Mahalo, mahalo ko te izmisli

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dječak sa šibicama

#26 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli

Post by dječak sa šibicama »

Ima tome i 15 godina, krenuo ja u grad kad stade ispred mene automobil, kaze lik "hoces do grada?" rekoh hocu. Udji, udjem... pita on mene za moje, poimence, ispricamo se mi, ja njemu o svima u detalje. Naprica se on meni o mojoj familiji, sve zna.

Iskreno, ni dan danas ne znam ko je taj covjek bio.
Sarah24

#27 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli

Post by Sarah24 »

dječak sa šibicama wrote:Ima tome i 15 godina, krenuo ja u grad kad stade ispred mene automobil, kaze lik "hoces do grada?" rekoh hocu. Udji, udjem... pita on mene za moje, poimence, ispricamo se mi, ja njemu o svima u detalje. Naprica se on meni o mojoj familiji, sve zna.

:lol:
Danguba

#28 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli

Post by Danguba »

jao_situacije wrote:ma meni su najgore one babe obavještajci koje sjede na prozoru/balkonu/ispred zgrade i sve prate, zagledaju u kese/gepeke, pretresaju komšije..
sve znaju šta se dešava u krugu od 5 km i onda sjednu na sastanak obavještajaca sa drugim babama i razmjenjuju obavještajne podatke
jebo sipu i osu šta one sve znaju :-)
Znam za takve. Smo im se nasmijem i mahnem u znak pozdrava. One samo mogu nagadjati ko sam i sta sam. Znaju samo da zivim na tom broju i nista vise.

Imao sam jednog komsiju(r.a.) Bijeljinca koji se podlakti na svoju ogradu i tako satima. Nema sansi proci pored njega a da te ne zaustavi i onda pocinje prica. Covjek je saznao vise za godinu dana o stanarima ulice nego sto moze prosjecan Nijemac, Holandjanin, Belgijanac za svoj zivot.

Ovdje samo pricamo o fenomenu ''mahale'' koja zeli znati sto vise o ljudima u svojoj okolini.
Ljakan

#29 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli

Post by Ljakan »

dječak sa šibicama wrote:Ima tome i 15 godina, krenuo ja u grad kad stade ispred mene automobil, kaze lik "hoces do grada?" rekoh hocu. Udji, udjem... pita on mene za moje, poimence, ispricamo se mi, ja njemu o svima u detalje. Naprica se on meni o mojoj familiji, sve zna.

ma to garant da vidi jeste ga provalili kad je krisom dolazio dok nije bilo muskih kuci :lol:
nellismo

#30 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli

Post by nellismo »

Danguba wrote:Stvarno ali stvarno do kada cemo zadrzati mahalski mentalitet?

Zasto moramo znati svakog u mahali, naselju, zgradi, ulazu...zasto moramo znati gdje radi,sta radi, ko mu je sestra, gdje ona radi, koje auto vozi...Zato moramo znati 30% raje iz carsije, zasto ganjamo ''veze'' gdje god stignemo???

Hiljadu pitanja koja se odnose na mentalitet ''trenerka za izlazak''.

...ili sa mnom nesto nije u redu?
pa zato što su ljudi pesposleni, nemaju se čime baviti pa ih onda zanima šta drugi rade

ja za sad se dobro držim, samo zdravo za zdravo, često ni to :)
Bodkin

#31 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli

Post by Bodkin »

Danguba wrote:Stvarno ali stvarno do kada cemo zadrzati mahalski mentalitet?

Zasto moramo znati svakog u mahali, naselju, zgradi, ulazu...zasto moramo znati gdje radi,sta radi, ko mu je sestra, gdje ona radi, koje auto vozi...Zato moramo znati 30% raje iz carsije, zasto ganjamo ''veze'' gdje god stignemo???

Hiljadu pitanja koja se odnose na mentalitet ''trenerka za izlazak''.

...ili sa mnom nesto nije u redu?
Jednom sam se sa dva jarana vozio po gradu i vidimo kako je policija zaustavila nekakvu curu u audiju. Kaze jedan: " uu eno zaustavila policija amirovu sestru. Odoh mu poslati poruku" :mrgreen:
biscanka2

#32 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli

Post by biscanka2 »

Sto ljudi sto cudi bez obzira na geografski polozaj.
U zgradi se medjusobno poznajemo u dvoristu ili stubistu poneku rijec izmjenemo, uglavnom niko nekrije gdje radi a
u slucaju porebe medjusobno se pomognemo (vecina)- sve na zdravoj distanciji i bez nekog kafendisanja.
Komsiluk u ulici nenametljiv i u zdravom obimu radoznal sto je za mene O.K. .
Volim "znati" ko oko mene zivi, ne krijem ko sam, to meni a i komsijama daje osjecaj vece sigurnosti.
Medjusobno se poznavati ili upoznati je meni jako pozitivna stvar ukoliko osoba nije nametljiva i poznaje
granice. :bih:
Post Reply