gdje ono dodje naobdanstetoskop wrote:Idi naobdan preko pemzionera!
Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
-
pashasolidni
#26 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
- Tesla10
#27 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Ja ne pijem, ne volim ludovati i ne volim se zajebavati okolo. Ali osoba od 18 godina ima svoju ličnu kartu, ima svoja prava i kao takva može da odluči šta da radi sa svojim životom.johnnykola wrote:Fakat, koja šuplja. Na grbači roditelja, a da rade šta hoće. Otiđi od doma, zarađuj svoje urce, pa ond radi šta hoćeš.bleee_sa wrote:Ne hajcaj ih ba, otići će na more, kad se vrate spavaće pored kontejneraTesla10 wrote:Punoljetne ste osobe. Roditelji po zakonu više ne odgovaraju za vas. Tako uradite ono što smatrate da je najbolje. Pa niste bebe majku mu staru više. I nikada mi neće biti jasni ti roditelji kontrolori, nikada. Shvatam brinu se, ali nemaju punoljetnoj osobi pravo braniti da negdje idu, pa makar te osobe bile i djevojke.
Roditelji su tu da savjetuju i sad će roditelj pustiti žensko nejačad s osamnaestogodišnjim mladcem koji bi da pije, skače, provodi se i luduje.
Mislim, ono.
Mislim da ste me pogrešno shvatili. I ja se slažem da osoba treba krenuti svoje da zarađuje kako bi se mogla nazvati "svojom osobom", ali isto tako roditelji ne smiju ucjenama svoju kćerku ili sina tovariti.
- ćiribiribela
#28 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Ja sam imala licnu kartu i sa 16, sta je poenta?
Tesla, pretpostavljam da imas nekih 17-18 godina dok razmisljas tako.
- bleee_sa
#29 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
E šta sam ja sa šesnes' radio... 
- Tesla10
#30 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Zašto je nagluplja? Sa 18 godina momci su u vojsku odlazili, nekada i po 500 kilometara daleko od kuće. Žene su se udavale i ranije od 18 godine. Vidim da si me pogrešno shvatila, jer ja ponavljam ja ne podržavam nekakva ludovanja i zajebavanja na račun roditelja, niti ću to ikada podržati.ćiribiribela wrote:Govoriti osobama od 18 godina "punoljetne ste, nemaju vam roditelji pravo braniti da idete negdje" je najgluplja stvar ikad.![]()
Stava sam da osoba sa svojim tek zarađenim parama ima pravo da kaže kako je prava punoljetna osoba!
- johnnykola
#31 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
johnnykola wrote:Fakat, koja šuplja. Na grbači roditelja, a da rade šta hoće. Otiđi od doma, zarađuj svoje urce, pa ond radi šta hoćeš.bleee_sa wrote:Ne hajcaj ih ba, otići će na more, kad se vrate spavaće pored kontejneraTesla10 wrote:Punoljetne ste osobe. Roditelji po zakonu više ne odgovaraju za vas. Tako uradite ono što smatrate da je najbolje. Pa niste bebe majku mu staru više. I nikada mi neće biti jasni ti roditelji kontrolori, nikada. Shvatam brinu se, ali nemaju punoljetnoj osobi pravo braniti da negdje idu, pa makar te osobe bile i djevojke.
Roditelji su tu da savjetuju i sad će roditelj pustiti žensko nejačad s osamnaestogodišnjim mladcem koji bi da pije, skače, provodi se i luduje.
Mislim, ono.
Tesla10 wrote:Ja ne pijem, ne volim ludovati i ne volim se zajebavati okolo. Ali osoba od 18 godina ima svoju ličnu kartu, ima svoja prava i kao takva može da odluči šta da radi sa svojim životom.
Mislim da ste me pogrešno shvatili. I ja se slažem da osoba treba krenuti svoje da zarađuje kako bi se mogla nazvati "svojom osobom", ali isto tako roditelji ne smiju ucjenama svoju kćerku ili sina tovariti.
Strašna ucjena: "Ne možeš na more s tim dječkom, ali možeš sa svojim curama. (A sad, ako se potrefite u istom mjestu u isto vrijeme, šta možemo. Volite se ljudožderi!)"
- Tesla10
#32 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Imam 20 godinaćiribiribela wrote:Ja sam imala licnu kartu i sa 16, sta je poenta?![]()
- bleee_sa
- Tesla10
#34 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Smiji se slobodno...
- friskyoreo
#35 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Idi sam. Kad dodjes tamo, skontat ces da bi ti cura bila samo teret... 
- johnnykola
#36 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Tesla10 wrote:Zašto je nagluplja? Sa 18 godina momci su u vojsku odlazili, nekada i po 500 kilometara daleko od kuće. Žene su se udavale i ranije od 18 godine. Vidim da si me pogrešno shvatila, jer ja ponavljam ja ne podržavam nekakva ludovanja i zajebavanja na račun roditelja, niti ću to ikada podržati.ćiribiribela wrote:Govoriti osobama od 18 godina "punoljetne ste, nemaju vam roditelji pravo braniti da idete negdje" je najgluplja stvar ikad.![]()
Stava sam da osoba sa svojim tek zarađenim parama ima pravo da kaže kako je prava punoljetna osoba!
Vremena se mijenjaju, to je bilo tada. Za osamnaestogodišnjake danas, njih jedno 75% možeš reći da su frontalni idioti, odgojeni od strane debilnih medija i FB-a. Misliš da roditelji te nejači to ne znaju? Pa nisu maloumni. Zato im ne daju da "luduju".
- ćiribiribela
#37 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
da, ali mi ovdje pricamo o djeci od 18 godina koja zive sa roditeljima i naravno da ti roditelji mogu zabraniti apsolutno sve ako tako zele, nema veze sto si punoljetan.Tesla10 wrote:Zašto je nagluplja? Sa 18 godina momci su u vojsku odlazili, nekada i po 500 kilometara daleko od kuće.
Ja sam sa 19 morala mjesec dana moliti da me puste na more sa drugaricama
-
DZONPI
#38 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Pasa stavi oglas trazim trebu za more Sifra placeno imaces pravo i da izaberes koja ti najvise odgovara.Obavezna slika i potpis roditelja.Halo ja sam jednu smunto davno je to bilo imala smao 17 stari strog ko zmija ali capri je bitna moras bit malo namazan.
- Tesla10
#39 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Ponavljam, za mene je prava punoljetna osoba ona koja zarađuje svoje pare i koja je u stanju da živi sama bez pomoći roditelja.
Međutim, ja sam to sagledao bio iz jedne druge perspektive. Dolazim iz porodice u kojoj je majka posesivna do bola. Do jučer nisam imao pravo da odem sa prijateljem na kafu. Nisam znao šta je djevojka jer je svaku tjerala od mene. Smatrala me je bebom. Sada je situacija drugačija, jer sam se izborio za sebe.
I normalno da nije svaka osoba sa 18 godina zrela, zapravo jako malo ih je stvarno zrelo za životne izazove, ali ima i takvih.
Lično bih donio zakon da dijete sa 18 godina treba izbaciti iz kuće roditelja, i staviti ga u jedan dom sa ostalim osobama njegove dobi kako bi se naučio određenim životnim postulatima koji će mu sigurno trebati. Vojsku bih isto vratio, ali onu skrojenu po švicarskom modelu.
Jer ako ti do 18 godine nisi naučio svoje dijete da je droga smeće ( a ja mrzim narkomane iz dna duše), da alkohol u velikim dozama nije zdrav, i ako ga nisi naučio da radi i da voli rad, ja ne znam šta onda da očekuješ kada mali izađe u veliki svijet.
Ponavljam, ZA MENE JE PUNOLJETNA OSOBA ONA KOJA ZARAĐUJE SVOJE PARE I KOJA JE U STANJU DA ŽIVI SAMA BEZ POMOĆI RODITELJA!
Međutim, ja sam to sagledao bio iz jedne druge perspektive. Dolazim iz porodice u kojoj je majka posesivna do bola. Do jučer nisam imao pravo da odem sa prijateljem na kafu. Nisam znao šta je djevojka jer je svaku tjerala od mene. Smatrala me je bebom. Sada je situacija drugačija, jer sam se izborio za sebe.
I normalno da nije svaka osoba sa 18 godina zrela, zapravo jako malo ih je stvarno zrelo za životne izazove, ali ima i takvih.
Lično bih donio zakon da dijete sa 18 godina treba izbaciti iz kuće roditelja, i staviti ga u jedan dom sa ostalim osobama njegove dobi kako bi se naučio određenim životnim postulatima koji će mu sigurno trebati. Vojsku bih isto vratio, ali onu skrojenu po švicarskom modelu.
Jer ako ti do 18 godine nisi naučio svoje dijete da je droga smeće ( a ja mrzim narkomane iz dna duše), da alkohol u velikim dozama nije zdrav, i ako ga nisi naučio da radi i da voli rad, ja ne znam šta onda da očekuješ kada mali izađe u veliki svijet.
Ponavljam, ZA MENE JE PUNOLJETNA OSOBA ONA KOJA ZARAĐUJE SVOJE PARE I KOJA JE U STANJU DA ŽIVI SAMA BEZ POMOĆI RODITELJA!
- Tesla10
#40 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Ma napisao sam dole komentar pa ga pročitajćiribiribela wrote:da, ali mi ovdje pricamo o djeci od 18 godina koja zive sa roditeljima i naravno da ti roditelji mogu zabraniti apsolutno sve ako tako zele, nema veze sto si punoljetan.Tesla10 wrote:Zašto je nagluplja? Sa 18 godina momci su u vojsku odlazili, nekada i po 500 kilometara daleko od kuće.
Ja sam sa 19 morala mjesec dana moliti da me puste na more sa drugaricama![]()
-
L u c i f e r
#41 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Za osamnaestogodišnjake danas, njih jedno 75% možeš reći da su frontalni idioti, odgojeni od strane debilnih medija i FB-a.
- johnnykola
#42 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Mladiću, prije svega, znam da je to u kontri s 99% ljudi na svijetu generalno, pa se nađi u koordinatnom sistemu konfuzije, za mene osoba nije zrela ako bilo šta i bilo koga mrzi. Dakle, po meni ni ti nisi zreo, jer mrziš narkomane. U redu je da ih ne voliš, ali što ih imaš mrziti? Kakve veze ti imaš s njima, a i sve da i imaš, ta mržnja prije svega tebi šteti pa onda njima. Za ovaj dio što si napisao o slanju u dom, još jedan primjer da si nezreo jer tako mali Đokica zamišlja svijet, idem ja malo u domić pa ću se naučiti životu. Za takvo što sam napisao rješenje - gledaj filmove, čitaj knjige jer nikad nećeš upoznati sve ljude najazličitije vrste. Preko knjiga i filmova možeš veliku većinu.Tesla10 wrote:Ponavljam, za mene je prava punoljetna osoba ona koja zarađuje svoje pare i koja je u stanju da živi sama bez pomoći roditelja.
- Tesla10
#43 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Želio sam da kažem kako ih ne volim. Vidio sam to kada sam postavio post.johnnykola wrote:Mladiću, prije svega, znam da je to u kontri s 99% ljudi na svijetu generalno, pa se nađi u koordinatnom sistemu konfuzije, za mene osoba nije zrela ako bilo šta i bilo koga mrzi. Dakle, po meni ni ti nisi zreo, jer mrziš narkomane. U redu je da ih ne voliš, ali što ih imaš mrziti? Kakve veze ti imaš s njima, a i sve da i imaš, ta mržnja prije svega tebi šteti pa onda njima. Za ovaj dio što si napisao o slanju u dom, još jedan primjer da si nezreo jer tako mali Đokica zamišlja svijet, idem ja malo u domić pa ću se naučiti životu. Za takvo što sam napisao rješenje - gledaj filmove, čitaj knjige jer nikad nećeš upoznati sve ljude najazličitije vrste. Preko knjiga i filmova možeš veliku većinu.Tesla10 wrote:Ponavljam, za mene je prava punoljetna osoba ona koja zarađuje svoje pare i koja je u stanju da živi sama bez pomoći roditelja.
- johnnykola
#44 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
I to je nešto, hajde bar misliš. 
- shmizlica
#45 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
što se tiče komentara na postupke djevojaka i njihovih roditelja jedino je mjerodavan havanin post, jer čovjek očito zna koje su dileme
.....ostali samo tiruriru, a pojma nemaju šta pišu
što se tiče odlaska.....ako ti je zapelo da ideš sad idi i sam....ako ti je isfur da ideš sam, u avgustu c.g s komšijom
što se tiče odlaska.....ako ti je zapelo da ideš sad idi i sam....ako ti je isfur da ideš sam, u avgustu c.g s komšijom
- Tesla10
#46 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Jarane, znam mnogo više nego što ti možeš da zamisliš. Od svoje 6 godine sam član biblioteke i do sada su kroz moje ruke prošle knjige i knjige.johnnykola wrote:Mladiću, prije svega, znam da je to u kontri s 99% ljudi na svijetu generalno, pa se nađi u koordinatnom sistemu konfuzije, za mene osoba nije zrela ako bilo šta i bilo koga mrzi. Dakle, po meni ni ti nisi zreo, jer mrziš narkomane. U redu je da ih ne voliš, ali što ih imaš mrziti? Kakve veze ti imaš s njima, a i sve da i imaš, ta mržnja prije svega tebi šteti pa onda njima. Za ovaj dio što si napisao o slanju u dom, još jedan primjer da si nezreo jer tako mali Đokica zamišlja svijet, idem ja malo u domić pa ću se naučiti životu. Za takvo što sam napisao rješenje - gledaj filmove, čitaj knjige jer nikad nećeš upoznati sve ljude najazličitije vrste. Preko knjiga i filmova možeš veliku većinu.Tesla10 wrote:Ponavljam, za mene je prava punoljetna osoba ona koja zarađuje svoje pare i koja je u stanju da živi sama bez pomoći roditelja.
Ti me želiš naučiti ono što sam davno saznao, ali opet ti hvala na savjetima iako sam ih i davno prije primijenio
- johnnykola
#47 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
E pa eto, super. To si ti, šta ćemo s onih 75%?Tesla10 wrote:Jarane, znam mnogo više nego što ti možeš da zamisliš. Od svoje 6 godine sam član biblioteke i do sada su kroz moje ruke prošle knjige i knjige.johnnykola wrote:Mladiću, prije svega, znam da je to u kontri s 99% ljudi na svijetu generalno, pa se nađi u koordinatnom sistemu konfuzije, za mene osoba nije zrela ako bilo šta i bilo koga mrzi. Dakle, po meni ni ti nisi zreo, jer mrziš narkomane. U redu je da ih ne voliš, ali što ih imaš mrziti? Kakve veze ti imaš s njima, a i sve da i imaš, ta mržnja prije svega tebi šteti pa onda njima. Za ovaj dio što si napisao o slanju u dom, još jedan primjer da si nezreo jer tako mali Đokica zamišlja svijet, idem ja malo u domić pa ću se naučiti životu. Za takvo što sam napisao rješenje - gledaj filmove, čitaj knjige jer nikad nećeš upoznati sve ljude najazličitije vrste. Preko knjiga i filmova možeš veliku većinu.Tesla10 wrote:Ponavljam, za mene je prava punoljetna osoba ona koja zarađuje svoje pare i koja je u stanju da živi sama bez pomoći roditelja.
Ti me želiš naučiti ono što sam davno saznao, ali opet ti hvala na savjetima iako sam ih i davno prije primijenio.
- Tesla10
#48 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Pazi malo jarane sa komentarimajohnnykola wrote:I to je nešto, hajde bar misliš.
Lično zarađujem svoje pare i ne ovisim financijski o roditeljima. Imam drugih problem jer sam bio zlostavljan tokom svoga djetinjstva. Bio i kod psihologa ali se nikada nisam predao.
Roditelj bi trebao da nauči svoje dijete nekim osnovnim stvarima do 18 godine. Nakon toga bye bye. Ali mi živimo u BiH nažalost...
Last edited by Tesla10 on 05/07/2015 09:58, edited 1 time in total.
- johnnykola
#49 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Sad se fatati riječi, dvije. Polako, sve je u redu. 
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#50 Re: Nemam s kim da idem na more.. šta raditi i kako postupiti?
Pa vidis upalilo ti je.ćiribiribela wrote:da, ali mi ovdje pricamo o djeci od 18 godina koja zive sa roditeljima i naravno da ti roditelji mogu zabraniti apsolutno sve ako tako zele, nema veze sto si punoljetan.Tesla10 wrote:Zašto je nagluplja? Sa 18 godina momci su u vojsku odlazili, nekada i po 500 kilometara daleko od kuće.
Ja sam sa 19 morala mjesec dana moliti da me puste na more sa drugaricama![]()
Sa 18 jest neko punoljetan, ali nije odrasla osoba, neki ni sa 21 godinu.
ontopic
Idi ziv bio sam, svakako te pola mahale ceka u Makarskoj.