Konkretan primjer manipulacije srebreničkom tragedijom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

alijagoro

#26 Re: Konkretan primjer manipulacije srebreničkom tragedijom

Post by alijagoro »

dobar osjecaj wrote:
Drinski wrote:
Black swan wrote:ljudi su pristali i nisu ispoštovali dogovor za jebenih 12 pitanja

kad je dolazila TV ekipa iz britanije tad su se gurali ko će svoj guz postaviti da ga snimU

medjutim kada treba otipkati dvije tri smislene rečenice o konkretnom pitanju (što je prava pismenost, samo napisano vrijedi... izgovoreno ode i izgubi se u eteru)
tad svi bježe
da. ako se neko obaveze da to uradi, trebao bi to uraditi. ali, meni svako malo iskoci neka anketa na netu, neki naucni rad, istrazivanje klinci-palci, ma zivo me zabole.
Realno, Srebrenica je mjesto s najvecim brojem nevladinih organizacija po broju stvarnih stanovnika u BiH a i sire. Svako ko gravitira tom kraju a nije negdje suvise daleko (max 100 km) je u nekom trenutku bio uposlenik, vodio neku NVO ili pomisljao kako da pokrene neku NVO. Sitnog novca (koji se doduse promovise uz halabuku) za "projekte" u Srebrenici ima za svaciji dzep i ljudi to naravno koriste. Rijetke su organizacije koje imaju neku stvarnu strukturu, viziju i koje zele nesto konkretno raditi. Vecina ih se prepusta raznim bjelosvjetskim lovcima na dobre poene za zivotopis koji naglo rastu kad ti je zivotopis protkan rijecima Srebrenica. Stranci se promovisu, organizacije dobijaju novac za svoj optanak a ova nasa sica u Srebrenici pristaje na sve. Svi znaju raditi sve i spremni su "odraditi" sta god im se naredi. Nekima se isplacuju fine male plate za rad na projektima koji nemaju nikakvu svrhu, neki izvuku renoviranje kuce, kupovinu namjestaja s objasnjenjem da je to u svrhu jacanja kapaciteta nepostojecih mladih koji ne zive tamo ali ih ulove za poneku fotku. Vidjela sam stotine takvih projekata, izvjestaja. Vidjela sam kako se odobravaju i potpisuju projekti i izvjestaji u kojima nisu ni zavrseni budzeti. Sve prolazi lako i svi to znaju i sto bi se zamarali da popunjavaju neki upitnik.
Cuj svako ko je iz tog kraja je bio ili planira biti u NVO :-),imas neku cudnu pricu,da se osjetiti da ti sve ovce nisu na broju.
Patriotska_Liga

#27 Re: Konkretan primjer manipulacije srebreničkom tragedijom

Post by Patriotska_Liga »

Salonac spotted.

Ne nasjedajte na ovakve provokacije.
MyTao

#28 Re: Konkretan primjer manipulacije srebreničkom tragedijom

Post by MyTao »

Ovo ako je tacno treba na vrijeme objaviti u nasim medijima da zlocinci to nebi zloupotrebili. Kad se ovako ljudi na silu guraju u ono sto se desilo u Srebrenici onda to samo moze biti lose za nas istinske zrtve.
dobar osjecaj

#29 Re: Konkretan primjer manipulacije srebreničkom tragedijom

Post by dobar osjecaj »

alijagoro wrote:Cuj svako ko je iz tog kraja je bio ili planira biti u NVO :-),imas neku cudnu pricu,da se osjetiti da ti sve ovce nisu na broju.
Znas sta, bolje mi je da izbjegavam sve teme vezane za taj kraj. Najljepse je zakaciti cvjetic i zatvoriti oci na sve. Mene se to sve ionako ne tice. Magicna rijec opravdava sve i ko sam ja da ikakve zloupotrebe dovodim u pitanje.
razonoda

#30 Re: Konkretan primjer manipulacije srebreničkom tragedijom

Post by razonoda »

dobar osjecaj wrote:
alijagoro wrote:Cuj svako ko je iz tog kraja je bio ili planira biti u NVO :-),imas neku cudnu pricu,da se osjetiti da ti sve ovce nisu na broju.
Znas sta, bolje mi je da izbjegavam sve teme vezane za taj kraj. Najljepse je zakaciti cvjetic i zatvoriti oci na sve. Mene se to sve ionako ne tice. Magicna rijec opravdava sve i ko sam ja da ikakve zloupotrebe dovodim u pitanje.
:roll:
Ne smije se dozvoliti--da cvjetic izgubi vrijednost-- zvog ovakvih pojava .(ako je istina da ona nije zrtva SREBRENICE), I DA SE PRLJAVI VESH NE PERE.
Post Reply