deep purple-sweet child in time

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

AenemA

Post by AenemA »

[quote="metal_rules_cura"]Song se zove "Child in time" :D :-) Ali to je cisto ono podjebavanje,nebitno je ime pjesme u ovom momentu.Pjesma je fenomen,ali najveci osjecaj sto se njihovih pjesama tice u meni budi "Perfect Strangers"[/quot

I meni je "Perfect Strangers" jedna od drazih....Poslusajte "Ariel" i "Still I'm Sad" od Rainbow-a....Ritchie je kralj...
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

AenemA wrote:
metal_rules_cura wrote:Song se zove "Child in time" :D :-) Ali to je cisto ono podjebavanje,nebitno je ime pjesme u ovom momentu.Pjesma je fenomen,ali najveci osjecaj sto se njihovih pjesama tice u meni budi "Perfect Strangers"[/quot

I meni je "Perfect Strangers" jedna od drazih....Poslusajte "Ariel" i "Still I'm Sad" od Rainbow-a....Ritchie je kralj...
Rainbow sam doktorirala :D
Innuendo

Post by Innuendo »

nisam mogao da povjerujem.....kada sam čuo.................Purple je ukrao Child In Time.................ko ne vjeruje neka posluša............

Grupa It' A Beautiful day - istoimeni album iz 1969....pjesma "Bombay Calling".....
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Innuendo wrote:nisam mogao da povjerujem.....kada sam čuo.................Purple je ukrao Child In Time.................ko ne vjeruje neka posluša............

Grupa It' A Beautiful day - istoimeni album iz 1969....pjesma "Bombay Calling".....
evo bas sam upravo sluso tu pjesmu .pravo sam iznenadjen najljepsi dio pjesme je ukraden .razlika izmedju ove 2 pjesme je da child in time ima tekst i malo improvizacija instrumenata(mislim kad se bubnjevi i gitare ukljuce u tok pijesme) je drugcija i ono "aaaaaaaaaa "koji kod It' A Beautiful day ne postoji
pitam se samo kako su samo clanovi deep purpla mogli ispod ove pjesme svoja imena staviti .
mislim da je pjesma 70 posto plagijat !!!!
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

juce i danas...ne prestaje da se vrti ova pjesma...
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Innuendo wrote:nisam mogao da povjerujem.....kada sam čuo.................Purple je ukrao Child In Time.................ko ne vjeruje neka posluša............

koliko sam opklada dobio na racun ove obrade purplea :D :D

odlicne obje verzije, jednako mi drage...koliko god je Bombay smiren, egzotican, toliko je Child otisla u drugu krajnost....
Post Reply