Mozda, znajuci nase ugursuze, iscrtat ce 3 trake sirine od po 2 metra na istoj cesti i gotovo...Zadig wrote:u svakom pravcu!
Rs ne zna koji joj je glavni grad :|
- Alfons Kauders
- Alfons Kauders
Vidis, to za Travnik i nije lose, prekrasna carsija, a ima i tradiciju glavnog grada. Al tanki su sto se tice infrastrukture, nema aerodroma za guzonje, malo hotela i sl...
-
gavrilo
pa znas sam da se oko administrativnih centara razna preduzeca aglomiraju.Alfons Kauders wrote:Vidis, to za Travnik i nije lose, prekrasna carsija, a ima i tradiciju glavnog grada. Al tanki su sto se tice infrastrukture, nema aerodroma za guzonje, malo hotela i sl...
nego sta kazes za distrikt sarajevo?
- Alfons Kauders
Zavisi kako bi se to izvelo...gavrilo wrote:pa znas sam da se oko administrativnih centara razna preduzeca aglomiraju.Alfons Kauders wrote:Vidis, to za Travnik i nije lose, prekrasna carsija, a ima i tradiciju glavnog grada. Al tanki su sto se tice infrastrukture, nema aerodroma za guzonje, malo hotela i sl...
nego sta kazes za distrikt sarajevo?
Mislim da bas i nebi islo, da je odradjeno u Dejtonu, pa hajde, sad je vec zacementirano stanje, a i dosta je vise tih nekih upravnih podrucja vala, ja bi najradije sve ukinuo... BTW, prvo bi ukinuo Sarajevski kanton, sve ovlasti prebacio na grad...
-
gavrilo
a da sam tako isto rek'o za rs sad bi me svi pljuvali da sam cetnikAlfons Kauders wrote:Zavisi kako bi se to izvelo...gavrilo wrote:pa znas sam da se oko administrativnih centara razna preduzeca aglomiraju.Alfons Kauders wrote:Vidis, to za Travnik i nije lose, prekrasna carsija, a ima i tradiciju glavnog grada. Al tanki su sto se tice infrastrukture, nema aerodroma za guzonje, malo hotela i sl...
nego sta kazes za distrikt sarajevo?![]()
Mislim da bas i nebi islo, da je odradjeno u Dejtonu, pa hajde, sad je vec zacementirano stanje, a i dosta je vise tih nekih upravnih podrucja vala, ja bi najradije sve ukinuo... BTW, prvo bi ukinuo Sarajevski kanton, sve ovlasti prebacio na grad...
mislim da je to moguce. jednostavno napraviti trecu distrikt zonu ukljucujuci i djelove rs. to bi imalo pozitivan ishod u ekonimiji. pogledaj brcko, koje ima mnogo manji potencial od sarajeva
-
Nenadv24
od čega okupiranog?bosniaque wrote:hoces da kazes da je banja luka centar okupiranog dijela bosne i hercegovine!Nenadv24 wrote:Ja mislim da su grešku već ispravili i sada je Banja Luka centar Republike Srpske a Sarajevo je glavni grad BiH a sjedište FBiH je trebalo odavno prebaciti u Mostar.
- Alfons Kauders
I RS je "zacementirana", nazalost. Nigdje nas nema dok ne ukinemo i kantone i federaciju i distrikte i RS.gavrilo wrote:a da sam tako isto rek'o za rs sad bi me svi pljuvali da sam cetnikAlfons Kauders wrote:Zavisi kako bi se to izvelo...gavrilo wrote: pa znas sam da se oko administrativnih centara razna preduzeca aglomiraju.
nego sta kazes za distrikt sarajevo?![]()
Mislim da bas i nebi islo, da je odradjeno u Dejtonu, pa hajde, sad je vec zacementirano stanje, a i dosta je vise tih nekih upravnih podrucja vala, ja bi najradije sve ukinuo... BTW, prvo bi ukinuo Sarajevski kanton, sve ovlasti prebacio na grad...![]()
mislim da je to moguce. jednostavno napraviti trecu distrikt zonu ukljucujuci i djelove rs. to bi imalo pozitivan ishod u ekonimiji. pogledaj brcko, koje ima mnogo manji potencial od sarajeva
Brcko je s parama jer nizim porezima i dadzbinama muzu tuzlanski kanton i okolne opstine u RS. Iz supljeg u prazno.
-
Nenadv24
Zato što su svi pobrojani gradovi u Bosni?Alfons Kauders wrote:Sto u Mostar ?![]()
Malo po nacionalnoj osnovi, nek svi imaju po jedan glavni grad ?![]()
Eto nek prebace u Tuzlu, kod nas makar zive i jedni i drugi i treci...![]()
Zasto bacati pare, prebacivati sad svu upravu u Mostar, udaljiti administrativni centar od najnaseljenijih podrucja itd...
-
gavrilo
okolne opstine rs imaju sds na vlasti, tako da me zaboli ... sto ih "muzu"... kako ti to kazesAlfons Kauders wrote:I RS je "zacementirana", nazalost. Nigdje nas nema dok ne ukinemo i kantone i federaciju i distrikte i RS.gavrilo wrote:a da sam tako isto rek'o za rs sad bi me svi pljuvali da sam cetnikAlfons Kauders wrote: Zavisi kako bi se to izvelo...![]()
Mislim da bas i nebi islo, da je odradjeno u Dejtonu, pa hajde, sad je vec zacementirano stanje, a i dosta je vise tih nekih upravnih podrucja vala, ja bi najradije sve ukinuo... BTW, prvo bi ukinuo Sarajevski kanton, sve ovlasti prebacio na grad...![]()
Brcko je s parama jer nizim porezima i dadzbinama muzu tuzlanski kanton i okolne opstine u RS. Iz supljeg u prazno.
i ne napadaj mi brcko. razmisljam da ulozim neke pare s burazom. ipak mi nekako najvise djeluje multietnicki (to sto neki ovde na forumu pokazuju slike nekih "cetnickih" organizacija iz brckog, i za njih me zaboli ... ). nova dzamija na primjer i parkic oko nje, je stvarno prelijepa. gradic postaje sve vise i vise sredjeniji
- Alfons Kauders
E jebiga.Nenadv24 wrote:Zato što su svi pobrojani gradovi u Bosni?Alfons Kauders wrote:Sto u Mostar ?![]()
Malo po nacionalnoj osnovi, nek svi imaju po jedan glavni grad ?![]()
Eto nek prebace u Tuzlu, kod nas makar zive i jedni i drugi i treci...![]()
Zasto bacati pare, prebacivati sad svu upravu u Mostar, udaljiti administrativni centar od najnaseljenijih podrucja itd...
Treba napravit glavni grad negdje u Sahari, il na Antarktiku, da nikog ne zakinemo.
- Alfons Kauders
Ma ne napadam ja Brcko, vec kontam kako je to sve fol, sve je to vjestacki - dobro im ide na racun drugih, bezveze...gavrilo wrote: okolne opstine rs imaju sds na vlasti, tako da me zaboli ... sto ih "muzu"... kako ti to kazes
i ne napadaj mi brcko. razmisljam da ulozim neke pare s burazom. ipak mi nekako najvise djeluje multietnicki (to sto neki ovde na forumu pokazuju slike nekih "cetnickih" organizacija iz brckog, i za njih me zaboli ... ). nova dzamija na primjer i parkic oko nje, je stvarno prelijepa. gradic postaje sve vise i vise sredjeniji
Sto se ulaganja tice, Brcko je fakat dobra prilika...
BTW
Jesu li sklonili onog Drazu jebo ih on ?
-
gavrilo
... jbg... kad su drugi glupiAlfons Kauders wrote:Ma ne napadam ja Brcko, vec kontam kako je to sve fol, sve je to vjestacki - dobro im ide na racun drugih, bezveze...
Alfons Kauders wrote:BTW
Jesu li sklonili onog Drazu jebo ih on ?
vec prije dvije godine...