Policija u BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sunceKOtepsija

#26 Re: Policija u BIH

Post by sunceKOtepsija »

Registarska oznaka wrote:Ko je policajac, konkretno u KS, on zivi ko LORD.
Cinjenica, ne naglabanje...
Znate li vi sta je 1200KM uBosni?
koko da je malo je, dobro placen policajac jednako dobar oolicajac policiji treba povecat plate rukujese i oruzjem
Registarska oznaka

#27 Re: Policija u BIH

Post by Registarska oznaka »

stafi wrote:madner je gore rekao, ali nije zgoreg ponoviti. problem je u ne/obrazovanju policije. pogledajte rukovodeće policajce, il je dif, il odbrana, predškolski odgoj, filozofija i sl.

mislim da je ovo ključ problema.
Pa problem je sto takvi rade i imaju velike plate, a nisu obrazovani..
Ja kad vidim lolu s stomakom ko bure, i uzme me zaustavljati i pisati kaznu zbog nepropisnog parkiranja, a svaku zelenu povrsinu i parking su od Olimpijade unistili da bi zgradu il trzi centar napravili..
Nemas gdje u Sarajevu parkirati..

Ovo vuce sve jedan za drugim problem, i iznova se pojavljuje jos 101 tema za razgovarati..
stafi

#28 Re: Policija u BIH

Post by stafi »

sunceKOtepsija wrote:
Registarska oznaka wrote:Ko je policajac, konkretno u KS, on zivi ko LORD.
Cinjenica, ne naglabanje...
Znate li vi sta je 1200KM uBosni?
koko da je malo je, dobro placen policajac jednako dobar oolicajac policiji treba povecat plate rukujese i oruzjem
ili burekom? :roll:
stafi

#29 Re: Policija u BIH

Post by stafi »

Registarska oznaka wrote:
stafi wrote:madner je gore rekao, ali nije zgoreg ponoviti. problem je u ne/obrazovanju policije. pogledajte rukovodeće policajce, il je dif, il odbrana, predškolski odgoj, filozofija i sl.

mislim da je ovo ključ problema.
Pa problem je sto takvi rade i imaju velike plate, a nisu obrazovani..
Ja kad vidim lolu s stomakom ko bure, i uzme me zaustavljati i pisati kaznu zbog nepropisnog parkiranja, a svaku zelenu povrsinu i parking su od Olimpijade unistili da bi zgradu il trzi centar napravili..
Nemas gdje u Sarajevu parkirati..

Ovo vuce sve jedan za drugim problem, i iznova se pojavljuje jos 101 tema za razgovarati..
znam, žalosno je što naplaćuju kazne za nešto što oni prvi rade. a nemaš se kome žaliti.
Thorgerson

#30 Re: Policija u BIH

Post by Thorgerson »

sumirprimus wrote:
Registarska oznaka wrote:Pocetna plata u policiji je 1200KM, pa ko je ovde lud?
dje ba 1200?
i opet od kantona do kantona...
oko 600 stoja prasinari...
stavi ti glavu u torbu svaki dan na poslu za te pare.
Nisam znao da u pekari mozes glavu izgubit. Ja se ne sjecam da je ijedan policajac kod nas ikada ubijen. Mislim i neka nije. Ali mojne price o stavljanju torbe u glavu. Znaju se oni cuvati. ;-)

Koliko (ne)rade plate su im odlicne.

Uvale se u sestice, pokoji krug, pa malo u pekaru, kladionicu, na kafu...zakaci koju kaznu, zamiri tamo, zazmiri vamo i kraj radnog dana.

Cast izuzecima.
kox

#31 Re: Policija u BIH

Post by kox »

sumirprimus wrote:
dje ba 1200?
U kojem to kantonu ? U KS im je mnogo veća plata.
JThomas

#32 Re: Policija u BIH

Post by JThomas »

realno je da 99% policajaca 99% vremena ne stavlja glavu u torbu više nego što to čini obični građanin u ovoj anarhiji. čak je stavljaju i manje.
jao_situacije

#33 Re: Policija u BIH

Post by jao_situacije »

ja bi samo da napišem oko ovoga sa divljacima, pardon poljacima, specijalci su bili angažirani oko 27. noći pa se zato nisu ni pojavili na vrijeme
ustvari to pokazuje da osim onih specijalca u mupu ks rade debeli nesposobnjakovići koji nisu u stanju ni prevenirati ovakav događaj, ni valjano reagirati kad se desi
inače samo mala napomena svaka deseta marka iz budžeta ide za mup ks :lol: :lol:
julisiz es grant

#34 Re: Policija u BIH

Post by julisiz es grant »

Thorgerson wrote:
sumirprimus wrote:
dje ba 1200?
Nisam znao da u pekari mozes glavu izgubit. Ja se ne sjecam da je ijedan policajac kod nas ikada ubijen.
U Sarajevu dvojica za ovih 20 godina od rata.
Što dovoljno govori o "opasnom" zanimanju kod nas.
julisiz es grant

#35 Re: Policija u BIH

Post by julisiz es grant »

JThomas wrote:realno je da 99% policajaca 99% vremena ne stavlja glavu u torbu više nego što to čini obični građanin u ovoj anarhiji. čak je stavljaju i manje.
Upravo.
Drinski

#36 Re: Policija u BIH

Post by Drinski »

julisiz es grant wrote:
Drinski wrote:Uopće nije problem u platama, nas narod kada je nezadovoljan necim odmah pita a kolika je to plata, plata od 1.200 Km nije nista (jeste mozda ako se poredi u odnosu na nekog penzionera, ali u odnosu na bilo kog zaposlenika - to je nista). Problem je u nredau i nesposbnosti komesara, ministra, načelnika sektora, a opet to vodi do premijera i politicara (u pravu je madner).
Puno je i u odnosu na doktora, koji kod nas ima istu toliku platu, sa blago rečeno malo većom odgovornošću i malo više škole.
plata je mala.
a ako me pitas za ljekare, i oni imaju malu platu.
Drinski

#37 Re: Policija u BIH

Post by Drinski »

julisiz es grant wrote:
JThomas wrote:realno je da 99% policajaca 99% vremena ne stavlja glavu u torbu više nego što to čini obični građanin u ovoj anarhiji. čak je stavljaju i manje.
Upravo.
slazem se oko uzroka tog stanja, ali to nije opravdanje. ako hoce da radi, neka radi, ako nece da radi zbog loših uslova neka strajkuje, ako nece ni to - onda treba dobiti otkaz.
Međutim, nije problem u njima, jer ti izvrsioci samo rade ono sto im se kaze (a u suprotnom popušili bi otkaz) problem je u rukovodstvu MUP-a.
Thorgerson

#38 Re: Policija u BIH

Post by Thorgerson »

Drinski wrote:
julisiz es grant wrote:
Drinski wrote:Uopće nije problem u platama, nas narod kada je nezadovoljan necim odmah pita a kolika je to plata, plata od 1.200 Km nije nista (jeste mozda ako se poredi u odnosu na nekog penzionera, ali u odnosu na bilo kog zaposlenika - to je nista). Problem je u nredau i nesposbnosti komesara, ministra, načelnika sektora, a opet to vodi do premijera i politicara (u pravu je madner).
Puno je i u odnosu na doktora, koji kod nas ima istu toliku platu, sa blago rečeno malo većom odgovornošću i malo više škole.
plata je mala.
a ako me pitas za ljekare, i oni imaju malu platu.
Za nase okvire je ok.

Ako ti je malo - nemoj raditi onda? Trazi bolje ako mislis da moze.

O cemu ba ovdje pricamo? Pa nisu to nikakvi akademici.

Ponavljam. Za nase okvire njihova plata je sasvim ok. A to dokazuje i cinjenica da sigurno niko od drotova ne daje otkaz. Uhljebi se tu i cijedi...e pa mora se malo i zapeti, a ne samo doci pola sata nakon incidenta, napravit zapisnik i obavljen posao.
studiorum_tuzlaensis

#39 Re: Policija u BIH

Post by studiorum_tuzlaensis »

U BiH je opasnije zanimanje biti stolar ili električar nego drot. Posao im se sastoji od trošenja goriva po danu i spavanja po noći. Noćne smjene prespavaju ustanu oko pola 7, izmisle masu registarskih tablica kao kontrole i ćao drugari, ili puknu izvještaj "ništa vrijedno pomena" i to je to. Po danu je standardno topli obrok kod Bajre, Brajlovića i sličnim institucijama (ne plate oni naravno), a i kafe po kafanama rijetko kad se ufate za džep. Za pola godine dobiju u prosjeku 5 kg, što se manifestuje nekim urnekom od 110 kg kada prestanu da preživaju i održavaju stomačinu koliko toliko u granicama +-10 kg.

Poslije rata raditi u policji je bilo smijesno, znalo se da samo podrumaši tamo idu, pravi borci su ih ismijavali, sad je došo vakat da se povlače super štele preko ministara da se dođe do akademije na Vracama.
Drinski

#40 Re: Policija u BIH

Post by Drinski »

Thorgerson wrote: Za nase okvire je ok.

Ako ti je malo - nemoj raditi onda? Trazi bolje ako mislis da moze.

O cemu ba ovdje pricamo? Pa nisu to nikakvi akademici.

Ponavljam. Za nase okvire njihova plata je sasvim ok. A to dokazuje i cinjenica da sigurno niko od drotova ne daje otkaz. Uhljebi se tu i cijedi...e pa mora se malo i zapeti, a ne samo doci pola sata nakon incidenta, napravit zapisnik i obavljen posao.
pa ja za te pare to ne bih radio, trazio bih drugi posao. ali, treba biti korektan: ili radi ili nemoj. a sto se tice okvira, okvir je mnogo, mnogo veci, ljudi za članstvo u NO zarade po 2 milje ili recimo jedan pekar zaradi 4-5 plata.

plata je nebitna u cijeloj stvari, da je bila naredba da se degenci, ovi bi to morali uraditi.
Adriatic

#41 Re: Policija u BIH

Post by Adriatic »

Treba se samo sjetiti Tasima Kučevića koji šamara ženu u policijskom dvorištu :-)
A tek Mevlida, koji hoda sa puškicom po centru grada i niko mu ne smije prići satima.
Ali zato znaju ganjati penzionere i naplaćivati im 50 KM kad ne prelaze ulicu gdje treba.
klaki

#42 Re: Policija u BIH

Post by klaki »

Kako mozemo mi ko narod uticati na ovo ljudi?

Kako policija moze ovo trpiti, dodje ti saka idiota i udari ti na drzavu. Umjesto sinoc da su uletili sa pendrecima, gumenim metcima i izubijali ih samo tako i onda lagano deportacija za poljsku.

Ima li ovde iko damu?
cenecimoveocino

#43 Re: Policija u BIH

Post by cenecimoveocino »

Image
Image
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Klavikula

#44 Re: Policija u BIH

Post by Klavikula »

klaki wrote:Kako mozemo mi ko narod uticati na ovo ljudi?

Kako policija moze ovo trpiti, dodje ti saka idiota i udari ti na drzavu. Umjesto sinoc da su uletili sa pendrecima, gumenim metcima i izubijali ih samo tako i onda lagano deportacija za poljsku.

Ima li ovde iko damu?
kao sto vec neko rece, da je bilo naredjenje da se degeneci, degenecili bi. poneka patrola nije mogla nista sama uraditi. mislim, samo bi se neka zesca budaletina sama zaputila u masu kockastih glava ili nesto rjesavala na svoju ruku.
Obuca9

#45 Re: Policija u BIH

Post by Obuca9 »

Mirno stoje i posmatraju :D

Trebali su još mobitele izvaditi i snimati :)
sumirprimus

#46 Re: Policija u BIH

Post by sumirprimus »

a jebte naroda,cuj ovog pet policajaca,nista ne rade...
pa gledaj grupe ispred njih?pet cega decimetara?
i da,totalno operisani od surove realnosti..
vecina pristunih.
sumirprimus

#47 Re: Policija u BIH

Post by sumirprimus »

kox wrote: U kojem to kantonu ? U KS im je mnogo veća plata.
kralju moj to ti ljudi kukaju godinama,nisu svugdje ista prava ni primanja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#48 Re: Policija u BIH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:a jebte naroda,cuj ovog pet policajaca,nista ne rade...
vecina pristunih.
Zasto ih je samo 5? Zasto su nespremni docekali ovu bagru?
Najlakse je naci opravdanje. Nasa policija je, jos jednom, razocarala. Azurni su samo u pisanju saobracajnih kazni obicnim gradjanima. Onim povlastenim ni to. Kad treba zavesti red, nigdje ih.
jao_situacije

#49 Re: Policija u BIH

Post by jao_situacije »

vecina pristunih.
izvini imaju li oni službeno oružje, i znaju li ga koristiti ?
sumirprimus

#50 Re: Policija u BIH

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:
vecina pristunih.
Zasto ih je samo 5? Zasto su nespremni docekali ovu bagru?
Najlakse je naci opravdanje. Nasa policija je, jos jednom, razocarala. Azurni su samo u pisanju saobracajnih kazni obicnim gradjanima. Onim povlastenim ni to. Kad treba zavesti red, nigdje ih.
ha zasto,nadjem se u situaciji da ja nekom pravdam miliciju.ha jebiga.i mene..a nikog ne branim.
nije mi jasno,iskreno,ko da zivimo u paralelnim dimenzijama.
Post Reply