Najruzniji volani ikada

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
junior3

#26 Re: Najruzniji volani ikada

Post by junior3 »

Pazi stvarno, mora da se citroen zbunio. :D
drndalo

#27 Re: Najruzniji volani ikada

Post by drndalo »

Ne znam jel ikada, ali da je ruzan, jeste...

Image
__Phoenix__

#28 Re: Najruzniji volani ikada

Post by __Phoenix__ »

Citroen pravi ubjedljivo najglomaznije i ružne volane, zašto to ja ne znam, sve ostalo im bude poprilično fino.
citroen xm

#29 Re: Najruzniji volani ikada

Post by citroen xm »

tempuser wrote:
Zaba i ajkula su ista stvar...
Nisu... Žaba je do redizajna, ajkula posle redizajna. Nadimke su dobile po izgledu prednjeg dijela gdje prvi model ima farove koji asociraju na žablje oči. Ajkula je noviji tip sa farovima koji prate krivinu. Cijeli taj prednji kraj sa sankama liči na ajkulu.

Unutrašnjost se razlikuje. Kod žabe i starog tipa Amija 6 je slična tabla i volan, kod ajkule je već počela plastika da dominira na konzoli i volan je drugačiji. Ima tu još razlika, ali navedoh neke osnovne. Sad sam na telefonu pa mi mrsko kačiti slike.
sema911s

#30 Re: Najruzniji volani ikada

Post by sema911s »

97% citroen volana, pogotovo sa jednom preckom,,kod caleta c5 gdje je centralni dio fiksiran zastoo kome to palo napamet ...
Golf do generqcije6, volani kasastrofaa
Yugo, niva umjesto volana komad armature,
Hundahyjii nije ni plastika ni koza nesto gore
Fiat dobloo spuzvom oblozen volan , pa ko stisce punoo....
Mercedee u w203 sport paket trokraki volan
Bmw e46 volan sa 4kraka ko u kamiona

alfa 156 gumirani volan,, igras se sa nj ko sa plastelinom
tempuser

#31 Re: Najruzniji volani ikada

Post by tempuser »

citroen xm wrote:
tempuser wrote:
Nisu... Žaba je do redizajna, ajkula posle redizajna. Nadimke su dobile po izgledu prednjeg dijela gdje prvi model ima farove koji asociraju na žablje oči. Ajkula je noviji tip sa farovima koji prate krivinu. Cijeli taj prednji kraj sa sankama liči na ajkulu.

Unutrašnjost se razlikuje. Kod žabe i starog tipa Amija 6 je slična tabla i volan, kod ajkule je već počela plastika da dominira na konzoli i volan je drugačiji. Ima tu još razlika, ali navedoh neke osnovne. Sad sam na telefonu pa mi mrsko kačiti slike.
Citroen DS je poznat i kao zaba u (vise u SLO i HR) i kao ajkula bez obzira na generaciju.
Model sa okruglim farovima je poznat kao degolka!
Evo sta o tome pisu novinari:

"Prva je serija imala izbočena, buljooka prednja svjetla, radi kojih je ubrzo stekla kultni nadimak 'žaba'. Taj se nadimak zadržao do danas. No, redizajnom prednjih svjetala iz 1967., kojim je postao čak uspješniji od originala, dobio je i novi nadimak, 'ajkula', uglavnom u primorskim krajevima. Zanimljivo taj se nadimak koristio i za prvu seriju BMW-ove 'trojke', još jednog automobila koji okuplja sve veću i aktivniju zajednicu ljubitelja i postaje pravi, cijenjen i rado viđen oldtimer. Što se modela DS (zapravo je većina proizvedenih imala u sebi manje hidraulički ovjes i prodavana bod imenom baznog modela ID) tiče, inicijalna podjela na 'žabe' i 'ajkule' prema serijama prije i nakon redizajna ne koristi se nigdje, danas raniji model ljubitelji Citroëna mahom zovu 'degolka', a životinjski nadimak odnosi se i na ranije i na kasnije modele."
Yapi Yapo

#32 Re: Najruzniji volani ikada

Post by Yapi Yapo »

Image
Pirija

#33 Re: Najruzniji volani ikada

Post by Pirija »

Aston martin Lagonda
isto mlohava cuna sa prstenom :)

Image
citroen xm

#34 Re: Najruzniji volani ikada

Post by citroen xm »

Liči na volan od XM-a. ;-) Lagonda mi je kompletna skroz moćna.
tempuser wrote:
citroen xm wrote:
tempuser wrote:

Citroen DS je poznat i kao zaba u (vise u SLO i HR) i kao ajkula bez obzira na generaciju.
Model sa okruglim farovima je poznat kao degolka!
Evo sta o tome pisu novinari:

"Prva je serija imala izbočena, buljooka prednja svjetla, radi kojih je ubrzo stekla kultni nadimak 'žaba'. Taj se nadimak zadržao do danas. No, redizajnom prednjih svjetala iz 1967., kojim je postao čak uspješniji od originala, dobio je i novi nadimak, 'ajkula', uglavnom u primorskim krajevima. Zanimljivo taj se nadimak koristio i za prvu seriju BMW-ove 'trojke', još jednog automobila koji okuplja sve veću i aktivniju zajednicu ljubitelja i postaje pravi, cijenjen i rado viđen oldtimer. Što se modela DS (zapravo je većina proizvedenih imala u sebi manje hidraulički ovjes i prodavana bod imenom baznog modela ID) tiče, inicijalna podjela na 'žabe' i 'ajkule' prema serijama prije i nakon redizajna ne koristi se nigdje, danas raniji model ljubitelji Citroëna mahom zovu 'degolka', a životinjski nadimak odnosi se i na ranije i na kasnije modele."
E vidi sada. Ovo što si našao i iskopirao je ok. Ali boldirao si pogrešan dio. Nije mi jasno da nikada nećeš da priznaš da nisi u pravu.

Ovo crno što si boldirao da bi odgovaralo tvojoj tvrdnji jasno kaže: "životinjski nadimak", a ja koliko znam i žaba i ajkula su životinje. Dok recimo prvi dio koji sam ja sada boldirao u crveno jasno razdvaja nadimke za prvu i drugu seriju na žaba i ajkula. Degolka je naziv za prvi model jer je taj model spasio Degola od atentatora. :thumbup:

Žaba

Image

Ajkula

Image

Interijer

Žaba

Image

Image

Ajkula

Image

Eto i loših i dobrih slika na brzinu.

Meni je žaba unutra daleko ljepša, a ajkula sa vana.
tempuser

#35 Re: Najruzniji volani ikada

Post by tempuser »

Cuj boldirao sam pogresan dio???? :run:
Pa boldirao sam upravno ono najosnovnije,da to kako ti djelis se vise ne radi, zaba = ajkula su sinonim za jedan auto bez obzira na generaciju.
citroen xm

#36 Re: Najruzniji volani ikada

Post by citroen xm »

Apsolutno nisi u pravu što ti govori i tekst koji si iskopirao. Isto će ti reći bilo koji ljubitelj Citroena.
spree

#37 Re: Najruzniji volani ikada

Post by spree »

Image
:D
O'zone
Globalni moderator

#38 Re: Najruzniji volani ikada

Post by O'zone »

Ima tu kandidata

Image

Subaru XT

Image

Lancia Orca jest da je prototip ali su fakat bili napušeni kad su crtali dizajn

Image

:mrgreen: i
amar1994

#39 Re: Najruzniji volani ikada

Post by amar1994 »

O'zone wrote:Ima tu kandidata

Image

Subaru XT

Image

Lancia Orca jest da je prototip ali su fakat bili napušeni kad su crtali dizajn

Image

:mrgreen: i
:lol: :mrgreen:
citroen xm

#40 Re: Najruzniji volani ikada

Post by citroen xm »

Tema je najružniji, a ne najmoćniji volan. :D
spree

#41 Re: Najruzniji volani ikada

Post by spree »

pa na yugi volan je bio best feature, sto dovoljno govori o cijelom autu. pritisnes sirenu, pa iskoci onaj poklopac i federi zajedno s njim :D
amar1994

#42 Re: Najruzniji volani ikada

Post by amar1994 »

Image
Nissan sunny :D
amar1994

#43 Re: Najruzniji volani ikada

Post by amar1994 »

spree wrote:pa na yugi volan je bio best feature, sto dovoljno govori o cijelom autu. pritisnes sirenu, pa iskoci onaj poklopac i federi zajedno s njim :D
haha,i jos kad se zaglavi pa svira ko lud haha :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#44 Re: Najruzniji volani ikada

Post by O'zone »

Felicin volan nije uopšte ljepota :mrgreen:

Image
p206

#45 Re: Najruzniji volani ikada

Post by p206 »

amar1994 wrote:
spree wrote:pa na yugi volan je bio best feature, sto dovoljno govori o cijelom autu. pritisnes sirenu, pa iskoci onaj poklopac i federi zajedno s njim :D
haha,i jos kad se zaglavi pa svira ko lud haha :lol: :lol:
tako je komšija jednom, prošao kroz susjednu ulicu sa djevojkom, svi mislili da se oženio :mrgreen:
tempuser

#46 Re: Najruzniji volani ikada

Post by tempuser »

citroen xm wrote:Apsolutno nisi u pravu što ti govori i tekst koji si iskopirao. Isto će ti reći bilo koji ljubitelj Citroena.
Jesi li siguran da tekst govor suprotno jer tekst govori ovo:

inicijalna podjela na 'žabe' i 'ajkule' prema serijama prije i nakon redizajna ne koristi se nigdje, danas raniji model ljubitelji Citroëna mahom zovu 'degolka', a životinjski nadimak odnosi se i na ranije i na kasnije modele.
ElRe

#47 Re: Najruzniji volani ikada

Post by ElRe »

Image
Image
O'zone
Globalni moderator

#48 Re: Najruzniji volani ikada

Post by O'zone »

ElRe wrote:Image
Image
Ti mrziš ove "Smiley" volane :lol:
drndalo

#49 Re: Najruzniji volani ikada

Post by drndalo »

O'zone wrote:Felicin volan nije uopšte ljepota :mrgreen:

Image
Izvini, za vecinu ovdije vidjenih je kao Claudia Schiffer...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#50 Re: Najruzniji volani ikada

Post by Romeo 80 »

Meni su stari Porscheovi volani pravo beze :-?

Image
Image
Post Reply