Mislim da od toga nema nista kao sto nema od Dodikove price. Dodik to vise radi da bi se neko zakacio za udicu i poveo tu pricu o referendumu za ukidanje RS. Bilo kakav referendum = ratni sukob. Nijedan narod u regionu ne zeli tako nesto, barem ne jos. Ratna sjecanja trebaju da ohlade. Mozda tek generacija poslije ove bi mogla krenuti u novi rat.
Referendum za ukidanje republike smrtske
- Jack Be Nimble
#26 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
I Hrvati da organiziju referendum za treci entitet
Mislim da od toga nema nista kao sto nema od Dodikove price. Dodik to vise radi da bi se neko zakacio za udicu i poveo tu pricu o referendumu za ukidanje RS. Bilo kakav referendum = ratni sukob. Nijedan narod u regionu ne zeli tako nesto, barem ne jos. Ratna sjecanja trebaju da ohlade. Mozda tek generacija poslije ove bi mogla krenuti u novi rat.
-
emmir1
#27 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Za sada je najbolje pustit Dodika da sam ruši RS.
On to jako dobro radi.
Svojim izjavama i koketiranjem sa Rusijom je skrenuo pažnju Zapada na BIH i hvala mu na tome.
Mi ne treba da prijetimo nikakvim ukidanjem niti uništenjem RS.
Mi samo treba da kažemo da ćemo branit Bosnu i Hercegovinu i njezin teritorijalni integritet.
On to jako dobro radi.
Svojim izjavama i koketiranjem sa Rusijom je skrenuo pažnju Zapada na BIH i hvala mu na tome.
Mi ne treba da prijetimo nikakvim ukidanjem niti uništenjem RS.
Mi samo treba da kažemo da ćemo branit Bosnu i Hercegovinu i njezin teritorijalni integritet.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#28 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Sve ove što prizivaju rat iz sva tri naroda treba poslati u pripizdinu na terensku vojnu obuku, da 15 dana se ne kupaju i ne skidaju čizama sa nogu, uz spavanje od četiri sata dnevno sa preživljavanjem i smanjenim obrocima sve sa žestokim drilom....One koji poslije ovoga ostanu potrpati na neko od pustih ostrva na Jadranu (može i Goli otok) da nemaju šta da unište i nagrde okolo, natovariti im oružja i oruđa i neka se mlate do istrjebljenja međusobno do sudnjega dana
Oni sretni, normalan narod siguran od budala i huškača....Još postaviti kamera i bio bi to extra reality show
Ko priziva rat u kući mu bio dabogda!!!!!
-
Patriotska_Liga
#29 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Nije mi jasno kako se baš na svakoj ovakvoj temi nađu neki 'pozivači na razum' da objasne kako to što se predlaže 'nije pametno'. Neko spomene rat - 'šta ti znaš šta je rat, ti ćeš ratovat, ti si balavac...'. Neko spomene referendum - 'šta ti znaš, nema zakonske osnove, Dodik ubire poene...'. Šta god se napiše na te ili slične teme Nailove matere se odma zakače da pametuju. Nevjerovatno.
-
dgL_
#30 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
pedeset wrote:Koliko smo mi samo tolerantan i multikulturalan narod govori i to što ih ne diramo pored svega lošeg što su uradili. Pogotovo sad kad smo 50 puta vojno jači od njih. Oni da imaju pola našeg naoružanja i svjetske podrške davno bi nas napali i pravili referendume. A mi njih i dalje trpimo i slušamo priče o nekakvim referendumima, a da hoćemo mogli bi ih sravniti sa zemljom za manje od 20 dana. ŽIVJELA MOJA LIJEPA
potpis teski... davno bi mi nestali da je obrnuta situacija... kao sto je bio plan i tih 90-ih godina...
medjutim ja imam drugaciju viziju svega ovoga....
vladajucim klasama je lijepo i ljepse im biti ne moze... imaju sve zivo.. vile, kule, auta, gradove nema sta ne drze i nemaju.. an arod je jadan... svaki onaj koji bi mogao pokrenuti referendum ili bilo sta na politickoj osnovi da se razjebe dayton i uradi nesto po tom pitanju to ne zelim jer nema politicki cilj u tome.. zasto ??? Da mu ginu djeca, rodibna, prijatelji??? Njemu je lijepo... lopovlukom je stekao sve i drze se kao jedna familijavelika.. kakosa jedne, tako i sa druge strane...
u ovoj nasoj drzavi jedino je moguc rat izmedju Naroda i sistema... nikakav drugaciji... vjerujte mi narijec!
-
NailovaMater
#31 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Vidim po avataru još jedan sa visokim IQ-omTheMule wrote:Vi padobranci morate imate 500 postova prije nego sto vas neko shvati ozbiljno, ne trudite se previse
-
NailovaMater
#32 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Vidim i ti si kreirao account da bi širio bratsvo jedinstvoPatriotska_Liga wrote:Nije mi jasno kako se baš na svakoj ovakvoj temi nađu neki 'pozivači na razum' da objasne kako to što se predlaže 'nije pametno'. Neko spomene rat - 'šta ti znaš šta je rat, ti ćeš ratovat, ti si balavac...'. Neko spomene referendum - 'šta ti znaš, nema zakonske osnove, Dodik ubire poene...'. Šta god se napiše na te ili slične teme Nailove matere se odma zakače da pametuju. Nevjerovatno.
-
Patriotska_Liga
#33 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Šta je tvoj problem u mom zaziranju od bratstva i jedinstva sa Srbima? Ja sam deklarisani srbofob i rusofob. Šta je?NailovaMater wrote: Vidim i ti si kreirao account da bi širio bratsvo jedinstvo
- ioannes
#34 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
glas razumaLajavikrelac wrote:Sve ove što prizivaju rat iz sva tri naroda treba poslati u pripizdinu na terensku vojnu obuku, da 15 dana se ne kupaju i ne skidaju čizama sa nogu, uz spavanje od četiri sata dnevno sa preživljavanjem i smanjenim obrocima sve sa žestokim drilom....One koji poslije ovoga ostanu potrpati na neko od pustih ostrva na Jadranu (može i Goli otok) da nemaju šta da unište i nagrde okolo, natovariti im oružja i oruđa i neka se mlate do istrjebljenja međusobno do sudnjega danaOni sretni, normalan narod siguran od budala i huškača....Još postaviti kamera i bio bi to extra reality show
![]()
![]()
-
L u c i f e r
#35 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Defetizam (iz francuskog défaitisme, od défaite, „poraz“) označava prihvaćanje poraza bez borbe. U svakodnevnoj uporabi, defetizam ima negativnu konotaciju i često je povezan s izdajom i pesimizmom.Patriotska_Liga wrote:Nije mi jasno kako se baš na svakoj ovakvoj temi nađu neki 'pozivači na razum' da objasne kako to što se predlaže 'nije pametno'. Neko spomene rat - 'šta ti znaš šta je rat, ti ćeš ratovat, ti si balavac...'. Neko spomene referendum - 'šta ti znaš, nema zakonske osnove, Dodik ubire poene...'. Šta god se napiše na te ili slične teme Nailove matere se odma zakače da pametuju. Nevjerovatno.
Izraz se obično rabi vezano uz rat: vojnik može biti pobijeđen, ako se ne bori jer misli da će bitka zasigurno biti izgubljena, ili da se ne isplati boriti zbog nekog drugog razloga.
-
NailovaMater
#36 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Jarane sam si se upravo opisao. Takvima je mjesto u zoo vrtuPatriotska_Liga wrote:Šta je tvoj problem u mom zaziranju od bratstva i jedinstva sa Srbima? Ja sam deklarisani srbofob i rusofob. Šta je?NailovaMater wrote: Vidim i ti si kreirao account da bi širio bratsvo jedinstvo
Kako možeš očekivati da tvoje dijete neko voli ako si ti pun mržnje?
-
NailovaMater
#37 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
ioannes wrote:glas razumaLajavikrelac wrote:Sve ove što prizivaju rat iz sva tri naroda treba poslati u pripizdinu na terensku vojnu obuku, da 15 dana se ne kupaju i ne skidaju čizama sa nogu, uz spavanje od četiri sata dnevno sa preživljavanjem i smanjenim obrocima sve sa žestokim drilom....One koji poslije ovoga ostanu potrpati na neko od pustih ostrva na Jadranu (može i Goli otok) da nemaju šta da unište i nagrde okolo, natovariti im oružja i oruđa i neka se mlate do istrjebljenja međusobno do sudnjega danaOni sretni, normalan narod siguran od budala i huškača....Još postaviti kamera i bio bi to extra reality show
![]()
![]()
- Domaci izdajnik
#38 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Što nema više vojnog roka od bar 12 mjeseci 'bemti....L u c i f e r wrote: Defetizam (iz francuskog défaitisme, od défaite, „poraz“) označava prihvaćanje poraza bez borbe. U svakodnevnoj uporabi, defetizam ima negativnu konotaciju i često je povezan s izdajom i pesimizmom.
Izraz se obično rabi vezano uz rat: vojnik može biti pobijeđen, ako se ne bori jer misli da će bitka zasigurno biti izgubljena, ili da se ne isplati boriti zbog nekog drugog razloga.
-
Patriotska_Liga
#39 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Tebi je mjesto u rezervatu, za takve k'o ti postoje rezervati.NailovaMater wrote: Jarane sam si se upravo opisao. Takvima je mjesto u zoo vrtu
Moje dijete će da voli što treba da se voli. Neće da voli one koji svako 50 godina Bošnjacima stavljaju nož pod grlo, pa da i ono tako završi. Svako treba da bude pun mržnje i osude prema četnicima ako misli dobro sebi i svom bližnjem.
-
Boskero
#40 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Lajavikrelac wrote:Što nema više vojnog roka od bar 12 mjeseci 'bemti....L u c i f e r wrote: Defetizam (iz francuskog défaitisme, od défaite, „poraz“) označava prihvaćanje poraza bez borbe. U svakodnevnoj uporabi, defetizam ima negativnu konotaciju i često je povezan s izdajom i pesimizmom.
Ma šta ce ti?!
I to vrijeme što si proveo nije te moglo nauciti nekim stvarima, a to je da ne budeš ponizan i plašljiv.
-
L u c i f e r
#41 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Ja odslužio 4 godine, a slažem se da bi ga trebalo pod hitno uvesti.Lajavikrelac wrote:Što nema više vojnog roka od bar 12 mjeseci 'bemti....L u c i f e r wrote: Defetizam (iz francuskog défaitisme, od défaite, „poraz“) označava prihvaćanje poraza bez borbe. U svakodnevnoj uporabi, defetizam ima negativnu konotaciju i često je povezan s izdajom i pesimizmom.
- klaki
#42 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Licno ne zelim rat, ali naravno da covjeku nakon odredjenog vremena slusanja i citanja raznoraznih nacionalistickih bljuvotina i lazi dodje puna kapa.
Dodaj na to da nemamo adekvatne politicare i da se ponekad osjecam kao jebeno siroce u vlastitoj drzavi kada je u pitanju politika i to je recept za nezadovoljstvo.
Dodaj na to da nemamo adekvatne politicare i da se ponekad osjecam kao jebeno siroce u vlastitoj drzavi kada je u pitanju politika i to je recept za nezadovoljstvo.
- Domaci izdajnik
#43 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Ovdje terapija lijekovima ne pomaže...ovo je za elektro šokove odmahPatriotska_Liga wrote:Moje dijete će da voli što treba da se voli. Neće da voli one koji svako 50 godina Bošnjacima stavljaju nož pod grlo, pa da i ono tako završi. Svako treba da bude pun mržnje i osude prema četnicima ako misli dobro sebi i svom bližnjem.
-
Cybernetic
#44 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Igrajuci Call of Duty?L u c i f e r wrote:Ja odslužio 4 godine, a slažem se da bi ga trebalo pod hitno uvesti.Lajavikrelac wrote:Što nema više vojnog roka od bar 12 mjeseci 'bemti....L u c i f e r wrote: Defetizam (iz francuskog défaitisme, od défaite, „poraz“) označava prihvaćanje poraza bez borbe. U svakodnevnoj uporabi, defetizam ima negativnu konotaciju i često je povezan s izdajom i pesimizmom.
-
Patriotska_Liga
#45 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Ti si ovdje doš'o da laješ i kreštiš. Treba da odeš na neki salonski forum, tamo gdje i pripadaš.Lajavikrelac wrote: Ovdje terapija lijekovima ne pomaže...ovo je za elektro šokove odmah
- Domaci izdajnik
#46 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Većina ovih internet ratnika bi se razjaukala kad bi dobili prvi žulj od čizme a kamo li nešto ozbiljnije 

E baš neću takvima ko tebi za inat!!!Patriotska_Liga wrote:Ti si ovdje doš'o da laješ i kreštiš. Treba da odeš na neki salonski forum, tamo gdje i pripadaš.
-
L u c i f e r
#47 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Add foe.Cybernetic wrote:Igrajuci Call of Duty?L u c i f e r wrote:Ja odslužio 4 godine, a slažem se da bi ga trebalo pod hitno uvesti.Lajavikrelac wrote:
Što nema više vojnog roka od bar 12 mjeseci 'bemti....
- gospodja profiterka
#48 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Be careful what you wish for...
Nisam sigurna u ishod takvog referenduma. Štošta se promjenilo od posljednjeg referenduma u ovoj zemlji.
Nisam sigurna u ishod takvog referenduma. Štošta se promjenilo od posljednjeg referenduma u ovoj zemlji.
-
Patriotska_Liga
#49 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Salonci nemaju obraza da popuste ni na ove tužne dane. Nema tu insana.
-
NailovaMater
#50 Re: Referendum za ukidanje republike smrtske
Jarane,Patriotska_Liga wrote:Tebi je mjesto u rezervatu, za takve k'o ti postoje rezervati.NailovaMater wrote: Jarane sam si se upravo opisao. Takvima je mjesto u zoo vrtu
Moje dijete će da voli što treba da se voli. Neće da voli one koji svako 50 godina Bošnjacima stavljaju nož pod grlo, pa da i ono tako završi. Svako treba da bude pun mržnje i osude prema četnicima ako misli dobro sebi i svom bližnjem.
ja sam bošnjak koji je rat proveo na brdu Žuč pored Sarajeva. Kada budeš pričao sa nekim iz Sarajeva reći će ti šta se dešavalo tih godina gore. Pravo mi je drago što ni poslije svih tih godina postao sličan majmun pun mržnje kao ti.
Ponosan sam na to što sam svoje dijete naučio da postoje dobri i loši ljudi, papci, krelci i normalni, a ne srbi i bošnjaci.
Kako možeš tvrditi da poštuješ svoje ako mrziš nečije?