A ja tebe kad čitam kao da čitam neku čangrizavu babu koja zaskače ljude po forumu. Pa, naravno da nitko nije stao pred matičara da se razvede. Može i to doći, naravno, ali se čovjek (obično i najčešće) udaje i ženi sa namjerom da bude zauvjek.sunceKOtepsija wrote:ko da papu slusamKatarinaKosaca wrote:Ti si se udala za čitav život...
Problemi s svekrvom
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#26 Re: Problemi s svekrvom
-
Latte
#27 Re: Problemi s svekrvom
Muz ti je nehljeb.ozenjen covjek sa materom pod istim krovom.
- zeina
#28 Re: Problemi s svekrvom
A sta bi bilo da je to njegov stan i da mater nema gdje pa mora kod njega, ili da je bolesna ne daj Boze, stara, nemocna...zar majka moze i smije biti teska svome sinu?Latte wrote:Muz ti je nehljeb.ozenjen covjek sa materom pod istim krovom.
- sadie_forever
#29 Re: Problemi s svekrvom
Nije problem ali je problem kad majka hoce da bude glavna u Svemu,od toga sta ce oblaciti do ekonomije..sreca pa muz Nije dozvoliozeina wrote:A sta bi bilo da je to njegov stan i da mater nema gdje pa mora kod njega, ili da je bolesna ne daj Boze, stara, nemocna...zar majka moze i smije biti teska svome sinu?Latte wrote:Muz ti je nehljeb.ozenjen covjek sa materom pod istim krovom.
- JThomas
#30 Re: Problemi s svekrvom
ima ovoga koliko hoćeš, ali u ovom konkretnom slučaju je fikcija.
- KatarinaKosaca
#31 Re: Problemi s svekrvom
Opusti se i ti malo. I da ste kod tvoje majke (izvinjavam se što je spominjem, čisto je hipotetički) vjerojatno ne bi bilo idealno. Zajednica, jednostavno ne ide. Nego, ti iskoristi fino, ako zna da kuha, uživaj što ne moraš umorna praviti ručak ili brisat prašinu, gledaj to sa praktične strane. I naravno, nikada nemoj zaboraviti da je ta žena, kakva god bila, majka čovjeka kojeg voliš. Kad je moja svekrva umrla, mene kao da je gorm pogodiio. Mogla sam na nju računati u svakom trenutku i za sve. Prihvatila me bukvalno kao svoje dijete i kad treba da me naruži, učini to, shvatala sam to dobronamjerno, ali i kad vodi računa šta ja volim jesti kad nas pozove na ručak. Jednostavno, u interesu ti je da imaš sa njom dobre odnose. Na pitanje šta da radiš, što manje primaj srcu sve negativno, iskoristi sve pozitivno i odseli se. Poslije je sve ljubav i prijateljstvo i supersadie_forever wrote:Nije problem ali je problem kad majka hoce da bude glavna u Svemu,od toga sta ce oblaciti do ekonomije..sreca pa muz Nije dozvolio
- zeina
#32 Re: Problemi s svekrvom
U ovom konkretnom slucaju mlada jednostavno ne moze ocima da gleda svekrvu koja joj nista konkretno ne radi...pravda za svekrvuJThomas wrote:ima ovoga koliko hoćeš, ali u ovom konkretnom slučaju je fikcija.
-
Latte
#33 Re: Problemi s svekrvom
Pod jedan krov nikad ne idu dvije zene,to je pravilo broj 1.
Ako si se ozenio/udala onda se pravi novi dom/iznajmljuje stan.
Nema tu srece ni za muza,ni zenu ni mater.
Iz 100 razloga.
Iz 100 razloga.
- KatarinaKosaca
#34 Re: Problemi s svekrvom
Život nosi nepredviđene situacije, nemoj biti tako izričit.. Bolest, starost nekog od roditelja može te natjerati pod isti krov i dužnost je djece da brinu o roditeljima i dužnost je bračnog druga da im u tome da podršku.Latte wrote:Pod jedan krov nikad ne idu dvije zene,to je pravilo broj 1.
Iz 100 razloga.
-
Latte
#35 Re: Problemi s svekrvom
Staracki dom,bolnica prave adrese za brigu o bolesnim i starim.KatarinaKosaca wrote:Život nosi nepredviđene situacije, nemoj biti tako izričit.. Bolest, starost nekog od roditelja može te natjerati pod isti krov i dužnost je djece da brinu o roditeljima i dužnost je bračnog druga da im u tome da podršku.Latte wrote:Pod jedan krov nikad ne idu dvije zene,to je pravilo broj 1.
Iz 100 razloga.
I ovdje se ne prica o bolesnoj zeni,nego udovici kojoj ocito fali kakav pantelija da je dovede u ravan pa pegla ljude
- supercali
#36 Re: Problemi s svekrvom
Preselite se u njegov bmw 
- avetinja
#37 Re: Problemi s svekrvom
Ima matera i žena na koje moraš malo zagalamiti, čisto da im razum uđe u glavu. Ne kažem da se treba istresati na njima, ali moraš stati i reći "Nije tako kao što kažeš, nisu u pravu". Uz svo poštovanje prema roditeljima, ali nisu oni uvijek u pravu. Za ženu je već druga priča.
- zeina
#38 Re: Problemi s svekrvom
Imas li ti majku? Govoriti tako o jednoj zeni majci je strasno...je li i ona mozda trebala tako razmisljati pa svoje dijete ostaviti u domu a otici uzivati u zivotu? Je li to zahvala roditeljima za sve sto su ucinili za svoje dijete?Latte wrote:Staracki dom,bolnica prave adrese za brigu o bolesnim i starim.KatarinaKosaca wrote:Život nosi nepredviđene situacije, nemoj biti tako izričit.. Bolest, starost nekog od roditelja može te natjerati pod isti krov i dužnost je djece da brinu o roditeljima i dužnost je bračnog druga da im u tome da podršku.Latte wrote:Pod jedan krov nikad ne idu dvije zene,to je pravilo broj 1.
Iz 100 razloga.
I ovdje se ne prica o bolesnoj zeni,nego udovici kojoj ocito fali kakav pantelija da je dovede u ravan pa pegla ljude
Last edited by zeina on 13/08/2015 17:41, edited 1 time in total.
-
Latte
#39 Re: Problemi s svekrvom
Ko moze majci vise pomoc od bolnice ako je bolesna nedaj boze?
Ja i zena sa posla kad dodjemo ili doktor?
Nisu te ustanove bez razloga tu.
- sunceKOtepsija
#40 Re: Problemi s svekrvom
KatarinaKosaca wrote:Opusti se i ti malo. I da ste kod tvoje majke (izvinjavam se što je spominjem, čisto je hipotetički) vjerojatno ne bi bilo idealno. Zajednica, jednostavno ne ide. Nego, ti iskoristi fino, ako zna da kuha, uživaj što ne moraš umorna praviti ručak ili brisat prašinu, gledaj to sa praktične strane.sadie_forever wrote:Nije problem ali je problem kad majka hoce da bude glavna u Svemu,od toga sta ce oblaciti do ekonomije..sreca pa muz Nije dozvolio
- sunceKOtepsija
#41 Re: Problemi s svekrvom
dodosmo i do bolnice, na kraju ce bit "stavite je u dom za stare, a vi se sirite po kuci"Latte wrote:Ko moze majci vise pomoc od bolnice ako je bolesna nedaj boze?
-
Latte
#42 Re: Problemi s svekrvom
Da si se bar potrudio da procitas ne bi napisao to
- sunceKOtepsija
#43 Re: Problemi s svekrvom
sirotinjo ne zeni seLatte wrote:Pod jedan krov nikad ne idu dvije zene,to je pravilo broj 1.
- zeina
#44 Re: Problemi s svekrvom
Bolest je drugo ali cesto i kad je bolesna doktori je posalju na kucno lijecenje jer bolest nije toliko uznapredovala. Domovi su zlo, ljudi u domovima su kao u zatvoru i kao osobe bez ikakve licnosti, postovanja i identiteta...tu se ostavljaju da umru jer vise ne mogu doprinijeti iako su citav zivot radili za svoju djecu, umiru okruzeni osobama koje nikad nisu poznavali, bez ljubavi i tople rijeci, odbaceni od svih...strasna je to sudbina i strasno je da djeca tako mogu postupiti sa svojim roditeljima, a ostarice i sami jednoga danaLatte wrote:Ko moze majci vise pomoc od bolnice ako je bolesna nedaj boze?
- sunceKOtepsija
#45 Re: Problemi s svekrvom
zenu ponekad i udaritavetinja wrote:Ima matera i žena na koje moraš malo zagalamiti, čisto da im razum uđe u glavu. Ne kažem da se treba istresati na njima, ali moraš stati i reći "Nije tako kao što kažeš, nisu u pravu". Uz svo poštovanje prema roditeljima, ali nisu oni uvijek u pravu. Za ženu je već druga priča.
-
Latte
#46 Re: Problemi s svekrvom
Ako se nema 200 300 maraka za kirije i pametnije je takosunceKOtepsija wrote:sirotinjo ne zeni seLatte wrote:Pod jedan krov nikad ne idu dvije zene,to je pravilo broj 1.
-
paladinka
#47 Re: Problemi s svekrvom
Vise ces roditeljima pomoci kad stanes na svoje noge nego citav zivot uz maminu suknju . Tek se uzeli , oni trebaju da planiraju svoju buducnost , a i svekrva je u najboljim godinama , treba svako na svoju stranu a vrijeme kad ce njoj trebat pomoc ce doci , to je garant i to je obaveza i ovako i onako.
- avetinja
#48 Re: Problemi s svekrvom
To nikada. Samo u slućaju da žena prva na tebe digne ruku. Nisam nasilnik, ali sam se nagledao svakavih matera i snaha u borbi za sina/muža i kažem da nekada moraš zagalamiti.sunceKOtepsija wrote:zenu ponekad i udaritavetinja wrote:Ima matera i žena na koje moraš malo zagalamiti, čisto da im razum uđe u glavu. Ne kažem da se treba istresati na njima, ali moraš stati i reći "Nije tako kao što kažeš, nisu u pravu". Uz svo poštovanje prema roditeljima, ali nisu oni uvijek u pravu. Za ženu je već druga priča.
- zeina
#49 Re: Problemi s svekrvom
Jest pametnije je svrljat okolo, trosit zivot uzalud, bludnicit..a zapravo biti sam samcat na svijetu, bez kuceta i maceta i nekog razloga za koji bi zivio....pametnije je to nego se ozenit i zivit sa majkom pod istim krovom, tom zlom zenom koja te ucila prve rijeci, prve korake, prala te kad se ukenjas i upisas, napravila covjeka od tebe...sad ta ista majka odjednom postade toliki teret i problem u zivotu, tog zla se treba rijesit po svaku cijenu
-
Latte
#50 Re: Problemi s svekrvom
I koja ce ti dodat peskir kad neces da svrsis u mladu.