Ima tome i 15 godina, krenuo ja u grad kad stade ispred mene automobil, kaze lik "hoces do grada?" rekoh hocu. Udji, udjem... pita on mene za moje, poimence, ispricamo se mi, ja njemu o svima u detalje. Naprica se on meni o mojoj familiji, sve zna.
Iskreno, ni dan danas ne znam ko je taj covjek bio.
Mahalo, mahalo ko te izmisli
- Sarah24
#27 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli
dječak sa šibicama wrote:Ima tome i 15 godina, krenuo ja u grad kad stade ispred mene automobil, kaze lik "hoces do grada?" rekoh hocu. Udji, udjem... pita on mene za moje, poimence, ispricamo se mi, ja njemu o svima u detalje. Naprica se on meni o mojoj familiji, sve zna.
- Danguba
#28 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli
Znam za takve. Smo im se nasmijem i mahnem u znak pozdrava. One samo mogu nagadjati ko sam i sta sam. Znaju samo da zivim na tom broju i nista vise.jao_situacije wrote:ma meni su najgore one babe obavještajci koje sjede na prozoru/balkonu/ispred zgrade i sve prate, zagledaju u kese/gepeke, pretresaju komšije..
sve znaju šta se dešava u krugu od 5 km i onda sjednu na sastanak obavještajaca sa drugim babama i razmjenjuju obavještajne podatke
jebo sipu i osu šta one sve znaju
Imao sam jednog komsiju(r.a.) Bijeljinca koji se podlakti na svoju ogradu i tako satima. Nema sansi proci pored njega a da te ne zaustavi i onda pocinje prica. Covjek je saznao vise za godinu dana o stanarima ulice nego sto moze prosjecan Nijemac, Holandjanin, Belgijanac za svoj zivot.
Ovdje samo pricamo o fenomenu ''mahale'' koja zeli znati sto vise o ljudima u svojoj okolini.
- Ljakan
#29 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli
ma to garant da vidi jeste ga provalili kad je krisom dolazio dok nije bilo muskih kucidječak sa šibicama wrote:Ima tome i 15 godina, krenuo ja u grad kad stade ispred mene automobil, kaze lik "hoces do grada?" rekoh hocu. Udji, udjem... pita on mene za moje, poimence, ispricamo se mi, ja njemu o svima u detalje. Naprica se on meni o mojoj familiji, sve zna.
-
nellismo
#30 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli
pa zato što su ljudi pesposleni, nemaju se čime baviti pa ih onda zanima šta drugi radeDanguba wrote:Stvarno ali stvarno do kada cemo zadrzati mahalski mentalitet?
Zasto moramo znati svakog u mahali, naselju, zgradi, ulazu...zasto moramo znati gdje radi,sta radi, ko mu je sestra, gdje ona radi, koje auto vozi...Zato moramo znati 30% raje iz carsije, zasto ganjamo ''veze'' gdje god stignemo???
Hiljadu pitanja koja se odnose na mentalitet ''trenerka za izlazak''.
...ili sa mnom nesto nije u redu?
ja za sad se dobro držim, samo zdravo za zdravo, često ni to
-
Bodkin
#31 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli
Jednom sam se sa dva jarana vozio po gradu i vidimo kako je policija zaustavila nekakvu curu u audiju. Kaze jedan: " uu eno zaustavila policija amirovu sestru. Odoh mu poslati poruku"Danguba wrote:Stvarno ali stvarno do kada cemo zadrzati mahalski mentalitet?
Zasto moramo znati svakog u mahali, naselju, zgradi, ulazu...zasto moramo znati gdje radi,sta radi, ko mu je sestra, gdje ona radi, koje auto vozi...Zato moramo znati 30% raje iz carsije, zasto ganjamo ''veze'' gdje god stignemo???
Hiljadu pitanja koja se odnose na mentalitet ''trenerka za izlazak''.
...ili sa mnom nesto nije u redu?
-
biscanka2
#32 Re: Mahalo, mahalo ko te izmisli
Sto ljudi sto cudi bez obzira na geografski polozaj.
U zgradi se medjusobno poznajemo u dvoristu ili stubistu poneku rijec izmjenemo, uglavnom niko nekrije gdje radi a
u slucaju porebe medjusobno se pomognemo (vecina)- sve na zdravoj distanciji i bez nekog kafendisanja.
Komsiluk u ulici nenametljiv i u zdravom obimu radoznal sto je za mene O.K. .
Volim "znati" ko oko mene zivi, ne krijem ko sam, to meni a i komsijama daje osjecaj vece sigurnosti.
Medjusobno se poznavati ili upoznati je meni jako pozitivna stvar ukoliko osoba nije nametljiva i poznaje
granice.
U zgradi se medjusobno poznajemo u dvoristu ili stubistu poneku rijec izmjenemo, uglavnom niko nekrije gdje radi a
u slucaju porebe medjusobno se pomognemo (vecina)- sve na zdravoj distanciji i bez nekog kafendisanja.
Komsiluk u ulici nenametljiv i u zdravom obimu radoznal sto je za mene O.K. .
Volim "znati" ko oko mene zivi, ne krijem ko sam, to meni a i komsijama daje osjecaj vece sigurnosti.
Medjusobno se poznavati ili upoznati je meni jako pozitivna stvar ukoliko osoba nije nametljiva i poznaje
granice.