Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post Reply
volta dzontra

#26 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by volta dzontra »

mO k3 wrote:
HAVANA wrote:Ne znam vala ni sto se obraca,pomaze i trosi svoj zivot i vrijeme na prostorima gdje to niko nece cijeniti, a od svega ucinjenog,bolnica,aparata,fondacije,pomoci na sto strana...prica ce se svesti na prebiranje po njenoj vagini i spavacoj sobi.Eto samo se ona razvela,ona je vaka ,naka...a mi smo zlatni.Al u kurcu.A vecina bi ga sad crncu popusila za milion.Al nema.Zlo mi dodje kad procitam komentare po portalima,forumima...Cast pojedincima ali mnogi na vijest o doniranju opreme za bolnicu,umjesto u bolnici zavrse u njenoj vagini,mislima...
Idi zeno uzivaj,trosi zivot,vrijeme i novac na pametnije stvari.Nama nema pomoci.
u pravu si ... Ti koji "laju" su u manjini i oni nisu relevantni
Sanela :thumbup:
Dobar MILF. Sigurno je zena i pametna i sposobna. I bolji komadi su otisli u dijasporu pa su se losije udale. Super je sto pomaze, brine se itd ali pismo je pretenciozno taman da je glavna tajnica NATOa a klepa se s Barakom Obamom. Cuj obratila se trima drzavama da im posalje poruku o miru i buducnosti. Eto nek nam je objasnila da je mir i suradnja bolja od nemira i nesigurnosti
almir90

#27 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by almir90 »

Ma daj bolan, šta će nama govoriti neko šta mi trebamo da radimo, a isti ti neće da kroče nogom na ove prostore, a kamoli da trajno žive ovdje?

Koji su to potezi koji bi doveli do pomirenja i bolje budućnosti? Evo nek' dođe pa nam svima lično pokaže. Valjda da se sastanemo svi, izgrlimo, izljubimo i zakunemo se ponovo u bratstvo i jedinstvo? Ajde bolan, nemoj me *ebat!
Last edited by almir90 on 21/07/2015 10:20, edited 1 time in total.
Not My Idea

#28 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by Not My Idea »

HAVANA wrote:Ne znam vala ni sto se obraca,pomaze i trosi svoj zivot i vrijeme na prostorima gdje to niko nece cijeniti, a od svega ucinjenog,bolnica,aparata,fondacije,pomoci na sto strana...prica ce se svesti na prebiranje po njenoj vagini i spavacoj sobi.Eto samo se ona razvela,ona je vaka ,naka...a mi smo zlatni.Al u kurcu.A vecina bi ga sad crncu popusila za milion.Al nema.Zlo mi dodje kad procitam komentare po portalima,forumima...Cast pojedincima ali mnogi na vijest o doniranju opreme za bolnicu,umjesto u bolnici zavrse u njenoj vagini,mislima...
Idi zeno uzivaj,trosi zivot,vrijeme i novac na pametnije stvari.Nama nema pomoci.
I za puno puno manje.

Sve si u pravu, Havana. Primitivci ce sve oprostit, i Vucicu, i Dodiku, i nasim lopovima, svima...al uspjesnoj zeni...a ako je jos pritom bila udata za VLAHA, il sacuvaj boze, i djecu mu rodila...kurva, sponzorusa, kurvetina..da nije lijepa i zgodna, manje bi je pljuvali, al kod Sanele se sve sastalo.
Dobrinja80 wrote:Nevjerujem ženama koje su novac zaradile na onoj stvari.
Nije bitno da li je to 50 KM ili 50 miliona.
koji pacenik :lol:

Sto se tice Sanele:
Diana Jenkins established The Irnis Catic Foundation in 2002 in memory of her brother who was killed during the Bosnian Conflict. The foundation provides essential funding to the medical facilities at the University of Sarajevo. In 2009, Diana Jenkins was awarded the Peace Connection prize by the Center for Peace and Multi-Ethnic Cooperation. Past winners have included Bono and Nelson Mandela.
Immediately following the 2010 earthquake in Haiti, Jenkins and actor Sean Penn established the Jenkins-Penn Haitian Relief Organization to deliver hospital supplies and provide medical care to thousands of displaced Haitians. She compared the long-term recovery in Haiti to that in Bosnia,
highlighted the need for basic humanitarian aid, and argued that the U.S. military should not leave the country prematurely.

A supporter of AIDS research, Jenkins has organized and hosted fundraisers for the Elton John AIDS Foundation. On 7 March 2010, Jenkins and Neuro sponsored and co-chaired the Elton John AIDS Foundation Academy Awards Viewing Party. The event raised $3.7 million. In October 2009, she co-hosted with Jimmy Choo founder Tamara Mellon the launch of Project PEP in support of the Elton John AIDS Foundation.[citation needed] She now remains an active fundraiser for the Elton John AIDS Foundation and the Clinton Foundation.

In March 2010, Jenkins posted bail for former Bosnian President Ejup Ganić, who was detained in London on a Serbian extradition request.

In August 2010 her TV station TV1, which has its headquarters in Sarajevo will start to air its program.

In 1999, she married banker Roger Jenkins. The couple met at the gym at the Barbican, where Jenkins was living after the end of his marriage to his first wife, a banker at Barclays. They have two children together. She received an estimated £150million after her ten-year marriage to Jenkins. The estranged couple called their 2011 split as ‘the happiest divorce ever’ and as she joined him among Britain’s wealthiest 500 individuals in 2012.
karanana

#29 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by karanana »

eh eto ne vjeruje zeni koja je novac zaradila jasuci na onoj stvari ali vjeruje muskarcima koji su novac zaradili jasuci na nama.
nikad_vise

#30 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by nikad_vise »

Za razliku od mnogih uhljupa,ova zena se ne libi pomoci svom narodu.
Mislim da je zasluzila malo vise postovanja i nadam se da na narednim izborima da bude mešu kandidatima da joj sa zadovoljstvom dam glas.
Predstavnici Fondacije Sanela Jenkins u ponedjeljak su donirali dva 24-satna Holteraparata za potrebe Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Humanistica Sanela Jenkins donirati će putem svoje Fondacije 20.000 KM za liječenje Alena Masle i na taj način se uključiti u akciju...
Sanela Jenkins donirala 200.000 KM za poplavljena područja
Fondacija “Sanela Jenkins” donirala odjeću djeci bez roditelja
Humanistica Sanela Jenkins donacijom od 100.000 KM pomogla predstavu o odnosu Evrope prema BiH u okviru obilježavanje godišnjice Prvog svjetskog rata u Sarajevu.
Sanela Jenkins, humanistica i filantrop, donirala je preko svoje Fondacije 10.000 eura za pomoć pri liječenju 3,5-mjesečnog Ališana Omerbašića. Novac će biti uplaćen direktno na minhensku bolnicu gdje će dječak ići na liječenje.
Fondaciju ''Sanela Diana Jenkins'' Goraždani poznaju po brojnim humanitarnim projektima koje je do sada realizovala na području Općine Goražde. Ova fondacija još jednom je obradovala građane ovog grada sa 57 računara koji su danas podjeljeni u 6 škola sa područja Općine Goražde uključujući i dvije škole iz susjednih općina Pale-Prača i Foča Ustikolina. Vrijednost donacije iznosi oko 70 000 KM, a svečana primopredaja izvršena je danas u OŠ ''Husein ef. Đozo''.
On je također podsjetio i na to da je nedavno ova fondacija pomogla i Udruženju za pomoć mentalno retardiranim osobama koje je zahvaljujući fondaciji dobilo svoje prostorij za rad, a prije toga i Kantonalnoj bolnici, te realizovala niz drugih projekata kako na području naše općine tako i u cijeloj BiH.
..........................................................................................................................................................................
Najpoznatija bh. humanistica Sanela Jenkins dobitnica je ovogodišnje nagrade Elton John AIDS Fondacije (EJAF). Nagrada se dodjeljuje za dugogodišnju velikodušnu podršku pomenutoj Fondaciji, koja pomaže oboljelima od ove opake bolesti.
Osnivači Fondacije Elton John i David Furnish će ovo laskavo priznanje, osim našoj Saneli Jenkins dodijeliti i Robert Kraftu te Josephu Blountu. Nagrada će biti dodijeljena 15. listopada 2012. godine u sklopu dobrotvorne akcije u New Yorku.
U zadnje vrijeme se mnogo priča o otvaranju Vaše tvrtke u BiH. Čime će se baviti kompanija i tko će je voditi?

Mislim da naša zemlja ima dosta komparativnih prednosti i to treba koristiti za dobrobit njezinih građana. Svakodnevno se govori da su potrebne strane investicije ako hoćemo daljnji razvoj. Evo, ja ću dovesti investitore, ali mi trebaju kvalitetni projekti u bilo kojem djelu BiH od Neuma do Brčkog i od Trebinja do Bihaća. Ja sam spremna investirati i dovesti velike investitore, sad je do nas. Kompaniju će voditi moji prijatelji Admir i Adnan Pašić, uz potporu Adnana Kape. S njima se znam godinama i surađivali smo na mnogim uspješnim projektima.
Vuče, ovo je pravi Bono Vox, poručila je svjetski poznata poslovna žena i humanitarka iz Sarajeva Sanela Jenkins predsjedniku Generalne skupštine UN-a Vuku Jeremiću, objavljujući fotografiju s Bonom koju prenosi agencija Anadolija.

Vuk Jeremić priznao je da je obmanuo javnost objavljujući na društvenim mrežama fotografije na kojima zajedno sa popularnim pjevačem, liderom grupe U2, Bono Voxom, diže tri prsta.

Nakon što je Sanela Jenkins objavila kako joj je Bono rekao da se s Jeremićem nikad nije slikao, predsjednik Generalne skupštine UN-a priznao je da se fotografirao sa lažnim Bono Voxom.
:D

Jenkins: TV 1 bit će pozitivna i politički neutralna

-Da, točno je da ću ući u projekat pokretanja TV1 u BiH. Mislim da je u državi potreban jedan novi medij, s malo osvježenijim sadržajem, poznatim medijskim imenima, ali i novim, mladim ljudima i pozitivnim vijestima... Politički neutralan. Tu sam kako bih pomogla BiH. Ne želim uzeti niti jedan novčić iz svoje zemlje. Želim da ljudi u BiH to znaju! Ako mogu uložiti i otvoriti nova radna mjesta, to da, ali ne i izvlačiti novac. Humanistica sam i filantrop i tako će i ostati ubuduće.
.............................................................................................................................................................................
Ne bi bilo dobro da Ganić bude izuručen Srbiji

Jenkins kaže kako redovito prati "slučaj Ganić". -Prema onome što ja znam, za očekivati je da dr. Ganić ne bude izručen Srbiji. Međutim treba sačekati konačnu presudu. Onoliko koliko sam ja mogla učinila sam, a to je da omogućim da dr. Ganić svoje, i dostojanstvo branitelja Bosne i Hercegovine, brani sa slobode. Mislim da nikako ne bi bilo dobro da dr. Ganić bude izručen Srbiji i nije teško zaključiti da bi to dodatno iskompliciralo ionako krhke odnose između dvije zemlje.
Donirala 2 milijuna KM za više od 100 projekata u BiH

Humanitarna fondacija koju je Sanela Jenkins osnovala prije šest godina u spomen na svog brata Irnisa Ćatića, koji je ubijen pred sami kraj rata u BiH, do sada je donirala više od dva milijuna maraka za preko stotinu različitih projekata u Bosni i Hercegovini. Osim Sarajeva, Fondacija je pomogla i bolnice u Mostaru, Goraždu, Konjicu, donirala sredstva za pomoć djeci s posebnim potrebama, povratnicima i izbjeglicama, starim i iznemoglim... Neposredno nakon razornog zemljotresa na Haitiju u siječnju ove godine, Sanela Jenkins donirala je milijun dolara za pomoć žrtvama potresa, te zajedno s glumcem Seanom Pennom osnovala organizaciju Jenkins-Penn s ciljem osiguranja liječničke pomoći, medicinske opreme i humanitarne pomoći stanovnicima Haitija.

Predstavnici Fondacije Sanela Diana Jenkins u srijedu su uručili vrijednu donaciju Klinici za dječiju kirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Radi se o dva aparata - uretroresektoskopu i pedijatrijskom citoskopu, koji služe za otkrivanje i liječenje anomalija kod beba i djece. Kako su istakli čelni ljudi Dječije kirurgije, ovo je jedna od najvećih pojedinačnih donacija koje su dobili do sada.

Jenkins kaže kako zbog poslovnih obveza najviše vremena provodim u Kaliforniji, mada još uvijek imam adresu i u Londonu.
and

#31 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by and »

Rimad wrote:Ne znam zašto bi Sanela bila dobar član predsjedništva? Šta je čini kompetentnom? Ona one pare nije zaradila, već dobila razvodom.

Član predsjedništva mora biti kompetentan, kao npr. Bakir . . . hm . . . ne . . . hmmmm . . . kao, kao, .... TIHIĆ !!! . . . hm . . . ne . . . hmmmm . . . . kako se zvaše onaj . . . Haris?

Šalu na stranu, mislim, bilo bi zanimljivo vidjeti je u Predsjedništvu.
kažeš ona pare razvodom dobila?
ona je banku spasila od bankrota i svojim vezama dobila neku ogromnu cifru kad je zaškripalo.
sve na stranu,al sigurno ne bi bila lošija od prethodnika,a žena ima definitivno viziju i poznanstva.
sinuhe

#32 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by sinuhe »

Mislim da su Bosnjaci imali i previse tih "novih nada". Neka se kandiduje pa da vidimo.
nikad_vise

#33 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by nikad_vise »

Dok je kao studentkinja živjela u Londonu, stekla je učešće u prozvodnji kupaćih kostima marke Melissa Odabash.[2]

Radila je na fotoalbumu "Room 23," fotografkinje Deborah Anderson. Mnoge poznate ličnosti su uslikane i bliski su prijatelji sa Jenkins, uključujući i Georgea Clooneya i Eltona Johna. Zarada stečena prodajom albuma Jenkins upotrebljava za filantropske aktivnosti. [3]

U 2009, Jenkins stvara novu marku pića Neuro. Preduzeće Neuro sa sjedištem u Santa Monici, proizvodi pića s prirodnim sastojcima upakovana u materijal iz reciklaže. Distribucija se odvija širom SAD-a preko raznim lanaca samoposluga Target Corporation, Walgreens, Safeway Inc i Seven Eleven.[4] Pića koja se nude variraju na osnovu u koje doba dana se piju i imaju shodno tome nazive: Passion, Sleep, Sonic, Trim, Daily, i Bliss (bos. "strast, spavanje, glasan, kondicija, dnevni i spokoj").[5]

U 2012 Jenkins osniva muzički studio "D Empire Entertainment", koji nudi kompletan servis saradnje uključujući i multi-platin snimanje. Razni umjetnici i autori su snimali ovdje kao One Republic sa Ryan Tedderom, Chris Brown, Sean Kingston i Asher Monroe.[4]

Filantropska aktivnost[uredi | uredi izvor]
Jenkins je osnovala 2002. The Irnis Catic Foundation u znak sjećanja na brata Irnisa koji je ubijen u ratu. Ova fondacija je pomogla tokom osnivanja medicinskog fakulteta u Sarajevu. 2009. Jenkins dobija nagradu koju dodjeljuje "Centar za mir i multietničku saradnju" (eng. Center for Peace and Multi-Ethnic Cooperation).[6] Nosioci nagrada su Bono kao i Nelson Mandela.

Pdo njenim pokroviteljstvom u augustu 2008 uvodi se projekat za ljudska prava na kalifornijskom univerzitetu. [7] Ovaj projekat se bavi zastupanjem političkih prava i interesa kao i dokumentacijom.[8]To je prvi program za međunarodnu pravdu i ljudska prav na univerzitetu u zapadnom dijelu SAD-a.

Zemljotres na Haitiju[uredi | uredi izvor]
U 2010. težak zemljotres pogađa Haiti, Jenkins i glumac Sean Penn osnivaju Jenkins-Penn Haitian Relief Organization koja dostavlja medicinske aparate i pruža medicisnku pomoć hiljadama građana na Haitiju. Jenkins je sporu brzinu oporavka Haitija uporedila s Bosnom.[9] naglasivši da je potrebna pomoć za obnovu,[10] te zahtijevala da američka vojska ne napušta prebrzo Haiti.[11]

Borba protiv side[uredi | uredi izvor]
Fondacija "Elton John AIDS Foundation" osnovana za borbu protiv Side je dobila podršku od Sanele Jenkins. Njeno preduzeće Neuro je sponzorisalo večeru na kojoj je sakupljeno oko 3.7 miliona dolara. Jenkins je također jedna od aktivistkinja Clinton fondacije.[4]

Angažman u BiH[uredi | uredi izvor]
U martu 2010, nakon što je Ejup Ganić uhapšen, Jenkins plaća kauciju za njegovo puštanje iz zatvora.[12]

U augustu 2010 Jenkins učestvuje kod osnivanja televizijske stanice TV1.[13] Nakon nezapamćenih poplava u BiH 2014. donirala je 200.000 KM.[14]
Malo vise postovanja za ovu zenu svakako da nebi skodilo.Ova zena je dar od boga u poređenju sa kozojebima koji nas vode.
Rimad

#34 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by Rimad »

and wrote:
Rimad wrote:Ne znam zašto bi Sanela bila dobar član predsjedništva? Šta je čini kompetentnom? Ona one pare nije zaradila, već dobila razvodom.

Član predsjedništva mora biti kompetentan, kao npr. Bakir . . . hm . . . ne . . . hmmmm . . . kao, kao, .... TIHIĆ !!! . . . hm . . . ne . . . hmmmm . . . . kako se zvaše onaj . . . Haris?

Šalu na stranu, mislim, bilo bi zanimljivo vidjeti je u Predsjedništvu.
kažeš ona pare razvodom dobila?
ona je banku spasila od bankrota i svojim vezama dobila neku ogromnu cifru kad je zaškripalo.
sve na stranu,al sigurno ne bi bila lošija od prethodnika,a žena ima definitivno viziju i poznanstva.
OK, izvini. Očigledno nisam obaviješten. Ne treba vjerovati ni medijima svemu što pišu.
Kombat

#35 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by Kombat »

volta dzontra wrote:Ovo je vrh! Oderes u rszvodu nekog prozirnog, pjegavog engleskog bankara pa se malo s tudjim parama ku.rcis sa selebritijima pa umislis da mozes citati lekcije trima drzavama i nacijama plitkim NVO pricama o torovima i fasizmu.....uzas....koja duhovna dekadancija

:thumbup:
Upravo tako! Osim toga, kada bi pokusala postati ozbiljna konkurencija nasim bandidosima iz svijeta politike, tu bi joj negdje bio i kraj. Neka se drzi onoga sto najbolje umije, a to je vaginalna monetizacija...doduse, high level ali ipak to je ime njenog zanata.

Vidim ima puno fanova iznad :D Nadam se da nisam povrijedio njihova osjetljiva srdasca... hahaha
stari grad Visegrad

#36 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by stari grad Visegrad »

almir90 wrote:Ma daj bolan, šta će nama govoriti neko šta mi trebamo da radimo, a isti ti neće da kroče nogom na ove prostore, a kamoli da trajno žive ovdje?

Koji su to potezi koji bi doveli do pomirenja i bolje budućnosti? Evo nek' dođe pa nam svima lično pokaže. Valjda da se sastanemo svi, izgrlimo, izljubimo i zakunemo se ponovo u bratstvo i jedinstvo? Ajde bolan, nemoj me *ebat!

Gori ste vi koji se ulizujete ovakvim osobama. Ajmo sad pokrenuti kampanju da sve cure u državi naučimo da je najbolje se udati za bogatog stranca, pa nek' bude malo, i onda mu da nogu, i pokupi što je moguće više love.

Koji moralni ponor, i propagiranje materijalnog iskorištavanja kao nešto potpuno normalno.
Tebe se i nikoga ne tice privatni zivot Sanele!!
Svako zivi svoj privtani zivot. Je li njavaznije za koga se Sanela udala i razvela? Glupo je ulaziti u privatne zivote kad ne znas zbog cega se neko razveo. Je li mislis da je san svake zene udati se za bogatasa? Vjerujem da imas ispod 25 godina i da si neiskusan. Najvaznije se udati za insana, ako nisi znao.
Sanela je ucila jako puno za BIH, a vi umjesto da je hvalite i da ste zahvalni vi pisete kako se ona razvela, a ne znate ni zatso su se razisli. Covjece kod razvoda se prati zakon. U zakonu pise na koji inacin se dijeli imovina poslije razvoda, a na kraju ipak sve ostaje djeci. Ma fuj koji komentari.

Sanela hvala ti!
nikad_vise

#37 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by nikad_vise »

Gotovo da nema medija koji nije ovih dana objavio kako se Sanela Diana Jenkins, bogata i uspješna Sarajka i osnivačica humanitarne udruge za pomoć Bosni, i službeno razvela od bogatog britanskog bankara Rogera Jenkinsa, koji joj je velikodušno i bez povlačenja po sudu prepustio pola svog bogatstva, koje se procjenjuje na 380 miliona eura.

Nakon tri godine razdvojenosti, Sanela i Roger razveli su se mirno i u prijateljskoj atmosferi, a bogati je Britanac svoju bivšu suprugu "nagradio" s 190 miliona eura, čime je Sanela postala jedna od 500 najbogatijih osoba u Velikoj Britaniji.

Bivši su se supružnici nagodili u procesu koji britanski mediji nazivaju 'najsretnijim razvodom svih vremena', te se bez ikakvih problema dogovorili i vezano za nekretnine koje posjeduju. Tako će i u budućnosti zajednički koristiti 32 miliona eura vrijedno imanje u Malibuu, a vjeruje se da dijele i vikendicu u Bosni i Hercegovini.

U BiH je Sanela poznatija po svom humanitarnom radu, učešću u osnivanju TV1 te dovođenju planetarno poznatih zvijezda u svoju domovinu.

Stoga SB donosi neka od njezinih razmišljanja o tome kako pomoći razvoju BiH, srebreničkom genocide, osnivanju Klinike za ratne zločine

Zašto pomaže Bosni: Upravo zato što sam rođena u BiH, zato što sam provela mladost u BiH, zato što sam odrasla sa Bosancima i Hercegovcima... Jednostavno, to je moj narod koji nikada nisam zaboravila i za koji sam svjesna šta je sve prošao i šta sve prolazi. Onaj faktor koji svakog čovjeka čini ljudskim bićem ne dozvoljava mi da zaboravim na sve one bolesne, na sve one siromašne u mojoj rodnoj zemlji koji nisu krivi zbog toga što ih je zadesila takva sudbina. Ne razumijem i sa nevjericom posmatram sve one koji su u mogućnosti da pomognu BiH a to ne čine. Niko ne može zaboraviti svoje korijene i prestati voljeti dio Zemlje i ljude koji su mu obilježili veliki i najznačajniji dio života! Tako ni ja! Sve dok sam u mogućnosti, pomagat ću BiH da postane bolja i sretnija zemlja jer smatram da njezin narod to i zaslužuje!

Šta njeni prijatelji misle o BiH: BiH je mala, ali lijepa zemlja, puna prelijepih gradova, neobične arhitekture, mjesto gdje se spajaju elementi Istoka i Zapada, prirodnih ljepota, lijepih ljudi velikog srca. Takav dojam stekli su i moji prijatelji koji su posjetili Sarajevo, Roberto Cavalli, James Blunt, Jerry Weinraub, koji je režirao Ocean 11. Jerryja je posebno dojmio ratni tunel, gdje se rasplakao, a Sarajlije smatra istinskim herojima. Mnogi od mojih prijatelja svakako će posjetiti BiH jer odgovorno tvrdim da moja zemlja ima mnogo toga lijepoga da pokaže i ponudi. George Clooney posebno je zainteresovan za prirodne ljepote BiH kao i za istočnjački šmek koji pruža naša mala zemlja u srcu Evrope.

Šta nedostaje Sarajevu: Prvo što vidim i osjetim nisu nedostaci, već naprotiv dobre stvari kojih je svake godine sve više. U BiH se stalno nešto novo gradi, sve je više kulturnih događaja, na ulicama je jako puno lijepih ljudi. Mislim da svi treba da budemo svjesni nedostataka koji su prisutni u političkoj i ekonomskoj sferi bh. društva, ali ujedno da ističemo i u prvi plan stavljamo sve one dobre stvari koje ovu zemlju čine tako posebnom. Nacionalistička retorika je ono što čini loš imidž BiH i to je prva stvar koju bih pokušala promijeniti da sam dio bh. vlasti. BiH je puna mladih, pametnih i talentovanih ljudi kojima se treba okrenuti i čiji potencijal treba iskoristiti na najbolji mogući način. Definitivno, ne treba naglašavati nedostatke već potencijal i energiju koju bh. mladost nosi sa sobom!

O pripadnosti jet setu: Nekome je zanimljivije ulaziti u privatne živote slavnih osoba nego se fokusirati na pomoć ljudima iz bliskog okruženja kojima je prijeko potrebna. Zašto bi odjeća ili frizura slavne osobe trebala biti važnija od bolesne djece ili siromašnih staraca?! Ne želim posebno isticati svoj angažman u humanitarnim akcijama, ali ako će to pomoći da se što veći broj ljudi animira i uključi u takve akcije, zašto ne? Ne možemo zanemariti ljude kojima je pomoć potrebna i moramo zajednički raditi da se ugroženim i bolesnim kategorijama stanovništva BiH pomogne.

O Fondaciji koja nosi ime njenog brata: Bilo bi nemoguće sada izvagati koja je donacija «teža», a koja «lakša». Ne znam da li smo više obradovali djecu na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, ili povratnike u Olovu, Konjicu, ili, pak po Hercegovini. Pomagali smo i fakultetima, obnavljali puteve, radili na čišćenju Neretve, pomagali ljudima na otkopavanju piramida u Visokom. Participirali smo i u izradi rječnika za građane sa oštećenim sluhom, obradovali smo mališane u Goraždu kao i njihove sugrađane novim aparatima u Gradskoj bolnici. Neću da spominjem pojedinačne donacije za bolesne kojih je bilo jako puno. Znamo da nam je misija svakog projekta da pomognemo našim ljudima.

O osnivanju Klinike za istraživanje ratnih zločina: Željela sam dati doprinos privođenju zločinaca pred lice pravde u agresiji na BiH od ‘92. do ‘95.. Tačno je da sam dala sredstva za osnivanje Klinike za istraživanje ratnih zločina pri UCLA, koja svakodnevno aktivno radi. Klinika je povezana sa sudovima koji sude ratnim zločincima u BiH. U Haagu smo organizirali veliku konferenciju na kojoj su učestvovali brojni svjetski priznati pravnici, političari, novinari, ali i žrtve zločina, svjedoci... Profesori sa Klinike redovno dolaze u BiH i rade istraživanja. Mnogo podataka je prikupljeno, a konkretni dokazi i rezultati istraživanja već su našli svoje mjesto u sudovima nadležnim za privođenje zločinaca.
nikad_vise

#38 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by nikad_vise »

Sanela Diana Jenkins (42) is the main lobbyist behind the resolution on Srebrenica genocide that is being drafted by Great Britain and is supposed to be proposed to the UN Security Council, according to some media.

She was born in Sarajevo as Sanela Catic, and today is “the most influential Bosniak lobbyist in the world“, Belgrade daily Vecernje Novosti writes.

This businesswoman, with residence in Malibu, but with apartments in London and Los Angeles, is known as the richest Bosnian woman in the world.

She divorced the Scottish banker Roger Jenkins, with whom she was married for 12 years.

She came out of this marriage richer for 190 million Euros, with which she entered into a circle of 500 richest people in the UK.

In memory of her younger brother Irnis, who was killed during the war in a village in eastern Bosnia, she established the Foundation “Sanela Diana Jenkins,” which helps the sick, refugees and returnees.

At the University UKLA in Los Angeles, she founded “Clinic for Human Rights”, aiming to “bring all criminals to justice.”

When it comes to Srebrenica, she said many times it is important “not to forget what has happened, and who did it.”

She was advisor to former Bosniak member of BiH Presidency Haris Silajdzic.

She contributed with 200,000 Pounds to the release of the former member of BiH Presidency Ejup Ganic when he was arrested in 2010 in London.

She did the similar thing when BiH Army general Jovan Divjak was arrested a year later in Vienna.

Daily writes she brought Angelina Jolie, who directed movie about Bosnia, to Sarajevo.
:thumbup: :bih: :bih:
almir90

#40 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by almir90 »

stari grad Visegrad wrote:
Svako zivi svoj privtani zivot. Je li njavaznije za koga se Sanela udala i razvela? Glupo je ulaziti u privatne zivote kad ne znas zbog cega se neko razveo. Je li mislis da je san svake zene udati se za bogatasa? Vjerujem da imas ispod 25 godina i da si neiskusan. Najvaznije se udati za insana, ako nisi znao.
Sanela je ucila jako puno za BIH, a vi umjesto da je hvalite i da ste zahvalni vi pisete kako se ona razvela, a ne znate ni zatso su se razisli. Covjece kod razvoda se prati zakon. U zakonu pise na koji inacin se dijeli imovina poslije razvoda, a na kraju ipak sve ostaje djeci. Ma fuj koji komentari.

Sanela hvala ti!
Libo me tuki za njom! Ide mi na živce kad se pojedinci koji se svalili na zapad govore nama ovdje šta mi treba da radimo. Ne živi ovdje, očigledno i ne planira da živi ovdje, i šta će nam dijeliti savjete.

Ovdje svi klasične bošnje merhametaši, jel' dobiju od koga sadake, svršavaju na svaki otvor koji imaju na tijelu. Treba sam zarađivati, a ne čekati samo stranu sadaku.

Libo me tuki i za odnose za Srbima, nismo mi njih napali, nisu Srbi moje generacije živili po podrumima i izbjeglištima u svom djetinjstvu, kao što sam ja. I neko ko ne planira ovdje da živi, šta ima nama govoriti šta treba da radimo.

A, vi svi i dalje svršavajte kad dobijete kakve donacije, zato i jesmo u kurcu jer samo čekamo pomoć, i kad neko udijeli marku, evo ga/nje k'o Allah.
and

#41 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by and »

Kombat wrote:
volta dzontra wrote:Ovo je vrh! Oderes u rszvodu nekog prozirnog, pjegavog engleskog bankara pa se malo s tudjim parama ku.rcis sa selebritijima pa umislis da mozes citati lekcije trima drzavama i nacijama plitkim NVO pricama o torovima i fasizmu.....uzas....koja duhovna dekadancija

Upravo tako! Osim toga, kada bi pokusala postati ozbiljna konkurencija nasim bandidosima iz svijeta politike, tu bi joj negdje bio i kraj. Neka se drzi onoga sto najbolje umije, a to je vaginalna monetizacija...doduse, high level ali ipak to je ime njenog zanata.

Vidim ima puno fanova iznad :D Nadam se da nisam povrijedio njihova osjetljiva srdasca... hahaha
svašta ona umije. :D
O osnivanju Klinike za istraživanje ratnih zločina: Željela sam dati doprinos privođenju zločinaca pred lice pravde u agresiji na BiH od ‘92. do ‘95.. Tačno je da sam dala sredstva za osnivanje Klinike za istraživanje ratnih zločina pri UCLA, koja svakodnevno aktivno radi. Klinika je povezana sa sudovima koji sude ratnim zločincima u BiH. U Haagu smo organizirali veliku konferenciju na kojoj su učestvovali brojni svjetski priznati pravnici, političari, novinari, ali i žrtve zločina, svjedoci... Profesori sa Klinike redovno dolaze u BiH i rade istraživanja. Mnogo podataka je prikupljeno, a konkretni dokazi i rezultati istraživanja već su našli svoje mjesto u sudovima nadležnim za privođenje zločinaca.
a smijati se nekome ko je u bih donirao para više nego sto ćeš ti ili ja ikad vidjeti u životu,a kamoli zaraditi je malo bezveze :skoljka:
nikad_vise

#42 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by nikad_vise »

Poznati glazbenik i glumac, bivši dečko slavne pjevačice Rihanne, stigao je jučer privatnim avionom u Sarajevo na poziv Sanele Jenkins.
– Sanela mi je pričala s mnogo emocija o Sarajevu i vašoj zemlji. Morao sam doći vidjeti ljepotu koju mi je opisala. Rekla mi je da ste jedinstven spoj kultura koji je unikatan u Europi – izjavio je Chris Brown (25) za Klix.ba.
Sanela je poznata humanitarka rodom iz BiH koja živi u Americi, a slavnog repera pozvala je na proslavu rođendana svog sina Innisa te rekla kako će se Chris zaljubiti u Sarajevo nakon što ga odvede na ćevape.
Malezijski milijarder Vincent Tan, prilikom proslave titule u Sarajevu bio je, između ostalih i u društvu Kapo Adnana i braće Pašić, Admira i Adnana. To potvrđuje slika na facebook profilu koju je objavio Adnan Pašić. Ovaj susret bi možda prošaao neopažeen da se ne radi o bliskim prijateljima poznate Bosanke Sanele Jenkins te se zna da su zajedno s njom povezani sa najuticajnijim ličnostima iz Holliwooda kao poslovnim ljudima iz svijeta biznisa.
Vincent Tan planira biznis sa Sanelom Jenkins?!

Javnosti je poznato od ranije da je Sanela bila zainteresovana za ulaganje u FK Sarajevo i da je na tu temu razgovarano sa Tanom, te da postoji mogućnost njihovog partnerskog poslovnog nastupa u drugim krajevima svijeta. Na poziv iz naše redakcije niko od njih trojice nije htio komentarisati o čemu su razgovarali sa Tanom.
Sanela Diana Jenkins dobitnica je ovogodišnje nagrade za jednu od najbolje tri svjetske inovacije u oblasti pravde u svijetu za 2012. godinu, koju dodjeljuje Institut za međunarodno pravo (Hiil) u Hagu.Projekat pod nazivom "Ljudska prava i Međunarodno krivično pravni on-line forum" nagrađen je kao idealan način za uspostavu komunikacije između lokalne pravne zajednice, svjetske zajednice i Međunarodnog krivičnog suda (ICC).
Forum je rezultat partnerskih odnosa između međunarodnog krivičnog ureda tužilaštva OTP i programa za ljudska prava Sanele Diane Jenkins osnovanom pri Univerzitetu u Kaliforniji (UCLA). Forumske debate obrađuju neka od kompleksnih pitanja iz zajednice suocavajuci ih sa ICC tužilastvom te pomažu u donošenju odluka OTP-a."Edukacija, debate i pristup su ključne komponenete Međunarodnog krivičnog suda", kazala je Jenkinsova."Živjela sam između ratnog horora koji se desio u mojoj zemlji i ubjeđenja da je vladavina zakona i međunarodni nadzor neophodan u zastiti ljudskih prava osjetljive i ranjene populacije. Zbog toga je jako važno da od Bosne i Hercegovine napravimo zemlju u kojoj će vladavina prava biti na prvom mjestu. Mi smo multikulturalna zemlja i zbog toga je pravo još važnije, gdje će građanin biti u centru, a naši političari štiti suverenitet, državu sa svojom imovinom i ustav koji garantuje jedinstvo zemlje."Profesorica Anne van Aaken, predsjednica sudija pri Hill međunarodnim nagradama za pravduje kazala da je cilj nagrade prepoznavanje inovacija u pravnom sektoru."Ima jako puno inovacija koje zaslužuju nagradu i budu promaknute kao primjeri inovativnih ideja. Forum Sanele Jenkins je jedinstven jer promovira komunikaciju između zajednice i međunarodnog tribunala."Od svih nominovanih projekata Projekt Sanele Jenkins je dobio najveći broj glasova za vrijeme glasanja koje je trajalo dvije sedmice, a u kojem je učestvovalo 39 nominacija.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je prije nekoliko dana da je najavljena britanska rezolucija o Srebrenici uperena protiv Srba te napomenuo da Bošnjaci imaju svog lobistu, ženu iz Tuzle, u Donjem domu britanskog parlamenta i da ona vrši stalan pritisak na britansku diplomatiju.
“Prije dva mjeseca pitao sam britanskog ambasadora u Sarajevu kakav se to tekst sprema, a on se samo pravio nevješt i naivan. I to govori da nas tretira kao manje vrijedan i potpuno nepotreban narod u BiH”, dodao je Dodik.
Mada je nije imenovao, Dodik je očito ciljao na britansku političarku bosanskih korijena, Dr. Arminku Helić, članicu Gornjeg doma Parlamenta Velike Britanije. Arminka je postala članica ovog uglednog tijela nakon što ju je engleska kraljica Elizabeta II imenovala za baronesu zbog njenog izuzetnog rada i doprinosa za Kraljevstvo.

Rođena je u Gračanici a u ratu je kao izbjeglica iz opkoljene enklave Žepa došla u Britaniju, gdje je završila srednju školu i studij na Oksfordu. Britanski mediji proglasili su je jednom od stotinu najutjecajnijih političarki britanske Konzervativne stranke.
Tragom Dodikove paušalne optužbe, srpski mediji krenuli su u potragu za misterioznom Bosankom u Velikoj Brtaniji i ustanovili, potpuno neosnovano kao i Dodik, da se zapravo radi o bogatoj Sarajki Saneli Jenkins!
“Sanela Diana Jenkins (42) je rođena u Sarajevu kao Sanela Ćatić, a upravo je ona najbitnija osoba koja stoji iza rezolucije o Srebrenici, koja bi na predlog Velike Britanije trebalo da se nađe pred Savetom bezbednosti UN”, prenose mediji u Srbiji.
“Poslovna žena, sa rezidencijom u Malibuu na Floridi, ali i stanovima u Londonu i Los Anđelesu, koju zovu najbogatijom Bosankom na svetu, do bogatstva je stigla posle razvoda od škotskog bankara Rogera Jenkinsa, s kojim je u braku bila 12 godina”.
Srpski mediji navode da je Sanela “više puta jasno iznosila svoj stav o Srebrenici ističući da joj je važno da se nikad ne zaboravi šta se dogodilo u BiH, kao i ko je odgovoran za to”.
– Moramo stalno podsjećati svijet na genocid u BiH. To nije više subjektivno mišljenje bh patriota, nego su svjetski relevantne institucije potvrdile da se desio genocid, ko ga je napravio i nad kim je napravljen”, citiraju srpski mediji izjavu Salele Jenkisn, zaključujući da je upravo ona potaknula britansku diplomatiju da predloži Rezoluciju o Srebrenici.
:thumbup: :bih:

Et sad mozete nastaviti pljuvati. :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#43 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by _BataZiv_0809 »

Not My Idea wrote: I za puno puno manje.

Sve si u pravu, Havana. Primitivci ce sve oprostit, i Vucicu, i Dodiku, i nasim lopovima, svima...al uspjesnoj zeni...a ako je jos pritom bila udata za VLAHA, il sacuvaj boze, i djecu mu rodila...kurva, sponzorusa, kurvetina..da nije lijepa i zgodna, manje bi je pljuvali, al kod Sanele se sve sastalo.
Znaci uspjeh je masno naplatiti razvod?
Not My Idea

#44 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by Not My Idea »

almir90 wrote:
Libo me tuki za njom! Ide mi na živce kad se pojedinci koji se svalili na zapad govore nama ovdje šta mi treba da radimo. Ne živi ovdje, očigledno i ne planira da živi ovdje, i šta će nam dijeliti savjete.

Ovdje svi klasične bošnje merhametaši, jel' dobiju od koga sadake, svršavaju na svaki otvor koji imaju na tijelu. Treba sam zarađivati, a ne čekati samo stranu sadaku.

Libo me tuki i za odnose za Srbima, nismo mi njih napali, nisu Srbi moje generacije živili po podrumima i izbjeglištima u svom djetinjstvu, kao što sam ja. I neko ko ne planira ovdje da živi, šta ima nama govoriti šta treba da radimo.

A, vi svi i dalje svršavajte kad dobijete kakve donacije, zato i jesmo u kurcu jer samo čekamo pomoć, i kad neko udijeli marku, evo ga/nje k'o Allah.
Halo,pametnjakovicu, vise od par miliona koje je raspodjelila po BiH nije sadaka nego pomoc. Sta si ti konkretno uradio za Bosnu? il je tvoja najveca pomoc sto si ostao u podrumu tokom rata? Nista, treba kontaktirat Sanelu da ti digne kakav spomenik.

Sto se tice ostatka tvog genijalnog posta: "treba sam zaradjivat"...jos jedan biser. Dakle, ti mislis da je ona isla po kucama i djelila nezaposlenim uhljupima? Tako zvuci tvoja izjava,samo da znas :mrgreen:
Predlazem da ti odes u bolnicu,pa kazes bolesnima-jebla vas ova kurva, zaradite samo da te aparate pa se lijecite. Pa onda odes u skole, nagrdi djecu sto sami ne zarade za racunare.. Pa jebi redom sve onim neradnicima sto im poplava odnese i kucu i zemlju i sve, nek se ustanu! sta ce po kasarnama i kolektivnim smjestajima, cekat sadaku, nek idu zaradjivat!! Pa Ganicu, pa Divjaku...

Hvala lijepo, tvoji stavovi su prosvjetiteljski, daj ih jos, vec nas za par dana vidim kao svjetsku ek. silu :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#45 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by _BataZiv_0809 »

almir90 wrote:

Bravo kralju.
almir90

#46 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by almir90 »

Not My Idea wrote: Halo,pametnjakovicu, vise od par miliona koje je raspodjelila po BiH nije sadaka nego pomoc. Sta si ti konkretno uradio za Bosnu? il je tvoja najveca pomoc sto si ostao u podrumu tokom rata? Nista, treba kontaktirat Sanelu da ti digne kakav spomenik.

Sto se tice ostatka tvog genijalnog posta: "treba sam zaradjivat"...jos jedan biser. Dakle, ti mislis da je ona isla po kucama i djelila nezaposlenim uhljupima? Tako zvuci tvoja izjava,samo da znas :mrgreen:
Predlazem da ti odes u bolnicu,pa kazes bolesnima-jebla vas ova kurva, zaradite samo da te aparate pa se lijecite. Pa onda odes u skole, nagrdi djecu sto sami ne zarade za racunare.. Pa jebi redom sve onim neradnicima sto im poplava odnese i kucu i zemlju i sve, nek se ustanu! sta ce po kasarnama i kolektivnim smjestajima, cekat sadaku, nek idu zaradjivat!! Pa Ganicu, pa Divjaku...

Hvala lijepo, tvoji stavovi su prosvjetiteljski, daj ih jos, vec nas za par dana vidim kao svjetsku ek. silu :bih:
Ja sam tu, radim i borim se za sebe, ne tražim ni od koga da mi udijeli ni marku. Sve što plaćam/potrošim ostaje u državi. :wink: Šta ti radiš za državu?

Pa da ima normalne vlasti, i ljudi koji su spremni raditi, sve bi se to zaradilo, ne bi se morao čekati inostrani merhamet.

A, nemoj mi molim te o Ganiću, ajd' Divljaka i mogu poštovati, al' onog uhljupa nikad.
bude

#47 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by bude »

Nek je vama dobra dusanka, 'ta ce Sanela :-)
nikad_vise

#48 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by nikad_vise »

almir90 wrote:
stari grad Visegrad wrote:

Sanela hvala ti!

Zivjet ce akobogda,samo da se kandiduje za predsjednika :thumbup:
SARAJEVO - Svjetski poznata poslovna žena i humanitarka iz Sarajeva Sanela Jenkins doputovala je večeras u glavni grad Bosne i Hercegovine, kako bi u hotelu Bristol priredila iftar povodom rođendana svoga sina Innisa, javlja agencija Anadolija.

Iftaru u hotelu Bristol prisustvovali su članovi porodice te brojni prijatelji. Sa Jenkins je stigla i ćerka svjetski poznatog muzičkog organizatora Arthura Fogela, Chloe Fogel. Fogel, koji zbog obaveza nije mogao stići na večerašnju proslavu, imao je namjeru ispitati bosanskohercegovačko tržište za organiziranje koncerata poznatih zvijezda poput grupe U2, Madonna, Lady Gage, The Police i drugih, za koje inače organizuje muzičke turneje.

Sanelin sin Innis, kako saznaje AA, cijelo ljeto provodi u Bosni i Hercegovini, te nije htio ići nigdje drugo.

Predstavnici medija imali su priliku pratiti dolazak Jenkins, nakon čega je proslava rođendana bila zatvorena za javnost.
Koliko često dolazite u BiH? Mediji ne zabilježe svaku posjetu… Gdje najprije odete?

– U BiH dolazim uglavnom od maja do septembra svake godine. Nekad i zimi. Naravno da uvijek prvo idem svojim roditeljima. Nakon roditelja, koji su na prvom mjestu, viđam se s bliskim prijateljima, a mjesto susreta u Sarajevu najmanje je bitno kada smo svi na okupu.

Sinu Innisu, pisali su ljetos, mamina je domovina omiljena destinacija. Šta mu je ovdje najljepše?

– Innis je stekao veliki broj prijatelja u Bosni i Hercegovini. Bliskost koju ima sa svojim vršnjacima u Sarajevu, a naročito u Konjicu, ne nalazi svugdje. Tu provede cijelo ljeto s dedom i nanom, i to ne može ostvariti vani, jer takav način života nije dio njihovog mentaliteta. Uvijek se raduje dolasku u Sarajevo, i govori naš jezik bez akcenta. On je praktično porastao uz dedu i nanu i bosansku djecu. Nema razlike između njega i njegovih vršnjaka…
:thumbup: :bih:
Kakav patriota,kakav odgoj.
Sagnite se hejteri :D
and

#49 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by and »

almir90 wrote:
Not My Idea wrote: Halo,pametnjakovicu, vise od par miliona koje je raspodjelila po BiH nije sadaka nego pomoc. Sta si ti konkretno uradio za Bosnu? il je tvoja najveca pomoc sto si ostao u podrumu tokom rata? Nista, treba kontaktirat Sanelu da ti digne kakav spomenik.

Ja sam tu, radim i borim se za sebe, ne tražim ni od koga da mi udijeli ni marku. Sve što plaćam/potrošim ostaje u državi. :wink: Šta ti radiš za državu?

Pa da ima normalne vlasti, i ljudi koji su spremni raditi, sve bi se to zaradilo, ne bi se morao čekati inostrani merhamet.

A, nemoj mi molim te o Ganiću, ajd' Divljaka i mogu poštovati, al' onog uhljupa nikad.
ti samo na sebe misliš i kažeš sve ostaje u državi.
poblem je što sanela puno više ostavi u državi,a tebi to nije ok?
koliko bi ti trebao raditi da državi od tebe ostane jedan aparat za bolnicu koji je ona donirala?
glupo razmišljanje.
svi oni koji rade za dobrobit bih bilo gdje u svijetu su dobrodošli i treba da budemo jedno.
zbog takvih razmišljanja nismo u stanju da napravimo državu kako treba,a sve imamo.
imaš primjer onih koji nisu tako razmišljali i koji svi ko jedan žive za svoju državu i napravili su je u sred srbije.
nikad_vise

#50 Re: Sanela Jenkins se obratila građanima BiH, Hrvatske i Srbije: Okrenimo se budućnosti

Post by nikad_vise »

and wrote:
almir90 wrote:

ti samo na sebe misliš i kažeš sve ostaje u državi.
poblem je što sanela puno više ostavi u državi,a tebi to nije ok?
koliko bi ti trebao raditi da državi od tebe ostane jedan aparat za bolnicu koji je ona donirala?
glupo razmišljanje.
svi oni koji rade za dobrobit bih bilo gdje u svijetu su dobrodošli i treba da budemo jedno.
zbog takvih razmišljanja nismo u stanju da napravimo državu kako treba,a sve imamo.
imaš primjer onih koji nisu tako razmišljali i koji svi ko jedan žive za svoju državu i napravili su je u sred srbije.
Valja ba gluposti.Rijetko je Bosnjaka koji ovoliko i sa ovolikim zarom pomazu svom narodu.Zena drzavu promovise na najbolji moguci nacin,dovodi poznate licnosti,lobira po svijetu,pomaze materijalno brojne ustanove sirom BiH,pomogla u poplavama,i na mali milion nacina koje sam vec gore postavio.Umjesto da kaze hvala bogu da zena pomoze,mogla je uzivati u svom bogastvu i niko je nebi spomenuo onda ovdje na nama gubi vrijeme i ljudi joj jos nesto izmisljaju da joj zamjere.

Ako bogda 2018 godine da bude na listicu i sa zadovoljstvom cu je zaokruzit.Osim sto je pomagala BiH,pomaze i sirom svijeta sto bi znacajno doprinjelo boljoj slici BiH u svim zemljama gdje je pomagala.Pa njena poznanstva sa utjecajnim ljudima i slicno.Zena za kafom sjedi sa Angelinom Joli,a u nas je predsjednistvo uz pocasti docekuju i prave selfie :lol:

Prava Bosanka :bih:
Post Reply