koko da je malo je, dobro placen policajac jednako dobar oolicajac policiji treba povecat plate rukujese i oruzjemRegistarska oznaka wrote:Ko je policajac, konkretno u KS, on zivi ko LORD.
Cinjenica, ne naglabanje...
Znate li vi sta je 1200KM uBosni?
Policija u BIH
- sunceKOtepsija
#26 Re: Policija u BIH
-
Registarska oznaka
#27 Re: Policija u BIH
Pa problem je sto takvi rade i imaju velike plate, a nisu obrazovani..stafi wrote:madner je gore rekao, ali nije zgoreg ponoviti. problem je u ne/obrazovanju policije. pogledajte rukovodeće policajce, il je dif, il odbrana, predškolski odgoj, filozofija i sl.
mislim da je ovo ključ problema.
Ja kad vidim lolu s stomakom ko bure, i uzme me zaustavljati i pisati kaznu zbog nepropisnog parkiranja, a svaku zelenu povrsinu i parking su od Olimpijade unistili da bi zgradu il trzi centar napravili..
Nemas gdje u Sarajevu parkirati..
Ovo vuce sve jedan za drugim problem, i iznova se pojavljuje jos 101 tema za razgovarati..
-
stafi
#28 Re: Policija u BIH
ili burekom?sunceKOtepsija wrote:koko da je malo je, dobro placen policajac jednako dobar oolicajac policiji treba povecat plate rukujese i oruzjemRegistarska oznaka wrote:Ko je policajac, konkretno u KS, on zivi ko LORD.
Cinjenica, ne naglabanje...
Znate li vi sta je 1200KM uBosni?
-
stafi
#29 Re: Policija u BIH
znam, žalosno je što naplaćuju kazne za nešto što oni prvi rade. a nemaš se kome žaliti.Registarska oznaka wrote:Pa problem je sto takvi rade i imaju velike plate, a nisu obrazovani..stafi wrote:madner je gore rekao, ali nije zgoreg ponoviti. problem je u ne/obrazovanju policije. pogledajte rukovodeće policajce, il je dif, il odbrana, predškolski odgoj, filozofija i sl.
mislim da je ovo ključ problema.
Ja kad vidim lolu s stomakom ko bure, i uzme me zaustavljati i pisati kaznu zbog nepropisnog parkiranja, a svaku zelenu povrsinu i parking su od Olimpijade unistili da bi zgradu il trzi centar napravili..
Nemas gdje u Sarajevu parkirati..
Ovo vuce sve jedan za drugim problem, i iznova se pojavljuje jos 101 tema za razgovarati..
- Thorgerson
#30 Re: Policija u BIH
Nisam znao da u pekari mozes glavu izgubit. Ja se ne sjecam da je ijedan policajac kod nas ikada ubijen. Mislim i neka nije. Ali mojne price o stavljanju torbe u glavu. Znaju se oni cuvati.sumirprimus wrote:dje ba 1200?Registarska oznaka wrote:Pocetna plata u policiji je 1200KM, pa ko je ovde lud?
i opet od kantona do kantona...
oko 600 stoja prasinari...
stavi ti glavu u torbu svaki dan na poslu za te pare.
Koliko (ne)rade plate su im odlicne.
Uvale se u sestice, pokoji krug, pa malo u pekaru, kladionicu, na kafu...zakaci koju kaznu, zamiri tamo, zazmiri vamo i kraj radnog dana.
Cast izuzecima.
-
kox
#31 Re: Policija u BIH
U kojem to kantonu ? U KS im je mnogo veća plata.sumirprimus wrote:dje ba 1200?Registarska oznaka wrote:Pocetna plata u policiji je 1200KM, pa ko je ovde lud?
- JThomas
#32 Re: Policija u BIH
realno je da 99% policajaca 99% vremena ne stavlja glavu u torbu više nego što to čini obični građanin u ovoj anarhiji. čak je stavljaju i manje.
- jao_situacije
#33 Re: Policija u BIH
ja bi samo da napišem oko ovoga sa divljacima, pardon poljacima, specijalci su bili angažirani oko 27. noći pa se zato nisu ni pojavili na vrijeme
ustvari to pokazuje da osim onih specijalca u mupu ks rade debeli nesposobnjakovići koji nisu u stanju ni prevenirati ovakav događaj, ni valjano reagirati kad se desi
inače samo mala napomena svaka deseta marka iz budžeta ide za mup ks

ustvari to pokazuje da osim onih specijalca u mupu ks rade debeli nesposobnjakovići koji nisu u stanju ni prevenirati ovakav događaj, ni valjano reagirati kad se desi
inače samo mala napomena svaka deseta marka iz budžeta ide za mup ks
-
julisiz es grant
#34 Re: Policija u BIH
U Sarajevu dvojica za ovih 20 godina od rata.Thorgerson wrote:Nisam znao da u pekari mozes glavu izgubit. Ja se ne sjecam da je ijedan policajac kod nas ikada ubijen.sumirprimus wrote:dje ba 1200?Registarska oznaka wrote:Pocetna plata u policiji je 1200KM, pa ko je ovde lud?
Što dovoljno govori o "opasnom" zanimanju kod nas.
-
julisiz es grant
#35 Re: Policija u BIH
Upravo.JThomas wrote:realno je da 99% policajaca 99% vremena ne stavlja glavu u torbu više nego što to čini obični građanin u ovoj anarhiji. čak je stavljaju i manje.
-
Drinski
#36 Re: Policija u BIH
plata je mala.julisiz es grant wrote:Puno je i u odnosu na doktora, koji kod nas ima istu toliku platu, sa blago rečeno malo većom odgovornošću i malo više škole.Drinski wrote:Uopće nije problem u platama, nas narod kada je nezadovoljan necim odmah pita a kolika je to plata, plata od 1.200 Km nije nista (jeste mozda ako se poredi u odnosu na nekog penzionera, ali u odnosu na bilo kog zaposlenika - to je nista). Problem je u nredau i nesposbnosti komesara, ministra, načelnika sektora, a opet to vodi do premijera i politicara (u pravu je madner).
a ako me pitas za ljekare, i oni imaju malu platu.
-
Drinski
#37 Re: Policija u BIH
slazem se oko uzroka tog stanja, ali to nije opravdanje. ako hoce da radi, neka radi, ako nece da radi zbog loših uslova neka strajkuje, ako nece ni to - onda treba dobiti otkaz.julisiz es grant wrote:Upravo.JThomas wrote:realno je da 99% policajaca 99% vremena ne stavlja glavu u torbu više nego što to čini obični građanin u ovoj anarhiji. čak je stavljaju i manje.
Međutim, nije problem u njima, jer ti izvrsioci samo rade ono sto im se kaze (a u suprotnom popušili bi otkaz) problem je u rukovodstvu MUP-a.
- Thorgerson
#38 Re: Policija u BIH
Za nase okvire je ok.Drinski wrote:plata je mala.julisiz es grant wrote:Puno je i u odnosu na doktora, koji kod nas ima istu toliku platu, sa blago rečeno malo većom odgovornošću i malo više škole.Drinski wrote:Uopće nije problem u platama, nas narod kada je nezadovoljan necim odmah pita a kolika je to plata, plata od 1.200 Km nije nista (jeste mozda ako se poredi u odnosu na nekog penzionera, ali u odnosu na bilo kog zaposlenika - to je nista). Problem je u nredau i nesposbnosti komesara, ministra, načelnika sektora, a opet to vodi do premijera i politicara (u pravu je madner).
a ako me pitas za ljekare, i oni imaju malu platu.
Ako ti je malo - nemoj raditi onda? Trazi bolje ako mislis da moze.
O cemu ba ovdje pricamo? Pa nisu to nikakvi akademici.
Ponavljam. Za nase okvire njihova plata je sasvim ok. A to dokazuje i cinjenica da sigurno niko od drotova ne daje otkaz. Uhljebi se tu i cijedi...e pa mora se malo i zapeti, a ne samo doci pola sata nakon incidenta, napravit zapisnik i obavljen posao.
- studiorum_tuzlaensis
#39 Re: Policija u BIH
U BiH je opasnije zanimanje biti stolar ili električar nego drot. Posao im se sastoji od trošenja goriva po danu i spavanja po noći. Noćne smjene prespavaju ustanu oko pola 7, izmisle masu registarskih tablica kao kontrole i ćao drugari, ili puknu izvještaj "ništa vrijedno pomena" i to je to. Po danu je standardno topli obrok kod Bajre, Brajlovića i sličnim institucijama (ne plate oni naravno), a i kafe po kafanama rijetko kad se ufate za džep. Za pola godine dobiju u prosjeku 5 kg, što se manifestuje nekim urnekom od 110 kg kada prestanu da preživaju i održavaju stomačinu koliko toliko u granicama +-10 kg.
Poslije rata raditi u policji je bilo smijesno, znalo se da samo podrumaši tamo idu, pravi borci su ih ismijavali, sad je došo vakat da se povlače super štele preko ministara da se dođe do akademije na Vracama.
Poslije rata raditi u policji je bilo smijesno, znalo se da samo podrumaši tamo idu, pravi borci su ih ismijavali, sad je došo vakat da se povlače super štele preko ministara da se dođe do akademije na Vracama.
-
Drinski
#40 Re: Policija u BIH
pa ja za te pare to ne bih radio, trazio bih drugi posao. ali, treba biti korektan: ili radi ili nemoj. a sto se tice okvira, okvir je mnogo, mnogo veci, ljudi za članstvo u NO zarade po 2 milje ili recimo jedan pekar zaradi 4-5 plata.Thorgerson wrote: Za nase okvire je ok.
Ako ti je malo - nemoj raditi onda? Trazi bolje ako mislis da moze.
O cemu ba ovdje pricamo? Pa nisu to nikakvi akademici.
Ponavljam. Za nase okvire njihova plata je sasvim ok. A to dokazuje i cinjenica da sigurno niko od drotova ne daje otkaz. Uhljebi se tu i cijedi...e pa mora se malo i zapeti, a ne samo doci pola sata nakon incidenta, napravit zapisnik i obavljen posao.
plata je nebitna u cijeloj stvari, da je bila naredba da se degenci, ovi bi to morali uraditi.
- Adriatic
#41 Re: Policija u BIH
Treba se samo sjetiti Tasima Kučevića koji šamara ženu u policijskom dvorištu
A tek Mevlida, koji hoda sa puškicom po centru grada i niko mu ne smije prići satima.
Ali zato znaju ganjati penzionere i naplaćivati im 50 KM kad ne prelaze ulicu gdje treba.
A tek Mevlida, koji hoda sa puškicom po centru grada i niko mu ne smije prići satima.
Ali zato znaju ganjati penzionere i naplaćivati im 50 KM kad ne prelaze ulicu gdje treba.
- klaki
#42 Re: Policija u BIH
Kako mozemo mi ko narod uticati na ovo ljudi?
Kako policija moze ovo trpiti, dodje ti saka idiota i udari ti na drzavu. Umjesto sinoc da su uletili sa pendrecima, gumenim metcima i izubijali ih samo tako i onda lagano deportacija za poljsku.
Ima li ovde iko damu?
Kako policija moze ovo trpiti, dodje ti saka idiota i udari ti na drzavu. Umjesto sinoc da su uletili sa pendrecima, gumenim metcima i izubijali ih samo tako i onda lagano deportacija za poljsku.
Ima li ovde iko damu?
- Klavikula
#44 Re: Policija u BIH
kao sto vec neko rece, da je bilo naredjenje da se degeneci, degenecili bi. poneka patrola nije mogla nista sama uraditi. mislim, samo bi se neka zesca budaletina sama zaputila u masu kockastih glava ili nesto rjesavala na svoju ruku.klaki wrote:Kako mozemo mi ko narod uticati na ovo ljudi?
Ima li ovde iko damu?
- Obuca9
#45 Re: Policija u BIH
Mirno stoje i posmatraju
Trebali su još mobitele izvaditi i snimati
-
sumirprimus
#46 Re: Policija u BIH
a jebte naroda,cuj ovog pet policajaca,nista ne rade...
pa gledaj grupe ispred njih?pet cega decimetara?
i da,totalno operisani od surove realnosti..
vecina pristunih.
vecina pristunih.
-
sumirprimus
#47 Re: Policija u BIH
kralju moj to ti ljudi kukaju godinama,nisu svugdje ista prava ni primanja.kox wrote: U kojem to kantonu ? U KS im je mnogo veća plata.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#48 Re: Policija u BIH
Zasto ih je samo 5? Zasto su nespremni docekali ovu bagru?sumirprimus wrote:a jebte naroda,cuj ovog pet policajaca,nista ne rade...
vecina pristunih.
Najlakse je naci opravdanje. Nasa policija je, jos jednom, razocarala. Azurni su samo u pisanju saobracajnih kazni obicnim gradjanima. Onim povlastenim ni to. Kad treba zavesti red, nigdje ih.
- jao_situacije
#49 Re: Policija u BIH
izvini imaju li oni službeno oružje, i znaju li ga koristiti ?sumirprimus wrote:a jebte naroda,cuj ovog pet policajaca,nista ne rade...
vecina pristunih.
-
sumirprimus
#50 Re: Policija u BIH
ha zasto,nadjem se u situaciji da ja nekom pravdam miliciju.ha jebiga.i mene..a nikog ne branim.Tomahawk11 wrote:Zasto ih je samo 5? Zasto su nespremni docekali ovu bagru?sumirprimus wrote:a jebte naroda,cuj ovog pet policajaca,nista ne rade...
vecina pristunih.
Najlakse je naci opravdanje. Nasa policija je, jos jednom, razocarala. Azurni su samo u pisanju saobracajnih kazni obicnim gradjanima. Onim povlastenim ni to. Kad treba zavesti red, nigdje ih.
nije mi jasno,iskreno,ko da zivimo u paralelnim dimenzijama.