Rs ne zna koji joj je glavni grad :|

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zadig wrote:u svakom pravcu!
Mozda, znajuci nase ugursuze, iscrtat ce 3 trake sirine od po 2 metra na istoj cesti i gotovo... :D
gavrilo

Post by gavrilo »

kao sto je brcko distrikt, tako je trebalo i sarajevo da bude...

a glavni grad federacije travnik :)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Vidis, to za Travnik i nije lose, prekrasna carsija, a ima i tradiciju glavnog grada. Al tanki su sto se tice infrastrukture, nema aerodroma za guzonje, malo hotela i sl...
gavrilo

Post by gavrilo »

Alfons Kauders wrote:Vidis, to za Travnik i nije lose, prekrasna carsija, a ima i tradiciju glavnog grada. Al tanki su sto se tice infrastrukture, nema aerodroma za guzonje, malo hotela i sl...
pa znas sam da se oko administrativnih centara razna preduzeca aglomiraju.

nego sta kazes za distrikt sarajevo?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

gavrilo wrote:
Alfons Kauders wrote:Vidis, to za Travnik i nije lose, prekrasna carsija, a ima i tradiciju glavnog grada. Al tanki su sto se tice infrastrukture, nema aerodroma za guzonje, malo hotela i sl...

Zavisi kako bi se to izvelo... :roll:

Mislim da bas i nebi islo, da je odradjeno u Dejtonu, pa hajde, sad je vec zacementirano stanje, a i dosta je vise tih nekih upravnih podrucja vala, ja bi najradije sve ukinuo... BTW, prvo bi ukinuo Sarajevski kanton, sve ovlasti prebacio na grad...
gavrilo

Post by gavrilo »

Alfons Kauders wrote:
gavrilo wrote:

Mislim da bas i nebi islo, da je odradjeno u Dejtonu, pa hajde, sad je vec zacementirano stanje, a i dosta je vise tih nekih upravnih podrucja vala, ja bi najradije sve ukinuo... BTW, prvo bi ukinuo Sarajevski kanton, sve ovlasti prebacio na grad...
a da sam tako isto rek'o za rs sad bi me svi pljuvali da sam cetnik :)

mislim da je to moguce. jednostavno napraviti trecu distrikt zonu ukljucujuci i djelove rs. to bi imalo pozitivan ishod u ekonimiji. pogledaj brcko, koje ima mnogo manji potencial od sarajeva
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

bosniaque wrote:
Nenadv24 wrote:Ja mislim da su grešku već ispravili i sada je Banja Luka centar Republike Srpske a Sarajevo je glavni grad BiH a sjedište FBiH je trebalo odavno prebaciti u Mostar.
hoces da kazes da je banja luka centar okupiranog dijela bosne i hercegovine! :)
od čega okupiranog?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

gavrilo wrote:
Alfons Kauders wrote:
gavrilo wrote: pa znas sam da se oko administrativnih centara razna preduzeca aglomiraju.

mislim da je to moguce. jednostavno napraviti trecu distrikt zonu ukljucujuci i djelove rs. to bi imalo pozitivan ishod u ekonimiji. pogledaj brcko, koje ima mnogo manji potencial od sarajeva
I RS je "zacementirana", nazalost. Nigdje nas nema dok ne ukinemo i kantone i federaciju i distrikte i RS.

Brcko je s parama jer nizim porezima i dadzbinama muzu tuzlanski kanton i okolne opstine u RS. Iz supljeg u prazno. :wink:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Alfons Kauders wrote:Sto u Mostar ? :shock:

Malo po nacionalnoj osnovi, nek svi imaju po jedan glavni grad ? :-)

Eto nek prebace u Tuzlu, kod nas makar zive i jedni i drugi i treci... :D

Zasto bacati pare, prebacivati sad svu upravu u Mostar, udaljiti administrativni centar od najnaseljenijih podrucja itd...
Zato što su svi pobrojani gradovi u Bosni?
gavrilo

Post by gavrilo »

Alfons Kauders wrote:
gavrilo wrote:
Alfons Kauders wrote: Zavisi kako bi se to izvelo... :roll:

I RS je "zacementirana", nazalost. Nigdje nas nema dok ne ukinemo i kantone i federaciju i distrikte i RS.

Brcko je s parama jer nizim porezima i dadzbinama muzu tuzlanski kanton i okolne opstine u RS. Iz supljeg u prazno. :wink:
okolne opstine rs imaju sds na vlasti, tako da me zaboli ... sto ih "muzu"... kako ti to kazes

i ne napadaj mi brcko. razmisljam da ulozim neke pare s burazom. ipak mi nekako najvise djeluje multietnicki (to sto neki ovde na forumu pokazuju slike nekih "cetnickih" organizacija iz brckog, i za njih me zaboli ... ). nova dzamija na primjer i parkic oko nje, je stvarno prelijepa. gradic postaje sve vise i vise sredjeniji
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Nenadv24 wrote:
Alfons Kauders wrote:Sto u Mostar ? :shock:

Malo po nacionalnoj osnovi, nek svi imaju po jedan glavni grad ? :-)

Eto nek prebace u Tuzlu, kod nas makar zive i jedni i drugi i treci... :D

Zasto bacati pare, prebacivati sad svu upravu u Mostar, udaljiti administrativni centar od najnaseljenijih podrucja itd...
Zato što su svi pobrojani gradovi u Bosni?
E jebiga. :D

Treba napravit glavni grad negdje u Sahari, il na Antarktiku, da nikog ne zakinemo.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

gavrilo wrote: okolne opstine rs imaju sds na vlasti, tako da me zaboli ... sto ih "muzu"... kako ti to kazes

i ne napadaj mi brcko. razmisljam da ulozim neke pare s burazom. ipak mi nekako najvise djeluje multietnicki (to sto neki ovde na forumu pokazuju slike nekih "cetnickih" organizacija iz brckog, i za njih me zaboli ... ). nova dzamija na primjer i parkic oko nje, je stvarno prelijepa. gradic postaje sve vise i vise sredjeniji
Ma ne napadam ja Brcko, vec kontam kako je to sve fol, sve je to vjestacki - dobro im ide na racun drugih, bezveze... :-?

Sto se ulaganja tice, Brcko je fakat dobra prilika...

BTW
Jesu li sklonili onog Drazu jebo ih on ? :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Alfons Kauders wrote:Ma ne napadam ja Brcko, vec kontam kako je to sve fol, sve je to vjestacki - dobro im ide na racun drugih, bezveze... :-?
... jbg... kad su drugi glupi :roll:
Alfons Kauders wrote:BTW
Jesu li sklonili onog Drazu jebo ih on ? :D

vec prije dvije godine... :D
Post Reply