Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

irac300

#26 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by irac300 »

Ti si k**** od šefa, bez uvrede!
Ramzess Veliki

#27 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Ramzess Veliki »

Ja bih mu dao otkaz, i to na prvu.
A pokretač teme očito nije za šefa.
Seyfo

#28 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Seyfo »

Dvije poslovice mi padoše na pamet nakon prvog posta:

"rad, trud i sreća vas mogu dovesti na visoku poziciju, ali vas samo karakter može tamo i zadržati"

i druga

"lider se ne pravi, lider se rađa".

U prevodu,ili jesi za šefa ili nisi.Nije to za tebe, šefe.
nema me tamo

#29 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by nema me tamo »

A šta ces nemaš muda jebiga tako si se rodio..

Pusti ga nek te handri u mozak i to je to.
Cini se da si se ti vec odlucio na ovu soluciju cim tražiš savjet na forumu.
L u c i f e r

#30 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by L u c i f e r »

Ramzess Veliki wrote:Ja bih mu dao otkaz, i to na prvu.
:thumbup:
JThomas

#31 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by JThomas »

šta li ti nadređeni rade... :D
Rockefeller

#32 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Rockefeller »

E svašta.
testni_akaunt

#33 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by testni_akaunt »

Ti mu šef
On ti uzeo ključeve
Ti tražiš savjet na forumu

Kontaš?
duboka_misao

#34 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by duboka_misao »

makirouz wrote: Prije izvjesnog vremena došao nam je novi kolega koji mi je odmah u prvoj radnoj sedmici bukvalno preoteo službeni automobil koji sam pretežno ja vozio. U firmi ima više automobila, međutim ja kao šef odjela dužim automobil po potrebi i svi iz mog ureda koristimo jedan auto koji sam ja vozio za potrebe svih nas.
Ne kontam , ako je u pitanju pool car nema ti tu ko sta otimati, tvoj sluzbeni nije nego je pool car, kako si ga ti vozio za potrebe svih opet ne kontam.
Jedino se mozes zaliti ako je u pitanju tvoj licni sluzbeni auto.
bingov buraz

#35 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by bingov buraz »

Nemoj da se svadjas, nabodi ga.

Paljevina od teme.
Voltriz

#36 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Voltriz »

duboka_misao wrote:
makirouz wrote: Prije izvjesnog vremena došao nam je novi kolega koji mi je odmah u prvoj radnoj sedmici bukvalno preoteo službeni automobil koji sam pretežno ja vozio. U firmi ima više automobila, međutim ja kao šef odjela dužim automobil po potrebi i svi iz mog ureda koristimo jedan auto koji sam ja vozio za potrebe svih nas.
Ne kontam , ako je u pitanju pool car nema ti tu ko sta otimati, tvoj sluzbeni nije nego je pool car, kako si ga ti vozio za potrebe svih opet ne kontam.
Jedino se mozes zaliti ako je u pitanju tvoj licni sluzbeni auto.
Mislim da je ovo poenta svega. Nije bio njegov licni sluzbeni auto nego sluzbeni za citavu firmu po potrebi. Posto se ostali do sada nisu protivili on ga je vozio i polagao prava na njega, jbg dosao novi frajer i skontao situaciju a ovim starosjediocima vjerovatno i drago posto su ljudi takvi po prirodi.

Ako si vec ostalima dao do znanja da ces samo ti voziti taj auto onda si trebao da zauzmes takav stav i sa novim likom. Uostalom ako ovakve banalne stvari ne mozes rijesiti ne znam po kojem osnovu je takva firma dobrostojeca a ti sef :D
AntiKrist

#37 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by AntiKrist »

Tata me zaposlio u jakoj firmi,a sad mi nedaju moje auto bubu :lol:
Drinski

#38 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Drinski »

Da nije on sef u kakvoj sluzbi sa vozacima, pa su svi mogli da koriste auto?
Last edited by Drinski on 19/08/2015 14:38, edited 1 time in total.
mbenz

#39 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by mbenz »

Druze trebao si jos jednu skolu (zivotnu) uciti pored svoje, tesko je biti fin i sada placas cijenu svoje dobrote i jos sef :) pa ti si ga naebo , strah te porazgovarati oci u oci bojis se kakav ces utisak ostaviti na njega a taj je tip onaj "dok si dobar prema njemu budala si, ako mu jednom nesto kazes onda si supak" .Skupi snage, sjedi s njim zovni ga u kancelaciju reci tako i tako ,ja sam sef ove sluzbe i meni je auto potrebno u svako doba dana , u slucaju da njemu nesto zatreba da dodje kod tebe i da pita treba li ti , znam da ti nece biti lako, i mi ovdje mozemo srati ovo mu ono mu ali jos sto kazes uvuko ti se pod kozu tj, vidis ga ko jarana , a budi siguran da je obrnuta pozicija tj da je on tebi sef mislim da nebi bilo nekog jaranstva izmedju vas, sve u svemu moras nesto poduzeti po tom pitanju jer ce ti oteti stolicu .
joe_black

#40 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by joe_black »

Jadan si ti sef :lol: :lol: :lol: Nagovori nadredjenog da i tebi kupi: novije i bolje auto...hahaha
Moja prognoza je da neces jos dugo biti na toj poziciji:) Zamjena je stigla
mousstapha

#41 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by mousstapha »

Pokušavam da ozbiljno shvatim ovu temu i sagledam situaciju iz tvog ugla, ali onda me prekine smijeh kada u naslovu teme pročitam da te ustvari handri "podređeni." :lol:
dobar osjecaj

#42 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by dobar osjecaj »

makirouz wrote:Radim za jednu dobrostojeću kompaniju i ja sam šef jednog odjela (ne hvalim se :) ). Prije izvjesnog vremena došao nam je novi kolega koji mi je odmah u prvoj radnoj sedmici bukvalno preoteo službeni automobil koji sam pretežno ja vozio. U firmi ima više automobila, međutim ja kao šef odjela dužim automobil po potrebi i svi iz mog ureda koristimo jedan auto koji sam ja vozio za potrebe svih nas. Sve je funkcionisalo dok se nije pridružio kolega koji očito željan društvenog statusa ne bira sredstva kako bi pokazao "nadmoć". Ja se prilično dobro slažem sa njim (uvukao mi se pod kožu) međutim kad je vožnja u pitanju on iako sam primjetio da zna da mi to smeta i dalje se lakta za ključeve. Isto tako sam primjetio da me moji nadređeni i prijateljica koja radi u istoj firmi posmatraju na drugačiji način od tada, vjerovatno misleći kako nisam dovoljno dobar za tu poziciju čim nisam u stanju da se izborim za položaj u samom odjelu, a kamoli cijeloj kompaniji. Šta biste uradili na mom mjestu? Nije moj stil da ga tužakam nadređenima, a nisam od tog posla da "vrebam" ključ od ranog jutra jer imam previše obaveza zbog kojih mi piju krv ako ih ne izvršim u roku. Pomozite, i bez zezanja molim vas.
Ja ne volim odgovornost voznje sluzbenog auta jer u firmi gdje radim postoje stroge procedure brige i pregleda vozila prije i poslije voznje i svako ostecenje koje ti mogu pripisati (ako sve ne pregledas) odbijaju od plate po nekoj cijeni koja mi se uvijek cini znatno skupljom od trzisne. Radije koristim sluzbenog vozaca i voznju sluzbenog auta ne vidim kao pitanje neke privilegije i nadmoci. Stoga mi nije bliska ni jasna tvoja pozicija i taj dozivljaj moci kroz koristenje sluzbenog auta.
Ovo sto sam naglasila u tvom postu jednako ne kontam. Po kom osnovu si ti, kako kazes "pretezno vozio". Da li je to regulisano nekim internim propisima firme ili je cisto pitanje nekog vaseg zakona copora? Kakve su to potrebe svih vas koje si ti odradjivao iskljucivo vozeci auto umjesto svih ostalih? Da li samo ti ides na sastanke u ime cijelog odjela koji pokrivas ili sta?
I slazem se s postom koji je neko iznad napisao - lideri se radjaju. Neke sitnice se mogu nauciti ili usvojiti ali neko ko se muci oko ovakvih tricarija je tesko materijal za lidera.
Danguba

#43 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Danguba »

da ne postoji kakav fluid izmedju vas? :D
Avetinho

#44 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Avetinho »

Joj trola gdje popali narod u sekundi.
makirouz

#45 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by makirouz »

Ramzess Veliki wrote:Ja bih mu dao otkaz, i to na prvu.
Ne mogu mu ja dati otkaz (ne bih i da mogu) ali mi mnogo smeta njegova nametljivost. Priroda posla je takva da nas dvoje, troje pa čak i četvero moramo istovremeno ići na teren. I on se uvijek nađe prvi do vrata i krene prema autu. Prije je to bilo spontano, kao što sam već pisao pretežno sam vozio ja kad idemo svi skupa a naravno da su vozile i druge kolege. I to mi uopšte nije smetalo, išlo je prirodnim tokom. Međutim njegovim dolaskom niko ne može doći do volana, pa čak i kad nema potrebe za izlaskom šlepa se uz nas samo kako bi vozio. Nadam se da vam je malo jasnije o čemu se radi. Svaki dan ručamo skupa i kako sad ja da postupim prema njemu? Da li da tražim svoj ili njegov premještaj?

PS. Nije druže da ja nisam za šefa nego je problem što uvijek idem na finjaka, a to mnogi koriste. Posebnu brigu mi predstavlja što znam da i moji nadređeni dijele tvoje mišljenje pa mi i oni uvale poneki zadatak viška. Posao ne trpi, rezultati su dobri ali me ipak gledaju na drugačiji način od pomenutih događaja.
insomnia78

#46 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by insomnia78 »

Nemas ti njega sta tuzakati, pogotovu se glupirati sa tim premjestajem
Jednostavno pokazi zube
Sljedeci put kad krene prema autu jasno mu pred svima kazi da auto duzis i vozis ti, osim ako ti drugacije ne odlucis
Rek'o bi ti da mu to kazes nasamo al' posto si se vec izofir'o pred svima onda moras pred svima i pokazati zube
Last edited by insomnia78 on 20/08/2015 00:24, edited 1 time in total.
Ljakan

#47 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Ljakan »

Ma kupoi kola covjeku i mirma hertzegovina.Ti ko sef valjda imas para da kupujes auta jaranima nemoj da si cicija.
Rockefeller

#48 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Rockefeller »

Čovjek se loži na auto, u čemu je problem.
Avetinho

#49 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Avetinho »

Daj meni, hocu ja da vozim. Ne dam, hocu ja. Nije nego hocu ja. Nije nego ja. itd.
Paul F.

#50 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Paul F. »

Ako sam dobro shvatio, auto služi isključivo za potrebe odjeljenja čiji si ti šef. Onda moraš napraviti pravila korištenja istog. Nema tu ništa "prirodno" ili "ko prvi djevojci".
Post Reply