Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
L u c i f e r wrote:Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.
Mi rezervne zemlje osim Bosne nemamo.
Haman je vakat za drugo poluvrijeme.
Ne da četnicima đavo mira.
Prognoze, procjene, informacije o vojnoj spremnosti, prijedlozi obavještajnih i vojnih akcija, strateški pravci,...?
U slucaju rata prva i osnovna stvar zauzeti Brcko distrikt te tako podijeliti četnintet na dva dijela, bitno je to prosiriti i i dobro se ukopati jer ce cetnici najjace udariti na taj dio. Ni u snu ne dozvoliti opsadu Sarajeva iako za to i nema nekih mogucnosti. Podebljati koridor do Goražda, ne dozvoliti da bude opkoljeno.
Kako ce opkoliti Sarajevo kada samo sa jedne strane se nalaze manja srpska naselja (Pale, Lukavica, Istocno Sarajevo)? Vrlo je vjerovatno da bi Bosanci to na pocetku zauzeli jer je to polu milionski grad vs. par sela. Sa druge strane se nalazi Vogosca, Visoko, Ilijas itd. A sa trece strane Hadzici.
Za Brcko se slazem. Ukoliko se to zauzme onda je mnogo toga vec rijeseno.
Vjerovatno nisi vidio napisao sam "iako za to i nema nekih mogucnosti", ali slazem se bilo bi fino to uzeti.
L u c i f e r wrote:Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.
Mi rezervne zemlje osim Bosne nemamo.
Haman je vakat za drugo poluvrijeme.
Ne da četnicima đavo mira.
Prognoze, procjene, informacije o vojnoj spremnosti, prijedlozi obavještajnih i vojnih akcija, strateški pravci,...?
U slucaju rata prva i osnovna stvar zauzeti Brcko distrikt te tako podijeliti četnintet na dva dijela, bitno je to prosiriti i i dobro se ukopati jer ce cetnici najjace udariti na taj dio. Ni u snu ne dozvoliti opsadu Sarajeva iako za to i nema nekih mogucnosti. Podebljati koridor do Goražda, ne dozvoliti da bude opkoljeno.
Krajišnici nek udare sa Zapada pa dokle stignu. Ne bi bilo lose na samom pocetku krenuti i osloboditi Podrinje prije svega Srebrenicu.
Ko ce to uraditi, patriotski dio OSBiH bi morao da podnese glavni dio posla na pocetku, pogotovo ovo oko Brckog....
U isto vrijeme treba paziti i ponasanje u Zapadnoj Hercegovini ali oni ne bi trebali raditi mimo naredjenja Njemacke.
Ali kako je moja internet generacija spremna prvom meni da neko da pusku u ruke bio bi 10 x veca opasnost za saborce i sebe nego za cetnike.
probiti preko mrkonjića prema krajini, udariti od travnika prema bl, od tuzle presjeći prema drini i ostaviti ih u par džepova pa nek se snalaze
Prognoza: Sunčano i veoma vruće sa visokim UV indeksom. Ne preporučuje se izlazak na otvoreno od 11 - 17 sati. U slučaju da morate biti vani, obavezno stavite slamnati šešir na glavu i pijte dovoljno tekućine.
Od rata nema ništa jer je bolji loš mir nego dobar rat. Barem za većinu.
Novak20 wrote:Prognoza: Sunčano i veoma vruće sa visokim UV indeksom. Ne preporučuje se izlazak na otvoreno od 11 - 17 sati. U slučaju da morate biti vani, obavezno stavite slamnati šešir na glavu i pijte dovoljno tekućine.
ovaj šejtan je dodikov čojk
on hoće da se mi patrijoti i domoljubi izofirišemo po ovim forumskim tematikama u svezi rata i odbrane mahala i ulica i ko ima horužje a koče bježat kod amiđe u njemačku
pa onda provali ove e-adrese i napiše izvještaj i uzme lovu a pravi borci provaljeni i otkriveni
ULTRAK wrote:
Kako ce opkoliti Sarajevo kada samo sa jedne strane se nalaze manja srpska naselja (Pale, Lukavica, Istocno Sarajevo)? Vrlo je vjerovatno da bi Bosanci to na pocetku zauzeli jer je to polu milionski grad vs. par sela. Sa druge strane se nalazi Vogosca, Visoko, Ilijas itd. A sa trece strane Hadzici. Sve planine oko Sarajeva kontrolisu Bosanci bukvalno kao i infrastrukturu sa Zenicom , Tuzlom, Mstarom i putnu i pruge.
pa kuda ce sa traktorima proci???
eto mirovnjaka i stvaranja zasticenih zona.
Novak20 wrote:Prognoza: Sunčano i veoma vruće sa visokim UV indeksom. Ne preporučuje se izlazak na otvoreno od 11 - 17 sati. U slučaju da morate biti vani, obavezno stavite slamnati šešir na glavu i pijte dovoljno tekućine.
ULTRAK wrote:
Kako ce opkoliti Sarajevo kada samo sa jedne strane se nalaze manja srpska naselja (Pale, Lukavica, Istocno Sarajevo)? Vrlo je vjerovatno da bi Bosanci to na pocetku zauzeli jer je to polu milionski grad vs. par sela. Sa druge strane se nalazi Vogosca, Visoko, Ilijas itd. A sa trece strane Hadzici. Sve planine oko Sarajeva kontrolisu Bosanci bukvalno kao i infrastrukturu sa Zenicom , Tuzlom, Mstarom i putnu i pruge.
eto mirovnjaka i stvaranja zasticenih zona.
zaboravili smo na traktore
mostove na drini ne dirati i dati im par cisterni dizela ko bajramluk
ULTRAK wrote:
ž
...pa preko hrvatske, potrebno je imati samo uredan pasos...
Lično me boli neka stvar hoće li biti rata i ako ga bude, palim se odmah.
Nek ratuje ko god hoće i za koga hoće.
Sto se mene tiče nek se jebu svi. A posebno nek se jebu ovi 'naši' nek oni šalju svoju djecu i familiju da ratuju.
definitivno uzeti brcko. zatim snagama, s jedne strane iz bosanske krajine a s druge iz srednje bosne, presjeci, odsjeci a zatim i poklopiti onaj klin dole izmedju petrovca i jajca sa mrkonjicem i drugim selima, i onda gurnuti na sjever prema banja luci i tom dijelu gore..
sarajevskim brigadama krenuti put istocne bosne jednim pravcem preko trnova na focu uz pomoc snaga iz gorazda, a drugim pravcem izlaskom na ravnu romaniju i spustanjem ka rogatici odnosno zvorniku i srebrenici.
eto otprilike za pocetak, za prvih mjesec do dva akcija.
japin_mutapi wrote:ovaj šejtan je dodikov čojk
on hoće da se mi patrijoti i domoljubi izofirišemo po ovim forumskim tematikama u svezi rata i odbrane mahala i ulica i ko ima horužje a koče bježat kod amiđe u njemačku
pa onda provali ove e-adrese i napiše izvještaj i uzme lovu a pravi borci provaljeni i otkriveni
Ma nece ovi nasi politicari dozvolit da se zarati sta vam je,taman su se nakrali,obezbjedili svojima najbolje poslove,svijetlu buducnost i sad da im neko to sve srusi?
Nema teorije.