Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
- crno_sa_zlatnim
#26 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
@J.M. - sve što se dešava danas je posljedica 20-godisnjeg nerada po pitanju ratnih zločina, njihovom sistematiziranju, uz dokumentovanje činjenica koje su prethodile 92. i 93.. Razlog tome je naravno nebriga za dravu i narod, kako bi napunili dzepovi. 99% onih koji su danas bili u Srebrenici a bave se politikom su tu samo zbog svog PR.
Hrasno, naravno da je Hrvatska učestvovala u sukobu 93 na podrucju srednje Bosne. Vojno - u ljudstvu, i logisticki. Očima svojim gledala.
Hrasno, naravno da je Hrvatska učestvovala u sukobu 93 na podrucju srednje Bosne. Vojno - u ljudstvu, i logisticki. Očima svojim gledala.
-
kakavdanakneiskustvu
#27 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
a kako je to munira docekala kolindu?
- Baltazar_khan
#28 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
kolinda danas. serem vam se na ovakve teme.

- gospodja profiterka
#29 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
E moja crnosazlatnim, nije to sad moderno...crno_sa_zlatnim wrote:@J.M. - sve što se dešava danas je posljedica 20-godisnjeg nerada po pitanju ratnih zločina, njihovom sistematiziranju, uz dokumentovanje činjenica koje su prethodile 92. i 93.. Razlog tome je naravno nebriga za dravu i narod, kako bi napunili dzepovi. 99% onih koji su danas bili u Srebrenici a bave se politikom su tu samo zbog svog PR.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#30 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
dovoljno je samo da je glavni ekspert za ratne zločine u Sarajevu Smail Čekićcrno_sa_zlatnim wrote:@J.M. - sve što se dešava danas je posljedica 20-godisnjeg nerada po pitanju ratnih zločina, njihovom sistematiziranju, uz dokumentovanje činjenica koje su prethodile 92. i 93.. Razlog tome je naravno nebriga za dravu i narod, kako bi napunili dzepovi. 99% onih koji su danas bili u Srebrenici a bave se politikom su tu samo zbog svog PR.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#31 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Baltazar_khan wrote:kolinda danas. serem vam se na ovakve teme.
Ispala joj guzica od silnog zlocina.
Davno je izjavila , tko je uspije utrpati jednom da ce mu tri puta dati naknadno.
Samo je zalosno sto se opet Hrvati kao NE optuzuju za zlocin u Srebrenici.
-
RepublikanskaGarda
#32 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Kolinda je ako ništa drugo bar simpatična, vjerojatno neće ništa pametno napravit na političkom ili gospodarskom planu ali bar nas ne bruka po svjetu, još da nema veze sa crnim Markom mojoj sreći nebi bilo krajaemillio estevez wrote:Baltazar_khan wrote:kolinda danas. serem vam se na ovakve teme.
Ispala joj guzica od silnog zlocina.
Davno je izjavila , tko je uspije utrpati jednom da ce mu tri puta dati naknadno.
Samo je zalosno sto se opet Hrvati kao NE optuzuju za zlocin u Srebrenici.
- crno_sa_zlatnim
#33 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Nije ni čudo što smo tu gdje jesmo. Da bi nas drugi shvatili ozbiljno, valjda prvo moramo izmedju sebe, unutar nas samih, napraviti poveznicu, i hronologiju stradanja, od 92. do 95., i dalje, jer imamo žrtve i u kasnijim godinama, ubistva u BL i drugdje.
Znači, ne može se bosnjacka tragedija svesti na 11.juli, sa guranjem pod tepih Ahmića, Vranice, Prijedora.
Munira je u ovoj cijeloj prici paradigma Bosnjacke tragedije na danasnji dan. Da smo mi ozbiljan narod koji želu svoju ozbiljnu državu, mi bi imali tim ljudi kiji bi napisao Muniri 5 rečenica, ali pošto nismo, onda svako može da priča šta hoce.
Ali moRe valjat' Kolinda, jerbo je jedan vikend u Zagrebu ipak jedan vikend.
Znači, ne može se bosnjacka tragedija svesti na 11.juli, sa guranjem pod tepih Ahmića, Vranice, Prijedora.
Munira je u ovoj cijeloj prici paradigma Bosnjacke tragedije na danasnji dan. Da smo mi ozbiljan narod koji želu svoju ozbiljnu državu, mi bi imali tim ljudi kiji bi napisao Muniri 5 rečenica, ali pošto nismo, onda svako može da priča šta hoce.
Ali moRe valjat' Kolinda, jerbo je jedan vikend u Zagrebu ipak jedan vikend.
-
Drvenija87
#34 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Zbog pogresne politike koju je vodio Tudjman. A i Alija je pridodavao takvim slucajevima,jer je potpisivao cijepanje Bosne bezbroj puta.crno_sa_zlatnim wrote:@J.M. - sve što se dešava danas je posljedica 20-godisnjeg nerada po pitanju ratnih zločina, njihovom sistematiziranju, uz dokumentovanje činjenica koje su prethodile 92. i 93.. Razlog tome je naravno nebriga za dravu i narod, kako bi napunili dzepovi. 99% onih koji su danas bili u Srebrenici a bave se politikom su tu samo zbog svog PR.
-
north
#35 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Niđe veze tema
...Šteta što moderatori zaključaše sve teme oko situacije sa psetom Vučićem, dalo bi se tu elaborirati....Kolinda je nebitna totalno 
-
Drvenija87
#37 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Muniru treba smijeniti ne zbog Kolinde,nego zbog Vucica. Da nije bilo Hrvatske ,vjerojatno bi i Bihac zadesila slicna tragedija kao i Srebrenicu.kakavdanakneiskustvu wrote:a kako je to munira docekala kolindu?
Kriva vam Kolinda sto imate jad i bijedu od bosnjackih politicara u Sarajevu.
Pogledajte vam onog Bakira,tuc muc,nije sposoban dvije recenice sastaviti kako treba.
Pogledajte vam Radoncica,Zlaju...
KOS-ovci iz dubine duse.
- karanana
#38 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
i nikom nije lepse nego nama, ti bices moja kraljica balkana.
- Janjicar
#39 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Tipicno ono nase. Gledamo druge ne vidimo svoje, smeta im Kolinda a ne smeta im Bake, Zlaja, Radoncic itd. koji mu pokrase sve ispred nosa, smeta im Kolinda koje u ratu nije nigdje bilo a ne smeta im Mile, Zlaja, Covic, Bake u trezoru itd...Drvenija87 wrote:Muniru treba smijeniti ne zbog Kolinde,nego zbog Vucica. Da nije bilo Hrvatske ,vjerojatno bi i Bihac zadesila slicna tragedija kao i Srebrenicu.kakavdanakneiskustvu wrote:a kako je to munira docekala kolindu?
Kriva vam Kolinda sto imate jad i bijedu od bosnjackih politicara u Sarajevu.
Pogledajte vam onog Bakira,tuc muc,nije sposoban dvije recenice sastaviti kako treba.
Pogledajte vam Radoncica,Zlaju...
KOS-ovci iz dubine duse.
-
samki12
#40 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
kako to da su u svakom politickoj raspravi glavni akteri branioca srba i hrvata uvijek isti nickovi, cyprus koji se zalaze za kiparizaciju BiH, katarina i hrasno...hrasno38 wrote:
Uh jebaca na baterije sto izviru ko gljive poslije kise....ono bi nesto pozivalo i ono bi nesto krojilo politiku. Jesu li srbi i hrvati rekli "spavajte mirno rata nece biti"??? Ko ce iskorijeniti radikalne islamiste...sto njih preskoci pored cetnika i ustasa???? Kako se interesantni likovi odjenom pojavljuju sa komentarima to je cudo jedno!!!!!
u svakoj raspravi vas troje ste glavni branioci cetnika i ustasa koja god tema da je...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#41 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Zato sto su recimo Katarina i Hrasno cijeli usrani rat proveli u BiH tj u Sarajevu a Hrasno je pored toga bio i u A BiH cetriri godine, fasovao tri puta i takvima kao ti bi radio isto ono sto je radio i cetnicima jer je razlika minimalna. I da ti jos nesto kazem da nije bilo "kod Alije" Srba i Hrvata sa neizbjeznim milion puta izgovorenim od Alije, Harisa itd "multi" ne bi bila jedna Srebrenica nego 10 i rat bi trajao puno puno krace a danas bi ti zivio ili u Velikoj Srbiji ili u Velikoj Hrvatskoj. Ajd sad pisat pa spavat!!!!samki12 wrote:kako to da su u svakom politickoj raspravi glavni akteri branioca srba i hrvata uvijek isti nickovi, cyprus koji se zalaze za kiparizaciju BiH, katarina i hrasno...hrasno38 wrote:
Uh jebaca na baterije sto izviru ko gljive poslije kise....ono bi nesto pozivalo i ono bi nesto krojilo politiku. Jesu li srbi i hrvati rekli "spavajte mirno rata nece biti"??? Ko ce iskorijeniti radikalne islamiste...sto njih preskoci pored cetnika i ustasa???? Kako se interesantni likovi odjenom pojavljuju sa komentarima to je cudo jedno!!!!!
u svakoj raspravi vas troje ste glavni branioci cetnika i ustasa koja god tema da je...
I da upravo me zestoko jebe geler u lijevom koljenu pa sam zato vjerovatno malo nervozniji!!!!!!
-
samki12
#42 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
jebe i mene 10 gelera pa sta... hocemo li se takmiciti? ti fasovo ko fol i ulizujes se cetnicima... bas si fasovo pravo.hrasno38 wrote:Zato sto su recimo Katarina i Hrasno cijeli usrani rat proveli u BiH tj u Sarajevu a Hrasno je pored toga bio i u A BiH cetriri godine, fasovao tri puta i takvima kao ti bi radio isto ono sto je radio i cetnicima jer je razlika minimalna. I da ti jos nesto kazem da nije bilo "kod Alije" Srba i Hrvata sa neizbjeznim milion puta izgovorenim od Alije, Harisa itd "multi" ne bi bila jedna Srebrenica nego 10 i rat bi trajao puno puno krace a danas bi ti zivio ili u Velikoj Srbiji ili u Velikoj Hrvatskoj. Ajd sad pisat pa spavat!!!!samki12 wrote:kako to da su u svakom politickoj raspravi glavni akteri branioca srba i hrvata uvijek isti nickovi, cyprus koji se zalaze za kiparizaciju BiH, katarina i hrasno...hrasno38 wrote:
I da upravo me zestoko jebe geler u lijevom koljenu pa sam zato vjerovatno malo nervozniji!!!!!!
fasovo koliko penzija? ili vojnih penzija RS-a?
nemoj da pocnem izvlaciti tvoje izjave sa foruma majke ti... LJILJANE cetnicki
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#43 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
a da ja napun usta duvanom a ti se malo sagnes i snazno povuces jedan dim sa donje pipe...onako da ti bude bas lijeposamki12 wrote:jebe i mene 10 gelera pa sta... hocemo li se takmiciti? ti fasovo ko fol i ulizujes se cetnicima... bas si fasovo pravo.
fasovo koliko penzija? ili vojnih penzija RS-a?
nemoj da pocnem izvlaciti tvoje izjave sa foruma majke ti... LJILJANE cetnicki
jebo te prvi put u jedanaest godina na forumu da doguram i do cetnika!!!!!
- Edin H.
#44 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Da ali je Kolinda nasljednik i postovalac Tudjmanovog rada i djela, cija je politika dovela do navedenih zlocina. Odnos zvanicne politike Hrvata prema BiH na teritorijjama koje ih zanimaju i na kojoj imaju vecinu, nije se ni na koji nacin razlikovala od srpskog pristupa. Mene licno nervira i snishodljivost prema Slovencima, koji nisu ubijali istina po BiH, ali jesu prefidno pokrali novac gradjana.hrasno38 wrote:A znas li ti da isto tako majke placu i u Grabovici, Trusini, Uzdolu itd i da Kolinda ama nema bas nikakve veze sa Ahmicima jer su taj pokolj napravili BH Hrvati a ne oni iz Hrvatske.crno_sa_zlatnim wrote:Moram reagirati, i nadam se da ce doci do onih kojima je upućeno: Ima li iko namjeru u bošnjačkom korpusu staviti pod kontrolu Muniru Subašić i njoj slične? Ima li iko pameti da bosnjacku tragediju vrati na kolosijek dostojanstva, ne zanemarujući pritom ostale ( ostale, druge, one o kojima se ne priča, sa kojima se ne trguje i ne mešetari) bosnjacke tragedije i žrtve?
Konkretno: Otkud Muniri pravo da na nacin kako je to danas uradila docekuje Kolindu? Zna li Munira da Kolinda nije dobrodošla u Ahmiće i u srednju Bosnu, zna li Munira da i u srednjoj Bosni plaču nečije majke jer je i Hrvatska izvršila agresiju o kojoj se šuti?
Medjutim kao sto rece Katarina mora se gledati naprijed, u buducnost, ali bilo kakva servilnost bi morala biti izlisna.
- Edin H.
#45 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Fuckdezurni_ucenik wrote:
- Kikibombona
#46 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Ako je ovo ona, slazem se da je kraljica!Edin H. wrote:Fuckdezurni_ucenik wrote:
-
dezurni_ucenik
#47 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Ona je 100%. Haman pa k'o od majke rodjena sto se kaze. 
- ovo_malo_duse
#48 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
E fakat sam mislio da ti prica ide s godinama ali sad ukaki i sefa i stanicu. Haj sto staru ofajlu znam ko svoj stoljpi,i mojne mi njenog rata ali ti me razocara. Ali eto ko biva ti jedini prveo rat tu i imas pravo da poklopis svakog. I mene moj geler u glavushi zulja evo neda mi spavat i natjerace me da pocnem pisat gluposti. Kao nesto bi drugacije bilo da je bio neko drugi umjesto Alije, bi al u k...u. Zacrtani planovi oz Karadzordzeva bi se sproveli da je Tito bio predsjednik a ne Alija, o zlocinima da i negovorim, dovoljno je bilo pustit pascad s lanca da odrade posao. I da svi isto misle, razlikju se samo u tome jesu li krvoloci da to urade ili nisu i jesu li imali priliku ili nisu i jedni i drugi, nadzi mi mjesnu zajednicu gdje su zastitili komsije ako nista izveli ih preko linija da ne govorim o pobuni jesu al u klikerima. Mi smo na smjene spavali kod raje( sto hrvata sto srba), da im nebi ko sastrane uleto da pravi belaj. Ode u off bezze u ove kasne sate.hrasno38 wrote:Zato sto su recimo Katarina i Hrasno cijeli usrani rat proveli u BiH tj u Sarajevu a Hrasno je pored toga bio i u A BiH cetriri godine, fasovao tri puta i takvima kao ti bi radio isto ono sto je radio i cetnicima jer je razlika minimalna. I da ti jos nesto kazem da nije bilo "kod Alije" Srba i Hrvata ne bi bila jedna Srebrenica nego 10 i rat bi trajao puno puno krace a danas bi ti zivio ili u Velikoj Srbiji ili u Velikoj Hrvatskoj. Ajd sad pisat pa spavat!!!!samki12 wrote:kako to da su u svakom politickoj raspravi glavni akteri branioca srba i hrvata uvijek isti nickovi, cyprus koji se zalaze za kiparizaciju BiH, katarina i hrasno...hrasno38 wrote:
Slazem se sa Zlatnom, treba ovo doci na visi nivo, ne kazem da majkama srebrenice ne treba dati sve pocasti ali sto su njihove zrtve vece od momaka iz vranice, ili Ahmica, heliodroma, majke onih 5 sinova iz Tomasnice.
Treba jednostavno dici na veci nivo i prosiriti pricu na cijelu BiH, znam da je Srebrenica u pcima svjetske javnosti ali mi trebamo ukazati na sve ostale i brate dovoljno dostojanstveno stisak ruke i cao. Treba ih odvojiti od politike.
- Edin H.
#49 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Ne mogu vjerovati da je onaj krivousti Tudjman ovo zandarodezurni_ucenik wrote:Ona je 100%. Haman pa k'o od majke rodjena sto se kaze.
-
Tyke
#50 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.
Dok ce neke majke i dalje tragati i oplakvati svoje voljene, druge iz njihove sudbine ce i dalje praviti biznis od svoje patnje. Ne moze svako ni sposoban biti niti se pred Bogom oholiti, i za to treba imati harizmu i smjelost.
Iz godine u godinu mi sve vise podrinjci padaju u ocima, ti ljudi nemaju hrabrosti, nemaju svog stava, nemaju zahvalnosti, gube identitet. U mjestima koja su nastanili nakon progona kao po pravilu su predodredjeni za marifetluke, nepostivanje okruzenja koje im je izaslo u susret, nepostivanja svojih izgubljenih i olako zaboravljaju prijasnji period. Ne znam je li sve to stvar pojedinca, ali meni kao da postaje trend.
I danas po ko zna koji put dokazuju da nemaju svoje JA, svoj ponos, ovaj put uzivaju u Vucicevom prisustvu, valjda toliko zeljne pomirenja i suzivota sa svim i svacim. Ponosne sto srpskom radikalu na sakao mogu okaciti cvijet - simbol genocida vec zaboravljaju da ih prije 2 dana izlevati taj isti necovjek javno negirajuci ono gdje se danas pojavi. Valjda nismo svi isti i ne gledamo na proslost svi isto, ali meni ne ulijevaju povjerenje dvolicni ljudi.
Cesto sam sebe pokusao staviti u polozaj momaka ili majki koje su izgubile toliko djece, muza, bracu ili sestre, cijelu fameliju, i u istom momentu se iznerviram jer ne zelim ni pomisliti sta bih bio spreman uraditi. Valjda sam toliko vezan za svoju porodicu i toliko ih volim da ne bih dao da neku na njih ruku digne. I danas gledam kako smjelo Premijer Srbije staje ispred majki koje su uzgubile toliko toga, a koje im to taj isti gubicar negira, i zaista ne bih imao toliko hrabrosti stajati moran i sabran gledajuci ga u oci.
Bogu hvala pa nisam izgubio nikoga u ratu, nisam dijelio sudbinu mnogih, nisam protjeran iz svoga, a opet me toliko pogodi tudja nezainteresovanost. Ne znam jel' to kriv moj temperament ili nesto drugo.
Iz godine u godinu mi sve vise podrinjci padaju u ocima, ti ljudi nemaju hrabrosti, nemaju svog stava, nemaju zahvalnosti, gube identitet. U mjestima koja su nastanili nakon progona kao po pravilu su predodredjeni za marifetluke, nepostivanje okruzenja koje im je izaslo u susret, nepostivanja svojih izgubljenih i olako zaboravljaju prijasnji period. Ne znam je li sve to stvar pojedinca, ali meni kao da postaje trend.
I danas po ko zna koji put dokazuju da nemaju svoje JA, svoj ponos, ovaj put uzivaju u Vucicevom prisustvu, valjda toliko zeljne pomirenja i suzivota sa svim i svacim. Ponosne sto srpskom radikalu na sakao mogu okaciti cvijet - simbol genocida vec zaboravljaju da ih prije 2 dana izlevati taj isti necovjek javno negirajuci ono gdje se danas pojavi. Valjda nismo svi isti i ne gledamo na proslost svi isto, ali meni ne ulijevaju povjerenje dvolicni ljudi.
Cesto sam sebe pokusao staviti u polozaj momaka ili majki koje su izgubile toliko djece, muza, bracu ili sestre, cijelu fameliju, i u istom momentu se iznerviram jer ne zelim ni pomisliti sta bih bio spreman uraditi. Valjda sam toliko vezan za svoju porodicu i toliko ih volim da ne bih dao da neku na njih ruku digne. I danas gledam kako smjelo Premijer Srbije staje ispred majki koje su uzgubile toliko toga, a koje im to taj isti gubicar negira, i zaista ne bih imao toliko hrabrosti stajati moran i sabran gledajuci ga u oci.
Bogu hvala pa nisam izgubio nikoga u ratu, nisam dijelio sudbinu mnogih, nisam protjeran iz svoga, a opet me toliko pogodi tudja nezainteresovanost. Ne znam jel' to kriv moj temperament ili nesto drugo.