Zuta Tabija
-
nellismo
#26 Re: Zuta Tabija
[quote="mO ke]
Sigurno je da kao vlasnik (ako je vlasni) moze da odredi sta se smije sta ne , zamisli imas kafic i dojde ti nek sa jelom i picem i zauzme mjesto a ti imas troskove a nemas zarade[/quote]
Smiješno je što uopšte postoji gore kafić. Sviđa mi se ideja iftara gore ali ovo je baš niđe veze.
Sigurno je da kao vlasnik (ako je vlasni) moze da odredi sta se smije sta ne , zamisli imas kafic i dojde ti nek sa jelom i picem i zauzme mjesto a ti imas troskove a nemas zarade[/quote]
Smiješno je što uopšte postoji gore kafić. Sviđa mi se ideja iftara gore ali ovo je baš niđe veze.
- oldtajmer
#27 Re: Zuta Tabija
sta je sa tabijom u strosicima,nisam gore odavno bio,je li citava ili su je srusili nasi neimari
uglavnom kome nije mrsko da se penje,mada se moze doci i autom preko zmajevca,sa ove tabije je jos ljepsi pogled nego sa jekovca
uglavnom kome nije mrsko da se penje,mada se moze doci i autom preko zmajevca,sa ove tabije je jos ljepsi pogled nego sa jekovca
- karanana
#28 Re: Zuta Tabija
meni je normalno da frajer ne da ulazak u svoj kafic sa jelom i picem iz vana. pa to je svugdje tako.
-
todd_smith
#29 Re: Zuta Tabija
Normala.karanana wrote:meni je normalno da frajer ne da ulazak u svoj kafic sa jelom i picem iz vana. pa to je svugdje tako.
Samo sto je kafic na tabiji uradjen ovako:
Imas sank i bar, i pored dio koji je pokriven i djeluje kao kafic. I to zauzima nekih 30% citavog prostora na tabiji
Raja sjedi na onim klupama/stolicama koji su udaljeni od kafica 10-20 metara i pripadaju 70% prostora koji nema nikakve veze sa kaficem
Odakle njemu pravo da on odredi ko ce sta jesti/piti na klupama koje uopce nisu pokriveni/dio kafica?
Nije raja sjela u njegov onaj separe, ili za sank i uzela pizzu nego na one klupe sto su na ivici tabije.
I kad smo kod tih klupa papak ih je sve poskidao i ostavio ustvari 2 samo i to one na kraju skroz u cosku, odakle mu i to pravo?
Imaju smo oni piknik stolovi, za koje vazi da pripadaju eto kaficu, a cim su ja Tabiji jebo ti, i to je njegovo izgleda
- karanana
#30 Re: Zuta Tabija
aha. to je drugo. nemam predstavu kako to gore izgleda pa sam konto da je kafic i njegovi stolovi jedino mjesto gdje mozes sjesti.
-
c.leon
#31 Re: Zuta Tabija
Vlasnik je Sarajevo Navigator ako vam nesto znaci
Isti oni koji su vlasnici onog zimskog bazara ili vec kako se zove, koji bude kod Ekonomije preko zime 
- JanuaryJones
#32 Re: Zuta Tabija
I ljetnog bazara koji počinje 1.aug, bilo juče na klixu.c.leon wrote:Vlasnik je Sarajevo Navigator ako vam nesto znaciIsti oni koji su vlasnici onog zimskog bazara ili vec kako se zove, koji bude kod Ekonomije preko zime
-
todd_smith
#33 Re: Zuta Tabija
Fino.c.leon wrote:Vlasnik je Sarajevo Navigator ako vam nesto znaciIsti oni koji su vlasnici onog zimskog bazara ili vec kako se zove, koji bude kod Ekonomije preko zime
Odoh i ja u Pocitelj ili u Mostar ili u Bihac na Unu, da stavim 2-3 plakata ispred lafo da opisem sta je to tu, i onda je to moje.
Bujrum raja, dodjite mi. Ali ne nosite nista to cu vam ja naplatiti maksuz, ne brinite se.
- Thorgerson
#34 Re: Zuta Tabija
Da ti ja docaram - Isto da dodjes sad u parkusu sa sladoledom, sjednes na klupu i dodje ti gazda one Aide slastičarne i kaze, halo pasa makse otalen, ako hos jest sladoled od mene kupi.karanana wrote:aha. to je drugo. nemam predstavu kako to gore izgleda pa sam konto da je kafic i njegovi stolovi jedino mjesto gdje mozes sjesti.
Ja sam nedavno bio, uzeo picu kod mahira, gore otisao jeo nisam imao problema, to je bilo prije mjesec-dva.
Ondje jednostavno ne moze biti kafic. Nije to bas toliki prostor, da moze biti i kafic i vidikovac neki za one koji nece da budu u kaficu. Gazdi guzica zine i svaki put je sve vise i vise stolova. I sad ti bukvalno od stolova i stolica nit mozes sjesti, nit se uslikati kako treba, nista - ako nisi gost kafica.
Onu bastu treba razjebati. Ostaviti klupe. A dole ispod na parkingu napraviti coffe to go, sokove, vodu itd. Dakle, ako ti se pije, uzmes i poneses gore, popijes i bacis. I naravno staviti ogromnu kantu za smece. A ne kanticu koja se napuni u 10h ujutro.
Jok, bosnjo da moze na groblju bi bastu napravio, ono kad je dzenaza da se fino sjedne i pomezeti.
Baste i kafici su bukvalno potpis nacelnika tih opstina. U svakoj opstini to mozete vidjeti. Jasno se vidi ko se lize sa nacelnicima i kakvo ruglo prave ovom gradu.
- Logovan
#35 Re: Zuta Tabija
Samo naprijed, možeš raditi u ovoj državi šta god ti padne napamet.todd_smith wrote:Fino.c.leon wrote:Vlasnik je Sarajevo Navigator ako vam nesto znaciIsti oni koji su vlasnici onog zimskog bazara ili vec kako se zove, koji bude kod Ekonomije preko zime
Odoh i ja u Pocitelj ili u Mostar ili u Bihac na Unu, da stavim 2-3 plakata ispred lafo da opisem sta je to tu, i onda je to moje.
Bujrum raja, dodjite mi. Ali ne nosite nista to cu vam ja naplatiti maksuz, ne brinite se.
Eh da ne povjeruješ šta smo dočekali.
- mO k3
#36 Re: Zuta Tabija
Znam kako je vamo stanje gdje budem , treba imati koncesiju ako je to "prisvojio" onda je to van zakona i za to mu treba koncesija koju sigurno nece dobiti ako ide sve po zakonu , ali zakon kod nastodd_smith wrote:Normala.karanana wrote:meni je normalno da frajer ne da ulazak u svoj kafic sa jelom i picem iz vana. pa to je svugdje tako.
Samo sto je kafic na tabiji uradjen ovako:
Imas sank i bar, i pored dio koji je pokriven i djeluje kao kafic. I to zauzima nekih 30% citavog prostora na tabiji
Raja sjedi na onim klupama/stolicama koji su udaljeni od kafica 10-20 metara i pripadaju 70% prostora koji nema nikakve veze sa kaficem
Odakle njemu pravo da on odredi ko ce sta jesti/piti na klupama koje uopce nisu pokriveni/dio kafica?
Nije raja sjela u njegov onaj separe, ili za sank i uzela pizzu nego na one klupe sto su na ivici tabije.
I kad smo kod tih klupa papak ih je sve poskidao i ostavio ustvari 2 samo i to one na kraju skroz u cosku, odakle mu i to pravo?
Imaju smo oni piknik stolovi, za koje vazi da pripadaju eto kaficu, a cim su ja Tabiji jebo ti, i to je njegovo izgleda
Treba se obratiti nadleznima organima , ali opet ti nadlezni organi za koga rade??
jebeno ti je to kako god
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#37 Re: Zuta Tabija
Thorgerson wrote:[
Baste i kafici su bukvalno potpis nacelnika tih opstina. U svakoj opstini to mozete vidjeti. Jasno se vidi ko se lize sa nacelnicima i kakvo ruglo prave ovom gradu.
Stvar je kristalno jasna - novac.
- O'zone
- Globalni moderator
#38 Re: Zuta Tabija
Ma dobro je to.....
Naši su, nisu anam njihovi a i ne puca se više....
Naši su, nisu anam njihovi a i ne puca se više....
-
todd_smith
#39 Re: Zuta Tabija
Zajebi ti to, moj grad, koliko i njegov.
Bas cu opet otici sam sa pizzom ovih dana nekad pa da vidim.
- Capajebo
#40 Re: Zuta Tabija
Zovi.todd_smith wrote:Zajebi ti to, moj grad, koliko i njegov.
-
Hadzi Lojo
#41 Re: Zuta Tabija
Odo ja sutra sa onom najvecom picom od Mahira, pa da vidimo!

-
Timscho
#42 Re: Zuta Tabija
Thorgerson wrote: Ondje jednostavno ne moze biti kafic. Nije to bas toliki prostor, da moze biti i kafic i vidikovac neki za one koji nece da budu u kaficu. Gazdi guzica zine i svaki put je sve vise i vise stolova. I sad ti bukvalno od stolova i stolica nit mozes sjesti, nit se uslikati kako treba, nista - ako nisi gost kafica.
Onu bastu treba razjebati. Ostaviti klupe. A dole ispod na parkingu napraviti coffe to go, sokove, vodu itd. Dakle, ako ti se pije, uzmes i poneses gore, popijes i bacis. I naravno staviti ogromnu kantu za smece. A ne kanticu koja se napuni u 10h ujutro.
Jok, bosnjo da moze na groblju bi bastu napravio, ono kad je dzenaza da se fino sjedne i pomezeti.
- medjutim
#43 Re: Zuta Tabija
Trebalo bi se skupiti 15-ak ljudi sa foruma, sa sokovima i picama i otici gore 
- sunceKOtepsija
#44 Re: Zuta Tabija
medjutim wrote:Trebalo bi se skupiti 15-ak ljudi sa foruma, sa sokovima i picama i otici gore
i sta mislis kako ce to zavrsit?
- Logovan
#45 Re: Zuta Tabija
Trebao bih gore maksuz otići sa pićem ili pizzom, da vidim šta će mi reći. 
- Capajebo
#46 Re: Zuta Tabija
"hajmo im, mirno i dostojanstveno, razbiti okno!" 
-
tm84
#47 Re: Zuta Tabija
hmm... ja bio neki dan gore, i ponio sa sobom flasu vode, sjeo tamo na cosak vidikovca i normalno pio svoju vodu, nista mi nije rekao konobar tog kafica... 
- Šveđanin
#48 Re: Zuta Tabija
Koja je najprometnija basta kafica u Sarajevu, al ono da te bas svi vide...
Gdje da sjednemo moja delegacija i ja sad kad dodjemo dvadedeset petog...
- Logovan
#49 Re: Zuta Tabija
Daj Bože da je tako. Pun mi je kurac raznih vlasnika kafića.tm84 wrote:hmm... ja bio neki dan gore, i ponio sa sobom flasu vode, sjeo tamo na cosak vidikovca i normalno pio svoju vodu, nista mi nije rekao konobar tog kafica...
City Lounge, City pub i kafići pored ovih, onda u ulici Štrosmajerova, onda pored Katedrale, Čaršija...Šveđanin wrote:Koja je najprometnija basta kafica u Sarajevu, al ono da te bas svi vide...
-
zrakomlat
#50 Re: Zuta Tabija
Capajebo wrote:"hajmo im, mirno i dostojanstveno, razbiti okno!"