Zuta Tabija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nellismo

#26 Re: Zuta Tabija

Post by nellismo »

[quote="mO ke]
Sigurno je da kao vlasnik (ako je vlasni) moze da odredi sta se smije sta ne , zamisli imas kafic i dojde ti nek sa jelom i picem i zauzme mjesto a ti imas troskove a nemas zarade[/quote]
Smiješno je što uopšte postoji gore kafić. Sviđa mi se ideja iftara gore ali ovo je baš niđe veze.
oldtajmer

#27 Re: Zuta Tabija

Post by oldtajmer »

sta je sa tabijom u strosicima,nisam gore odavno bio,je li citava ili su je srusili nasi neimari :D
uglavnom kome nije mrsko da se penje,mada se moze doci i autom preko zmajevca,sa ove tabije je jos ljepsi pogled nego sa jekovca
karanana

#28 Re: Zuta Tabija

Post by karanana »

meni je normalno da frajer ne da ulazak u svoj kafic sa jelom i picem iz vana. pa to je svugdje tako.
todd_smith

#29 Re: Zuta Tabija

Post by todd_smith »

karanana wrote:meni je normalno da frajer ne da ulazak u svoj kafic sa jelom i picem iz vana. pa to je svugdje tako.
Normala.

Samo sto je kafic na tabiji uradjen ovako:

Imas sank i bar, i pored dio koji je pokriven i djeluje kao kafic. I to zauzima nekih 30% citavog prostora na tabiji

Raja sjedi na onim klupama/stolicama koji su udaljeni od kafica 10-20 metara i pripadaju 70% prostora koji nema nikakve veze sa kaficem

Odakle njemu pravo da on odredi ko ce sta jesti/piti na klupama koje uopce nisu pokriveni/dio kafica?

Nije raja sjela u njegov onaj separe, ili za sank i uzela pizzu nego na one klupe sto su na ivici tabije.

I kad smo kod tih klupa papak ih je sve poskidao i ostavio ustvari 2 samo i to one na kraju skroz u cosku, odakle mu i to pravo?

Imaju smo oni piknik stolovi, za koje vazi da pripadaju eto kaficu, a cim su ja Tabiji jebo ti, i to je njegovo izgleda
karanana

#30 Re: Zuta Tabija

Post by karanana »

aha. to je drugo. nemam predstavu kako to gore izgleda pa sam konto da je kafic i njegovi stolovi jedino mjesto gdje mozes sjesti.
c.leon

#31 Re: Zuta Tabija

Post by c.leon »

Vlasnik je Sarajevo Navigator ako vam nesto znaci ;) Isti oni koji su vlasnici onog zimskog bazara ili vec kako se zove, koji bude kod Ekonomije preko zime ;)
JanuaryJones

#32 Re: Zuta Tabija

Post by JanuaryJones »

c.leon wrote:Vlasnik je Sarajevo Navigator ako vam nesto znaci ;) Isti oni koji su vlasnici onog zimskog bazara ili vec kako se zove, koji bude kod Ekonomije preko zime ;)
I ljetnog bazara koji počinje 1.aug, bilo juče na klixu.
todd_smith

#33 Re: Zuta Tabija

Post by todd_smith »

c.leon wrote:Vlasnik je Sarajevo Navigator ako vam nesto znaci ;) Isti oni koji su vlasnici onog zimskog bazara ili vec kako se zove, koji bude kod Ekonomije preko zime ;)
Fino.

Odoh i ja u Pocitelj ili u Mostar ili u Bihac na Unu, da stavim 2-3 plakata ispred lafo da opisem sta je to tu, i onda je to moje.

Bujrum raja, dodjite mi. Ali ne nosite nista to cu vam ja naplatiti maksuz, ne brinite se.

:bih:
Thorgerson

#34 Re: Zuta Tabija

Post by Thorgerson »

karanana wrote:aha. to je drugo. nemam predstavu kako to gore izgleda pa sam konto da je kafic i njegovi stolovi jedino mjesto gdje mozes sjesti.
Da ti ja docaram - Isto da dodjes sad u parkusu sa sladoledom, sjednes na klupu i dodje ti gazda one Aide slastičarne i kaze, halo pasa makse otalen, ako hos jest sladoled od mene kupi.

Ja sam nedavno bio, uzeo picu kod mahira, gore otisao jeo nisam imao problema, to je bilo prije mjesec-dva.

Ondje jednostavno ne moze biti kafic. Nije to bas toliki prostor, da moze biti i kafic i vidikovac neki za one koji nece da budu u kaficu. Gazdi guzica zine i svaki put je sve vise i vise stolova. I sad ti bukvalno od stolova i stolica nit mozes sjesti, nit se uslikati kako treba, nista - ako nisi gost kafica.

Onu bastu treba razjebati. Ostaviti klupe. A dole ispod na parkingu napraviti coffe to go, sokove, vodu itd. Dakle, ako ti se pije, uzmes i poneses gore, popijes i bacis. I naravno staviti ogromnu kantu za smece. A ne kanticu koja se napuni u 10h ujutro.

Jok, bosnjo da moze na groblju bi bastu napravio, ono kad je dzenaza da se fino sjedne i pomezeti.

Baste i kafici su bukvalno potpis nacelnika tih opstina. U svakoj opstini to mozete vidjeti. Jasno se vidi ko se lize sa nacelnicima i kakvo ruglo prave ovom gradu.
Logovan

#35 Re: Zuta Tabija

Post by Logovan »

todd_smith wrote:
Fino.

Odoh i ja u Pocitelj ili u Mostar ili u Bihac na Unu, da stavim 2-3 plakata ispred lafo da opisem sta je to tu, i onda je to moje.

Bujrum raja, dodjite mi. Ali ne nosite nista to cu vam ja naplatiti maksuz, ne brinite se.

:bih:
Samo naprijed, možeš raditi u ovoj državi šta god ti padne napamet. :bih:

Eh da ne povjeruješ šta smo dočekali.
mO k3

#36 Re: Zuta Tabija

Post by mO k3 »

todd_smith wrote:
karanana wrote:meni je normalno da frajer ne da ulazak u svoj kafic sa jelom i picem iz vana. pa to je svugdje tako.
Normala.

Samo sto je kafic na tabiji uradjen ovako:

Imas sank i bar, i pored dio koji je pokriven i djeluje kao kafic. I to zauzima nekih 30% citavog prostora na tabiji

Raja sjedi na onim klupama/stolicama koji su udaljeni od kafica 10-20 metara i pripadaju 70% prostora koji nema nikakve veze sa kaficem

Odakle njemu pravo da on odredi ko ce sta jesti/piti na klupama koje uopce nisu pokriveni/dio kafica?

Nije raja sjela u njegov onaj separe, ili za sank i uzela pizzu nego na one klupe sto su na ivici tabije.

I kad smo kod tih klupa papak ih je sve poskidao i ostavio ustvari 2 samo i to one na kraju skroz u cosku, odakle mu i to pravo?

Imaju smo oni piknik stolovi, za koje vazi da pripadaju eto kaficu, a cim su ja Tabiji jebo ti, i to je njegovo izgleda
Znam kako je vamo stanje gdje budem , treba imati koncesiju ako je to "prisvojio" onda je to van zakona i za to mu treba koncesija koju sigurno nece dobiti ako ide sve po zakonu , ali zakon kod nas :lol:

Treba se obratiti nadleznima organima , ali opet ti nadlezni organi za koga rade??

jebeno ti je to kako god
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#37 Re: Zuta Tabija

Post by sabina1 »

Thorgerson wrote:[

Baste i kafici su bukvalno potpis nacelnika tih opstina. U svakoj opstini to mozete vidjeti. Jasno se vidi ko se lize sa nacelnicima i kakvo ruglo prave ovom gradu.
:thumbup:

Stvar je kristalno jasna - novac.
O'zone
Globalni moderator

#38 Re: Zuta Tabija

Post by O'zone »

Ma dobro je to.....

Naši su, nisu anam njihovi a i ne puca se više....
todd_smith

#39 Re: Zuta Tabija

Post by todd_smith »

Zajebi ti to, moj grad, koliko i njegov.

Bas cu opet otici sam sa pizzom ovih dana nekad pa da vidim.
Capajebo

#40 Re: Zuta Tabija

Post by Capajebo »

todd_smith wrote:Zajebi ti to, moj grad, koliko i njegov.

Bas cu opet otici sam sa pizzom ovih dana nekad pa da vidim.
Zovi.
Hadzi Lojo

#41 Re: Zuta Tabija

Post by Hadzi Lojo »

Odo ja sutra sa onom najvecom picom od Mahira, pa da vidimo!
:run:
Timscho

#42 Re: Zuta Tabija

Post by Timscho »

Thorgerson wrote: Ondje jednostavno ne moze biti kafic. Nije to bas toliki prostor, da moze biti i kafic i vidikovac neki za one koji nece da budu u kaficu. Gazdi guzica zine i svaki put je sve vise i vise stolova. I sad ti bukvalno od stolova i stolica nit mozes sjesti, nit se uslikati kako treba, nista - ako nisi gost kafica.

Onu bastu treba razjebati. Ostaviti klupe. A dole ispod na parkingu napraviti coffe to go, sokove, vodu itd. Dakle, ako ti se pije, uzmes i poneses gore, popijes i bacis. I naravno staviti ogromnu kantu za smece. A ne kanticu koja se napuni u 10h ujutro.

Jok, bosnjo da moze na groblju bi bastu napravio, ono kad je dzenaza da se fino sjedne i pomezeti.

:thumbup:
medjutim

#43 Re: Zuta Tabija

Post by medjutim »

Trebalo bi se skupiti 15-ak ljudi sa foruma, sa sokovima i picama i otici gore :D
sunceKOtepsija

#44 Re: Zuta Tabija

Post by sunceKOtepsija »

medjutim wrote:Trebalo bi se skupiti 15-ak ljudi sa foruma, sa sokovima i picama i otici gore :D

i sta mislis kako ce to zavrsit?
Logovan

#45 Re: Zuta Tabija

Post by Logovan »

Trebao bih gore maksuz otići sa pićem ili pizzom, da vidim šta će mi reći. :skoljka:
Capajebo

#46 Re: Zuta Tabija

Post by Capajebo »

"hajmo im, mirno i dostojanstveno, razbiti okno!" :mrgreen:
tm84

#47 Re: Zuta Tabija

Post by tm84 »

hmm... ja bio neki dan gore, i ponio sa sobom flasu vode, sjeo tamo na cosak vidikovca i normalno pio svoju vodu, nista mi nije rekao konobar tog kafica... :roll:
Šveđanin

#48 Re: Zuta Tabija

Post by Šveđanin »

Koja je najprometnija basta kafica u Sarajevu, al ono da te bas svi vide...

Gdje da sjednemo moja delegacija i ja sad kad dodjemo dvadedeset petog... :D
Logovan

#49 Re: Zuta Tabija

Post by Logovan »

tm84 wrote:hmm... ja bio neki dan gore, i ponio sa sobom flasu vode, sjeo tamo na cosak vidikovca i normalno pio svoju vodu, nista mi nije rekao konobar tog kafica... :roll:
Daj Bože da je tako. Pun mi je kurac raznih vlasnika kafića.
Šveđanin wrote:Koja je najprometnija basta kafica u Sarajevu, al ono da te bas svi vide...

Gdje da sjednemo moja delegacija i ja sad kad dodjemo dvadedeset petog... :D
City Lounge, City pub i kafići pored ovih, onda u ulici Štrosmajerova, onda pored Katedrale, Čaršija...
zrakomlat

#50 Re: Zuta Tabija

Post by zrakomlat »

Capajebo wrote:"hajmo im, mirno i dostojanstveno, razbiti okno!" :mrgreen:
:lol:
Post Reply