Mogu i da pocnu kao cisto prijateljstvo gdje nijedna strana ne zali nesto vise. Samo sto kasnije mogu da se pojave osjecaji.al_akhisari wrote:...slažem se da je moguće da postoje muško-ženska prijateljstva, koja nisu ništa više od toga, ali da su rijetka; ipak, mislim da je većina istih takva, da je jedno prijatelj, a drugo onaj/ona ko priželjkuje više, tiho pati i čeka "priliku"
Najbolja drugarica
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Gabrielo
#26 Re: Najbolja drugarica
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#27 Re: Najbolja drugarica
Imam dvije dobre drugarice i s njima se baš družim počesto, od te dvije samo je jedna prava drugarica, dakle pouzdano ni ona ni ja nemamo osjećanja jedno prema drugom osim drugarskih, čak štaviše upoznao sam je sa svojim jaranom i to joj je sada vjerenik, toliko mi je drago zbog nje. Ali ova druga "drugarica", "prijateljica" ili kako god
nju bih ovog trenutka odveo pred matičara i proveo život sa njom, ona je moja tiha patnja, osoba na koju pomislim makar 10 puta dnevno, jedino žensko u mom životu koje sam volio više od sebe (mater i sestra se ne računaju) ali jbg napravio sam grešku u koracima i nikad neće biti ništa više među nama tako da se moram zadovoljiti sitnicama. Pokušao sam bez nje, prekinuti svaki kontakt ali jednostavno nisam mogao. Eh sad, muško-ženska prijateljstva postoje ali treba se dosta toga potrefit, mali je broj ženskih osoba s kojima ne bih pokušao nešto više, zapravo jedina koju ja znam je ova već pomenuta.
Njih dvije izdvojih kao čiste suprotnosti, mada od nekih 5-6 djevojaka s kojima se družim ne bih želio nešto samo sa ovom prvom. Ostalih 5 u bilo koje doba dana i noći
Njih dvije izdvojih kao čiste suprotnosti, mada od nekih 5-6 djevojaka s kojima se družim ne bih želio nešto samo sa ovom prvom. Ostalih 5 u bilo koje doba dana i noći
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28 Re: Najbolja drugarica
Jebo si ti jeza, drugJimmy McNulty wrote:Imam dvije dobre drugarice i s njima se baš družim počesto, od te dvije samo je jedna prava drugarica, dakle pouzdano ni ona ni ja nemamo osjećanja jedno prema drugom osim drugarskih, čak štaviše upoznao sam je sa svojim jaranom i to joj je sada vjerenik, toliko mi je drago zbog nje. Ali ova druga "drugarica", "prijateljica" ili kako godnju bih ovog trenutka odveo pred matičara i proveo život sa njom, ona je moja tiha patnja, osoba na koju pomislim makar 10 puta dnevno, jedino žensko u mom životu koje sam volio više od sebe (mater i sestra se ne računaju) ali jbg napravio sam grešku u koracima i nikad neće biti ništa više među nama tako da se moram zadovoljiti sitnicama. Pokušao sam bez nje, prekinuti svaki kontakt ali jednostavno nisam mogao. Eh sad, muško-ženska prijateljstva postoje ali treba se dosta toga potrefit, mali je broj ženskih osoba s kojima ne bih pokušao nešto više, zapravo jedina koju ja znam je ova već pomenuta.
- sWeeT_Companion
#29 Re: Najbolja drugarica
Naravno, to jeste jedna od mogućnosti/opasnosti. I obično rezultira prekidom prijateljstva. Ali u mom slučaju, realno šanse da se to desi zbog te tihe patnje, čežnje i platonske ljubavi, nema.al_akhisari wrote:...slažem se da je moguće da postoje muško-ženska prijateljstva, koja nisu ništa više od toga, ali da su rijetka; ipak, mislim da je većina istih takva, da je jedno prijatelj, a drugo onaj/ona ko priželjkuje više, tiho pati i čeka "priliku"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#30 Re: Najbolja drugarica
Inace, on topic: imao sam i ja odredjen broj drugarica, ali jedna pijana noc uvijek promijeni sve 
- sWeeT_Companion
#31 Re: Najbolja drugarica
E jbg to se već zove neracionalnost. Najbolja ne smije biti meta. 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#32 Re: Najbolja drugarica
Jesam, priznajem da jesam_BataZiv_0809 wrote: Jebo si ti jeza, drug
Je li sad vidiš zašto sam ja najglasniji bio da napraviš okupljanje kod Big Sama?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#33 Re: Najbolja drugarica
Besplatan savjet druze-zena kad te bas hoce, kad se zaljubi-nema tih govana koja nece pojest. Mislim, ne zelim da ti rusim predodzbu, daleko od toga. Ali ako je zelis, a ona te ne zeli ili jos gore ako te prestala zeljeti, bjezi koliko te noge nose.Jimmy McNulty wrote: Jesam, priznajem da jesamI zaglibio sam do zla boga ali šta ćeš sad, dok se ona zanimala za mene ponašao sam se bahato, misleći da će njen interes za mnom uvijek trajati i da će me uvijek željeti, dakle to pomiješano sa manjkom samopouzdanja i jebajga. Tek sad shvatam kakav sam zicer imao, glupan glupi!
Je li sad vidiš zašto sam ja najglasniji bio da napraviš okupljanje kod Big Sama?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#34 Re: Najbolja drugarica
Svjestan sam ja ba da nema ništa od toga ali neću da bježim. Nisam bježo kad me 5 gubara tuklo u namjeri da me uzmu mobitel
, neću ni od nje koja mi želi i čini dobro u životu. Odmah mi je stavljeno do znanja šta mogu očekivat a šta ne i ja sam odabrao. A prije ili kasnije doći će neka druga djevojka, a iskreno vjerujem da ovu vrijedi imat u svom životu, e sad što ja nakon skoro pola godine još nešto osjećam to je drugo. Ali sve prođe, proći će i to. 
- Henry Chinaski
#36 Re: Najbolja drugarica
Ovi što vjeruju u muško ženska platonska prijateljstva (ako stvarno vjeruju):

-
razonoda
#37 Re: Najbolja drugarica
sha_ba wrote:BatA čovjek od iskustva
-
sha_ba
#38 Re: Najbolja drugarica
Mene viserazonoda wrote:sha_ba wrote:BatA čovjek od iskustva
samo da -ne pije--vec bi bio-- muz, mozda i
-
razonoda
#39 Re: Najbolja drugarica
koliko si mlad?sha_ba wrote:Mene viserazonoda wrote:sha_ba wrote:BatA čovjek od iskustva
samo da -ne pije--vec bi bio-- muz, mozda i
godine... Al eto
- spreca
#41 Re: Najbolja drugarica
sha_ba wrote:Puno![]()
-
sha_ba
#42 Re: Najbolja drugarica
a tebi smijesnospreca wrote:sha_ba wrote:Puno![]()
- spreca
#43 Re: Najbolja drugarica
pa gdje nece bitisha_ba wrote:a tebi smijesnospreca wrote:sha_ba wrote:Puno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- spreca
#45 Re: Najbolja drugarica
sha_ba wrote:dusmanine![]()
pa kako se nesmijatikoliko si mlad?
-
sha_ba
#46 Re: Najbolja drugarica
hajd ti nakaci rodni list pa da se svi smijemospreca wrote:sha_ba wrote:dusmanine
pa kako se nesmijatikoliko si mlad?
- spreca
#47 Re: Najbolja drugarica
toliko je pozutio da se na njemu nista nevidi..dzabe cu kacitisha_ba wrote: hajd ti nakaci rodni list pa da se svi smijemo
-
sha_ba
#48 Re: Najbolja drugarica
posalji faksomspreca wrote:toliko je pozutio da se na njemu nista nevidi..dzabe cu kacitisha_ba wrote: hajd ti nakaci rodni list pa da se svi smijemo......hodi da ti pokazem
![]()
![]()
- spreca
#49 Re: Najbolja drugarica
nema kontakta...moram prvo negdje ustekat