Policijo, ZAŠTITI NAS!
- supercali
#26 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
neka nam onda neko vrati i arkana sta fali a moze tu i oba cela caco juka i svi oni iz beograda sa pocetka 90-ih giska knele itd
- jao_situacije
#27 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
ja se stvarno ne mogu načuditi ovim pričama treba neki "boss" neki gazda
nek puste gašija ili ziku iz zatvora pa da vidimo šta bi onda pričali
- vješalica
#28 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
štaće ih puštati?jao_situacije wrote:ja se stvarno ne mogu načuditi ovim pričama treba neki "boss" neki gazda![]()
sad već ima neki gaši i zika,samo ćemo zvanično saznati za njih za jedno 10 godina
- JThomas
#29 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
ma nema. ta vrsta kriminala i bosova je passe. sve što je krupno i što vrijedi je pod egidom politike, a klošari se namjerno puštaju da terorišu obični svijet da bi se skrenula pažnja sa ovoga.
- Njanjavi
#30 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
A zika je ko biva boss njakav jel?jao_situacije wrote:ja se stvarno ne mogu načuditi ovim pričama treba neki "boss" neki gazda![]()
Kako ste mi smjesni u pm, koji level inteligencije za jednog bosa ima taj covjek, koju elokvenciju.
Frajer koji rokne poznanika da bi izbjegao dug od 20000, frajer koji LICNO prevozi drogu preko granice, a ja bgmi ni u filmovima ne vidjeh da neko na vecoj hijerarhijskoj ljestvici u nekoj zlocinackoj organizaciji radi taj posao.
Lik kojeg kurava poput turcinovicke napucka da rokne lika zbog nje, a ja druze iz filmova naucih da su pravi bossovi cooleri, imaju vagina ko salate, imaju kicmu i stav, vagine ubijaju za njih a ne obratno.
A da ne pricam o rasulu zvanom njegova ekipica, popucaju pod pritiskom pred svima, izlaju jedni druge, pa se onda ko biva dohavizaju pa haj nije nista bilo mir mir mir ava ava ava zika nije krava
E to ako je arhetip bosanskog kriminalca, i takav lik ako je bosanski boss podzemlja, stvarno mi je onda jasno sto je ova zemlja u ovakvom kurcu
- JThomas
- MisterNo1
#32 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Ja rasprave i *ovana, bosova i frajera ima i uvijek je bilo na izvoz. Čitajući ove vaše stihove jedino što mi pada na pamet je da apelujem na narod da svim raspoloživim sredstvima čuva policiju od mafije i političara, jer oni najozbiljnije ugrožavaju njihov kadar i institucije. 
- animals
#33 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Nije samo Sarajevo..svaki grad u BIH, ima svoje mafijaske skupine..
jaci su od policije...kradu , terorisu gradjane, droga, reketare privrednike..
i sto je najbolje, svi znamo ko su i sta rade..
eto vam, pa i dalje glasajte za ove tri kriminalne stranke, koje jedino postoje u BIH, jer vi tako zelite..
eto vam, pa i dalje glasajte za ove tri kriminalne stranke, koje jedino postoje u BIH, jer vi tako zelite..
- jao_situacije
#34 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
ja i ?Njanjavi wrote:A zika je ko biva boss njakav jel?jao_situacije wrote:ja se stvarno ne mogu načuditi ovim pričama treba neki "boss" neki gazda![]()
nek puste gašija ili ziku iz zatvora pa da vidimo šta bi onda pričali![]()
![]()
![]()
Kako ste mi smjesni u pm, koji level inteligencije za jednog bosa ima taj covjek, koju elokvenciju.
Frajer koji rokne poznanika da bi izbjegao dug od 20000, frajer koji LICNO prevozi drogu preko granice, a ja bgmi ni u filmovima ne vidjeh da neko na vecoj hijerarhijskoj ljestvici u nekoj zlocinackoj organizaciji radi taj posao.
Lik kojeg kurava poput turcinovicke napucka da rokne lika zbog nje, a ja druze iz filmova naucih da su pravi bossovi cooleri, imaju vagina ko salate, imaju kicmu i stav, vagine ubijaju za njih a ne obratno.
A da ne pricam o rasulu zvanom njegova ekipica, popucaju pod pritiskom pred svima, izlaju jedni druge, pa se onda ko biva dohavizaju pa haj nije nista bilo mir mir mir ava ava ava zika nije krava![]()
![]()
![]()
E to ako je arhetip bosanskog kriminalca, i takav lik ako je bosanski boss podzemlja, stvarno mi je onda jasno sto je ova zemlja u ovakvom kurcu
ti bi da se vrati neki drugi "boss" ?
ne kontam šta mi govoriš
- Njanjavi
#35 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Nikakve ja bossove ne prizivam vec samo kazem da turkovic nije bio nikakav boss nit insan sa onako ogranicenom, hmmm tesko je rec inteligencijom u njegovom slucaju, moze biti boss.jao_situacije wrote:ja i ?Njanjavi wrote:A zika je ko biva boss njakav jel?jao_situacije wrote:ja se stvarno ne mogu načuditi ovim pričama treba neki "boss" neki gazda![]()
nek puste gašija ili ziku iz zatvora pa da vidimo šta bi onda pričali![]()
![]()
![]()
A da ne pricam o rasulu zvanom njegova ekipica, popucaju pod pritiskom pred svima, izlaju jedni druge, pa se onda ko biva dohavizaju pa haj nije nista bilo mir mir mir ava ava ava zika nije krava![]()
![]()
![]()
ti bi da se vrati neki drugi "boss" ?
ne kontam šta mi govoriš
To je sve sto ja kazem i pravo mi smjesno da zreo insan, odrastao, moze pomislit da onakav amater moze bit nekakav boss
- Njanjavi
#36 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Pa zna i policija jarane, ako ne zna onda dokazuju svoju nekompetentnostanimals wrote:Nije samo Sarajevo..svaki grad u BIH, ima svoje mafijaske skupine..
-
kakavdanakneiskustvu
#37 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Naslovnica wrote:Ne budi naivna.
Za ovakvo stanje nije odgovorna policija, nego isključivo vlast kojoj sve ovo odgovara.
Sve je ovo jedna velika igra, od vrha prema dnu.
Droga se dila javno, padne tura samo kada padne tal.
Velike su pare u igri, zajebani igrači, a vlast je u to debelo upetljana i nema izlaska.
Ili igraš igru ili si donji.
Niko mi ne može reći da se sigurnosna situacija u Sarajevu ne može riješiti u roku od 7 dana, pohvatati glavni dileri, kokošari, kriminalci.
Samo kada bi postojala volja, ali volje nema, pošto su svi u igri.
- S4mpion
#38 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Nije do policije, već do građana. Kad je vlast korumpirana, iza policije moraju stat građani, a budući da građani samo znaju kafe ispijat i prosipat šuplju dok čitaju crnu hroniku, šta se jedan policajac ima zalagat za tebe i rizikovat glavu dok ti piješ kafu. 
- harač
#39 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
posao, služba, porezi, ovo, ono...
- hornet
#40 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Ista stvar.avetinja wrote:Joj, što ne mogu ovih priča treba nam novi Ćelo. Kad krenem slušat veličanje kriminalaca ospem se.
- Arteta
#41 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Nije mi jasno kako je Sarajevo postalo ovako opasan grad za zivot dok je ostatak BiH relativno miran.
- Ljakan
#42 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
grad pun seljacina koji su se na ovaj ili onaj nacin dokopali para pa misle niko ko oni,nemoze nam niko nista jaci smo od sudbine...Arteta wrote:Nije mi jasno kako je Sarajevo postalo ovako opasan grad za zivot dok je ostatak BiH relativno miran.
ima i onih kokuzanera furacha koji se loze na filmove sto nase sto strane...
-
mg
#43 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Davno sam gledao dokumentarac Ross Kemp-a gdje je bio u nekoj državi, gdje doslovno preko noći na ulicama nema policije nego bande stavljaju barikade, i onda divezantski upadaju u suparnički kvart sa namjerom da ubiju bilo kojeg pripadnika druge bande bez ikakvog povoda.
Na kraju te epizode, prikazao je lagunu iz snova, sa kućama iz holivuda i objasnio " bande se rokaju, da bi ovi ovdje mogli u miru dilat, jer dok su god reflektori upereni tamo, njih niko ne dira"
Takva je ista suština trenutno u Sa, dakle, svjesnim nemarom državnih organa, stvara se ulična anarhija, koja običnim ljudima odvraća pažnju od njihovih talova i kriminala. Klasično odvraćanje pažnje, iluzijom nesposobne policije, tužilaštva i suda.
Odgovorno tvrdim da svi vinovnici pucnjava imaju bar po jedno djelo u procesu trenutno, za koje bi mogli biti pospremljeni minimum 5+ godina u Zenicu. Al oni dobiju uslov, na uslov, na uslov... ili ih se nikako ne procesuira, ili se ne podnosi krivična, ili policija ne izlazi na lice mjesta...
U jedinstvu je snaga, rekao bi jedan forumaš. Jedinstvu bogaćenja, iza paravana nerada.
Na kraju te epizode, prikazao je lagunu iz snova, sa kućama iz holivuda i objasnio " bande se rokaju, da bi ovi ovdje mogli u miru dilat, jer dok su god reflektori upereni tamo, njih niko ne dira"
Takva je ista suština trenutno u Sa, dakle, svjesnim nemarom državnih organa, stvara se ulična anarhija, koja običnim ljudima odvraća pažnju od njihovih talova i kriminala. Klasično odvraćanje pažnje, iluzijom nesposobne policije, tužilaštva i suda.
Odgovorno tvrdim da svi vinovnici pucnjava imaju bar po jedno djelo u procesu trenutno, za koje bi mogli biti pospremljeni minimum 5+ godina u Zenicu. Al oni dobiju uslov, na uslov, na uslov... ili ih se nikako ne procesuira, ili se ne podnosi krivična, ili policija ne izlazi na lice mjesta...
U jedinstvu je snaga, rekao bi jedan forumaš. Jedinstvu bogaćenja, iza paravana nerada.
- avetinja
#44 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Postoji više faktora koji su doprinijeli razvoju takve situacije:Arteta wrote:Nije mi jasno kako je Sarajevo postalo ovako opasan grad za zivot dok je ostatak BiH relativno miran.
-Privilegija glavnog grada
-Oduzimanje policiji njihovog osnovnog prava - upotreba sile, pucanje na kriminalce
-Povezanost policije sa mafijom
-Povezanost mafije sa politikom
-Zakon, ako raniš ili ubiješ provalnika ideš u zatvor
-Socijalno-ekonomska kriza u državi