A glede Vukovog teksta, plod pjanske rezignacije, jer se našao na birou, nakon novinske avanture tokom koje mu uopće nije bilo mrsko prodati dušu đavlu. tj. Hilmi Selimoviću, i kratke profesorske, gdje, pored miliona nezaposlenih istoričara, ipak njega, pa makar i nakratko, zapade profesorsko mjesto.
Oh, kako mrzim Sarajevo
-
VjecitiStudent
#26 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Lijepo je znati da Bošnjaci, bez obzira gdje su u svijetu rođeni i žive, smiju da kritikuju samo Sarajevo, Bihać, Konjic i još nekoliko mjesta sa bošnjačkom većinom, Srbi smiju kritikovati samo Beograd, Niš, Banjaluku, Novi Sad, ..., Hrvatima je dopušteno biti kritičan samo u Mostaru, Zagrebu, Splitu, Zadru ...
A glede Vukovog teksta, plod pjanske rezignacije, jer se našao na birou, nakon novinske avanture tokom koje mu uopće nije bilo mrsko prodati dušu đavlu. tj. Hilmi Selimoviću, i kratke profesorske, gdje, pored miliona nezaposlenih istoričara, ipak njega, pa makar i nakratko, zapade profesorsko mjesto.
-
L u c i f e r
#27 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Č.O.Č.
Četnik ostaje četnik.
Četnik ostaje četnik.
- dust in the wind
#28 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
o sotono, sta mai? jesi mi dobro?L u c i f e r wrote:Č.O.Č.
Četnik ostaje četnik.
- Drvosjeca iz Dejcica
#29 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ima rezona to što pišeš. Mislim da je i Sidran bio jedno vrijeme na tom tragu kada je otišao da živi u Goražde. Bilo je perioda naročito odmah iza rata kada je bio dežurni režimski pisac.VjecitiStudent wrote:Lijepo je znati da Bošnjaci, bez obzira gdje su u svijetu rođeni i žive, smiju da kritikuju samo Sarajevo, Bihać, Konjic i još nekoliko mjesta sa bošnjačkom većinom, Srbi smiju kritikovati samo Beograd, Niš, Banjaluku, Novi Sad, ..., Hrvatima je dopušteno biti kritičan samo u Mostaru, Zagrebu, Splitu, Zadru ...![]()
Mislim da Vuk nije četnik već lične frustracije prevladale.L u c i f e r wrote:Č.O.Č.
Četnik ostaje četnik.
- Fudo Bosna
#30 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
@"Banksy"
U čemu, je "potvrda", ne filozofiraj, ne prosipaj "šuplju" svega ti? Zamisli, da je ARBIH u ratu , kao odmazdu na zločin u Srebrenici minirala samo 1 (jednu), pravoslavnu crkvu u Sarajevu ili Zenici ili Tuzli, a nije, i hvala Bogu neka nije, ponosam sam što nije? Bošnjaci se uzdržali od zločina i sada eto svi smo kao "jednaki" i u istoj rečenici nas gospodin nezavisni intelektualac spominje sa četnicima?
Ja sam bio u ratu u ovom gradu i podržao sam svjesno , kada mi je moje dijete/učenik, u okviru školskog projekta, zajedno sa pripadnicima drugih konfesija , (nije bilo jevrejskog djetetau školi), obišlo , kao vođa tog malog projekta, sve značajnije bogomolje u Sarajevu, sprijateljilo se sa sveštenikom iz SPC u Pofalićima, posjetilo/posjetili SPC na Čaršiji, nisam mu rekao : "Nemoj sine, pucali su u ratu na nas pobili nam familiju u I Bosni/protjerali itd..." I ne volim ni jedan incident u BiH od strane Bošnjaka prema Srbima i Hrvatima i ne učim djecu mržnji?
Je li misliš da su "lijepo" postupali, vojnici ta VRS prema mojoj familiji, je li misliš da su mi slali "kolače" sa brda tokom 4 godišnje opsade, moga i Vukovog rodnog grada?
Ne prosipaj šuplju, nije u pitanju, samo ,"mi valjamo", nego se traži minimum OBRAZA I OBJEKTIVNOSTI !!!
U čemu, je "potvrda", ne filozofiraj, ne prosipaj "šuplju" svega ti? Zamisli, da je ARBIH u ratu , kao odmazdu na zločin u Srebrenici minirala samo 1 (jednu), pravoslavnu crkvu u Sarajevu ili Zenici ili Tuzli, a nije, i hvala Bogu neka nije, ponosam sam što nije? Bošnjaci se uzdržali od zločina i sada eto svi smo kao "jednaki" i u istoj rečenici nas gospodin nezavisni intelektualac spominje sa četnicima?
Ja sam bio u ratu u ovom gradu i podržao sam svjesno , kada mi je moje dijete/učenik, u okviru školskog projekta, zajedno sa pripadnicima drugih konfesija , (nije bilo jevrejskog djetetau školi), obišlo , kao vođa tog malog projekta, sve značajnije bogomolje u Sarajevu, sprijateljilo se sa sveštenikom iz SPC u Pofalićima, posjetilo/posjetili SPC na Čaršiji, nisam mu rekao : "Nemoj sine, pucali su u ratu na nas pobili nam familiju u I Bosni/protjerali itd..." I ne volim ni jedan incident u BiH od strane Bošnjaka prema Srbima i Hrvatima i ne učim djecu mržnji?
Je li misliš da su "lijepo" postupali, vojnici ta VRS prema mojoj familiji, je li misliš da su mi slali "kolače" sa brda tokom 4 godišnje opsade, moga i Vukovog rodnog grada?
Ne prosipaj šuplju, nije u pitanju, samo ,"mi valjamo", nego se traži minimum OBRAZA I OBJEKTIVNOSTI !!!
Last edited by Fudo Bosna on 26/08/2015 11:45, edited 3 times in total.
- insomnia78
#31 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ma dijaspora zakuhava
- jasko_ba
#32 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Jel se ono govno od emisije jos uvijek emituje, Reflex na OBN-u? Mozda se lik reklamira malo da udje u istu, Gatalo i Raspudic svrsavaju! 
-
L u c i f e r
#33 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
dust in the wind wrote:o sotono, sta mai? jesi mi dobro?L u c i f e r wrote:Č.O.Č.
Četnik ostaje četnik.
- supercali
#34 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Naravno da nije odvojeno al ako se prica o sarajevu nek se prica o sarajevu a ne bl mo neum bjeljina...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa nije Sarajevo u paralelnoj dimenziji, izdvojeno vremensko-prostornim kontiniumom, pa da ga posmatramo zasebno. Sarajevo je dio BH društva baš kao i Banjaluka, Mostar, Neum, Zenica, Bijeljina. Dešavanja u BiH, u bivšoj Jugoslaviji i regionu su uslovila dešavanja u Saraejvu. I kako bi ti to samo posmatrao Sarajevo i dešavanju u njemu i oko njega a da ne uzmeš u obzir dešavanja u ondašnjem ili današnjem društvu u BiH i bivšoj Jugoslaviji?supercali wrote:
Ako je tema sarajevo sto i jeste onda me boli briga sta je bilo u banja luci prijedoru zenici mostaru
Do kad cete vise te fore nanovo iznositi tamo gdje ne treba a sta je bilo sa muslimanima tamo negdje
Kao sto rekoh tamo negdje nije tema nego sarajevo i dosta toga je rekao istinito koliko god se mi busali u prsa da smo multi kulti svjetski itd
Ako su problemi ovdje i prica se o njima nek se rijesava ovdje a ne ubacivati kako je tamo negdje
Zasto se nikad ne uzme primjer pozitivan iz tamo negdje a ne uvijek negativni
Zato sto ne odgovara vlastima bilo na lokalnom bilo na visem nivou
Niko da kaze kako u vitezu kod gazde pere rade i hrvati i bosnjaci i srbi i englezi i ajmo to primjeniti u nekom marketu u sarajevu (mislim to vec ima naravno samo dajem primjer) al jok glavno je e onaj se buni za nesto a odmah prica a kako je u banja luci sirokom trebinju
Ajmo mi popraviti stanje u sarajevu pa cemo onda o mostaru prijedoru itd
-
VjecitiStudent
#35 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ovo ko da je Google prevodioFudo Bosna wrote:@"Banksy"
U čemu, je "potvrda", ne filozofiraj, ne propsipaj "šuplju" svega ti? Zamisli, da je ARBIH u ratu , kao odmazdu na zločin u Srebrenici minirala samo 1 (jednu), pravoslavnu crkvu u Sarajevu ili Zenici ili Tuzli, a nije, i hvala Bogu neka nije, ponosam sam što nije? Bošnjaci se uzdržali od zločina i sada eto svi smo kao "jednaki" i u istoj rečenici nas gospodin nezavisni intelektualac spominje sa četnicima?
Ja sam bio u ratu u ovom gradu i podržao sam svjesno , kada mi je dijete/učenik u okviru školskog projekta zajedno sa pripadnicima drugih konfesija , nije bilo Jevrejskog djeteta obišlo , kao vođa tog malog projekta sve značajnije bogomolje u Sarajevu, sprijateljilo se sa sveštenikom iz SPC u Pofalićima, posjetilo SPC na Čaršiji, nisam rekao nemoj sine, pucali su u ratu na nas pobili nam familiju u I Bosni/protjerali i ne volim ni jedan incident u BiH od strane Bošnjaka prema Srbima i Hrvatima i ne učim djecu mržnji?
Je li misliš da su "lijepo" postupali taj VRS prema mojoj familiji, je li misliš da su mi slali "kolače" sa brda tokom 4 godišnje opsade, moga i Vukovog rodnog grada?
- Fudo Bosna
#36 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
dust in the wind wrote:Fudo iz Bosne molim te, pošto toliko voliŠ svoju državu, narod, spašavao bi nas od ovih radikala, nauci da se ne pise Banjalucki, Sarajevski. mislim da ljubav prema drzavi treba pokazati I poznavanjem osnova naseg jezika.
"...ebaus" , je li se piše odvojeno ili spojeno, ne znam, nisam učio škole, pouči me ?
Last edited by Fudo Bosna on 26/08/2015 11:36, edited 1 time in total.
- kritichar
#37 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Neki ne vide šumu od drveća, jesmo mi Bošnjaci stvarno takvi, nismo vidjeli ni kad su se penjali na brda, tak kad su zapucali, kad su ljudi počeli ginuti, tek tad skontali
izvačite rečenice iz koteksta, vidite stvari koje je provukao kroz bljuvanje po Bosni, samo da se vi takvi nakačite, i kažete da je u pravu
a ne vidite novog Karadžića koji će granatirati ustanovu u kojoj je radio
izvačite rečenice iz koteksta, vidite stvari koje je provukao kroz bljuvanje po Bosni, samo da se vi takvi nakačite, i kažete da je u pravu
a ne vidite novog Karadžića koji će granatirati ustanovu u kojoj je radio
-
privremeni
#38 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Spojiti temu sa temom o psima lutalicama, porivi, motivi, a i terapija ista. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#39 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Nemam pojma zašto se malo piše o pozitivnim stvarima a ima ih na svim stranama. Vjerovatno oni koji finansiraju narede šta da se piše. I ja bih volio da se više piše o pozitivnim stvarima, recimo i o tome što si naveo ali i o zapošljavanju Srba u Goraždu, Bošnjaka u RS-u...itd. Sa druge strane samo kažem da je teško samo i isključivo pričati o Sarajevu, Banjaluci, Mostaru a da ne spomenemo događaje i pojave u cijeloj BiH jer su one uticale na dešavanja u tim gradovima i sredinama.supercali wrote:Naravno da nije odvojeno al ako se prica o sarajevu nek se prica o sarajevu a ne bl mo neum bjeljina...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa nije Sarajevo u paralelnoj dimenziji, izdvojeno vremensko-prostornim kontiniumom, pa da ga posmatramo zasebno. Sarajevo je dio BH društva baš kao i Banjaluka, Mostar, Neum, Zenica, Bijeljina. Dešavanja u BiH, u bivšoj Jugoslaviji i regionu su uslovila dešavanja u Saraejvu. I kako bi ti to samo posmatrao Sarajevo i dešavanju u njemu i oko njega a da ne uzmeš u obzir dešavanja u ondašnjem ili današnjem društvu u BiH i bivšoj Jugoslaviji?supercali wrote:
Ako je tema sarajevo sto i jeste onda me boli briga sta je bilo u banja luci prijedoru zenici mostaru
Do kad cete vise te fore nanovo iznositi tamo gdje ne treba a sta je bilo sa muslimanima tamo negdje
Kao sto rekoh tamo negdje nije tema nego sarajevo i dosta toga je rekao istinito koliko god se mi busali u prsa da smo multi kulti svjetski itd
Ako su problemi ovdje i prica se o njima nek se rijesava ovdje a ne ubacivati kako je tamo negdje
Zasto se nikad ne uzme primjer pozitivan iz tamo negdje a ne uvijek negativni
Zato sto ne odgovara vlastima bilo na lokalnom bilo na visem nivou
Niko da kaze kako u vitezu kod gazde pere rade i hrvati i bosnjaci i srbi i englezi i ajmo to primjeniti u nekom marketu u sarajevu (mislim to vec ima naravno samo dajem primjer) al jok glavno je e onaj se buni za nesto a odmah prica a kako je u banja luci sirokom trebinju
Ajmo mi popraviti stanje u sarajevu pa cemo onda o mostaru prijedoru itd
-
The 51st State
#40 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
dize sidro garant pa malo intima ovo ono...
-
Fudo387
#41 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
I doooosljeee...sandzaklije, focaci...papci.insomnia78 wrote:Ma dijaspora zakuhava
-
Drinski
#42 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
pa kad se pribroje i rezidenti i ovi privremeni stanovnici (studenti, gosti, turisti, strancI), mozda ima, ali nema veze, neka ima i pola od toga, opet se ponasa mahalski, pa normalno je da ces imati ljudi koji drugacije misle, koji imaju i teroristicke pobude i sl., i sad ja trebam o tome da raspravljam, da se hvatam za glavu, pravim okrugle stolove sta li, padam u nesvijest, sta sad trebaju da beograđani raspravljaju o Čedi Jovanovići i sl., ma nabijem i njega i Neleta i one koji bi sad da se zgrazavaju nad tim.Indigont wrote:U kojem svemiru Sarajevo ima 700-800 hiljada ljudi?
-
dezurni_ucenik
#43 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Svi mrze Sarajevo.
Svi bi da kurac svoj ostre na Sarajevu.
A svi sanjaju da ce doci u Sarajevo da studiraju i na kraju da se zaposle.
Svi bi da kurac svoj ostre na Sarajevu.
A svi sanjaju da ce doci u Sarajevo da studiraju i na kraju da se zaposle.
Last edited by dezurni_ucenik on 26/08/2015 11:41, edited 1 time in total.
- muminovic
#44 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Da nele ne prica o tome koliko mrzi BiH, niko Neleta ne bi ni spominjao.
Nije mi samo jasno kako mu mozete davati pozornost sto nesto mrzi jedan obicni nebini lik.
Nije mi samo jasno kako mu mozete davati pozornost sto nesto mrzi jedan obicni nebini lik.
- Fudo Bosna
#45 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
VjecitiStudent wrote:Ovo ko da je Google prevodioFudo Bosna wrote:@"Banksy"
U čemu, je "potvrda", ne filozofiraj, ne propsipaj "šuplju" svega ti? Zamisli, da je ARBIH u ratu , kao odmazdu na zločin u Srebrenici minirala samo 1 (jednu), pravoslavnu crkvu u Sarajevu ili Zenici ili Tuzli, a nije, i hvala Bogu neka nije, ponosam sam što nije? Bošnjaci se uzdržali od zločina i sada eto svi smo kao "jednaki" i u istoj rečenici nas gospodin nezavisni intelektualac spominje sa četnicima?
Ja sam bio u ratu u ovom gradu i podržao sam svjesno , kada mi je dijete/učenik u okviru školskog projekta zajedno sa pripadnicima drugih konfesija , nije bilo Jevrejskog djeteta obišlo , kao vođa tog malog projekta sve značajnije bogomolje u Sarajevu, sprijateljilo se sa sveštenikom iz SPC u Pofalićima, posjetilo SPC na Čaršiji, nisam rekao nemoj sine, pucali su u ratu na nas pobili nam familiju u I Bosni/protjerali i ne volim ni jedan incident u BiH od strane Bošnjaka prema Srbima i Hrvatima i ne učim djecu mržnji?
Je li misliš da su "lijepo" postupali taj VRS prema mojoj familiji, je li misliš da su mi slali "kolače" sa brda tokom 4 godišnje opsade, moga i Vukovog rodnog grada?
Pa zato imamo ,"prevodioce" ,poput tebe...
-
doktor78
#46 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Gdje je ovo originalno objavljeno?
Ako je na poskoku, eto i rješenja enigme zvane Vuk Bačanović. Jednostavno, krenuo je stopama svog starijeg kolege Tunje Filipovića koji je u Nezavisnim pisao kolumne koje su milozvučne srpskom uhu, a istovremeno u Avazu jačao bošnjački nacionalizam
Ako je na poskoku, eto i rješenja enigme zvane Vuk Bačanović. Jednostavno, krenuo je stopama svog starijeg kolege Tunje Filipovića koji je u Nezavisnim pisao kolumne koje su milozvučne srpskom uhu, a istovremeno u Avazu jačao bošnjački nacionalizam
- nosara
#47 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Mislis da volis ovo sto je danas...? Ili je ono sto je nekad nepovratno bilo, bilo toliko dobro da ovo sto je danas to "nekad" ne moze pokvarit tako lako...?Fudo Bosna wrote: Vuk je sarajevsko dijete koje živi u Sarajevu. Koje je to njegovo dvorište?
Lijeno mi čitati sve, ali iz citata se čita veliki bijes i huja i lična frustracija zbog ko zna čega, upućena konkretnim likovima (Vildana. S?). Šteta, mlad, obrazovan i, učinilo mi se, inteligentan momak.
A da je Sarajevo u ovom trenutku, u svakom smislu, septička jama, jeste, duboka. Ali džaba, ja ga opet volim.
Ako je tacno da je ovo napisao, nemam rijeci... Ne zbog toga sto nije u pravu vengo zbog toga sto jos nije shvatio da je svejedno, barem ovdje, danas... I za vijeke vijekova ubuduce... Glupi Vuk...
-
mg
#48 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ja sam shvatio da je autor teksta želio da naglasi taj jedan društveni sloj Sarajeva, specifičan po selektivnosti stavova u odnosu na to odakle i kako dolete.
Sad činjenica što je autor teksta vulgaran, i što je na to Srbin a nije Alijin, izgleda samo naglašava specifikum koji zadnjih godina glasi "sve što kažeš, a nije u skladu sa mišljenjem većine, dovodi te do toga da se moraš pravdati kako nisi Četnik/ustaša/balija/alkoholičar/plaćenik/špijun itd"
Sad činjenica što je autor teksta vulgaran, i što je na to Srbin a nije Alijin, izgleda samo naglašava specifikum koji zadnjih godina glasi "sve što kažeš, a nije u skladu sa mišljenjem većine, dovodi te do toga da se moraš pravdati kako nisi Četnik/ustaša/balija/alkoholičar/plaćenik/špijun itd"
- Altsa
#49 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
sopta skontala da od pisanja ustasko fasistickih tekstova ne moze raniti svoju rvacku familiju pa pocela pisati kao normalna rvatica. kod ove vučine je obratna situacija. bio normalan pa postao govno.NataliDizdar wrote:Mislim da Sopta ima novog poslodavca, zadnjih par godina se opet okrenula ljevici.ultima_palabra wrote:Slična priča kao Gatalo i Sopta, skontao da nema hljeba od apstraktnih ljevičarskih naglabanja, sad se hoće nakačiti na Dodik-Čović sisu jer hoćeš da jedeš, hoćeš da jebeš, a to košta... more se potkačit i kakvo ambasadorsko mjesto u budućnosti.
- dust in the wind
#50 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
hahhaha, odjebaus miki maus. ali si ti i dalje nepismen.Fudo Bosna wrote:dust in the wind wrote:Fudo iz Bosne molim te, pošto toliko voliŠ svoju državu, narod, spašavao bi nas od ovih radikala, nauci da se ne pise Banjalucki, Sarajevski. mislim da ljubav prema drzavi treba pokazati I poznavanjem osnova naseg jezika.
"...ebaus" , je li se piše odvojeno ili spojeno, ne znam, nisam učio škole, pouči me ?