DAMIR KAVGIĆ

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

uglavnomja

#26 Re: DAMIR KAVGIĆ

Post by uglavnomja »

nastavakk price, odgovor na neka pitanja ... porodica u rasulu dvoje djece vec uzela soc. sluzba, sin je sa posebnim potrebama ...

i onda (opet) DAMIR

""Damir Kavgić, heroj iz Gornjeg Srebrenika koji je nakon sedmodnevne potrage uspio pronaći nestalu petogodišnjakinju iz Rašljana Samiru Alić, sada ju želi i usvojiti. Priča o Damiru i njegovom podvigu, koja se još uvijek prepričava, dobiva i svoj nastavak."

http://www.klix.ba/vijesti/bih/heroj-da ... /150805066

damiru jos jedan naklon do poda

a zakon bi trebao razmisliti o sterilizaciji :oops: :run:
Thorgerson

#27 Re: DAMIR KAVGIĆ

Post by Thorgerson »

Gledam intervju, realno ni njegova porodica koliko sam vidio ne zivi nesta iznad prosjeka. Ali opet covjek hoce jos da usvoji ovo dijete.

A koliko znam ljudi, mladih parova, ma joj jarane necemo jos, a svi rade super poslove, ili barem jedno od njih ima dobar posao, redovnu platu...a ustvari su sebicna djubrad...

Covjeku fakat svaka cast - pravi bosanac! :bih:
graue_maus

#28 Re: DAMIR KAVGIĆ

Post by graue_maus »

:kiselavoda:
dobar osjecaj

#29 Re: DAMIR KAVGIĆ

Post by dobar osjecaj »

Thorgerson wrote:Gledam intervju, realno ni njegova porodica koliko sam vidio ne zivi nesta iznad prosjeka. Ali opet covjek hoce jos da usvoji ovo dijete.

A koliko znam ljudi, mladih parova, ma joj jarane necemo jos, a svi rade super poslove, ili barem jedno od njih ima dobar posao, redovnu platu...a ustvari su sebicna djubrad...

Covjeku fakat svaka cast - pravi bosanac! :bih:
Ma vidi, ne vidim prostor za neka takva poredjenja. Ni potrebu. Ja prva nemam nikakvu zelju da tek tako usvojim bilo koje nasumicno dijete koje je neko nemarno napravio bez namjere da se brine za njega. Zivot je prepun nepravde i prostora za altruisticke poteze.

Damir nije cisto iz altruistickog poriva otisao u neko sirotiste i iskazao zelju da usvoji bilo koje dijete bez roditeljskog staranja. Desilo mu se specificno zivotno iskustvo u kojem bi i ja dosla do tacke da razmislim da udomim jedno takvo dijete. Inace nemam nikakvu zelju usvojiti dijete i brinuti se za posljedice tudjeg nemarnog ponasanja i jadne drzave i okruzenja koji su nam svima oduzeli previse.

Svaka cast covjeku ali nije mi prihvatljivo tvoje poredjenje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#30 Re: DAMIR KAVGIĆ

Post by _BataZiv_0809 »

Svaka cast svakome ko usvoji dijete. Djeca bez roditeljskog staranja ostaju na brojne nacine, a ne samo zato sto su im roditelji neodgovorni. Djetinjstvo i ranu mladost sam proveo u zgradi tik do Doma sirocadi, druzio se sa mnogima, kakvih sve tu prica ima, to je za filma.
Post Reply