Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
- Leons
#26 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Sto su to gluposti? Jezik i hiatorija se na univerzitetima izucavaju.
- Thorgerson
#27 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Srbe taslace po Hrvatskoj i njihov jezik, cirilicu im ukidaju...i ajd od muke sta ce udri po svojoj staroj musteriji, bosancima.
- Radio Sarajevo
#28 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Zato što nemate nikakav naučni pristup. Budala zna da je ovo jedan te isti jezik, a vi pričate samo o nazivima, i tako već 25 godina, a to je najmanje važno.Leons wrote:Sto su to gluposti? Jezik i hiatorija se na univerzitetima izucavaju.
Jezik se na drugačiji način izučava na univerzitetima.
- Leons
#29 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Pa nije jedan isti jezik bar tako kazu najbolji univerziteti i lingvisticari na svijetu izuzev srpskih akademika.Radio Sarajevo wrote:Zato što nemate nikakav naučni pristup. Budala zna da je ovo jedan te isti jezik, a vi pričate samo o nazivima, i tako već 25 godina, a to je najmanje važno.Leons wrote:Sto su to gluposti? Jezik i hiatorija se na univerzitetima izucavaju.
Ako je jedan isti pa reci cobjece kako se zove, kad si tako uvjeren u to sto pricas nije valjda da ni ne znas kako se taj jezik zove.
- Radio Sarajevo
#30 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Koji bolan najbolji univerziteti to govore? Univerzitet u Zagrebu i Sarajevu možda?Leons wrote:Pa nije jedan isti jezik bar tako kazu najbolji univerziteti i lingvisticari na svijetu izuzev srpskih akademika.Radio Sarajevo wrote:Zato što nemate nikakav naučni pristup. Budala zna da je ovo jedan te isti jezik, a vi pričate samo o nazivima, i tako već 25 godina, a to je najmanje važno.Leons wrote:Sto su to gluposti? Jezik i hiatorija se na univerzitetima izucavaju.
Ako je jedan isti pa reci cobjece kako se zove, kad si tako uvjeren u to sto pricas nije valjda da ni ne znas kako se taj jezik zove.
Pročitaj knjigu "Jezik i nacionalizam", autorice Snježane Kordić i sve će ti se samo kazati. Imaš je u pdf-u online, besplatna je, ali izgleda da ju je džaba žena pisala.
- Leons
#31 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Harvard, Stanford, Oxford, Praski ako te slaveni zanimaju itd.
Procitaj ovo, procitaj ono. Sad bi ja trebao nekog autora navesti. Sta kaze Snjezana kako se zove taj isti jezik?
Procitaj ovo, procitaj ono. Sad bi ja trebao nekog autora navesti. Sta kaze Snjezana kako se zove taj isti jezik?
- Radio Sarajevo
#32 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Pa možeš valjda toliko pročitati, to ti je jedna rečenica. Ako ne želiš, šta ću ti ja.Leons wrote:Harvard, Stanford, Oxford, Praski ako te slaveni zanimaju itd.
Snježana kaže da je naziv "srpskohrvatski" najmanje loš od svih dosadašnjih naziva, ali da ni on ne valja.
Btw, Oxford, Stanford, Univerzitet u Amsterdamu, itd. imaju samo različite nazive. Ako kreneš studirati naš jezik, bilo koji naziv da odabereš, dobićeš istog profesora i učićeš iste stvari kao i tvoje kolege koji su odabrali onaj drugi naziv. Toliko o tome.
Bio, radio, studirao, a i družim se s jednim od profesora koji predaje "BHSCG".
- Leons
#33 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Znaci ni Snjeza ne zna kako bi se taj fantomski jezik mogao zvati pa kako ces onda ti ako ti je ona referenca....
Tim budala sa Harvarda i Amsterdama uputi dopis objasni im neke stvari ko Ridjanovic svojevremeno kad se blamirao.
Tim budala sa Harvarda i Amsterdama uputi dopis objasni im neke stvari ko Ridjanovic svojevremeno kad se blamirao.
Last edited by Leons on 24/08/2015 13:43, edited 1 time in total.
- dulekrele
#34 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Hu iz ju ?Radio Sarajevo wrote:Pa i ostali ste izgleda u 14. vijeku, s obzirom kakvim se glupostima bavite.hAZNADAR wrote: - Konstantin Filozof (pisac s kraja 14 i poc.15 v.) u spisu "Skazanie izjavljeno o pismeneh" spominje bosanski jezik uz bugarski, srpski, slovenski, ceski i hrvatski.
- Radio Sarajevo
#35 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Leons wrote:Znaci ni Snjeza ne zna kako bi se taj fantomski jezik mogao zvati pa kako ces onda ti ako ti je ona referenca....
Brate, fali ti koji padež (valjda hoćeš reći "budalama"), a i zarez bi dobro bilo da si ponegdje stavio. Ne kontam ti riječ "uputi", s obzirom da ne znam da li je koristiš kao prošlo vrijeme ili možda imperativ.
Problem i jeste što polupismeni poput tebe i pričaju o tim stvarima. Treba vam zabraniti i oglašavanje, jer ne znate ni čitati, a kamoli pisati. Napisao sam ti kako ga Snježa zove, ali očigledno nisi bio u stanju da pročitaš, predugo je...
Haj zdra'o sad. Ili možda "zdraHo", po novobosanskom. Što bi rekao moj dragi Amar Osim, "kraj priče".
- Leons
#36 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Kucam na mobitelu a i ne marim pretjerano za gramatiku a vidim ti dobto parlas taj jezik s obzirom da ne znas ni kako se zove
- Radio Sarajevo
#37 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Ja vrlo dobro znam kako se zove, ne mijenjam mu ime svakih 20 godina kao što vi radite.Leons wrote:Kucam na mobitelu a i ne marim pretjerano za gramatiku a vidim ti dobto parlas taj jezik s obzirom da ne znas ni kako se zove
- Leons
#38 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Pa jebo ga ti ja te to i citavo vrijeme ptam.Radio Sarajevo wrote:Ja vrlo dobro znam kako se zove, ne mijenjam mu ime svakih 20 godina kao što vi radite.Leons wrote:Kucam na mobitelu a i ne marim pretjerano za gramatiku a vidim ti dobto parlas taj jezik s obzirom da ne znas ni kako se zove
Kako se zove taj jezik?
- Radio Sarajevo
#39 Re: Odgovor fašistima iz SANU na temu bosanskog jezika
Leons wrote:Pa jebo ga ti ja te to i citavo vrijeme ptam.Radio Sarajevo wrote:Ja vrlo dobro znam kako se zove, ne mijenjam mu ime svakih 20 godina kao što vi radite.Leons wrote:Kucam na mobitelu a i ne marim pretjerano za gramatiku a vidim ti dobto parlas taj jezik s obzirom da ne znas ni kako se zove
Kako se zove taj jezik?