Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bosna boy wrote:Koga ba boli kurac za propale komunjare i sta rade
Oni su ugasili
Nadam se zauvjek i da ce otići na smetljište istorije na koje je otisao i usrani sistem iz kojeg su potekli a oni nažalost preživjeli kao dinosauri do skorašnjeg vremena
Pamtis li ti taj "usrani sistem" ?
Neka ljudi rade, neka pokažu da su se promijenili i da nema Lagumdzije. Pa Bože moj, možda bude nešto od toga a možda i ne.
bosna boy wrote:Koga ba boli kurac za propale komunjare i sta rade
Oni su ugasili
Nadam se zauvjek i da ce otići na smetljište istorije na koje je otisao i usrani sistem iz kojeg su potekli a oni nažalost preživjeli kao dinosauri do skorašnjeg vremena
Pamtis li ti taj "usrani sistem" ?
Neka ljudi rade, neka pokažu da su se promijenili i da nema Lagumdzije. Pa Bože moj, možda bude nešto od toga a možda i ne.
ZBOG OVOGA I JOŠ MILIJUN DRUGIH STVARI NERMIN NIKŠIĆ NE SMIJE BITI PREDSJEDNIK SDP
Nermin Nikšić, premijer FBiH, svog brata Mirsada zaposlio kao izvršnog direktora Javnog preduzeća "Autoceste FBiH", tako da će on izvještaje o radu ovog preduzeća slati bratu Nerminu. Vjerovatno će mu u izvještaju napisati da je za nabavku pet VW terenaca potrošio skoro pola miliona maraka, a da je za sebe odabrao automobil VW touareg koji su poreski obveznici platili 120.000 maraka.
OVO NE PRILIČI SOCIJALDEMOKRACIJI I LIDERU TAKVE PARTIJE.
Dosta je više bilo!
Emir Djikic ce biti jedan od kandidata.
10 god. je vodio Transparency International, pametan i skolovan covjek.
Samo vrlo lako moze biti da je za SDP kasno, da su vec mrtvi samo im niko jos nije rekao.
zduhac wrote:
...zato sto se namjesti tako da Imamovic pobjedi (druge stranke predloze jos gore od njega )...znam iz prve ruke..
Bitno je da ti znaš iz prve ruke. Hhhh
ljevoruki wrote:Emir Djikic ce biti jedan od kandidata.
Samo vrlo lako moze biti da je za SDP kasno, da su vec mrtvi samo im niko jos nije rekao.
Članstvo koje bira Kamočaje, nikad ne bira Đikiće.
SDP je Bošnjačka institucija,i dio ne samo Df već i drugih glasača će se vratiti SDP u,istina ja bar zasad ne,tako da očekujem solidan izborni rezultat,naravno nemogu bit ni prvi ni drugi pored SDA I SBB ali ganjat treće mjesto što da ne
ljevoruki wrote:Emir Djikic ce biti jedan od kandidata.
Članstvo koje bira Kamočaje, nikad ne bira Đikiće.
Kamocaji imao SAMO JEDNOG, slabijeg i manje poznatog protukandidata.
Niko nije kriv drugim clanovima sto se nisu kandidovali za predsjednika KO.
Mišljenja sam da će se glavna bitka voditi između Jasmina Imamovića i Emira Đikića. Nikšić se za sve ove godine previše uprljao. Lično preferiram Imamovića jer je bio sve godine tu u SDP-u a nije se uprljao sa Zlatkom i njima jer im je tako reći bio opozicija. Mislim da je to ono što će presuditi kod članova u izboru novog predsjednika.
Puna podrška Emiru Đikiću. On je u nedavnom intervju za sarajevsko Oslobođenje detektirao prave probleme SDP-a BIH i govorio o tome iskreno, pošteno i odgovorno. A to su korupcija, nepotizam i politički klijentelizam, od vrha do dna. te bezobrazno i bahato odricanje od socijaldemokratije, članova, simpatizera i građana Bosne i Hercegovine.
Svi ostali kandidati na čelu sa Nerminom Nikšićem su potpuno i nepovratno diskreditovali sebe i SDP BiH.
Ukoliko, kojim slučajem, najveću podršku dobije kompromitovani i nesposobni Nermin Nikšić, te ostane u narednom periodu na čelu SDP BIH, to će (o)značiti potpunu propast i gašenje ove stranke.
Dakle, Emir Đikić je jedina osoba ili kandidat za predsjednika koji može reformirati i očistiti SDP BIH od korupcije, nepotizma i ostalih prljavština koje su se svih ovih godina nakupilile i skoro uništile SDP BIH.
Na Trećem vanrednom kongresu SDP-a biran je i novi sastav Glavnog odbora, kao najvažnijeg tijela ove partije.
Najviše glasova je dobio aktuelni gradonačelnik Tuzle Jamin Imamović (ukupno 304 glasa). Ovo nam govori da su tadašnji delegati pokazali kako žele da ih vodi Imamović u budućnosti. Sigurno je za očekivati da delegati ovo mišljenje i stav prenesu na svoje lokalne organizacije. Mišljenja sam da je takav stav delegata bio jer je on godinama jedini bio opozicioner Lagumdziji i njegovima i to je otvoreno pokazivao i davao do znanja. To se vidi i danas kroz npr. Envera Bijedica dojučerašnjeg Zlatkovog suradnika i podanika kojeg je naslijedio Nermin Niksic pri "rotaciji" na čelu partije. Današnje djelovanje Bijedica se nije nimalo promijenilo od onog za vrijeme Zlatka i na to Imamović i dalje ukazuje i zbog toga se članstvo sve više okreće ka Imamoviću. Ključ njegove pobjede je u tome što nije bježao pred Lagumdzijom, Hadzicem, Niksicem i njima već je ojačao svoju bazu i prkosio im tj. otvoreno im bio opozicija. Ja više to cijenim nego bježanje iz partije pa onda obrazloženje i opozicioneerstvo ili pljuvanje po bivšima sa drugih poslova koji nisu unutar partije. Smatram da ima muda Imamovic jer je jedan od rijetkih koji je preživio neslaganje sa Lagumdzijom a da pri tome nije otišao iz partije.
Last edited by mix on 01/08/2015 20:26, edited 1 time in total.
mix wrote:Na Trećem vanrednom kongresu SDP-a biran je i novi sastav Glavnog odbora, kao najvažnijeg tijela ove partije.
Najviše glasova je dobio aktuelni gradonačelnik Tuzle Jamin Imamović (ukupno 304 glasa). Ovo nam govori da su tadašnji delegati pokazali kako žele da ih vodi Imamović u budućnosti. Mišljenja sam da je takav stav delegata bio jer je on godinama jedini bio opozicioner Lagumdziji i njegovima i to je otvoreno pokazivao i davao do znanja. To se vidi i danas kroz npr. Envera Bijedica dojučerašnjeg Zlatkovog suradnika i podanika kojeg je naslijedio Nermin Niksic pri "rotaciji" na čelu partije. Današnje djelovanje Bijedica se nije nimalo promijenilo od onog za vrijeme Zlatka i na to Imamović i dalje ukazuje i zbog toga se članstvo sve više okreće ka Imamoviću. Ključ njegove pobjede je u tome što nije bježao pred Lagumdzijom, Hadzicem, Niksicem i njima već je ojačao svoju bazu i prkosio im tj. otvoreno im bio opozicija. Ja više to cijenim nego bježanje iz partije pa onda obrazloženje i opozicioneerstvo ili pljuvanje po bivšima sa drugih poslova koji nisu unutar partije. Smatram da ima muda Imamovic jer je jedan od rijetkih koji je preživio neslaganje sa Lagumdzijom a da pri tome nije otišao iz partije.
mix wrote:Na Trećem vanrednom kongresu SDP-a biran je i novi sastav Glavnog odbora, kao najvažnijeg tijela ove partije.
Najviše glasova je dobio aktuelni gradonačelnik Tuzle Jamin Imamović (ukupno 304 glasa). Ovo nam govori da su tadašnji delegati pokazali kako žele da ih vodi Imamović u budućnosti. Mišljenja sam da je takav stav delegata bio jer je on godinama jedini bio opozicioner Lagumdziji i njegovima i to je otvoreno pokazivao i davao do znanja. To se vidi i danas kroz npr. Envera Bijedica dojučerašnjeg Zlatkovog suradnika i podanika kojeg je naslijedio Nermin Niksic pri "rotaciji" na čelu partije. Današnje djelovanje Bijedica se nije nimalo promijenilo od onog za vrijeme Zlatka i na to Imamović i dalje ukazuje i zbog toga se članstvo sve više okreće ka Imamoviću. Ključ njegove pobjede je u tome što nije bježao pred Lagumdzijom, Hadzicem, Niksicem i njima već je ojačao svoju bazu i prkosio im tj. otvoreno im bio opozicija. Ja više to cijenim nego bježanje iz partije pa onda obrazloženje i opozicioneerstvo ili pljuvanje po bivšima sa drugih poslova koji nisu unutar partije. Smatram da ima muda Imamovic jer je jedan od rijetkih koji je preživio neslaganje sa Lagumdzijom a da pri tome nije otišao iz partije.
4 posta za 11 godina
Dzasmin je pravi izbor,samo da se goni iz TZ vise
Pa ja jer tada će SDA jedino i moći dobiti izbore u gradu. Možda.
Crvene_brigade wrote:Puna podrška Emiru Đikiću. On je u nedavnom intervju za sarajevsko Oslobođenje detektirao prave probleme SDP-a BIH i govorio o tome iskreno, pošteno i odgovorno. A to su korupcija, nepotizam i politički klijentelizam, od vrha do dna. te bezobrazno i bahato odricanje od socijaldemokratije, članova, simpatizera i građana Bosne i Hercegovine.
Svi ostali kandidati na čelu sa Nerminom Nikšićem su potpuno i nepovratno diskreditovali sebe i SDP BiH.
Ukoliko, kojim slučajem, najveću podršku dobije kompromitovani i nesposobni Nermin Nikšić, te ostane u narednom periodu na čelu SDP BIH, to će (o)značiti potpunu propast i gašenje ove stranke.
Dakle, Emir Đikić je jedina osoba ili kandidat za predsjednika koji može reformirati i očistiti SDP BIH od korupcije, nepotizma i ostalih prljavština koje su se svih ovih godina nakupilile i skoro uništile SDP BIH.
Poziv svom članstvu SDP-a koje će glasati za novog presjednika partije da konačno otvore oči i izaberu promjene i spase SDP od propasti. Jedini način da to urade je da svoj glas dadnu Emiru Đikiću. Vrijeme je da se ovom mčadom čovjeku da šansa da reformiše SDP i u u strukture istog postavi mlade, sposobne i obrazovane ljude.
Kandidati za predsjednika SDP BiH-konačna i potvrđena lista:
Nermin Nikšić
Jasmin Imamović
Svetozar Pudarić
Emir Đikić
Igor Vreta
+ za broj kandidata koji su odlučili ući u predsjedničku utrku na SDP izborima za predsjednika
+za način provođenja izbornog procesa u SDP, a to je da svaki član ima pravo glasa...sistem jedan član jedan glas.
Ja dajem najveću prednost Jasminu Imamoviću (moj izbor i misljenje) jer je kako je vec neko napisao godinama u partiji otvoreno i jedini prkosio Lagumdziji i nije bjezao kao pojedinci ili radio druge poslove a pljuvao po SDP.
Kandidati za predsjednika SDP BiH-konačna i potvrđena lista kandidatura(sada da bi je ozvaničili moraju skupiti potpise članova na njihove kandidature) :
Nermin Nikšić
Jasmin Imamović
Svetozar Pudarić
Emir Đikić
Igor Vreta
+ za broj kandidata koji su odlučili ući u predsjedničku utrku na SDP izborima za predsjednika
+za način provođenja izbornog procesa u SDP, a to je da svaki član ima pravo glasa...sistem jedan član jedan glas.
Ja dajem najveću prednost Jasminu Imamoviću (moj izbor i misljenje) jer je kako je vec neko napisao godinama u partiji otvoreno i jedini prkosio Lagumdziji i nije bjezao kao pojedinci ili radio druge poslove a pljuvao po SDP.