Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Podržavate li izbor Semira Halilovića za novog ministra energije, rudarstva i industrije F BIH?

Da-
9
17%
Ne-
39
72%
Ne zanima me-
6
11%

Total votes: 54

Klavikula

#26 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by Klavikula »

na stranu sve, al Sefera smatram za jednog od pametnijih ljudi u bh politici. nije mi jasno kako je sebi dopustio ovakav kiks. male su sanse, haman nikakave, da iz koalicije sa SDA izvuce bolji rezultati. ni jace partije to nisu uspjele pa tesko da ce Seferovi.

a Muslimovic, Mujezinovic i bratija iza resteaka ili bez uticaja bojim se da su pusti snovi, bar u trenutnom omjeru snaga. no, vidjecemo.
Novak20

#27 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by Novak20 »

karanana wrote:ali sto je meni jos interesantnije....evo na ovoj temi vec 20 i nesto postova....i niko da postavi pitanje sta kvalifikuje semira halilovica za ovu poziciju.

svi se brinu ko s kim i ko koga, ali cak i da je istina vas vise brine sto se naguzio sda-u nego sto ce kao nesposobnjakovic doci na tu poziciju. doduse ni prethodnici se nisu nesto pokazali pa ni on nece biti nista gori vjerovatno.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Diploma na brzaka može se srediti. Postavlja se pitanje zašto porodičnu zlatninu i srebreninu povjeriti diletantu. Ja bih to uradio da mogu pljuvati po dileji kad učinim da ista nestane.

Ako se informacija pokaže kao istinita, nagađam da je u pitanju prodaja-privatizacija firmi koje pune budžet i fondove a ostanak gubitaša i vreća bez dna poput rudnika pod skutima države.

I tako, SDA sita a ovaca još više nego ih je bilo. :D
Klavikula

#28 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by Klavikula »

hizo ramidovic wrote:mozese reknut da ezdea uzadnje vrjeme vuce dobre poteze a podrska semiru za ministra sigurnoje jos jedan dobar potez zato stomuje babo bijo general paje red daon budne ministar mlad strucan ima viziu znaci pravi kandidat za ministra a ako jos ni je zavrsijo fakultet ni je nikaki problem jerje studiro pravo aovo mijesto je ministar energije znaci ni je povezano
:lol: :thumbup:
skambrljo

#29 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by skambrljo »

hizo ramidovic wrote:mozese reknut da ezdea uzadnje vrjeme vuce dobre poteze a podrska semiru za ministra sigurnoje jos jedan dobar potez zato stomuje babo bijo general paje red daon budne ministar mlad strucan ima viziu znaci pravi kandidat za ministra a ako jos ni je zavrsijo fakultet ni je nikaki problem jerje studiro pravo aovo mijesto je ministar energije znaci ni je povezano
Imam osjećaj da bi se ti (u trenucima najveće inspiracije trolanja) i Semir odlično slagali, iako bi on još morao poraditi na pismenosti da te dostigne.
hizo ramidovic

#30 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by hizo ramidovic »

skambrljo wrote:
Imam osjećaj da bi se ti (u trenucima najveće inspiracije trolanja) i Semir odlično slagali, iako bi on još morao poraditi na pismenosti da te dostigne.
neka neka ljepoje kat covijek ima osijecaj umene ahbab sukro dokje bijo ovdije ubosni znaoje reknut koima osijecaja on more svasta i osijetit a konema osijecaja on nemore nista osijetit
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#31 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by KatarinaKosaca »

hizo ramidovic wrote:neka neka ljepoje kat covijek ima osijecaj umene ahbab sukro dokje bijo ovdije ubosni znaoje reknut koima osijecaja on more svasta i osijetit a konema osijecaja on nemore nista osijetit
Kad čovjek malo bolje razmisli upravo je tako kako Šukro kaže..... ;-)
hizo ramidovic

#32 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by hizo ramidovic »

KatarinaKosaca wrote:
hizo ramidovic wrote:neka neka ljepoje kat covijek ima osijecaj umene ahbab sukro dokje bijo ovdije ubosni znaoje reknut koima osijecaja on more svasta i osijetit a konema osijecaja on nemore nista osijetit
Kad čovjek malo bolje razmisli upravo je tako kako Šukro kaže..... ;-)
sukro je povazdan sutio alzato kad nesta rekne toje bijo biser mudrosti milinaga bilo cut imalose odnjega sta naucit
Vaya

#33 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by Vaya »

Ukoliko BPS dobije FMERI, ministar navedenog resora ce biti covjek iz SDA, koji ce samo obavljati funkciju u ime BPS-a... :)
pedeset

#34 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by pedeset »

Vaya wrote:Ukoliko BPS dobije FMERI, ministar navedenog resora ce biti covjek iz SDA, koji ce samo obavljati funkciju u ime BPS-a... :)
Pa đe je tu logika. Nije ni Sefer lud da to prihvati. A kad vidimo ko je sve bio ministar (Salmir Kaplan, Damir Hadžić, Semiha Borovac) onda je Semir itekako kompetentan. Semire obavezno prihvataj ovu životnu priliku.
Vaya

#35 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by Vaya »

pedeset wrote:
Vaya wrote:Ukoliko BPS dobije FMERI, ministar navedenog resora ce biti covjek iz SDA, koji ce samo obavljati funkciju u ime BPS-a... :)
Pa đe je tu logika. Nije ni Sefer lud da to prihvati. A kad vidimo ko je sve bio ministar (Salmir Kaplan, Damir Hadžić, Semiha Borovac) onda je Semir itekako kompetentan. Semire obavezno prihvataj ovu životnu priliku.
Zivi bili, pa vidjeli... :)

Medjutim, ako postavi Semira za ministra FMERI-a, to ce stvarno biti cirkus od ovog postojeceg Diznilenda od drzave... :)

I gdje je ta informacija, da je Semir kandidat za ministra, to nisam nigdje vidio?
Innovation

#36 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by Innovation »

Vaya wrote:
I gdje je ta informacija, da je Semir kandidat za ministra, to nisam nigdje vidio?
Izmisljotina. :-)
bach wrote:Piše Semir, mali u Sefera...
Seljačka, dakle, posla: imaju ovi dežurni "dušebrižnici opšte prakse" pa brinu jesmo li Sefer, ili ja "izdali sami sebe", "prodali svoje mrtve" i slične tričarije koje samo budala može ispisati.
Samo soj najnižeg ljudskog sastava može špekulisati s takvim stvarima i dovoditi našu borbu za pravdu u pitanje. Mi smo zbog te borbe podnijeli toliko tuge i bola da niko od vas to ne može ni zamisliti ali eto ovih desetak budaletina - mogu komentarisati.
Moji mrtvi su samo moja stvar i ja se za njih borim sam i sam snosim udarce i posljedice te borbe skupa sa mojom porodicom. Nikoga od ovih "kritičara" na baterije nisam vidio ni čuo posljednjih 20tak godina dok smo od "demokratske vlasti" SDP-a, SDA pa i DF-a (jer Komšić je Seferu natovario na vrat montiranu istragu za "ratni zločin") trpili progone i udarce najgore vrste.
Ali ovima nekako smeta ako BPS uđe u vlast. Ali ne brinu se oni zbog našeg "dobitka" već sopstvenog gubitka pa se pozivaju na moje mrtve kao da su njihovi. Licmjeri mali wink emoticon.
Ne brinite, nećemo u vlast ali ne zbog vas, nego zbog nas i ne brinite vi za naše mrtve, već vodite računa o samima sebi jer da ste imali mozga i glasali kako ste trebali ne bi ni došli u ovu situaciju već 20 godina gurate glasački toalet papirić istim stranaka u zadnjicu pa se sad pitate zašto je sve kako jeste - odgovor je jednostavan, zato što su glasači tih istih stranaka jednako jadni kao i same te stranke i jednako krkvavih ruku kao i oni za koje glasaju, i jednako lopovi kao i oni kojima su dali vlast da mogu mirno krasti. Tako se postavljaju stvari od glave pa naniže. Mi i dalje tražimo pravdu. Ali nekima je stalo da se ogrebu od sitne šićare vlasti pa ujedaju i laju - ali imam ja dovoljno znanja da znam da i ti psi, kao i ovi s kojima sam primoran da sjedim kad pregovaram - laju radi sebe a ne radi sela.
razonoda

#37 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by razonoda »

:-)
a, kakva je kvalifikacija Bakira bila-----da postane dozivotni vodjja.
[img]https://encrypted-tbn0.gstatic.com ... T2GQ[/img]
Innovation

#38 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by Innovation »

razonoda wrote::-)
a, kakva je kvalifikacija Bakira bila-----da postane dozivotni vodjja.
[img]https://encrypted-tbn0.gstatic.com ... T2GQ[/img]
Koga ili cega? :?

Gdje to pise? :novine:
Haman

#39 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by Haman »

Ama ko nije spreman za prodaju svega i svacega taj ne ide u politiku. :izet:
spreca

#40 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by spreca »

Sve su to ista govna...samo iz razlicitih avlija
155_mm

#41 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by 155_mm »

ne bih ulazio u to koji babo bolje brine o svom sinu u ovom politickom kupleraju. samo bih izrazio zabrinutost da je namjenska industrija u okviru ovog ministarstva.

hvala na paznji!
Banksy

#42 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by Banksy »

Izgleda prelazi u tradiciju da se na ovu poziciju postavljaju oni kojima će ovo biti prvo radno mjesto uopće, u životu ...
mirzadelibasic

#43 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by mirzadelibasic »

155_mm wrote:ne bih ulazio u to koji babo bolje brine o svom sinu u ovom politickom kupleraju. samo bih izrazio zabrinutost da je namjenska industrija u okviru ovog ministarstva.

hvala na paznji!
I RMU Banovići.
PM72

#44 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by PM72 »

Ako ćemo iskreno,ni Seferovo maslo nije za Ramazana ;-) Gledam ga prije neki dan,stao na benziskoj pumpi.Mercedes s 500-nova tipa.Tablice BiH.Fabrička cijena preko 70 000 "evra".E nije ga vala zaradio od generalske penzije niti od prodaje ublehaških knjiga.Seferu glava friško ofarbana ,ne znam ko mu daje savjete oko stajlinga ali kao da je umočio glavu u crnu kremu za cipele.

U ratu (na početku) sam ga cijenio.Imao je gard prema HVO-u (jer su bili slabiji pa se mogao kurčiti).Nakon što se upleo u minderaške igre sa Alijinim zatvorskim haverima,sklonjen da ne smeta.Dobro je prošao jer su mu spremili igranku da ostane bez glave.Od tada je u zapećku i podjebava sa strane.Njegov sin mi ide na živce jer se petlja u sve,ko margarin.Ne bi me čudilo da ode za ministra jer kad generalni direktor vodovoda u Sarajevu može biti sin narodnog "heroja" iz Novog Grada ( a ne zna podjeliti trocifren broj) - ništa više nema smisla niti logike.

Draga gospodo,ko god ima djecu i mogućnosti da ih izmjesti vani,da tamo odu da rade ili da se školuju,treba uzeti kredit pa to finansirati da se barem naša djeca ne pate u ovoj debilskoj državi.Treba im dati zadnji dinar,marku,euro ili dolar a nama bekanima ostaje da se patimo do smrti.
VjecitiStudent

#45 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by VjecitiStudent »

PM72 wrote:Ako ćemo iskreno,ni Seferovo maslo nije za Ramazana ;-) Gledam ga prije neki dan,stao na benziskoj pumpi.Mercedes s 500-nova tipa.Tablice BiH.Fabrička cijena preko 70 000 "evra".E nije ga vala zaradio od generalske penzije niti od prodaje ublehaških knjiga.Seferu glava friško ofarbana ,ne znam ko mu daje savjete oko stajlinga ali kao da je umočio glavu u crnu kremu za cipele.
...
Plodovi višegodišnjeg koaliranja sa SDA u KS.
Al' uvijek se da nakupiti bekana koji nasjednu na ove ko fol drugačije.
Banksy

#46 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by Banksy »

PM72 wrote:
Seferu glava friško ofarbana ,ne znam ko mu daje savjete oko stajlinga ali kao da je umočio glavu u crnu kremu za cipele.
OT, ovo kad vidim, kod Damira Hadžića, Sefera, Dodika, Suljagića, onog minđušara Selimovića, Hadžifejzovića, ko još, kosa mi se digne na glavi ...
Ko im je rekao da je moderno da se muškarci farbaju (pogotovo u crne i jarko crvenosmeđe nijanse) i da im to dobro stoji, jako ih je slagao.
Mada, to puno govori i o karakteru ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#47 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by JoseMujica »

Semir Halilović je kapacitiran za ministra rudarstva kolko i njegov prethodnik Ajfon...taman more nastavit kopat nos dže onaj stao...i drkat mu onaj telefon od 1.600 KMova
zunazu

#48 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by zunazu »

Izgubili smo četiri godine života, zar to još nekome nije jasno? Sve to ko će biti, prestati ili postati ministar je nebitno jer se znalo u izbornoj noći da slijedi mandat njihovog bogaćenja i našeg propadanja. sda i hdz su uništili ovaj dio države i neće stati dok god ima šta da se proda. Onda odoše vani jer su pokupovali nekretnine i napunili račune a ova seljadija što za njih glasa će i dalje misliti da je to neki strateški korak za spas vitalnih nacionalnih interesa. Je.bem li ti narode glupi ma.ter.
nosara

#50 Re: Semir Halilović, novi ministar energije, rudarstva i industrije F BIH

Post by nosara »

razonoda wrote::ljut:

Image
:thumbup:

Ali standardna mantra o Bosancu i metrima u supku... :D

Nisam sumnjao u dostojanstvo Halilovica, drago mi je da sam bio u pravu... Niko nije bezgresan, ali nisu bas svi ljudi kusur... :oops:
Post Reply