Gradimo Sarajevo.

Ako mogu Izetbegovići mogu i Čampare, Ganići, Backovići, Šaje i svi oni zaslužni što živimo u rahatluku i sreći.SSP wrote:Sta mislite jel vrijeme promjeniti ime Titovoj? Nek se zove "Dva Izetbegovica" zbog prvog predsjednika a i trenutnog.
Bratunac, Breza, Novi Travnik, Živinice, Bugojno, Mostar, Jajce, Konjic....ušće wrote:Deder moji mudri, pametni, kulturni bravarovi pioniri budnite mi fini pa nabrojte 5 gradova u Bosni plus Hercegovini koji imaju bravarovu ulicu ....naravno ostavite se Bihaća .Tuzle i Zenice ...Hebo Aliju i Alijiće mene bravar zanima...
Zna li neko kako je Mustrafa Cerić, bivši reis u BiH, dobio pravo na vlasništvo kuće koju je prethodno koristio Rato Dugonjić?SSP wrote:Sta mislite jel vrijeme promjeniti ime Titovoj? Nek se zove "Dva Izetbegovica" zbog prvog predsjednika a i trenutnog.
_BataZiv_0809 wrote:Bratunac, Breza, Novi Travnik, Živinice, Bugojno, Mostar, Jajce, Konjic....ušće wrote:Deder moji mudri, pametni, kulturni bravarovi pioniri budnite mi fini pa nabrojte 5 gradova u Bosni plus Hercegovini koji imaju bravarovu ulicu ....naravno ostavite se Bihaća .Tuzle i Zenice ...Hebo Aliju i Alijiće mene bravar zanima...
Lave da nisi kakvu gudru konzumiraoušće wrote: Dobar si ti dobar a znaš i zašto ...Ti misliš ovaj je dovoljno glup pa neće ni skontati jelde, ja tri točke jalti tačke iza Zenice turio "nako
Nego nevidjeh pored Mostar onaj ili ovaj ne upratih da si negdje pomenuo šeher Banja luku , nema ni Višegrada a ni Trebinja ...a ne vidjeh ni Drvara zanaš li ti šta je Drvara,avidi nema ni Mrkonjić grada. Šta ono bješe u Mrkonjiću zvijezde ti te na čelu ... A što se novog Travnika tiče koja ulica je bravarova tita ti i partije...
Usput zapjevaj nam onu vašu legendarnu kako ono ide, Pići Tito preko Romanije ..i usput mi pronađi jednu uličicu na Birčansko -Romanijskom području što slobodarski dade ime opjevanom bravaru ...
calculator wrote:Zna li neko kako je Mustrafa Cerić, bivši reis u BiH, dobio pravo na vlasništvo kuće koju je prethodno koristio Rato Dugonjić?SSP wrote:Sta mislite jel vrijeme promjeniti ime Titovoj? Nek se zove "Dva Izetbegovica" zbog prvog predsjednika a i trenutnog.
Ta je kuća bila vlasništvo države RBiH, ko mu je, kada i kojim pravnim aktom prenio ppravo na tu kuću?
[/quote]ExNihilo wrote:
Zna li neko kako je Mustrafa Cerić, bivši reis u BiH, dobio pravo na vlasništvo kuće koju je prethodno koristio Rato Dugonjić?
Ta je kuća bila vlasništvo države RBiH, ko mu je, kada i kojim pravnim aktom prenio ppravo na tu kuću?
Pa dobro evo nema Zagorca vec 30 i kusur godina a Sarajevo i dalje ima stanovnike....pa sto ne naprave svo ono sto je napravljeno za vrijeme Zagorca nego jos uvijek do habanja koriste ono sto je napravljeno u njegovo vrijeme.Fudo387 wrote:A sve to napravio Zagorac a ne stanovnici Sarajeva?trambusek88 wrote:Za vrijeme dok je vladao "tamo neki zagorac" Sarajevo je doživjelo najveću ekspanziju i procvat u svojoj historiji!Fudo387 wrote:Ne vidim problem da glavna ulica u glavnom gradu drzave dobije ime po nekom Bosancu koji je tu drzavu na neki nacin zaduzio.
Recimo, Mehmed Alagic bi danasnjem Sarajevu trebao biti puno bitniji od tamo nekog Zagorca.
Kad je počeo vladati Sarajevo je bilo od Vratnika do Marijin dvora a u trenutku njegove smrti gradila se već Dobrinja.
20 godina nakon onog rata grad je vrtoglavo napredovao i bio duplo veći nego 1945, a šta imamo 20 godina nakon zadnjeg rata?
Što se tiče izgradnje imamo jedino betoniranje parkova u gradu i malo širenje prema Stupu, a tamo zgrade ko da ih je neko prosuo za razliku od planski izgrađenih naselja Dobrinja, Alipašino polje, Hrasno, Grbavica za vrijeme "tamo nekog zagorca"
Mislim reći nekom da je drogiran ,a pritome neznati koliko je stariji od tebe je u najmanju ruku nekulturno ... A ti mi dokaži da je drugačije ...Hebe se meni za Aliju , ali bar poštujte to što nije dozvolio da se potuno izbriše neka predhodna istorija..ili ako već hebete Aliju hebite redom i dajite svijetle primjre drugačijih ..jer tih postkomunističkih sranja zamotanih u " Vidi šta nam rade" je baš previše ...Nego reci ti meni kad već mene priupita ,što nabraja one gradove nije valjda da si kontoa da ja neznam pa eto da mi dokažeš ..._BataZiv_0809 wrote:Lave da nisi kakvu gudru konzumiraoušće wrote: Dobar si ti dobar a znaš i zašto ...Ti misliš ovaj je dovoljno glup pa neće ni skontati jelde, ja tri točke jalti tačke iza Zenice turio "nako
Nego nevidjeh pored Mostar onaj ili ovaj ne upratih da si negdje pomenuo šeher Banja luku , nema ni Višegrada a ni Trebinja ...a ne vidjeh ni Drvara zanaš li ti šta je Drvara,avidi nema ni Mrkonjić grada. Šta ono bješe u Mrkonjiću zvijezde ti te na čelu ... A što se novog Travnika tiče koja ulica je bravarova tita ti i partije...
Usput zapjevaj nam onu vašu legendarnu kako ono ide, Pići Tito preko Romanije ..i usput mi pronađi jednu uličicu na Birčansko -Romanijskom području što slobodarski dade ime opjevanom bravaru ...Sta hoces reci svom ovom pricom? Da Tita ima samo gdje su Bosnjaci?
Nek se zove po tebi kad si tako mudar i pametan.SSP wrote:Sta mislite jel vrijeme promjeniti ime Titovoj? Nek se zove "Dva Izetbegovica" zbog prvog predsjednika a i trenutnog.
Cetnici i ustase Tita ne mogu smisliti. Tito je najveci neprijatelj srpskog i hrvatskog naroda ikada.ušće wrote:
Dobar si ti dobar a znaš i zašto ...Ti misliš ovaj je dovoljno glup pa neće ni skontati jelde, ja tri točke jalti tačke iza Zenice turio "nako
Usput zapjevaj nam onu vašu legendarnu kako ono ide, Pići Tito preko Romanije ..i usput mi pronađi jednu uličicu na Birčansko -Romanijskom području što slobodarski dade ime opjevanom bravaru ...
Na forumu smo svi anonimni i ravnopravni. Ono po cemu se moze istaci je iskljucivo pisanje, znanje, elokvencija i duhovitost. Sad sto te neko na osnovu pisanja procijenio mladjim nego sto jesi i sumnjao u uticaj psihodelicnih supstanci, valjda je tvoj problem, a ne onog kojeg opaza.ušće wrote: Mislim reći nekom da je drogiran ,a pritome neznati koliko je stariji od tebe je u najmanju ruku nekulturno ... A ti mi dokaži da je drugačije ...Hebe se meni za Aliju , ali bar poštujte to što nije dozvolio da se potuno izbriše neka predhodna istorija..ili ako već hebete Aliju hebite redom i dajite svijetle primjre drugačijih ..jer tih postkomunističkih sranja zamotanih u " Vidi šta nam rade" je baš previše ...Nego reci ti meni kad već mene priupita ,što nabraja one gradove nije valjda da si kontoa da ja neznam pa eto da mi dokažeš ...
It_is_a_Leclerc wrote:Ja bih promijenio.
Rezolucijom Vijeća Evrope se svi komunistički režimi osuđuju zbog svojih zločina, utvrđena su višestruka kršenja ljudskih prava u tim društvima i režimima, i zaista ne vidim šta je to toliko spektakularno u tom Titu da se najveća gradska ulica mora zvati po njemu... Neka sporedna, ok, ali glavna - nikako.
Ipak, ja ne bih volio da se ulica preimenuje u neku iz recentne historije grada Sarajeva ili BIH. Treba joj dati neko fino, univerzalno ime, nevezano za režime i sisteme...
To su komunisti radili redovno._BataZiv_0809 wrote:Politickom odlukom bi prekrajali istoriju