Švedski krscani protiv Islama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

wanderer

Post by wanderer »

JBT wrote:Cuo sam da su Svedjani najgori narod na svijetu. A da je efendija U Sanskom Mostu najposteniji covjek na svijetu.
Mora onda da je istina. A mi se prepiremo...
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:25, edited 1 time in total.
pontia

Post by pontia »

UBL wrote:Jeste li vi ljudi normalni?!? Kakve veze ima sto je covjek procitao tu informaciju u dzamiji u Sanskom Mostu?! :x Mogao ju je procitati i u Ugandi, to nije bitno!! Ne znam ni koja je to dzamija niti poznajem tog efendiju, necu ga braniti, ali ako vam se on ne svidja, bujrum pa otvorite novu temu u kojoj cete ga kritikovati do mile volje, ovdje je nesto sasvim drugo u pitanju!!
Prijatelju, stari oprobani princip na ovom forumu, zamajavanje irelevantnim gluparijama obicno ne vezanim ni za temu ni za istinu, a u svrhu skretanja sa osnovne teme.

Naivan pokusaj da se cinjenica postojanja islamofobije ovog obima u sred Evrope zanemari vlastitom islamofobijom prema muslimanu, dzamiji, hodzi i cemu sve ne...

vec videno drugovi, vec videno :zzzz:
wanderer

Post by wanderer »

pontia wrote:
UBL wrote:Jeste li vi ljudi normalni?!? Kakve veze ima sto je covjek procitao tu informaciju u dzamiji u Sanskom Mostu?! :x Mogao ju je procitati i u Ugandi, to nije bitno!! Ne znam ni koja je to dzamija niti poznajem tog efendiju, necu ga braniti, ali ako vam se on ne svidja, bujrum pa otvorite novu temu u kojoj cete ga kritikovati do mile volje, ovdje je nesto sasvim drugo u pitanju!!
Prijatelju, stari oprobani princip na ovom forumu, zamajavanje irelevantnim gluparijama obicno ne vezanim ni za temu ni za istinu, a u svrhu skretanja sa osnovne teme.

Naivan pokusaj da se cinjenica postojanja islamofobije ovog obima u sred Evrope zanemari vlastitom islamofobijom prema muslimanu, dzamiji, hodzi i cemu sve ne...

Dosad nisam nikog vrijedjao, ali evo moram. :D
"Islamofobija ovog obima"?? Pa gdje ti zivis? Gdje si bio 11.9.2001? Sta si mislio da ce muslimani dobiti, lizalo mozda?

A sve ovo zakljucujes po jednom svedskom web sajtu?? Pa nije ni cudo da kreteni kao Suljo i dalje neometano vladaju, kad im glasacko tijelo ovako razmislja. Teladi, i treba da vas muze ova bagra. Koalicioni partner, inace cetnik, ti je u predsjednistvu, a tebe brine situacija u Svedskoj??

(Poruka adminu -- necu vise, bajke mi :lol: )
pontia

Post by pontia »

wanderer wrote:"Islamofobija ovog obima"?? Pa gdje ti zivis? Gdje si bio 11.9.2001? Sta si mislio da ce muslimani dobiti, lizalo mozda?
A to znaci svaki idiotluk u svijetu, svaki zlocin, svaka budala je simbol islama.

Mada ga citav islamski svijet osuduje pocevsi sa najrespektabilnijim autoritetima upravo Islama??

A sta su muslimani dobili sa bin ladenom i slicnima svi znamo. Kome najvise koristi Bin, takode znamo ;)
A sve ovo zakljucujes po jednom svedskom web sajtu?? Pa nije ni cudo da kreteni kao Suljo i dalje neometano vladaju, kad im glasacko tijelo ovako razmislja. Teladi, i treba da vas muze ova bagra.

:zzzz:
wanderer

Post by wanderer »

pontia wrote: A to znaci svaki idiotluk u svijetu, svaki zlocin, svaka budala je simbol islama.

Mada ga citav islamski svijet osuduje pocevsi sa najrespektabilnijim autoritetima upravo Islama??

A sta su muslimani dobili sa bin ladenom i slicnima svi znamo. Kome najvise koristi Bin, takode znamo ;)
Aha, a koji su to autoriteti? Sto se Bina tice, evo ti popricaj sa UBL-om, nesto mu je nick k'o skracen...
pontia

Post by pontia »

jah...
wanderer

Post by wanderer »

Inace, moj opci komentar na ovu priglupu, a tako provokativnu temu: Ima medju Svedima svega. Ima ih i koji razumiju, i koji ne razumiju. I rasista, i normalnog naroda.

Ali da kazem i ovo: Ne dao im Bog da su prilike drugacije, da oni nama dolaze da nam sire svoju vjeru i kake o ugrozenosti, a sve dok zive od socijale. Bilo bi ih po banderama. Pa mi i svoje iz Srebrenice ne trpimo, a sta bi tek njima, u svoj svojoj malogradjanstini i papanluku, radili!
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:26, edited 1 time in total.
wanderer

Post by wanderer »

UBL wrote:
wanderer wrote:Koalicioni partner, inace cetnik, ti je u predsjednistvu, a tebe brine situacija u Svedskoj??
Ni ja ne bih vrijedjao, al jesi li ti toliko spor da ti se mora crtati!!?!?! BUJRUM NA PODFORUM POLITIKA PA OTVORI TEMU I PRICAJ O CETNICIMA, O PREDSJEDNISTVU, ITD.!!! Ovdje se ne radi o tome!!! Po tvojoj logici bismo trebali zatvoriti sve teme koje nemaju veze sa politikom!!
Bravo, jer ovdje se naime radi o fudbalu.

Ne, ne bi trebalo pozatvarati sve ostale teme, nego bi trebalo imati malo mozga i principa pa primjeniti iste arsine. Izvini sto od tebe i bratije to ocekujem, necu vise.
winetou

Post by winetou »

U Švedskoj zaoštreni odnosi

http://aeonflux.exctazy.org/brl/misc/we ... sweden.mpg (20MB)

(Fox News)

:D
JBT

Post by JBT »

Lisac:

"
zamisli koliko indoktrinacija mora biti uspjeshna (potpuna i okonchana) kad on sjedi u cazinu i prevodi sa shvedskog na engleski jer je zabrinut za ugrozhenost i sudbinu muslimana u shvedskoj. sanski most, cazin i krajina (o bih ne govorim zadrzhavam se samo na lokalnim okvirima) naravno pucaju od ekonomskog prosperiteta i religijskih sloboda. okreni se prijatelju malo oko sebe, pogledaj hoce li na dzamiji kad osvanuti text u kojem ce neko objasniti shto se josh uvijek 90% muslimana u bih (10 god. nakon zavrshetka rata) bori kako da obezbjedi puku egzistenciju. al jebo to, nama je dobro. a da nije ovih zlotvora iz shvedske bilo bi nam josh bolje."

-Bravo.
tempora

Post by tempora »

Jag prata svenska! :roll:
dinash

Post by dinash »

zzzzz wrote:
Jel moguce da se ovako nesto desava u Svedskoj?
Cemu cudjenje, slika o cijelom svijetu uglavnom se zasniva na predrasudama.
Supertolerancija Svedjana je jedna od predrasuda

naaaajss...
St.Germain

#40 Re: Švedski krscani protiv Islama?

Post by St.Germain »

Lisac wrote: upravo tako.

zamisli koliko indoktrinacija mora biti uspjeshna (potpuna i okonchana) kad on sjedi u cazinu i prevodi sa shvedskog na engleski jer je zabrinut za ugrozhenost i sudbinu muslimana u shvedskoj. sanski most, cazin i krajina (o bih ne govorim zadrzhavam se samo na lokalnim okvirima) naravno pucaju od ekonomskog prosperiteta i religijskih sloboda. okreni se prijatelju malo oko sebe, pogledaj hoce li na dzamiji kad osvanuti text u kojem ce neko objasniti shto se josh uvijek 90% muslimana u bih (10 god. nakon zavrshetka rata) bori kako da obezbjedi puku egzistenciju. al jebo to, nama je dobro. a da nije ovih zlotvora iz shvedske bilo bi nam josh bolje.
da ovdje spomenem i zlotvore iz Francuske koji su atakovani na isti nacin zbog zakona o skidanju marame :D. Na forumu se digla tolika frka bas ko da im sa maramama i glave skidaju
gdje si bio tad da kazes ovako nesto pametno 8)
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

kub lajkan wrote:
Smajli wrote:pozivam sve Muslimane Bosne da se bore protiv ove nepravde. Uplacivanjem 10 KM na moj racun u Raiffeisen banci ce te doprinjet borbi protiv diskriminacije Muslimana u Svedskoj...Svi zainteresovani nek mi se jave. a i ako niste zainteresirani javite. vidim supljoj prici nikad kraj.
:lol:
:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja prata ocksa svenska! :D
Šandor

Post by Šandor »

Lisac, nevezano za temu.....

Mislim da se posljednjih godina ipak u vise navrata pokazalo kakav je odnos najrazvijenijih zemalja svijeta prema Islamu uopste.

Evo, jedan od tih primjera naveo je i Germa.
Iako je Germa sav ozaren zbog tog primjera.
Turska koja je otisla u potpunu krajnost......sekularizam do kosti....nepozeljna je u EU samo zato jer nije krscanska zemlja......to su skontali i Turci.....zato su i izabrali Erdoana.....
Primjera radi, u Turskoj pokrivena zena ne moze uci u opstinu da izvadi rodni list....ili u socijalno da ovjeri zdravstvenu knjizicu.....a kamo li da se skoluje.....
Kad Turska policija mlati one koji protestuju zbog toga to niko od najpoznatijih medija u svijetu ne objavljuje.....
Al hajd nebitno.....moglo bi se o tome koliko hoces.....al vise nije ni vazno.....bit ce sto mora biti.....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

pontia wrote:

Jekane, ima nas koji vrlo dobro znamo zasto isticemo i dzamiju u Sanskom Mostu i efendiju sanskog!

Zato, zacepi!

A sto se teme tice, zasniva se na tako glupoj postavci da nije vrijedno pomena o istoj! :roll: :-)
Samo jedan krajnji nepismenjakovic i oguglali nacionalista moze na osnovu onog teksta tvrditi sto tvrdi a ne sjetiti se sta je ta ista zemlja uradila za istu tu Bosnu i Hercegovinu i muslimane u njoj!

I sta i danas cini!

Znaci, opet - zacepi!

UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:27, edited 1 time in total.
Toozla

Post by Toozla »

Image
....u Svedskoj nemiri.......zdddrraaavvooooooo...... :D
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

ja sam ovu temu stavio ozbiljno jer ona je poprilicno za mene ozbiljna mada neki to ne razumiju!

ja ne volim cuti da je Islam bilo dje ugrozen jer kako nam je Muhamed a.s. prenio "veza po imanu je vaznija od krvne veze", tako da je meni kao muslimanu vaznije znati kakvo je stanje sa mojom "bracom" po vjerni nego npr. moj tecic koji nije musliman.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Mudro Sokrate, mudro... Nek si him reko...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

UBL wrote:
Vodenjak wrote: Samo jedan krajnji nepismenjakovic i oguglali nacionalista moze na osnovu onog teksta tvrditi sto tvrdi a ne sjetiti se sta je ta ista zemlja uradila za istu tu Bosnu i Hercegovinu i muslimane u njoj!

I sta i danas cini
Slazem se! Ako pogledas moje komentare vidjet ces, da uopste nisam kritikovao svedjane, jer ovo nije dovoljno za osudu, s obzirom da ovakvih primjera ima svuda u svijetu. Moja primjedba se samo odnosila na to, da vi u ama bas svaku temu morate uplitati politiku i nacionalizam u Bosni!!
UBL, stvarno mi je zao ako si se osjetio prozvanim!
Mislim da si zaista na pravi nacin postavio temu i tu nemam nikakvih dilema!
Ono na sta sam reagovao bio je jekanov post koga citiram:
pontia wrote:

Takvima poput njega je vrlo tesko objasniti da se ne radi ni o kakvoj "vlastitoj islamofobiji prema muslimanu, dzamiji, hodzi i cemu sve ne..."!
Ne mogu organski da podnesem tipovi koji vjeru koriste za mjerenje necijeg rodoljublja, a odnos prema hodzama dokazom jesi li ili nisi islamofob!
Takvima treba crtati osnovne postulate ljudskih prava, sloboda, nacina razmisljanja a svakako i licnog odnosa svakog pojedinca prema vjeri!
Pa bila to i islamska!

Upravo zato sto takvima to ne dopire ni do korijena dlake na glavi a kamo li mozga, tekst koji je bio uvod u cijelu temu se tumaci kao "napad svedskih krscana na muslimane svijeta" i "zapadnoevropsku islamofobiju"!

Bolesno do jaja!
Last edited by Vodenjak on 24/04/2005 23:27, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

treba njima dzihad objaviti....mater im nordijsku :D:D:D
pitt

Post by pitt »

Jes jes....dobro si me ispravila :D:D
Post Reply