Jelde? Komšić proklizao, pa bi sad da mu svi opet stanemo iza leđa? Ima li još kakvih želja?JBT wrote:Banksy wrote:Besmislena rasprava. Nema vanrednih izbora i nije ih moguće imati.
Ako ih nema onda ih treba izmisliti.
Jer su jedino rijesenje u situaciji gdje izvrsna vlast nema podrsku zakonodavne vlasti.
Je li vrijeme za vanredne izbore?
- Banksy
#26 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
- Banksy
#27 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Isto.VjecitiStudent wrote: Vanredni izbori, pa da damo Nikšiću još jednu priliku, na čelu ujedinjene guzice, pardon ljevice?
Kad bi me neko natjerao da glasam, prije bi za SDA glasao, no za ovu pohlepnu nedonoščad.
- Better Man
#28 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Vandredni izbori su itekako potrebni i pritom da se određenim ljudima zabrani da budu na bilo kakvoj listi. Ovakvo stanje u kojem mafija vodi FBiH je neodrživo i trebaih skinuti i u zatvor.It_is_a_Leclerc wrote:Anemični, nesposobni ljevičari i Fahrini populisti prodaju luckastim Bošnjama željnim igara i igrica priče o vanrednim izborima koje ne poznaje nijedan zakon u ovoj zemlji.
Ako neko misli da bi će bilo ko, osim SDA i HDZ-a, na njima pobijediti, nema pojma. Doduše, moglo bi biti zgodno vidjeti kako Irfan Čengić i Nermin Nikšić shvataju da su džabe krečili, ali je li to vrijedno miliona maraka koliko košta izborni proces i mjeseci vremena koje smo kupili od britanskih i njemačkih prijatelja ?!
Vrijeme je za ozbiljan posao. Ko ga ne zna i ne može raditi, trebao bi se skloniti.
-
neki
#29 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
jebali vas vise izbori, zar jos ima budala koje misle da se time moze nesto promjeniti?
SDA komotno moze popaliti pola drzave i opet ce pobjediti, nije do njih nego do glupog naroda, kojeg demokratija jos dodatno zaglupljuje..
SDA komotno moze popaliti pola drzave i opet ce pobjediti, nije do njih nego do glupog naroda, kojeg demokratija jos dodatno zaglupljuje..
- Ludzak
#30 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Pa kud ćete bolju stranku koja štiti interese Bošnjaka od SDA ?? Ljudi su vjernici, puni su muslimanstva, guraju se u prvi saf... pa kud ćete bolje od njih ??
Nek je naš i nek je vjernik, a to što uništavaju državu, jebo to. Bitnija je religija od države.
Nek je naš i nek je vjernik, a to što uništavaju državu, jebo to. Bitnija je religija od države.
- Mister Yes
#31 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Šta predlažeš?neki wrote:jebali vas vise izbori, zar jos ima budala koje misle da se time moze nesto promjeniti?
- Ali Kemal
#32 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Nemoj tako, iza svega stoji religija. prvo treba eliminirati popove i hodze. Kada se njih rijesimo onda tek predstoji politicka normalizacija.VCorp wrote:Kakve veze imaju vanredni izbori kad će stoka opet glasati za SDA, HDZ i jednu četničku opciju ? Jebem ja narodu mater, to je prava stoka a ne političari.
Do tada ce biti ovako, haos, natezanja i naravno pljackanje.
- mirzadelibasic
#33 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Ovim vladajućim nije u interesu da se održe vandredni izbori, sem možda HDZ-u, sto i ima logike. Ali kad tad ce morati doći do promjene izbornog zakona i kad tad ce se morati u taj zakon uvrstiti i vandredni izbori. Sad je samo pitanje žele oni to da završe danas ili sutra i koliko vremena treba proći da bi se pokrenuo proces promjene i izmjene zakona...
- Henry Chinaski
#34 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Ako neko skupi pola miliona ljudi na protestima protiv trenutne vlasti, a sa smislenim argumentima ili programom, onda je vrijeme za izbore.
Pametnom dosta.
Pametnom dosta.
- Kinesko prkno
#35 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Narod koji bira korumpirane,lopove,lazljivce i izdajice nije zrtva nego saucesnik rece Orwell i osta ziv.neki wrote:jebali vas vise izbori, zar jos ima budala koje misle da se time moze nesto promjeniti?
Prije 10-15 godina bilo mi je zao te bezlicne glasacke mase,danas uzivam u patnji glasaca vladajuce klike.
- MMM1977
#36 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Banksy vječiti oportunista, još od osnivačke skupštineBanksy wrote:Isto.VjecitiStudent wrote: Vanredni izbori, pa da damo Nikšiću još jednu priliku, na čelu ujedinjene guzice, pardon ljevice?
Kad bi me neko natjerao da glasam, prije bi za SDA glasao, no za ovu pohlepnu nedonoščad.
- MMM1977
#37 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Sve dok HDZ ima plebiscitarnu podršku Hrvata, dzaba izbori.
- Ludzak
#38 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Slažem se. ALi znaš li kada ćeš eliminirati hodže i popove...nikad.Ali Kemal wrote:Nemoj tako, iza svega stoji religija. prvo treba eliminirati popove i hodze. Kada se njih rijesimo onda tek predstoji politicka normalizacija.VCorp wrote:Kakve veze imaju vanredni izbori kad će stoka opet glasati za SDA, HDZ i jednu četničku opciju ? Jebem ja narodu mater, to je prava stoka a ne političari.
Do tada ce biti ovako, haos, natezanja i naravno pljackanje.
- JBT
#39 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
MMM1977 wrote:Sve dok HDZ ima plebiscitarnu podršku Hrvata, dzaba izbori.
Na izbore ne izlaze narodi nego gradjani.
Glasaci HDZ treba da shvate da ostatak gradjana (ili vecina gradjana) u Federaciji ne prihvata mjerila vrijednosti i politiku koja HDZ propagira i sprovodi, misleci naravno na ovu situaciju danas gdje ta manjina majorizira vecinu namecuci svoju volju ucjenama u stilu "prihvati ili mi napustamo Vladu".
Kako ce shvatiti?
Jednostavno. Jednostavno tu politicku opciju (bolje reci - mafiju) ne uzimati u bilo kakvu koaliciju sve dok ima destruktivnu politiku kako za vecinu stanovnistva u Federaciji tako i za drzavu BiH (a sve u suradnji sa Dodikom i njegovom mafijom).
Kad gradjani BiH sa adresom stanovanja u Hercegovini shvate da nema nametanja nikome nicega, nego da se respekt moze graditi samo na suradnji u jacanju i drzave i licnog standarda onda to uvazavati i dijeliti proizvedeno na jednake dijelove i oblasti.
- JBT
#40 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Vanredni izbori nisu izbor nego neminovnost u slucaju da se u Parlamentu stvori jedna druga vecina.
Drzava nije privatno vlasnistvo jedne ili dvije-tri politicke opcije, tj. njihovih lidera.
Drzava nije privatno vlasnistvo jedne ili dvije-tri politicke opcije, tj. njihovih lidera.
-
megaman4
#41 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Večeras je rečeno da će teško doći do vanrednih izbora, zbog izbornog zakona, koji ne poznaje ovu kategoriju...
Jedino ovu rašomonijadu može prekinuti OHR upotrebom Bonskih ovlaštenja, ali onaj Austro-Hungarac Inzko-boy ne misli ništa raditi, jer što bi dragi Bože.

-
TaraCrvena
#42 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
A za koga bi se moglo glasati na tim vandrednim izborima?

- JBT
#43 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Izborni zakon mora imati opciju za situaciju gdje Vlada ne postoji u pravom smislu te rijeci i zato MORA imati opciju za vanredne izbore.megaman4 wrote:Večeras je rečeno da će teško doći do vanrednih izbora, zbog izbornog zakona, koji ne poznaje ovu kategoriju...Jedino ovu rašomonijadu može prekinuti OHR upotrebom Bonskih ovlaštenja, ali onaj Austro-Hungarac Inzko-boy ne misli ništa raditi, jer što bi dragi Bože.
![]()
![]()
I da, ako nista, ako ne bude funkcionalne vlade onda OHR stupa na scenu.
- JBT
#44 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Pa za one za koje se zna da mogu napraviti funkcionalnu Vladu. A ima ih, nije da nema. Nisu svi politicka mafija u svim godinama nakon rata, a sa kojima vishe niko nece da ima posla jer oni samo traze hamale koji ce im omoguciti nastavak onoga sto rade u posljednjih 20 godina, a sto nas je dovelo ovdje gdje jesmo. U blatu do brade.TaraCrvena wrote:A za koga bi se moglo glasati na tim vandrednim izborima?![]()
![]()
- fosna2014
#45 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Vidim ja, prizivate polako Zlayu.
-
TaraCrvena
#46 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Mozes li mi dati par imena,cisto da se orijentisem....Mozak mi torkira trenutno.JBT wrote:Pa za one za koje se zna da mogu napraviti funkcionalnu Vladu. A ima ih, nije da nema. Nisu svi politicka mafija u svim godinama nakon rata, a sa kojima vishe niko nece da ima posla jer oni samo traze hamale koji ce im omoguciti nastavak onoga sto rade u posljednjih 20 godina, a sto nas je dovelo ovdje gdje jesmo. U blatu do brade.TaraCrvena wrote:A za koga bi se moglo glasati na tim vandrednim izborima?![]()
![]()
-
megaman4
#47 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
SBB čeka na redu...fosna2014 wrote:Vidim ja, prizivate polako Zlayu.
- fosna2014
#48 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
Zlaya i Fahro. Veca nocna mora bi bila za Bakira samo da se Sebija preuda.megaman4 wrote:SBB čeka na redu...fosna2014 wrote:Vidim ja, prizivate polako Zlayu.
- JBT
#49 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
TaraCrvena wrote:Mozes li mi dati par imena,cisto da se orijentisem....Mozak mi torkira trenutno.JBT wrote:Pa za one za koje se zna da mogu napraviti funkcionalnu Vladu. A ima ih, nije da nema. Nisu svi politicka mafija u svim godinama nakon rata, a sa kojima vishe niko nece da ima posla jer oni samo traze hamale koji ce im omoguciti nastavak onoga sto rade u posljednjih 20 godina, a sto nas je dovelo ovdje gdje jesmo. U blatu do brade.TaraCrvena wrote:A za koga bi se moglo glasati na tim vandrednim izborima?![]()
![]()
Hoces li i da glasam za tebe?
- JBT
#50 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?
fosna2014 wrote:Vidim ja, prizivate polako Zlayu.
Zlatko je proslost kao i Safet Susic.