako tuđe govno nam bolje miriše nego naše vlastito
Poglanluk nema šta
Drvosjeca iz Dejcica

#28 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Na onoj temi o izbjeglicama sam rekao da što su jadnije države to se lošije odnose prema okolini i drugima, tako i Hrvatska. Ko će kome ako ne svom svome zabosti nož u leđa. Koliko ono imaju izvoznog suficita sa BiH i opet se našli smradovi da oni ulože žalbu. Da su Nijemci, Francuzi pa hajde nego oni. Jebem mi mamu svima kolektivno. Fakat treba bojkotovat sve i jednan proizvod. :oops:
smjesko071

#29 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by smjesko071 »

Ovo je tek pocetak.sljedece je zalba na izvoz mesa, a jednog dana (ako ikada dodzemo u tu fazu,ulaska u EU),bice veto na ulaz u EU, zbog granica. A ti bosnjo kupuj u konzumu,kupi ledo hajvanu,kupuj dukat,daji pare
Better Man

#30 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Better Man »

Šta očekivati od zemlje koja je počinila neke od najstrašniji ratnih zločina u BiH, jednakim kao zločini Ratka Mladića u Srebrenici, koja je srušila Stari most u Mostaru, otvarala konc. logore po Hercegovini i čiji je predsjednik Franjo Tuđman ratni zločinac, kojeg je smrt spriječila da bude uhapšen i procesuiran u Hagu. Sama presuda prliću i kompaniji sve govori.
zrakomlat

#31 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zrakomlat »

kox wrote:Juče je bio bojkot izraelskih proizvoda, danas hrvatskih, prekosutra srbijanskih ili kojih već ne. Mislim da bi nam svima bilo jednostavnije da kupujemo bh proizvode i ovi bojkoti bi bili manje-više nepotrebni.
:thumbup:
zli_hordas

#32 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zli_hordas »

smjesko071 wrote:Ovo je tek pocetak.sljedece je zalba na izvoz mesa, a jednog dana (ako ikada dodzemo u tu fazu,ulaska u EU),bice veto na ulaz u EU, zbog granica. A ti bosnjo kupuj u konzumu,kupi ledo hajvanu,kupuj dukat,daji pare
Sta zna klasicni bosnjo koji je hrvatski proizvod koji je domaci njemu je to svejedno a najvaznije je da je jevtino.
animals

#33 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by animals »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na onoj temi o izbjeglicama sam rekao da što su jadnije države to se lošije odnose prema okolini i drugima, tako i Hrvatska. Ko će kome ako ne svom svome zabosti nož u leđa. Koliko ono imaju izvoznog suficita sa BiH i opet se našli smradovi da oni ulože žalbu. Da su Nijemci, Francuzi pa hajde nego oni. Jebem mi mamu svima kolektivno. Fakat treba bojkotovat sve i jednan proizvod. :oops:
Psujes sam sebi, malo se smiri..
jel tebi jasno da su oni koji ti biras u vlasti i svi BIH stanovnici ovo napravili..
ovakvu drzavu koja ne moze nikome konkurirati, zato sto je vlast korumpirana..
drzava koja ima Bakira, Covica i Dodika, moze samo da ode u propast..
animals

#34 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by animals »

Better Man wrote:Šta očekivati od zemlje koja je počinila neke od najstrašniji ratnih zločina u BiH, jednakim kao zločini Ratka Mladića u Srebrenici, koja je srušila Stari most u Mostaru, otvarala konc. logore po Hercegovini i čiji je predsjednik Franjo Tuđman ratni zločinac, kojeg je smrt spriječila da bude uhapšen i procesuiran u Hagu. Sama presuda prliću i kompaniji sve govori.
Sad ste posli da lupetate..obratis se svom predsjedniku, pa ga pitaj zasto BIH sve uvozi..
Danguba

#35 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Danguba »

zli_hordas wrote:
smjesko071 wrote:Ovo je tek pocetak.sljedece je zalba na izvoz mesa, a jednog dana (ako ikada dodzemo u tu fazu,ulaska u EU),bice veto na ulaz u EU, zbog granica. A ti bosnjo kupuj u konzumu,kupi ledo hajvanu,kupuj dukat,daji pare
Sta zna klasicni bosnjo koji je hrvatski proizvod koji je domaci njemu je to svejedno a najvaznije je da je jevtino.
eto neka ti znas.

bojkot do daljnjeg i maksimalno. vise oni uvoze u bih nego mi u hr.
zli_hordas

#36 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zli_hordas »

Danguba wrote:
zli_hordas wrote:
eto neka ti znas.

bojkot do daljnjeg i maksimalno. vise oni uvoze u bih nego mi u hr.
Eto konzum ovisi od nas hoce ih pogodit ja mislim da vec cupaju kose.
muha_sa

#37 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by muha_sa »

http://www.radiosarajevo.ba/novost/1989 ... eka-iz-bih

Direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba izjavio je Feni da su zaprepašteni inormacijom da je jedna od zemalja članica EU uložila žalbu na izvoz bh. mlijeka u zemlje Evropske unije (EU), koji je od danas trebao da počne.

Kalaba je pojasnio da su i iz Mljekare u Livnu obaviješteni da im se suspenduje izvoz, te po traženju objašnjenja dobili informaciju da je jedna od članica Evropke unije uložila prigovor na odluku da se BiH stavi na listu zemalja iz koje se dozvoljava izvoz mlijeka u zemlje EU.

O tom prigovoru će se raspravljati 16.septembra.

Kalaba je podsjetio da su članice EU mogle do 13.augusta dati komentare na listu izvoznika iz BiH, ali da nije bilo prigovora sve do danas, kada je najavljena prva pošiljka mlijeka iz BiH za EU.

"Zaprepašteni smo. Da se to desilo u roku kada su članice mogle dati komentare i kada je status liste bio u raspravi među članicama i da su rekli da jedna članica nije dala pristanak, mi bi to shvatili. Ali, na dan kada krene izvoz da se to desi, nije nam jasno", rekao je Kalaba Feni.
Sada treba sačekati, kazao je, 16. septembar kada će se o tome raspravljati.

On je naveo da se ne može govoriti koja je članica uložila žalbu, jer je to, kako su im prenijeli, „povjerljiva informacija“.

Kalaba je dodao da sve ovo nanosi veliku štetu bh.proizvođačima mlijeka.

Po njegovim informacijama pošiljka koja je trebalo da krene iz Livna za EU već bila i ocarinjena.

Od danas četiri mljekare iz BiH trebalo je da nesmetano izvoze mlijeko i mliječne proizvode u zemlje Evropske unije, te vrše njihov provoz preko teritorije EU na druga tržišta.

Na toj listi su mljekare “Milkos” Sarajevo, Mljekara Livno, zatim “Meggle” Bihać i “Mlijekoprodukt” Kozarska Dubica.
VjecitiStudent

#38 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by VjecitiStudent »

Hrvatsko će tržište opet biti potopljeno mlijekom iz BiH

Direktorica CroMilka Rašeljka Maras upozorava na to da se uvoz iz BiH događa u izrazito nepovoljno vrijeme: sektor je već opterećen posljedicama ukidanja mliječnih kvota na razini EU i prekomjernim uvozom po dampinškim cijenama zbog ruskog embarga. “Tržište će opet biti ‘potopljeno’ mlijekom iz BiH uvozom gotovih proizvoda od strane trgovačkih lanaca, domaći će mljekarski sektor pasti na koljena, kako farmeri tako i industrija.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/hrvatsk ... bih-300575
Povodom nastavka izvoza mlijeka iz BiH, ni Danska, ni Slovenija se nisu oglasile, no komšije itekako jesu.
Danguba

#39 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Danguba »

:izet: :izet:

mnogi ce cupati kose. sama podravka plasira miliona i miliona svojih proizvoda u bih.

zasto su picke kukale da im se vrate uslovi iz cefte?

zato sto to njihovo ''smece'' ne moze da prodje na veliko eu trziste.
Drvosjeca iz Dejcica

#40 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

muha_sa wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/1989 ... eka-iz-bih

Direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba izjavio je Feni da su zaprepašteni inormacijom da je jedna od zemalja članica EU uložila žalbu na izvoz bh. mlijeka u zemlje Evropske unije (EU), koji je od danas trebao da počne.

Kalaba je pojasnio da su i iz Mljekare u Livnu obaviješteni da im se suspenduje izvoz, te po traženju objašnjenja dobili informaciju da je jedna od članica Evropke unije uložila prigovor na odluku da se BiH stavi na listu zemalja iz koje se dozvoljava izvoz mlijeka u zemlje EU.

Kalaba je podsjetio da su članice EU mogle do 13.augusta dati komentare na listu izvoznika iz BiH, ali da nije bilo prigovora sve do danas, kada je najavljena prva pošiljka mlijeka iz BiH za EU.

"Zaprepašteni smo. Da se to desilo u roku kada su članice mogle dati komentare i kada je status liste bio u raspravi među članicama i da su rekli da jedna članica nije dala pristanak, mi bi to shvatili. Ali, na dan kada krene izvoz da se to desi, nije nam jasno", rekao je Kalaba Feni.

On je naveo da se ne može govoriti koja je članica uložila žalbu, jer je to, kako su im prenijeli, „povjerljiva informacija“.

Po njegovim informacijama pošiljka koja je trebalo da krene iz Livna za EU već bila i ocarinjena.

Od danas četiri mljekare iz BiH trebalo je da nesmetano izvoze mlijeko i mliječne proizvode u zemlje Evropske unije, te vrše njihov provoz preko teritorije EU na druga tržišta.

Na toj listi su mljekare “Milkos” Sarajevo, Mljekara Livno, zatim “Meggle” Bihać i “Mlijekoprodukt” Kozarska Dubica.
Htjedoh napisati baš o ovom apsurdu jer ovim ni mljekare sa hrvatskih teritorija neće izvoziti. Jebem ti tako se brine za svoj narod izvan domovine. :oops:
smijesni_ste

#41 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by smijesni_ste »

A prije samo mjesec dana radovanje što će Hrvatska praviti probleme Srbiji pri ulasku u EU zbog rezolucije o Srebrenici i slično :D :-) :roll:
pare dare samo pare

#42 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by pare dare samo pare »

zli_hordas wrote:
Ma da,bitno je da smo odmah napali Hrvatsku, ko da su oni jedina drzava koja je potencijalno mogla uloziti zalbu. I otkud uopste Dukat u ovo prici, ljudi posteno proizvode u BiH, fabrika radi, zaposljavaju ljude. Ne kontam ja odakle ove gluposti dolaze.
sportman1

#43 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sportman1 »

obican potrosac u bih gleda prvo cijenu i kvalitetu,a na trecam mjestu je zemlja porijekla. ne znam dali je ikad igdje bojkot kolektivni uspio,a za pojedinacni bojkot :lol: :lol: . koga zaboli?
kad je ekonomije u pitanju nema tu emocija. samo interes.
Danguba

#44 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Danguba »

muha_sa wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/1989 ... eka-iz-bih

Poenta je u ovome. Ne izvozi se samo u HR pa da njihovi mljekari budu ugrozeni nego na cijelo trziste EU.

Koje su to sline od susjeda.
animals

#45 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by animals »

pare dare samo pare wrote:
zli_hordas wrote:
Ma da,bitno je da smo odmah napali Hrvatsku, ko da su oni jedina drzava koja je potencijalno mogla uloziti zalbu. I otkud uopste Dukat u ovo prici, ljudi posteno proizvode u BiH, fabrika radi, zaposljavaju ljude. Ne kontam ja odakle ove gluposti dolaze.
Ma ja pokusao reci odkud znaju da je Hrvatska, a onaj drvosjeca odmah svima jebe mamu..
smjesko071

#46 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by smjesko071 »

Reci koji su to hrvatski proizvodi jeftiniji.
neki

#47 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by neki »

Ko bi rekao da ovakav zloban potez hrvatske na kraju može donijeti korist domaćoj ekonomiji. Ovo će definitivno prouzrokovati gađenje određenom dijelu društva i povećati svijest o domaćim proizvodima. Slično kao s konzumovim preuzimanjem merkatora
starii

#48 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by starii »

treba otici u konzum i kupiti domace mlijeko i kajmak pa nek propada vindija i dukat :D
animals

#49 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by animals »

Prvo treba kupovati zdravu hranu, a ako je jos domace, jos bolje..
kamberovica polje

#50 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kamberovica polje »

neki wrote:Ko bi rekao da ovakav zloban potez hrvatske na kraju može donijeti korist domaćoj ekonomiji. Ovo će definitivno prouzrokovati gađenje određenom dijelu društva i povećati svijest o domaćim proizvodima. Slično kao s konzumovim preuzimanjem merkatora
Hoće, inače smo poznati po dosljednosti. :roll:
Post Reply