Dežulović Fan Club
Moderator: anex
- Radio Sarajevo
#26 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Dovoljno govori to što mu je ime ranije bilo "Komi", a sada je Crni Labud.
Sjećam se kada je 2001. godine zagovarao komunističku ideju i govorio da je ateista.
Ali dobro, ljudi se mijenjaju i to je okej. Ipak, nije okej podržavati fašiste, a crkva u BiH je vrlo usko povezana s njima.
Sjećam se kada je 2001. godine zagovarao komunističku ideju i govorio da je ateista.
Ali dobro, ljudi se mijenjaju i to je okej. Ipak, nije okej podržavati fašiste, a crkva u BiH je vrlo usko povezana s njima.
-
Niemand
#27 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Znaci, trebalo bi da imam nadasve fino misljenje o ovom ciki dezulovicu, cisto da ne bi bila fasista, ustasa i tako to? Samo pitam.

- forest gump
#28 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Jes jes. To je ta logika ovih ljevičarskih fašista.Niemand wrote:Znaci, trebalo bi da imam nadasve fino misljenje o ovom ciki dezulovicu, cisto da ne bi bila fasista, ustasa i tako to? Samo pitam.
- JThomas
#29 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
ljudi "dođu tobe", pa to kako sad misle predstavljaju kao bezvremensku istinu. kao da čovjek samo jednom može promijeniti mišljenje u životu.
- zateznistub
#30 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Dok je isti bio dio ekipe "viva ludež" i valjao je, sad kad je sam... tanko
Last edited by zateznistub on 15/06/2015 17:21, edited 1 time in total.
- General_Jackson
#31 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Fašista, ustaša i homofobNiemand wrote:Znaci, trebalo bi da imam nadasve fino misljenje o ovom ciki dezulovicu, cisto da ne bi bila fasista, ustasa i tako to? Samo pitam.
-
Niemand
#32 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Zvao me nekidan u dva iza ponoci Kozo da isprica vic. Ima on taj obicaj, zovne u gluho doba noci iz kafane da isprica vic...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#33 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
jebo bi mu mater u 2 iza ponoći
ko god da zove

- cyprus
#34 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Na stranu rijetki promašaji, Dežulović zna ubost ko nijedan drugi kolumnista... I nije džabe broj 1 u svom fahu na ovim prostorima...
-
Niemand
#35 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Moze on "pogoditi" sta hoce, al sa onakvim pristupom i rjecnikom rijetko kad da uspije iskazati sta bi to pisac uopce htio reci, jal sta je to dezulovic nanijetio da nam veli.
Svako od nas konta mnoge stvari, rijetki te misli uspiju srociti u rijeci i preslikati na papir, a to bi valjda trebalo biti jedno od zanimanja izmedju ostalog i novinara.
Insan bi pomislio da je neki zeljin manijak se docepao pera u "oslobodjenju" citajuci pojedine tekstove, kad ono cika boris. Doduse, ako laicki posmatramo, mogo bi biti i pitar, da ga ne optuzujemo neopravdano da je manijak, gluho bilo.
Ne, ne mislim na "Gejevi i pederi", neg "Pape Franjo u Sarajevu" il, kako to cika dezulovic lijepo veli "argentinski zajebant u sarajevu".
Cikina aristokratska uzvisenost nad balkanskom bagrom ima rok trajanja. Naime, ako se isuvise mnogo mijesas medju bagru a i bavis istom, i sam ces postati dijelom nje.
Kafanskih mudrijasa je uvijek bilo i bice.
Al ponekom se, eto posreci, pa se njegovo kafansko zborenje odlikuje nakvom nagradom, kojom moze dovijeka argumentovati pri zavrsetku razgovora sa neistomisljenicima (na pocetku ne, jer prica zapocnje vicOm kojeg prica uglavnom kozo i uvijek u 2 sata iza ponoci).
Jedino mi ostaje misterij dal on pije kafu sa enverom kazazom aka "ekspert za sve i svasta, zavisi sta kome u datom momentu gostovanja na tv-u treba"? Nekako bi bas bili raja skupa.
(P.S. znam da sam nepismena.)
Svako od nas konta mnoge stvari, rijetki te misli uspiju srociti u rijeci i preslikati na papir, a to bi valjda trebalo biti jedno od zanimanja izmedju ostalog i novinara.
Insan bi pomislio da je neki zeljin manijak se docepao pera u "oslobodjenju" citajuci pojedine tekstove, kad ono cika boris. Doduse, ako laicki posmatramo, mogo bi biti i pitar, da ga ne optuzujemo neopravdano da je manijak, gluho bilo.
Ne, ne mislim na "Gejevi i pederi", neg "Pape Franjo u Sarajevu" il, kako to cika dezulovic lijepo veli "argentinski zajebant u sarajevu".
Cikina aristokratska uzvisenost nad balkanskom bagrom ima rok trajanja. Naime, ako se isuvise mnogo mijesas medju bagru a i bavis istom, i sam ces postati dijelom nje.
Al ponekom se, eto posreci, pa se njegovo kafansko zborenje odlikuje nakvom nagradom, kojom moze dovijeka argumentovati pri zavrsetku razgovora sa neistomisljenicima (na pocetku ne, jer prica zapocnje vicOm kojeg prica uglavnom kozo i uvijek u 2 sata iza ponoci).
Jedino mi ostaje misterij dal on pije kafu sa enverom kazazom aka "ekspert za sve i svasta, zavisi sta kome u datom momentu gostovanja na tv-u treba"? Nekako bi bas bili raja skupa.
- seln
#36 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
How true...Niemand wrote:
- piupiu
#38 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
To je dalmatinski sleng, tako oni pricaju, a kolumne su, obicno, pisane jezikom 'puka'.Niemand wrote:
-
Niemand
#39 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Moguce, to ne bi znala reci jel il nije, koji god sleng. Meni ipak tekstovi djeluju ko prosjecni forumski postovi, al prihvatam da su nekom "citljivi", pa i nesto vise. Meni nisu.piupiu wrote:
To je dalmatinski sleng, tako oni pricaju, a kolumne su, obicno, pisane jezikom 'puka'.
- insomnia78
#40 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Sve bi mu i nekako oprostila al papu, reisa, Isusa, Muhameda ne mozes nikako, a?
-
Niemand
#41 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Upravo. Ima tu jos neke sice, da se progledati kroz prste, al ovo, nea sanse.insomnia78 wrote:Sve bi mu i nekako oprostila al papu, reisa, Isusa, Muhameda ne mozes nikako, a?
- rumenige_brajtner
#44 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
znaš da si nepismena, ali ipak, osjećaš da trebaš hraknut na nekog ko živi od pisanja. hehseln wrote:How true...Niemand wrote:
-
Niemand
#45 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
jah, upravo to. ne pise sebi, jelte.rumenige_brajtner wrote: znaš da si nepismena, ali ipak, osjećaš da trebaš hraknut na nekog ko živi od pisanja. heh
- rumenige_brajtner
#46 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
pa znaš kako, kad ti se nečije pisanje ne sviđa, jednostavno ne čitaš. npr, ja ne volim coelha, pročitao dvije knjige i ne čitam ga dalje. ipak, ne pljujem po njemu, niti ću.Niemand wrote:jah, upravo to. ne pise sebi, jelte.rumenige_brajtner wrote: znaš da si nepismena, ali ipak, osjećaš da trebaš hraknut na nekog ko živi od pisanja. heh
to što ti čitaš nešto što ti se ne sviđa govori više o tebi nego o dežuloviću. iza njega stoje knjige i kolumne, iza tebe forumsko pljuvanje.
- Gentleman
#47 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
JesiNiemand wrote:Moze on "pogoditi" sta hoce, al sa onakvim pristupom i rjecnikom rijetko kad da uspije iskazati sta bi to pisac uopce htio reci, jal sta je to dezulovic nanijetio da nam veli.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#48 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Ljevičari nisu fašisti.
Dežulović - dokazani bosanski patriota , Sarajlija , rođen u Splitu , odrastao u Splitu živi u Splitu piše u Splitu.
Dežulović dokazani antifašista.
Dežulović dokazani antituđmanovac.
Dežulović dokazana ljudina,
Dežulović dokazani pisac.
Meni dovoljno....
Dežulović - dokazani bosanski patriota , Sarajlija , rođen u Splitu , odrastao u Splitu živi u Splitu piše u Splitu.
Meni dovoljno....
-
Niemand
#49 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Upravu si, necu vise. Ja se izvinjavam.rumenige_brajtner wrote: pa znaš kako, kad ti se nečije pisanje ne sviđa, jednostavno ne čitaš. npr, ja ne volim coelha, pročitao dvije knjige i ne čitam ga dalje. ipak, ne pljujem po njemu, niti ću.
to što ti čitaš nešto što ti se ne sviđa govori više o tebi nego o dežuloviću. iza njega stoje knjige i kolumne, iza tebe forumsko pljuvanje.
- General_Jackson
#50 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!
Živi i piše u Splitu? eto koliko znaštvsabina wrote:Ljevičari nisu fašisti.
![]()
Meni dovoljno....