Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- Šunj
- dječak sa šibicama
#27 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ovi iz `82 su se posebno proslavili.
Otisli kao favoriti iz sjene, ispali od Sjeverne Irske.
-
kakavdanakneiskustvu
#28 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
dječak sa šibicama wrote:Ovi iz `82 su se posebno proslavili.
previse zvijezda bilo u timu
-
Fudo387
#29 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ipak je bilo vise kockara i alkoholicara.kakavdanakneiskustvu wrote:dječak sa šibicama wrote:Ovi iz `82 su se posebno proslavili.
-
TheMule
#30 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa objektivno gledajuci u pravu je. Ne moze se izgraditi nesto jako komadanjem na manje dijelove. Ovo sad mozda nije smetljiste, ali nije civilizacija, vec samo prezivljavanje. 6 zemalja koje zive od trgovine.
- rajv0sa
#31 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ubleha o ublehaskoj drzavi. Jel iz budzeta smetljista zaradjujes i vodas studentice po kafama. Drzava na kredit. Bravar americkim dolarima financiro ta famozna besplatna skolovanja, zdravstva itd. Umro bravar nema kredita, nema drzave.
-
kakavdanakneiskustvu
#32 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Fudo387 wrote:Ipak je bilo vise kockara i alkoholicara.kakavdanakneiskustvu wrote:dječak sa šibicama wrote:Ovi iz `82 su se posebno proslavili.
koji su glumili neke zvijezde
-
5 0 5
#33 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
za razliku od danasnjeg vremena, kada razni unisi, energoinvesti, zrakovi i sokoli, putevi i vranice prave milijarde maraka vani, da bi mogli ne samo imati besplatno zdravstvo, nego i brojeve telefona na kojima mozemo donirati pare, koje nam opet cure iz usiju, za one koji zele luksuzan ljecnicki tretman u bolnicama francuske, austrije, njemacke pa i te amerike od kojih je tito pozajmljivao.rajv0sa wrote:Ubleha o ublehaskoj drzavi. Jel iz budzeta smetljista zaradjujes i vodas studentice po kafama. Drzava na kredit. Bravar americkim dolarima financiro ta famozna besplatna skolovanja, zdravstva itd. Umro bravar nema kredita, nema drzave.
nabroj mi dvije zdravstvene ustanove napravljene od drzavnih para u zadnjih cetvrt stoljeca? ili jedno pozoriste? jedan stadion? jedan muzej? jednu sportsku ili koncertnu dvoranu? kino?
- JThomas
#34 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
i ne trebaju nam strani krediti da platimo plate na budžetu.
ili...?
ili...?
- AntiKrist
#35 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Hebla vas jugosrbija,kratko sjecanje imate ko sharani,ja znam da sam cheko u redu za 10 deka kafe po 4 sata,mati me posalje u radnju,noge mi djecije otpadnu cekajuc...odemo u Podgoru na more i jedemo pasulj sa pohovanom sniclom a shvabe deru jastoga od 5 kila,mi parimo ochi,u skoli nema profesora i nastavnika da se zove Mustafa ili Munevera,sve Stojani,Milani i Ivanke,u JNA sve oficiri Srbi,musliman mogo bit kapetan prve klase vrh vrhova,a oficiri srbi vozali reno 21 kad je moj babo vozo skodu raspalu,hebla vas jugosrbija,,,,,trosobni stanovi rezervisani za srbe,a muslimanima garsonjere,direktori srbi a rudari muslimani,....hebla vas jugosrbija,hebo vas Tito 
-
mudrac2
#36 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
istina, ali i bošnjaci su tome dosta doprinjeli. Ni tada, kao ni danas, ne cijene obrazovanje. ženama do juče nije bilo dozvoljeno školovanje itd.AntiKrist wrote:Hebla vas jugosrbija,kratko sjecanje imate ko sharani,ja znam da sam cheko u redu za 10 deka kafe po 4 sata,mati me posalje u radnju,noge mi djecije otpadnu cekajuc...odemo u Podgoru na more i jedemo pasulj sa pohovanom sniclom a shvabe deru jastoga od 5 kila,mi parimo ochi,u skoli nema profesora i nastavnika da se zove Mustafa ili Munevera,sve Stojani,Milani i Ivanke,u JNA sve oficiri Srbi,musliman mogo bit kapetan prve klase vrh vrhova,a oficiri srbi vozali reno 21 kad je moj babo vozo skodu raspalu,hebla vas jugosrbija,,,,,trosobni stanovi rezervisani za srbe,a muslimanima garsonjere,direktori srbi a rudari muslimani,....hebla vas jugosrbija,hebo vas Tito
- kamberovica polje
#37 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ali...ali...nije se smjelo u džamiju/crkvu/sinagogu. 
-
Cybernetic
#38 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 21:14, edited 1 time in total.
- XXS
#39 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Al' su zato zene mogle same do Zenice.kamberovica polje wrote:Ali...ali...nije se smjelo u džamiju/crkvu/sinagogu.
- AntiKrist
#40 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ako je neparna registarska tablica i ako ima gorivaXXS wrote:Al' su zato zene mogle same do Zenice.kamberovica polje wrote:Ali...ali...nije se smjelo u džamiju/crkvu/sinagogu.
- graue_maus
#41 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
XXS wrote:Al' su zato zene mogle same do Zenice.kamberovica polje wrote:Ali...ali...nije se smjelo u džamiju/crkvu/sinagogu.
-
Aerodromsko
- rajv0sa
#43 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ako je javni zahod filozofski fakultet u sarajevu i diploma na istom koja se izravno bavi ovime uredu. Mislim da je valjala ne bi propala i tu je kraj, pa sto ako je tako divna ode vise ljudi u inostranstvo nego kada je rat poceo. Komunizam utopijska ubleha, koja nije ni 10% primjenjivana u jugoslaviji. Jednoumlje i (polu)diktatura ne mogu nikako biti napredna ideologija.Cybernetic wrote:Ekspertiza iz javnog zahoda.rajv0sa wrote:Ubleha o ublehaskoj drzavi. Jel iz budzeta smetljista zaradjujes i vodas studentice po kafama. Drzava na kredit. Bravar americkim dolarima financiro ta famozna besplatna skolovanja, zdravstva itd. Umro bravar nema kredita, nema drzave.
-
indiana_nije_dzons
#44 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
koja laž i podvala, apsolutno nije tačno.mudrac2 wrote:istina, ali i bošnjaci su tome dosta doprinjeli. Ni tada, kao ni danas, ne cijene obrazovanje. ženama do juče nije bilo dozvoljeno školovanje itd.AntiKrist wrote:Hebla vas jugosrbija,kratko sjecanje imate ko sharani,ja znam da sam cheko u redu za 10 deka kafe po 4 sata,mati me posalje u radnju,noge mi djecije otpadnu cekajuc...odemo u Podgoru na more i jedemo pasulj sa pohovanom sniclom a shvabe deru jastoga od 5 kila,mi parimo ochi,u skoli nema profesora i nastavnika da se zove Mustafa ili Munevera,sve Stojani,Milani i Ivanke,u JNA sve oficiri Srbi,musliman mogo bit kapetan prve klase vrh vrhova,a oficiri srbi vozali reno 21 kad je moj babo vozo skodu raspalu,hebla vas jugosrbija,,,,,trosobni stanovi rezervisani za srbe,a muslimanima garsonjere,direktori srbi a rudari muslimani,....hebla vas jugosrbija,hebo vas Tito
jednostavno se Bošnjake guralo u stranu, gazilo nogama, u mojoj osnovnoj školi u kojoj je bilo 85 % bošnjačke djece, 95% učitelji i nastavnici bili su Srbi i Crnogorci. Bošnjacima je bilo obezbjeđeno mjesto u rudniku.
i onda dođe u moju školu Crnogorac iz neke crnogorske pripizdine pakaš Savo koji laprda o tome kako je Marko Kraljević hranio krilatog konja pšenicom bjelicom da bi se mogao rokat sa Turcima i branit jadnu srpsku nejač, a mi djeca: woooo mo'š mislit koji je to delija bio !!
ili pukne priču kako je u seljačkoj buni jadni i ucviljeni Matija Gubec ubijen jer su mu TURCI NABILI USIJANU KRUNU NA GLAVU ! a ja onda kao dijete kontam ''a što su ti Turci bili takvi i što su tlačili te jadne seljake koji su živjeli u svojim kolibama od blata a samo su htjeli imati malo više kukuruze za večeru ! tek nekad kasnije čitajući i obrazujući se vidim da Gubca nisu uopće ubili Turci nego umišljena arogantna hrvatska vlastela pred crkvom u Zagrebu i to baš tako što su mu nabili usijenu krunu na glavu, a šta je crnogorskom pakašu Savi trebalo da nama djeci puni glavu da su to radili ti 'barbarski divljaci iz Anadolije'', ostaje svakom Bošnjaku koji ovo čita da dobro analizira i promisli.
- Fudo Bosna
#45 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ma, "kakva crna" , ex Juga. Nisi smio putovati, npr, hrvatske tablice po nekim mjestima u Srbiji, ili Srbijanske po nekim dijelovima Hrvatske ili BiH, sada smiješ "serbes", sada je sve "uvažavanje", niko te neče ni orobiti, ni pretuči npr po nacionalnoj osnovi, eto možeš u 2 h ujutru "slobodno", kao Albanac, Srbijanac Ili Bošnjak, ili Hrvat po bilo kojem dijelu ex Yu putovati, "bez problema"...
Ili npr, ex Yu i razbojništva pljačke? Svako malo u ex Yu , pljačka banke, Konzuma, obili stan, krali kola, policija nije smjela ni htjela ništa, a sada? Milicija u BiH ili Srbiji odmah uhapsi razbojnike, i poslije niko više ne smije kršiti zakon. Eto, ko se još sječa , od kada imamo 6 suverenih država, umjesto "slabe" i "jadne" ex Yu, a tome je oko 20-tak godina, da je neko stisnuo i opljačkao supermarket ili banku? To je bilo dalekih 80-tih, za vrijeme "truhle" Yuge... A danas to su usamljeni slučajevi , jer danas imamo uspješne i jake policije i nezavisno sudstvo u svim ex Yu bivšim državicama?
Ili ekonomija? Prije smo imali neperspektivne "socijalističke": TAS, "Energoinvest", Zavodi "Crvena Zastava", INA, Šipad, bijedni izvoz u milijardama, bijedne stotine hiljada zaposlenih, sa , "zamisli drskosti ", redovnim i dobrim platama, a danas uspješne firme od maksimum 50- tak zaposlenih, plate redovno kasne, ali to je danas "realana" i "perspektivna" i "tržišna" ekonomija" i cvijetaju nam "med i mlijeko". Ili oni stanovi, dobiješ stanm a i ne pitaju te sviđa li ti se, sada ga sam kupi, sa kamatom 12,5 %, za 25 godina, od bijedne i nesigurne plate, to je "bolje" jel te?
Otiči na utakmicu sa djetetom a da ti neko ne razbije glavu, pa molim Vas, nije fudbal pozorište, kao prije, sada su to "avanture" i "uživancije" i "kvalitet"? Ili đabni fakulteti, pa šta ima siromašan da školuje dijete, to je , kako je ljepota danas, (privilegija političara i bogatuna)???
Pa naravno da je ovo što postam sarkazam !!!
Svako stariji od 40 do 50 ili više godina će, ako ima imalo pameti reči da je onaj sistem i jedna ex Yu država bio bolji i to puuuno i na entu !!!
Ne budalite i ne hvalite ovo robovlasničko društvo , pardon, 6 ex Yu društava !!!
Ili npr, ex Yu i razbojništva pljačke? Svako malo u ex Yu , pljačka banke, Konzuma, obili stan, krali kola, policija nije smjela ni htjela ništa, a sada? Milicija u BiH ili Srbiji odmah uhapsi razbojnike, i poslije niko više ne smije kršiti zakon. Eto, ko se još sječa , od kada imamo 6 suverenih država, umjesto "slabe" i "jadne" ex Yu, a tome je oko 20-tak godina, da je neko stisnuo i opljačkao supermarket ili banku? To je bilo dalekih 80-tih, za vrijeme "truhle" Yuge... A danas to su usamljeni slučajevi , jer danas imamo uspješne i jake policije i nezavisno sudstvo u svim ex Yu bivšim državicama?
Ili ekonomija? Prije smo imali neperspektivne "socijalističke": TAS, "Energoinvest", Zavodi "Crvena Zastava", INA, Šipad, bijedni izvoz u milijardama, bijedne stotine hiljada zaposlenih, sa , "zamisli drskosti ", redovnim i dobrim platama, a danas uspješne firme od maksimum 50- tak zaposlenih, plate redovno kasne, ali to je danas "realana" i "perspektivna" i "tržišna" ekonomija" i cvijetaju nam "med i mlijeko". Ili oni stanovi, dobiješ stanm a i ne pitaju te sviđa li ti se, sada ga sam kupi, sa kamatom 12,5 %, za 25 godina, od bijedne i nesigurne plate, to je "bolje" jel te?
Otiči na utakmicu sa djetetom a da ti neko ne razbije glavu, pa molim Vas, nije fudbal pozorište, kao prije, sada su to "avanture" i "uživancije" i "kvalitet"? Ili đabni fakulteti, pa šta ima siromašan da školuje dijete, to je , kako je ljepota danas, (privilegija političara i bogatuna)???
Pa naravno da je ovo što postam sarkazam !!!
Svako stariji od 40 do 50 ili više godina će, ako ima imalo pameti reči da je onaj sistem i jedna ex Yu država bio bolji i to puuuno i na entu !!!
Ne budalite i ne hvalite ovo robovlasničko društvo , pardon, 6 ex Yu društava !!!
- rajv0sa
#46 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Mojoj nani 50' ih godina osisaju krst na glavi jer je dijete postilo ramazan. Sve kao odmazda jer su toboze svi muslimani bili u ustasama i klali nevinu srpsku nejač. Naravno kurva raspala koja to učini je radila do penzije uredno u školi. Četnik koji mi je pradedi zapalio kuću, i htio ga strijeljat, na kraju rata dobije partizansku spomenicu. A isti pradedo čitav rat žito partizanima dostavljo, govno na kraju dobio. Serem se ja na tu državu. Neka meni Bosne pa makar umiro od gladi, necu bar bit zedan. Ovo što neki navode kao pozitivne strane, sve selektivno, ono negativno se ne spominje nikako.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#47 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Meni obećali zlatne kašike a dobila sam...................rajv0sa wrote:Mojoj nani 50' ih godina osisaju krst na glavi jer je dijete postilo ramazan. Sve kao odmazda jer su toboze svi muslimani bili u ustasama i klali nevinu srpsku nejač. Naravno kurva raspala koja to učini je radila do penzije uredno u školi. Četnik koji mi je pradedi zapalio kuću, i htio ga strijeljat, na kraju rata dobije partizansku spomenicu. A isti pradedo čitav rat žito partizanima dostavljo, govno na kraju dobio. Serem se ja na tu državu. Neka meni Bosne pa makar umiro od gladi, necu bar bit zedan. Ovo što neki navode kao pozitivne strane, sve selektivno, ono negativno se ne spominje nikako.
- Fudo Bosna
#48 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
rajv0sa wrote:Mojoj nani 50' ih godina osisaju krst na glavi jer je dijete postilo ramazan. Sve kao odmazda jer su toboze svi muslimani bili u ustasama i klali nevinu srpsku nejač. Naravno kurva raspala koja to učini je radila do penzije uredno u školi. Četnik koji mi je pradedi zapalio kuću, i htio ga strijeljat, na kraju rata dobije partizansku spomenicu. A isti pradedo čitav rat žito partizanima dostavljo, govno na kraju dobio. Serem se ja na tu državu. Neka meni Bosne pa makar umiro od gladi, necu bar bit zedan. Ovo što neki navode kao pozitivne strane, sve selektivno, ono negativno se ne spominje nikako.
Naravno bilo je neravnopravnosti i pomalo nacionalizma. Ali za četnikovanje se a Bogami i za ustaštvo moglo i to podobro na robiju otiči, pa su potencionalni šovionisti pooodobro razmislili prije nego če ti u lice reči, nešto šovinističko ili slično, fizički atak itd.... Nisi, ako si npr bio Bošnjak imao dovoljno nacionalnih prava, zastupljenost pisaca, dovoljno direktora JP, ali Bogami, za eventualno "balijo" ili slični , "epitet", bi se moglo robijati, a danas u sopstvenoj državi, našoj BiH,ili dijelu Domovine, kazne te npr. za Bosansku-državnu, (zastavu sopstvene države), ne daju ti da školuješ dijete na bosanskom i to sve legalno i po zakonu, a o ekonomiji danas i onda, valjda to ne treba ni obrazlagati?
- rajv0sa
#49 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ko nađe tu izjavu ja mu nagradu dam. Imaš državu, ne truhneš pod zemljom u masovnoj grobnici, možeš srat šta hoćeš na forumu, nikoga nije briga.tvsabina wrote:Meni obećali zlatne kašike a dobila sam...................rajv0sa wrote:Mojoj nani 50' ih godina osisaju krst na glavi jer je dijete postilo ramazan. Sve kao odmazda jer su toboze svi muslimani bili u ustasama i klali nevinu srpsku nejač. Naravno kurva raspala koja to učini je radila do penzije uredno u školi. Četnik koji mi je pradedi zapalio kuću, i htio ga strijeljat, na kraju rata dobije partizansku spomenicu. A isti pradedo čitav rat žito partizanima dostavljo, govno na kraju dobio. Serem se ja na tu državu. Neka meni Bosne pa makar umiro od gladi, necu bar bit zedan. Ovo što neki navode kao pozitivne strane, sve selektivno, ono negativno se ne spominje nikako.
A za nerede kojih nije bilo
"U proleće 1972. godine titogradska Budućnost igrala je protiv Spartaka u Subotici. Kako se posle Drugog svetskog rata u Vojvodinu doselio veliki broj Crnogoraca,tako je iz Ravnog Sela,Backog Dobrog Polja,Vrbasa,Crvenke,Lovćenca ka Subotici krenuo veliki broj navijača gostujućeg tima.Po dolasku u grad pijani Crnogorci potukli su se sa lokalnim stanovništvom.Utakmica je u jednom momentu morala da bude prekinuta počto su navijači Buducnosti vodeći pogodak svoje ekipe proslavili uletanjem u teren i pucanjem iz vatrenog oružja u vazduh. Delegati utakmice zahtevali su da milicija razoruža sve na tribinama da bi meč bio nastavljen u miru.Crnogorci su u pocetku odbili da predaju oružje "bez borbe",ali su ipak "kapitulirali" kada im je glavni inspector obećao vraćanje naoružanja po završetku utakmice.
-U novembru 1981.godine jedan čitalac novosadskog dnevnika, zgrožen ponašanjem navijača Vojvodine, poslao je ovom listu pismo sledece sadržine:"Zamislite,molim vas,ti vandali su nasrnuli na čoveka koji je imao Dinamovu zastavu, ukrali su mu je a potom pred punim tribinama spalili...." -U maju 1983. godine ponovo su Crnogorci bili na sceni. Sutjeska je igrala odlučujuću utakmicu za ulazak u Prvu ligu protiv Dubočice. Nikšićani su sa deset autobusa doputovali u Leskovac veče pre utakmice. Zaposeli su gradsku kafanu nalivajući se u njoj sve dok sutradan nisu krenuli na utakmicu. Na stadion su provalili na silu ne plativši ulaznice, a potom su se incidenti redjali kako na traci: Sutjeska prva postiže gol,pijani Nikšićani uleću u teren naoružani zastavama na motkama,koje će kasnije koristiti u tuči. Sve vreme tokom meča gadjali su domaće navijače i igrače pivskm flašama i kamenicama a,kada je utakmica završena, lumpovanje je nastavljeno u gradu. Ceo Leskovac izašao je na ulice da se obračuna sa nasilnim gostima koji su sebi krčili put pucajući iz pištolja u vazduh.Bilo je na desetine razbijenih glava,polupanih noseva,izbijenih zuba.
-3.5.1986. Posle utakmice dva makedonska tima navijači skopskog Vardara nasrnuli su na ekspediciju sa igračima i navijačima Pobede iz Prilepa. Kada se sve smirilo, vodja puta prilepske ekipe je izjavio:"U jednom trenutku pomislio sam da ce nas sve iskasapiti i poubijati, bili su naoruzani metalnim šipkama, lancima, noževima,čak i milicijskim pendrecima. Napadali su nas sa svih strana.Pomislio sam da moze da se dogodi najgore, pa sam morao da izvadim sluzbeni pistolj."
-12.5.1987. Sudija Beljin iz Pančeva morao je da prekine drugoligašku fudbalsku utakmicu izmedju Pelistera iz Bitolja i Trepše iz Titove Mitrovice dva puta,pošto su domaći navijači gadjali protivničkog golmana noževima.
-4.12.1988. Rijeka-Hajduk.Prvoligaška utakmica timova sa hrvatskog Jadrana uvek je važila za derbi meč. Splitska Torcida probila je ogradu i tako preko centralne tribune krenula ka Armadi,grupi domaćih navijača. U prvom naletu čuvari reda uspeli su da ih obuzdaju uguravši ih pendrecima nazad u njihov sector. Početak drugog poluvremena je zbog nereda na tribinama kasnio desetak minuta a, kada se sve naizgled primirilo, obe navijačke grupe priredile su bakljadu. Torcida je osim mnoštva baklji aktivirala i nekoliko raketa, jedna je pogodila u ruku čoveka na glavnoj tribini pa je iznešen sa stadiona sa teškim prelomom ruke, a u sledecem momentu druga raketa pogodila je jednog fotoreportera u glavu. Nesrećni covek imao je sreće pošto je bio pogodjen u bradu i deo obraza,pa je preživeo."
Ma kazalište nema šta. Da ne idem dalje do 90. Jer naravno to nije "prava jugoslavija" kako vole neki rec. Drzava trajala 45 godina, al jugici vec spominjinim selektivitetom broje samo 20 godina. Nemam sad vremena ali sve i jedan argument mogu opovrgnut. Sve ima zasto i zato.
- KUZNETSOV
#50 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
mnogo dobra prica, niko nije kriv kume sto ti je dedo bio svercer u ratu (valjda u ovaj noviji vakat se to zove "dostavljač žita"rajv0sa wrote:Mojoj nani 50' ih godina osisaju krst na glavi jer je dijete postilo ramazan. Sve kao odmazda jer su toboze svi muslimani bili u ustasama i klali nevinu srpsku nejač. Naravno kurva raspala koja to učini je radila do penzije uredno u školi. Četnik koji mi je pradedi zapalio kuću, i htio ga strijeljat, na kraju rata dobije partizansku spomenicu. A isti pradedo čitav rat žito partizanima dostavljo, govno na kraju dobio. Serem se ja na tu državu. Neka meni Bosne pa makar umiro od gladi, necu bar bit zedan. Ovo što neki navode kao pozitivne strane, sve selektivno, ono negativno se ne spominje nikako.