ZAR I NA MRTVE?

tandmand

#26 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by tandmand »

hAZNADAR wrote:
stafi wrote:
hAZNADAR wrote: Razgranicenje? Po kojim crtama i teritorijama ako smijem pitati?
po drini, naravno.
Pitao sam njega. Odavno slusam u Sarajevu urbanu elitu i secijase kako prizivaju i propagiraju razgranicenje po principu kojeg RS zeli. Iz razloga da se izadje konacno iz krize i krene naprijed uz dobrosusjedske odnose,.. krace receno geto zvan Bosnjakistan ili da BiH jednostavno spadne na taj dio a halali se ostalo. Ljudima je dojadila provokacija, kriza, incidenti i ne zele da zive u drzavi gdje cetnici divljaju.
To zasluzuje posebnu temu.

Iskreno se nadam da kolega tandamand nije od te fele,.. al smijem pitati znatizelje radi.
Ne može biti razgraničenje po "principu kojeg RS zeli". Možemo i mi tražiti maksimum - građansku državu bez entiteta ali bolje odmah ići na "bolni kompromis", jer znamo da je građanska BiH nemoguća misija - zasada.
Reducirati teritorijalno RS na općine ovog tipa: Nevesinje, Ljubinje, Bileća, Gacko ...
AkHolic

#27 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by AkHolic »

kamen spoticanja wrote:Danas u han pijesku napadnuta kolona s posmrtnim ostatcima masakriranih Srebrenicana...napadaci udarali po kamionu gadjali kamion kamenicama i uzvikivali "noz zica Srebrenica"
Dežurni tužilac koji je obaviješten o napadu na kolonu s tabutima žrtava genocida u Srebrenici u Han Pijesku je odlučio da napad nije krivično djelo i predložio je pokretanje prekršajnog postupka, javlja Anadolija.

Bravo komsije
http://www.bug.ba/poruseni-nadgrobni-sp ... icima.html
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150625046
Tigar1

#28 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Tigar1 »

AkHolic wrote:
kamen spoticanja wrote:Danas u han pijesku napadnuta kolona s posmrtnim ostatcima masakriranih Srebrenicana...napadaci udarali po kamionu gadjali kamion kamenicama i uzvikivali "noz zica Srebrenica"
Dežurni tužilac koji je obaviješten o napadu na kolonu s tabutima žrtava genocida u Srebrenici u Han Pijesku je odlučio da napad nije krivično djelo i predložio je pokretanje prekršajnog postupka, javlja Anadolija.

Bravo komsije

Ovo u Bugojnu je rasvijetljeno i mislim da je počinioc bio pijani lokalac, inače katolik.
AkHolic

#29 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by AkHolic »

Tigar1 wrote:
AkHolic wrote:

Bravo komsije

Ovo u Bugojnu je rasvijetljeno i mislim da je počinioc bio pijani lokalac, inače katolik.
http://24sata.info//crna-hronika/47196- ... ljima.html
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#30 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by KatarinaKosaca »

Naravno da je za osudu ovo na tvom linku, ali jednako ćeš naći i polomljena stakla na džamijama, svinjske glave, skrnavljanja mezarja itd.
Uspoređuješ neusporedivo. Najveći masakr nakon WW2, sudski dokazani genocid, prijevozi mrtve ljude odnosno njihove dijelove, bližnji traže da se konačno smire, makar bez glave ili drugih dijelova tijela, a netko nasrće, psuje i pljuje po unakaženim kadaverima izvučebih iz sekundarnih i tercijalnih grobnica. Potpuno neusporedivo.
Drvosjeca iz Dejcica

#31 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

AkHolic wrote:

Bravo komsije
Ni blizu, ni blizu komšija. Jedno je kada pijane budale po mrklom mraku razvale par spomenika, drugo je kada napadnu na kolonu u sred dana koja prevozi nekompletne ostatke Srebreničana na ukop. Kontaš?
KingdomBosnia

#32 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by KingdomBosnia »

Srpski eroji
bh.tornjak

#33 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by bh.tornjak »

iznenadjen...???
nisam ni najmanje....to ili nesto slicno sam i ocekivao.....
bice toga jos....

mirno spavajte :izet: :izet: :izet:
ušće

#34 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by ušće »

Čak i u barbarskim ratovima i svim drugim sukobima mrtvi su se poštivali ...bitke i mržnja se ostavljala na stranu da bi se dala mogućnost da se mrtvi pokopaju ...Da je koijm slučajem napadnut lijes nekog Srbina koji je umro savim prirodnom smrću ,ovdje nebismo mogli živjeti od osuda "dobronamjernih " a sve vijesti u Genocidnoj tvorevini bi svakih minut puštale u eter ..sliku Bošnjačkog teroriste koji ni mrtvog Srbina ne ostavlja na miru ...Sve državne i policijske službe bi danonoćno zasjedale ,a već sutra ujutro bi uhapsili 5-6 ljudi koji su dotičnom bili podrška ... Zato nabijem na kurac svakog ko ovo odobrava i spušta na nivo icidenta ....
KatarinaKosaca

#35 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by KatarinaKosaca »

ušće wrote:Čak i u barbarskim ratovima i svim drugim sukobima mrtvi su se poštivali ...bitke i mržnja se ostavljala na stranu da bi se dala mogućnost da se mrtvi pokopaju ...Da je koijm slučajem napadnut lijes nekog Srbina koji je umro savim prirodnom smrću ,ovdje nebismo mogli živjeti od osuda "dobronamjernih " a sve vijesti u Genocidnoj tvorevini bi svakih minut puštale u eter ..sliku Bošnjačkog teroriste koji ni mrtvog Srbina ne ostavlja na miru ...Sve državne i policijske službe bi danonoćno zasjedale ,a već sutra ujutro bi uhapsili 5-6 ljudi koji su dotičnom bili podrška ... Zato nabijem na kurac svakog ko ovo odobrava i spušta na nivo icidenta ....
+1

Uvijek su mi se sviđali tvoji postovi. :thumbup:
Martinez_

#36 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Martinez_ »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ni blizu, ni blizu komšija. Jedno je kada pijane budale po mrklom mraku razvale par spomenika, drugo je kada napadnu na kolonu u sred dana koja prevozi nekompletne ostatke Srebreničana na ukop. Kontaš?
Ne konta, mrtvi i jedni i drugi, samo ti izgleda znaš da su u jednom slučaju uzroci alkohol a u drugom etnička mržnja.
KatarinaKosaca

#37 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by KatarinaKosaca »

Martinez_ wrote:
Ne konta, mrtvi i jedni i drugi, samo ti izgleda znaš da su u jednom slučaju uzroci alkohol a u drugom etnička mržnja.
Skrnavljenja mezarja koji su učinili Hrvati, džanija si te isto toliko linkova može postaviti. Dakle, isto svi. A sad, svakog gdje najviše boli. Da prijevoze streljane sa Ovčare, bez komada tijela i netko nasrne na njih, ti bi to uspoređivao sa porušenim spomenikom negjde.? E, suzdržani Čovini, providni ste kao yugoloveni i glupi kao ćirilica. :evil:
L u c i f e r

#38 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by L u c i f e r »

Ponosni vlasnici patenta SEKUNDARNA GROBNICA.

Bagerima raznosili i sakrivali tone leseva.

I vi se cudite na ovo.
vivaldi

#39 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by vivaldi »

bas morbidno i neljudski...
LBVIEW

#40 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by LBVIEW »

Martinez_ wrote:
Potpuno ocekivan odgovor u kojem se uporeduje neusporedivo i po obicaju relativizira pocinjeno od strane sunarodnjaka koji ne samo da mrtvim ne daju mira vec sasvim normalno,kao da se nista nije desilo zive pored sekundarnih masovnih grobnica u koje su potrpali dojcerasnje komsije i susjede.Nit' morala ,nit' pijeteta a ni zrnce kajanja,a cude se sto im svi prilaze k'o gubavcima.
Walther

#41 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Walther »

Bravo komsije
Bas cudno... Da isto urade Bosnjaci vjerovatno bi vec 2 sata slusali guslanje o terorizmom, ugrozenesti, vehabijama i ekstremistima...
asker

#42 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by asker »

Ovih dana kako pratim sve skupa oko Srebrenice, izjave cetnika s obje strane Drine, usvajanja i neusvajanja rezolucija, evo ovaj napad na tabute.....................odmah skoknem na temu "novi rat" da vidim ima li sta konkretno predlozeno.

Neki neopisiv bijes se akumulira u meni.
Patriotska_Liga

#43 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Patriotska_Liga »

asker wrote:Neki neopisiv bijes se akumulira u meni.
Sasvim prirodna reakcija. Takve neljude i ljubitelje necivilizacije i divljaštva normalan čovjek ne može više da trpi.
Partijaner

#44 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Partijaner »

Ne treba nista cuditi, samo pogledajte komentare vezano za ovaj slucaj.

https://www.facebook.com/nasasvetinja?fref=ts
hizo ramidovic

#45 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by hizo ramidovic »

ovaj napad u h.pijesku me bas iznenadio s obzirom da je to mjesto poznato kao kolijevka moderne civilizacije, leglo demokratije, tolerancije i postivanja drugog i drugacijeg a njegovi zitelji pravoslavne veroispovesti kao dobre komsije junackog soja i hrabrosti prema zenama, starcima i djeci...nisam znao da imaju muda udarit i na mrtve... respekt, to se zove junastvo
smijesni_ste

#46 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by smijesni_ste »

Kakvi komentari na ovoj FB stranici... :? :?

Ma na stranu i pravda i istina, ali zar ih nije bar malo strah neke više sile, karme, Boga, čega već :shock: :shock:
azurna_obala

#47 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by azurna_obala »

Partijaner wrote:Ne treba nista cuditi, samo pogledajte komentare vezano za ovaj slucaj.

https://www.facebook.com/nasasvetinja?fref=ts

:shock:

mene je strah...

molim vas, kako se ovo može prijaviti, ima li iko nadležan za ovakav govor mržnje, nasilja, ne znam ni ja čega sve ne???
Patriotska_Liga

#48 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Patriotska_Liga »

Nikakav strah, četnici i žele da izazovu strah, samo djeluju protiv onog ko ih se plaši.

S četnikom uvijek moraš bez pardona, prodoran pogled, oštar glas, uvijek spreman na tuču, na rat, na šta god.

Eh tad se četnik plaši.
Bakir1

#49 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Bakir1 »

Sto da te bude strah glavu gore drugo poluvrijeme ce brzo biti u timu ili navijati iz publike u njemackoj, austriji i ko zna vec gdje stvar je licnog izbora.
Mene sto se tice ja rezervne drzave nemam :bih:
Partijaner

#50 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Partijaner »

Svi su oni isti, neko manje neko vise.
Post Reply