Sve više magistara, doktora nauka, a nauke nigdje
- Tesla10
#26 Re: Sve više magistara, doktora nauka, a nauke nigdje
Boga mi ako jednog dana budem doktor nauka (a imam takve ambicije) radit ću i po kanalima poslije faksa ako treba da imam svoj dinar. Nije me strah ni jednog poštenog posla
.
-
trougao
#27 Re: Sve više magistara, doktora nauka, a nauke nigdje
a ima ih da 'studiraju', a ne znaju reci ni sta tacno studiraju! A u jednog sam vidio naziv smjera diplomirani ekonomista drumskog saobracaja.. 
- dobar osjecaj
#28 Re: Sve više magistara, doktora nauka, a nauke nigdje
Ni sta, ni na kojoj ustanovi. Jucer u gradskom prevozu slusam razgovor dvije studentice. Prva kaze da ima stipendiju i da studira na "American University". Druga je pita "sta je to, je li to onaj International University of Sarajevo". Prva mrtva-hladna odgovara "nemam pojma, valjda jeste".trougao wrote:a ima ih da 'studiraju', a ne znaju reci ni sta tacno studiraju! A u jednog sam vidio naziv smjera diplomirani ekonomista drumskog saobracaja..
Usput je oplela po svim profesorima kako su ili stari, ili bezveze ili kako nemaju pojma ni o cemu. Samopouzdanje na nivou.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#29 Re: Sve više magistara, doktora nauka, a nauke nigdje
koliko magistara i doktora nauka ode iz države?
koliko mi imamo naučnih instituta? 0
nauka u BiH je postojala samo za vrijeme Jugoslavije... nažalost
koliko mi imamo naučnih instituta? 0
nauka u BiH je postojala samo za vrijeme Jugoslavije... nažalost
- vjesticanametli
#30 Re: Sve više magistara, doktora nauka, a nauke nigdje
bumerangss wrote:Izvini, svi mi grijesimo ali tvoj pravopis je... ocajan!hizo ramidovic wrote:fakulteta ni je dosta nikad i dase ja pitam bilobi hin jos jer treba vidijet kakva je situacija u bih daje drzava ukrizi ekonimia nadnu i to treba neko izvuc a zato trebaju strucni kadrovi naucnjaci i eksperti koi znaju svoj poso i koisu stekli diplome natim fakultetima jersu diplome naj vaznie trebalobi svako mijesto sapar hiljada stanovnika daima svoje fakultete timebi ljudi stedili na prevozu stanovanju hrani
-
StupskaBitanga
#31 Re: Sve više magistara, doktora nauka, a nauke nigdje
Nakon sto je Vlada SBK dala 200 vise mjesta za upis studenata Od UNSA resorna ministrica iz HDZ je najjednostavnije objasnila sta su diplome a to je roba koja ima tržište
Tako da svaka roba ima kupca i bitno je samo platiti
Tako da svaka roba ima kupca i bitno je samo platiti