"Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
- astala_vistala
#26 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Vecinom valjas gluposti,huliganizam u evropi je sad veci nego ikada,posebno kada su se aktivirali ovi iz istocne evrope koji su se posrali na navijacki pokret,i postoji jedna druga stvar zove se cenzura,posljednji primjer koji se dogodio na visokom nivou Real-Juventus ispred stadion je bio haos a ta informacija je dosla do 1% ljudi,ali kada se kod nas nesto slicno desi svi mediji trce da objave plus sto lazu da bi imali veci pregled i paznju.
Sto se tice tih vodja i jezgre svih grupa vecinom su to najveci besposlicari i crvi koji ne doprinose drustvu koji svoje frustracije iskazuju nasilnickim i kriminalnim ponasanjem,a uz te ljude se lijepe ovi u "nastanku" uostalom znamo mi svi da fudbal nije izmisljen da bi se ljudi tukli ali to je sistem.
Sto se tice tih vodja i jezgre svih grupa vecinom su to najveci besposlicari i crvi koji ne doprinose drustvu koji svoje frustracije iskazuju nasilnickim i kriminalnim ponasanjem,a uz te ljude se lijepe ovi u "nastanku" uostalom znamo mi svi da fudbal nije izmisljen da bi se ljudi tukli ali to je sistem.
-
TheMule
#27 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Znam neke navijace Sarajeva ( i ja sam bio veliki navijac - kad sam bio mali) u ranim ali i kasnim 30-tim godinama kojima je to zivot. Sjetim se njih kad smo bili mali i isli u isti razred ili bar se poznavali u mahali, i da su bili niko i nista, onako, gubitnici, losi djaci, mali kriminalci itd. Kako je vrijeme islo, morali su se pridruziti necemu gdje ce i oni imati svoju ulogu, gdje ce osjecati da su dio necega. Neki idu religiji, neki bandama, neki postanu navijaci, itd itd... Tu je druzenje, alkohol, zajednicki neprijatelj koji ce mrziti, odlasci na utakmice na stran, bitke, divljanje, itd sve je to dio tog sto ih odrzava u zivotu, jer druge nesto ni nemaju.. fudbal je najmanje vazan.
- Tabhana
#28 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Slažem se skoro sa svime, osim dijelom gdje kažeš da bi se klubovi ili reprezentacije raspali da njih nema. Navijači su svugdje dvanaesti igrač, što svaka ekipa smatra prednost jer igraju na domaćem terenu? Naravno zbog navijača, atmosfere. Fudbal se i igra za navijače, iako je danas sve bazirano na novac.It_is_a_Leclerc wrote:Kao i svugdje u svijetu, i kod nas su navijači mahom atrofični mladići, sa jedva završenom srednjom školom, u ranim tridesetim, bez ikakve perspektive, koji nedostatak bilo kakvog znanja, sposobnosti, radišnosti ili talenta nadoknađuju u jedinoj oblasti gdje ti za uspjeh nije potrebno nijedno od spomenutog. Oni time pokušavaju sami sebi, a i društvu pokazati kako su korisni, što je i smiješno i tužno u isto vrijeme. Obratite pažnju na neki militantni, spartanski šablon koji oni kao gaje, a istovremeno mahom žive kod roditelja, spavaju do 12h, igraju kladionicu, i od toga im zavisi hoće li biti za kafe, ili neće. Posebno su smiješni tzv. Ljuti Krajišnici - duštvo bijelih čarapa koje je 1992. pobjeglo glavom bez obzira od zelenih beretki i uniformi, a sad ih dovlače na tribine, i izigravaju silne patriJote. Kad ih pitaš znaju li da je termin "ljuta Krajina" prvenstveno korišten kao uvreda, blehnu ko telad.
Sve u svemu, profesionalni navijači su dno društvene skale. Ljudi koji misle da je uspjeh imati duks i koji misle da bi se bez njih njihovi klubovi i reprezentacije raspali u paramparčad. Tužno.
A kod nas ti nema patriotizma, ko je to tako lud da se bori radi par izabranih porodica? Niko. S druge strane, neki smatraju patriotizam ako se ori volim te Bosno.
Što se tiče same teme. Što to ti nisi došao pred navijače i rekao da se ne gazi cionistička zastava? Prozivaš navijače za njihove postupke, a ti si ustvari huligan iza tastature.
Ti što najviše pljuju na navijače, uopće ne znaju šta to znači ljubav prema nekom klubu, reprezentaciji. Štediš i posljednji novac, samo da odeš na gostovanje da gledaš svoj voljeni tim, da mu daš podršku, da si jednostavno tu uz njih. Siguran sam da su najveći pljuvači oni koji nisu otišli nikada na utakmicu.
Politika i navijači je sasvim druga tema, a posebno ako ona dolazi s druge strane Drine gdje je sve povezano sa nacionalizmom.
- KPNCTNJAH
#29 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
S'a fali ovakvim?OpijumKrajiski wrote: Tetovirani, ćelavi, žestoki momci
- shbc
#30 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Tipičan primjer što smo u govnima kakvim i jesmo. Većina napisanog ovdje su zaključci koji su stvoreni samo iz medijskih natpisa. A nebrojeno puta sam bio prisutan određenom događaju koji su mediji potpuno izvrnuli, prenapuhali, izostavili određeni detalj koji je jako bitan i slično. Da se razumijemo, navijači nisu cvjećke, ja prvi sam milion puta iste prozvao zbog gluposti koje su pravili (počevši od navijača Sarajeva, za koje i sam navijam), ali ovo su stvarno gluposti koje valjate.
Ubjedljivo najveći dokaz vašeg neznanja je "desnica među navijačima u BiH", barem kada su u pitanju grupe sa bošnjačkom većinom. Najbliži toj istoj desnici su navijači Željezničara, a jedino što ih može povezati je zastava na kojoj bacaju petokraku u kantu. Još nismo vidjeli salutiranje, svastiku, rasizam ili nešto slično. Navijači Slobode, Čelika i Veleža i dan danas na tribinama imaju istu tu petokraku i slike Tita. Ostali se manje-više kane bilo kakvih političkih ideologija.
Ubjedljivo najveći dokaz vašeg neznanja je "desnica među navijačima u BiH", barem kada su u pitanju grupe sa bošnjačkom većinom. Najbliži toj istoj desnici su navijači Željezničara, a jedino što ih može povezati je zastava na kojoj bacaju petokraku u kantu. Još nismo vidjeli salutiranje, svastiku, rasizam ili nešto slično. Navijači Slobode, Čelika i Veleža i dan danas na tribinama imaju istu tu petokraku i slike Tita. Ostali se manje-više kane bilo kakvih političkih ideologija.
- agnostic_front
#31 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Ovdje kad se ne slažeš sa nečijim mišljenjem, napišeš mu "zbog toga što ti pišeš, mi smo u govnima". Nismo u govnima zbog navijača, nego što smo skloni korupciji, neradu i sličnim negativnim osobinama. Ali da nismo u govnima, sigurno se neke scene ne bi dešavale na stadionima.
I kada pišete to desnica, napišite ekstremni ili ultra desničari, jer ovako kad napišete, ispada da je desnica nešto loše. Meni koliko je poznato, većina evropskih premijera dolazi iz desnih stranaka (naravno umjerenih, poput Konzervativaca u UK, ili CDU u Njemačkoj).
I kada pišete to desnica, napišite ekstremni ili ultra desničari, jer ovako kad napišete, ispada da je desnica nešto loše. Meni koliko je poznato, većina evropskih premijera dolazi iz desnih stranaka (naravno umjerenih, poput Konzervativaca u UK, ili CDU u Njemačkoj).
Last edited by agnostic_front on 16/06/2015 01:39, edited 1 time in total.
- Tabhana
#32 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Došle Horde u Mostar, šetali sasvim normalno gradom, zajedno pjevali sa RA himnu. Počinje utakmica i bez razloga policija kreće na Horde. Na kraju Horde ispali glavni krivci, reklo bi se da su ljudi napravili neki belaj ili nešto, što je sasvim smiješno. Naravno, šta to zna neki huligan za tastaturom koji čita naše portale koji bi sve dali za jedna klik više.
Čisto jedan od milion primjera.
Čisto jedan od milion primjera.
- It_is_a_Leclerc
#33 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Bio sam ja na skoro svim domaćim rukometnim reprezentacijama koje je BIH odigrala u zadnjih 15 godina, na 50 % fudbalskih i vrlo dobro znam šta znači ljubav prema reprezentaciji. I vrlo dobro znam da to nije naroljati se 4 sata prije utakmice i onda polugol urlati nebuloze sa tribina, psovati majku igračima, sudijama, treneru, Aliji i kome stigneš. Svaki put sam na suprotnoj tribini od tih navijačkih grupa jer se grozim primitivizma, drogiranja i opijanja. Tako da ti ta lekcija ne stoji.Tabhana wrote:Slažem se skoro sa svime, osim dijelom gdje kažeš da bi se klubovi ili reprezentacije raspali da njih nema. Navijači su svugdje dvanaesti igrač, što svaka ekipa smatra prednost jer igraju na domaćem terenu? Naravno zbog navijača, atmosfere. Fudbal se i igra za navijače, iako je danas sve bazirano na novac.It_is_a_Leclerc wrote:Kao i svugdje u svijetu, i kod nas su navijači mahom atrofični mladići, sa jedva završenom srednjom školom, u ranim tridesetim, bez ikakve perspektive, koji nedostatak bilo kakvog znanja, sposobnosti, radišnosti ili talenta nadoknađuju u jedinoj oblasti gdje ti za uspjeh nije potrebno nijedno od spomenutog. Oni time pokušavaju sami sebi, a i društvu pokazati kako su korisni, što je i smiješno i tužno u isto vrijeme. Obratite pažnju na neki militantni, spartanski šablon koji oni kao gaje, a istovremeno mahom žive kod roditelja, spavaju do 12h, igraju kladionicu, i od toga im zavisi hoće li biti za kafe, ili neće. Posebno su smiješni tzv. Ljuti Krajišnici - duštvo bijelih čarapa koje je 1992. pobjeglo glavom bez obzira od zelenih beretki i uniformi, a sad ih dovlače na tribine, i izigravaju silne patriJote. Kad ih pitaš znaju li da je termin "ljuta Krajina" prvenstveno korišten kao uvreda, blehnu ko telad.
Sve u svemu, profesionalni navijači su dno društvene skale. Ljudi koji misle da je uspjeh imati duks i koji misle da bi se bez njih njihovi klubovi i reprezentacije raspali u paramparčad. Tužno.
A kod nas ti nema patriotizma, ko je to tako lud da se bori radi par izabranih porodica? Niko. S druge strane, neki smatraju patriotizam ako se ori volim te Bosno.
Što se tiče same teme. Što to ti nisi došao pred navijače i rekao da se ne gazi cionistička zastava? Prozivaš navijače za njihove postupke, a ti si ustvari huligan iza tastature.
Ti što najviše pljuju na navijače, uopće ne znaju šta to znači ljubav prema nekom klubu, reprezentaciji. Štediš i posljednji novac, samo da odeš na gostovanje da gledaš svoj voljeni tim, da mu daš podršku, da si jednostavno tu uz njih. Siguran sam da su najveći pljuvači oni koji nisu otišli nikada na utakmicu.
Politika i navijači je sasvim druga tema, a posebno ako ona dolazi s druge strane Drine gdje je sve povezano sa nacionalizmom.
Zašto bih ja učio ljude u kasnim 20-tim i ranim 30-tim da nije kulturno gaziti zastavu gostujuće reprezentacije ? To je izišlo iz disfunkcionalnih porodica, neodgojeno, zapušteno, drogirano, ogrezlo u kriminal, neuspješno i propalo po svim standardima po kojima ljudsko biće može propasti. Misliš da njima bilo ko šta može dokazati i objasniti ?! Pa nema u navijačkim grupama ekonomista, pravnika, ljekara, novinara. Nema studenata, pametne djece koja vole sport, svoj grad i državu...Nema. Sve gol huligan koji popije dvije pive klipače i šutira kante za smeće po gradu.
I tu ne mislim na navijačke klubove kakav npr. postoji u Tuzli gdje se grupa ozbiljnih ljubitelja Slobode organizovala i pomaže svom klubu u svakom mogućem smislu, već na ove što pate da negdje nekom budu bitni, pa makar to bilo i na tribinama.
- shbc
#34 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Mi smo u govnima zato što nam je bitnije šta se dešava kod komšije nego kod nas. Samo što umjesto da pitamo komšiju direktno šta ima, mi pitamo lokalnog mahalca.agnostic_front wrote:Ovdje kad se ne slažeš sa nečijim mišljenjem, napišeš mu "zbog toga što ti pišeš, mi smo u govnima". Nismo u govnima zbog navijača, nego što smo skloni korupciji, neradu i sličnim negativnim osobinama. Ali da nismo u govnima, sigurno se neke scene ne bi dešavale na stadionima.
Eh tako je i sa navijačima. Velika većina donosi zaključke samo na osnovu onoga što se nađe u medijima, ne pada im na pamet da odu i sami vide šta se dešava. Što u principu i nije toliko loša stvar, dok ne počnu da svoje zaključke iznose u javnost i time daju svoj mali doprinos javnom mijenju. I ako mi neko kaže "nisam lud da idem među divljake i fasujem" tačno ću da se ispovraćam. Ja haman 2 decenije hodam po stadionima pa mi nikad ništa ne bi. Držim se po strani. Niti me ko dira, niti koga ja diram.
Dakle, pogrešno si me shvatio. Nisam ja rekao da smo u govnima zbog navijača.
- It_is_a_Leclerc
#35 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Znači, niz neistina.A1fa wrote:Prvo vi morate da mirno stanete kad se spomenu BH Fanaticosi. Da nije BHF-a, jos bi vi u savezu gledali Muniba Usanovica i ilju Dominkovica, a nit bi Bosna Brazila vidjela nit bi se vi imali cemu radovati u zadnjih nekoliko godina od kad je kampanja ,,rat savezu'' urodila plodom. Drugo, vi pojma nemate izgleda ni ko je BHF ni sta je BHF, kakve veze likovi iz Beca imaju sa BHF-om ciji ste klip postavili?
A nadrogirani ti danas dolaze i na koncerte filharmonije da se ne dodje na stadion...
Onaj ko nije nikada bio na tribini i u kopu, sta on ima praviti profil i analizirati ko je sve navijac? Vi ne razlucujete izmedju huligana i navijaca, huliganu jeste utakmica samo povod za belaj, to su mini armije okupljene oko likova kao sto je Bogdanov ili kao sto je Arkan prije bio, ali smijesni ste ako tvrdite da mi to u Bosni imamo, ni na domacoj klupskoj sceni, a ni na reprezntativnoj. BHF je prva organizirana navijacka skupina sa ciljem da se BIH promovise i bodri ma gdje da igra. Sad su se tu pojavili i ti neki ljuti krajisnici, pa su jedno vrijeme bili aktivni Belaj Boysi, uglavnom momci iz Beca i Austrije, ali tu nema price da je huliganstvo glavni motiv. Momci iz najboljih dana BHF-a su tada bili uglavnom studenti i to vecinom vani koji su studirali, danas uglavnom sve uspjesni poslovni ljudi, toliko o tome da je rijec o propalitetima...
Čuj - BHF smijenilo garinturu saveza ?! Ja bih da podsjetim da je savez, sve sa Munjom i Iljom, imenovao jednog notornog Ćiru Blaževića za selektora kojem su upravo ti fanaticosi skandirali - "Ćiro, majstore", a on im slao puse sa korner zastavica. Bio sam u Zenici na utakmici BiH - Belgija, očima svojim vidio. Stari savez je smijenila UEFA jer nisu htjeli usvojiti statut, i postavili su komitet za normalizaciju koji je stvari što se liga, reprezentacija i slično, vratio u legalne tokove.
BHF prava organizovana ekipa. Svakako. Pogotovo su organizovani kad se pojave pred dvoranom i krenu zalijevati djecu pivama. Kao - plešu momci i pjevaju - "Mi smo ekipa iz VIP-a, niko ne smije da nas pipa". Ili kad se organizuju da nas sramote bakljadama ili gaženjem zastava zbog čega smo ponovo bili vijest. Ili kad zapale baklju u Mejdanu na rukometu sa Danskom zbog čega je RSBIH, onakav jadan i nikakav, platio i kaznu. Ono, hvala gdje čuli i ne čuli.
Propaliteti, pa to ti je.
- Tabhana
#36 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Ljubav prema reprezentaciji je jedno, ljubav prema klubu nešto sasvim drugo. Znam da ideš na te rukometne utakmice.It_is_a_Leclerc wrote:Bio sam ja na skoro svim domaćim rukometnim reprezentacijama koje je BIH odigrala u zadnjih 15 godina, na 50 % fudbalskih i vrlo dobro znam šta znači ljubav prema reprezentaciji. I vrlo dobro znam da to nije naroljati se 4 sata prije utakmice i onda polugol urlati nebuloze sa tribina, psovati majku igračima, sudijama, treneru, Aliji i kome stigneš. Svaki put sam na suprotnoj tribini od tih navijačkih grupa jer se grozim primitivizma, drogiranja i opijanja. Tako da ti ta lekcija ne stoji.Tabhana wrote:Slažem se skoro sa svime, osim dijelom gdje kažeš da bi se klubovi ili reprezentacije raspali da njih nema. Navijači su svugdje dvanaesti igrač, što svaka ekipa smatra prednost jer igraju na domaćem terenu? Naravno zbog navijača, atmosfere. Fudbal se i igra za navijače, iako je danas sve bazirano na novac.It_is_a_Leclerc wrote:Kao i svugdje u svijetu, i kod nas su navijači mahom atrofični mladići, sa jedva završenom srednjom školom, u ranim tridesetim, bez ikakve perspektive, koji nedostatak bilo kakvog znanja, sposobnosti, radišnosti ili talenta nadoknađuju u jedinoj oblasti gdje ti za uspjeh nije potrebno nijedno od spomenutog. Oni time pokušavaju sami sebi, a i društvu pokazati kako su korisni, što je i smiješno i tužno u isto vrijeme. Obratite pažnju na neki militantni, spartanski šablon koji oni kao gaje, a istovremeno mahom žive kod roditelja, spavaju do 12h, igraju kladionicu, i od toga im zavisi hoće li biti za kafe, ili neće. Posebno su smiješni tzv. Ljuti Krajišnici - duštvo bijelih čarapa koje je 1992. pobjeglo glavom bez obzira od zelenih beretki i uniformi, a sad ih dovlače na tribine, i izigravaju silne patriJote. Kad ih pitaš znaju li da je termin "ljuta Krajina" prvenstveno korišten kao uvreda, blehnu ko telad.
Zašto bih ja učio ljude u kasnim 20-tim i ranim 30-tim da nije kulturno gaziti zastavu gostujuće reprezentacije ? To je izišlo iz disfunkcionalnih porodica, neodgojeno, zapušteno, drogirano, ogrezlo u kriminal, neuspješno i propalo po svim standardima po kojima ljudsko biće može propasti. Misliš da njima bilo ko šta može dokazati i objasniti ?! Pa nema u navijačkim grupama ekonomista, pravnika, ljekara, novinara. Nema studenata, pametne djece koja vole sport, svoj grad i državu...Nema. Sve gol huligan koji popije dvije pive klipače i šutira kante za smeće po gradu.
I tu ne mislim na navijačke klubove kakav npr. postoji u Tuzli gdje se grupa ozbiljnih ljubitelja Slobode organizovala i pomaže svom klubu u svakom mogućem smislu, već na ove što pate da negdje nekom budu bitni, pa makar to bilo i na tribinama.
Otkako nisam više na "vatrenoj" tribini, nagledao sam se svega i svačega. Najviše bode u oči činjenica da stariji ljudi, posebno neke dede psuju i kletu sve moguće, od svojih, pa do protivničkih igrača i sudaca. Navijači, nebitno za koga navijaju, navijaju stalno za svoj klub jednim glasom, a te psovke, urlanja, možeš čuti najviše na tribinama gdje nisu popularni ultrasi, ne mislim ovdje na one novotare iz Mostara.
I ja se zgrozim tim nemilnim scenama, ali opet ti kažem i uz to garantujem da više "luđaka" ima na drugim dijelovima tribine.
Kralju, ja u svom gradu ne mogu obući dres svoje države i ti meni pričaš o nekoj kulturi. Kultura i Bosna i Hercegovina ne ide u istu rečenicu (ovdje je tako napisana
Niti jedan navijač koji istinski voli svoj klub neće napraviti "belaj" u svom gradu, naravno osim ako navijaš za novonastali klub koga ironično nazivaju najstarijim klubom u BiH, rušeći Stari most, šarajući ustaške simbole itd.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#37 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
It_is_a_Leclerc wrote:Znači, niz neistina.A1fa wrote:Prvo vi morate da mirno stanete kad se spomenu BH Fanaticosi. Da nije BHF-a, jos bi vi u savezu gledali Muniba Usanovica i ilju Dominkovica, a nit bi Bosna Brazila vidjela nit bi se vi imali cemu radovati u zadnjih nekoliko godina od kad je kampanja ,,rat savezu'' urodila plodom. Drugo, vi pojma nemate izgleda ni ko je BHF ni sta je BHF, kakve veze likovi iz Beca imaju sa BHF-om ciji ste klip postavili?
A nadrogirani ti danas dolaze i na koncerte filharmonije da se ne dodje na stadion...
Onaj ko nije nikada bio na tribini i u kopu, sta on ima praviti profil i analizirati ko je sve navijac? Vi ne razlucujete izmedju huligana i navijaca, huliganu jeste utakmica samo povod za belaj, to su mini armije okupljene oko likova kao sto je Bogdanov ili kao sto je Arkan prije bio, ali smijesni ste ako tvrdite da mi to u Bosni imamo, ni na domacoj klupskoj sceni, a ni na reprezntativnoj. BHF je prva organizirana navijacka skupina sa ciljem da se BIH promovise i bodri ma gdje da igra. Sad su se tu pojavili i ti neki ljuti krajisnici, pa su jedno vrijeme bili aktivni Belaj Boysi, uglavnom momci iz Beca i Austrije, ali tu nema price da je huliganstvo glavni motiv. Momci iz najboljih dana BHF-a su tada bili uglavnom studenti i to vecinom vani koji su studirali, danas uglavnom sve uspjesni poslovni ljudi, toliko o tome da je rijec o propalitetima...
Čuj - BHF smijenilo garinturu saveza ?! Ja bih da podsjetim da je savez, sve sa Munjom i Iljom, imenovao jednog notornog Ćiru Blaževića za selektora kojem su upravo ti fanaticosi skandirali - "Ćiro, majstore", a on im slao puse sa korner zastavica. Bio sam u Zenici na utakmici BiH - Belgija, očima svojim vidio. Stari savez je smijenila UEFA jer nisu htjeli usvojiti statut, i postavili su komitet za normalizaciju koji je stvari što se liga, reprezentacija i slično, vratio u legalne tokove.
BHF prava organizovana ekipa. Svakako. Pogotovo su organizovani kad se pojave pred dvoranom i krenu zalijevati djecu pivama. Kao - plešu momci i pjevaju - "Mi smo ekipa iz VIP-a, niko ne smije da nas pipa". Ili kad se organizuju da nas sramote bakljadama ili gaženjem zastava zbog čega smo ponovo bili vijest. Ili kad zapale baklju u Mejdanu na rukometu sa Danskom zbog čega je RSBIH, onakav jadan i nikakav, platio i kaznu. Ono, hvala gdje čuli i ne čuli.
Propaliteti, pa to ti je.
Pa Ciro te je doveo u 3x jacoj grupi sa 3 x slabijom ekipom do drugog mjesta, postavio ustimanu ekipu koja je cak i sa jednim Safetom Susicem na klupi uspjela osvojiti prvo mjesto u grupi u slijedecem ciklusu, dok se drzao Cirine postavke i nije glumio strucnjaka.
Ko ih je smjenio, ko je godinama ukazivao na njihove lopovluke dok se oni koji su ih stitili desetljece citavo nisu dozvali i digli ruke od njih? Da nisu ,,navijaci'' iz VIP loze i takvi kao ti ispred televizije, ili su ih smjenile upravo te baklje i momci koji su masne kazne placali zbog toga...sto se sad ne pale sad te baklje po utakmicama?? De ba ne lazi za to poljevanje pivama.
Vi sto se sikirate lafo za ugled drzave, imate brate u Google arhivama recimo sta pisu Belgijski, Slovacki i ostali navijaci, portali o BHF-u..jedva docekate klip sa 6 pijanih kretena u Becu koji su mislili da ce ispasti zanimljivi da kazete ,,eno ih, BHF'', a mrsko vam ukucati na google Korteo-BHF-Beč, pa pogledajte klip i odmah ce vam biti jasno da ti veze nemaju sa BHF-om. Pa onaj Zidrum na Poskoku manje pokusava da ocrni BHF od vas...
-
triiksa
#38 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Bottom line, navijaci su sjajni momci samo su neshvaceni jer ih mediji predstavljaju u losem svjetlu. Svasta covjek ovdje moze procitati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#39 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Navijaca ili huligana?shin wrote:Opet se svodi stvar na to da nema razlike između engleskog i balkanskog navijača. Jedina razlika je u tome što je na zapadu ukroćen sa ozbiljnim kaznama i prijetnjom zatvora. Dok ih na ovim prostorima puste da rade šta hoće.Tomahawk11 wrote:supercali, vec objasnjeno u postu ranije![]()
Ovo o cemu se ovdje prica - to su huligani. Ne mogu se svi navijaci poistovjetiti sa njima.
Nije to isto u Engleskoj, Njemackoj ili Srbiji. Poredite uredjena drustva sa korumpiranim, neuredjenim, punim rupa.
Ako idem na utakmicu da bih gledao istu, da bih navijao za svoj tim, jesam li i ja navijac koji je neukrocen? Dakle, ne idem da bih lomio stolice, tukao se sa policijom ili protivnickim navijacima, ubacivao baklje i razne druge predmete na teren....mislim da ima razlike, ali izmedju navijaca i huligana. Ne mozemo na sport i desavanja oko sporta gledati samo u negativnom kontekstu.
Jesi li ikad pogledao neku emisiju o engleskim huliganima? Oni nisu ni isli na utakmice da bi bodrili svoj tim, nego da se pobiju negdje oko stadiona ili na samom stadionu. Utakmica dodje kao poligon za ono sto im je primarni cilj, a to sport zbog kojeg su dosli sigurno nije.
- muha_sa
#40 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
voli klub za koji navija--ode na utakmicu i baci baklju pa mu voljeni klub popije kaznu od nekoliko milja eura.
a ljubavi u p.... materinu

a ljubavi u p.... materinu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#41 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Jbg, moj muha, hajd ti dogovori ovoj danasnjoj djecurliji. Ono misli da je popilo svu pamet svijeta. Nema niko da im koju vaspitnu, ne bi im naumpalo vise.muha_sa wrote:voli klub za koji navija--ode na utakmicu i baci baklju pa mu voljeni klub popije kaznu od nekoliko milja eura.
a ljubavi u p.... materinu![]()
- A1fa
#42 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
E ovako pametnjakoviću, u ranim sam 30tim, član BHF-a od 2006 (onaj što plaća članarinu, ne zbog kupljene dukserice na Baščaršiji). Fakultetski obrazovan, govorim tečno engleski i njemački, radim u privatnoj firmi, neto plata 4 cifre ispred zareza (u Bosni). Ima malo zastava od kojih bi noge obrisao, jedna od tih je cionistička zastava zemlje koja vrši teror i tlači nedužne već 70 godina. Da se razumijemo, nisam antisemit niti imam išta protiv jevreja, ali Izraelu se konstantno treba stavljati do znanja da to sta oni rade nikada nece biti presuceno..It_is_a_Leclerc wrote: Zašto bih ja učio ljude u kasnim 20-tim i ranim 30-tim da nije kulturno gaziti zastavu gostujuće reprezentacije ? To je izišlo iz disfunkcionalnih porodica, neodgojeno, zapušteno, drogirano, ogrezlo u kriminal, neuspješno i propalo po svim standardima po kojima ljudsko biće može propasti. Misliš da njima bilo ko šta može dokazati i objasniti ?! Pa nema u navijačkim grupama ekonomista, pravnika, ljekara, novinara. Nema studenata, pametne djece koja vole sport, svoj grad i državu...Nema. Sve gol huligan koji popije dvije pive klipače i šutira kante za smeće po gradu.
A javi se u Belgiji na slijedecem okupljanju, da te upoznam sa nasim momcima koji ce sigurno zadovoljiti tvoju potrebu za kretanjem u high society društvu visoko edukovanih persona..
-
Drinski
#43 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
A kad su navijaci palili zgrade, onda su bili dobri... Mozda nije do navijaca...
- A1fa
#44 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Pa mediji i vi navijaci iz fotelje prvi svrsavate na koreografije i naslove o korteu i o podrsci ,,svih 90 minuta''. Vjerovatno Dzeko&Co. na vas misle kada se zahvaljuju i svugdje u evropi tvrde da nema vjernijih i boljih navijaca kad je reprezentativni fudbal u pitanju..triiksa wrote:Bottom line, navijaci su sjajni momci samo su neshvaceni jer ih mediji predstavljaju u losem svjetlu. Svasta covjek ovdje moze procitati.
-
Drinski
#45 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Vecina navijaca, pogotovo vodje, su sitni kriminalci, barabe, narkomani, u februaru su nekima bili heroji, ja i dalje imam isto misljenje. Sto se tice Izraela, taj konflikt nije nasa stvar, isto ko sto nas konflikt nije stvar u koji se treba mijesati izraelski fudbaler ili ministar ino poslova, ali...nabijem ja njih na onu stvar. To je genocidna drzava.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#46 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
MiljaA1fa wrote:E ovako pametnjakoviću, u ranim sam 30tim, član BHF-a od 2006 (onaj što plaća članarinu, ne zbog kupljene dukserice na Baščaršiji). Fakultetski obrazovan, govorim tečno engleski i njemački, radim u privatnoj firmi, neto plata 4 cifre ispred zareza (u Bosni). Ima malo zastava od kojih bi noge obrisao, jedna od tih je cionistička zastava zemlje koja vrši teror i tlači nedužne već 70 godina. Da se razumijemo, nisam antisemit niti imam išta protiv jevreja, ali Izraelu se konstantno treba stavljati do znanja da to sta oni rade nikada nece biti presuceno..It_is_a_Leclerc wrote: Zašto bih ja učio ljude u kasnim 20-tim i ranim 30-tim da nije kulturno gaziti zastavu gostujuće reprezentacije ? To je izišlo iz disfunkcionalnih porodica, neodgojeno, zapušteno, drogirano, ogrezlo u kriminal, neuspješno i propalo po svim standardima po kojima ljudsko biće može propasti. Misliš da njima bilo ko šta može dokazati i objasniti ?! Pa nema u navijačkim grupama ekonomista, pravnika, ljekara, novinara. Nema studenata, pametne djece koja vole sport, svoj grad i državu...Nema. Sve gol huligan koji popije dvije pive klipače i šutira kante za smeće po gradu.
A javi se u Belgiji na slijedecem okupljanju, da te upoznam sa nasim momcima koji ce sigurno zadovoljiti tvoju potrebu za kretanjem u high society društvu visoko edukovanih persona..
Ako ces iskreno, bezveze vam je bilo i to gazenje zastave i mnogo sta na utakmici. Sad kad fasujemo kaznu, pokazace se koliko je bilo bezveze. Glup nacin za podrsku. Znam, nije iz vaseg dzepa, ali glupo. Nadam se da ce se zavrsiti na novcanoj kazni, jer eventualno oduzimanje bodova....uh.
- ilkbahar
#47 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
OpijumKrajiski wrote:
diviga sto se izdepiliro
- muha_sa
#48 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
al je ponosan što ga murija vodi jer ce mu raja lajkat fejs--divi kralja našeg, to kralju........................... 
- Warashii
#49 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
Jarane ja se slazem za ovo sto se Izraela tice, samo mislim da nije mjesto ni vrijeme tim stvarima na jednoj utakmici, koja nam je, kao i one sto dolaze, presudna.Tomahawk11 wrote:MiljaA1fa wrote:E ovako pametnjakoviću, u ranim sam 30tim, član BHF-a od 2006 (onaj što plaća članarinu, ne zbog kupljene dukserice na Baščaršiji). Fakultetski obrazovan, govorim tečno engleski i njemački, radim u privatnoj firmi, neto plata 4 cifre ispred zareza (u Bosni). Ima malo zastava od kojih bi noge obrisao, jedna od tih je cionistička zastava zemlje koja vrši teror i tlači nedužne već 70 godina. Da se razumijemo, nisam antisemit niti imam išta protiv jevreja, ali Izraelu se konstantno treba stavljati do znanja da to sta oni rade nikada nece biti presuceno..It_is_a_Leclerc wrote: Zašto bih ja učio ljude u kasnim 20-tim i ranim 30-tim da nije kulturno gaziti zastavu gostujuće reprezentacije ? To je izišlo iz disfunkcionalnih porodica, neodgojeno, zapušteno, drogirano, ogrezlo u kriminal, neuspješno i propalo po svim standardima po kojima ljudsko biće može propasti. Misliš da njima bilo ko šta može dokazati i objasniti ?! Pa nema u navijačkim grupama ekonomista, pravnika, ljekara, novinara. Nema studenata, pametne djece koja vole sport, svoj grad i državu...Nema. Sve gol huligan koji popije dvije pive klipače i šutira kante za smeće po gradu.
A javi se u Belgiji na slijedecem okupljanju, da te upoznam sa nasim momcima koji ce sigurno zadovoljiti tvoju potrebu za kretanjem u high society društvu visoko edukovanih persona..izvini, morao sam...a moze biti i 9999
![]()
Ako ces iskreno, bezveze vam je bilo i to gazenje zastave i mnogo sta na utakmici. Sad kad fasujemo kaznu, pokazace se koliko je bilo bezveze. Glup nacin za podrsku. Znam, nije iz vaseg dzepa, ali glupo. Nadam se da ce se zavrsiti na novcanoj kazni, jer eventualno oduzimanje bodova....uh.
Vec je x y puta receno da se Palestina ne brani u Zenici, ni u Sarajevu a pogotovo ne u Splitu.
Pa bolje da ste kao grupa promovisali nesto normalnije, npr. 1,2,3,4,5 minuta sutnje na tribinama u znak sjecanja na sve poginule u Palestini, ako ste vec nesto htjeli da se kao "cuje".
-
Drinski
#50 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?
A i ova prica sa sankcijama je bezze, prenapuhana od jevr.lobija ( koji valjda smatra da se mi sada trebamo izvinjavati zbog Hitlera, a mene zivo zaboli), RTV RS i brace iz RS i par glupljih forumasa. Neka kazne i onog reprezentativca Izraela koji govori da je navikao da igra u neprijateljskom muslimanskom okruzenju.