Uhapšen Naser Orić!
-
mirza_15
#26 Re: Uhapšen Naser Orić!
Hebo vas vise teorije zavjere! Sto ba Mujica sa tim osama i sa mojim babom na Nisickoj visoravni 1995 ne deblokiraste Sarajevo? Ispade pickin dim doci od Tuzle do Srebrenice, a linija nigdje oko Sarajeva nije ni pomaknuta. Jesi li bio u Zepi? Ja jesam. Pa ja ne bih dao jedne zgrade u Vogosci za ono. Cuj Vogosca, Ilidza i Hadzici za Srebrenicu i Zepu.
-
lakilaka
#27 Re: Uhapšen Naser Orić!
pravi komandant i pravi vojnik nikada ne odbija naredbe nadredjenih. mozda vam je to tesko shvatiti, ali tako je ustrojena vojska. naser heroj a ne zlocinac.Arteta wrote:A Oric kao pravi Srebrenicki komandant je otisao iz Srebrenice.JoseMujica wrote:nije tačno da je pobjegao nego je čitav štab divizije izvučen iz Srebrenice na "obuku" čime je enklava ostala obezglavljena.Ludzak wrote:šta me briga ! Obični hašišar.
Kad je trebao čuvati Srebrenicu, pobjegao je.
Tako se radi kad se na višoj razini dogovori šta kome ide Ilidža, Vogošća, Hadžići za Srebrenicu i Žepu
- JohnnyS
#28 Re: Uhapšen Naser Orić!
zrakomlat wrote:A na koji način Srbija može zahtjevati hapšenje BiH državljanina i izručenje, za navodne zločine počinjene na teritoriji BiH? To je isto kao da BiH traži izručenje Ante Gotovine za zločine tokom Oluje počinjene u Hrvatskoj.
Srbija ima zakon po kojim se proglasila nadležnim za sve ratne zločine na području bivše Juge i na temelju tih zakona hapsi optužuje ljude. Zanimljivo je kako su nadležni kad im odgovara, a kad netko treba odgovarati za zločine npr. u Vukovaru, e onda je to radila SFRJ i JNA, Srbija s tim nema nikakve veze.
- bh.tornjak
#29 Re: Uhapšen Naser Orić!
...i kad ga danas-sutra puste....onda ce biti..."Niko nas bre ne voli.....gde je pravo....sta smo mi srbi krivi..." itd...itd...KvaziExpert wrote:Jooj komentara na fb, kaze pravda je spora ali dostizna
- mirsek
#30 Re: Uhapšen Naser Orić!
Da li ti znas kolike su snage VRS bile oko sarajeva i kako su bili ukopani ??mirza_15 wrote:Hebo vas vise teorije zavjere! Sto ba Mujica sa tim osama i sa mojim babom na Nisickoj visoravni 1995 ne deblokiraste Sarajevo? Ispade pickin dim doci od Tuzle do Srebrenice, a linija nigdje oko Sarajeva nije ni pomaknuta. Jesi li bio u Zepi? Ja jesam. Pa ja ne bih dao jedne zgrade u Vogosci za ono. Cuj Vogosca, Ilidza i Hadzici za Srebrenicu i Zepu.
I kad to sve sa/znaš onda lako zakljucis da je lakse bilo probiti koridor do Srebrenice nego pomjeriti linije oko Srajeva 10 km u dubinu.
- Arteta
#31 Re: Uhapšen Naser Orić!
Znaci, sva krivica treba ici na Aliju, a nista na Orica zbog toga?lakilaka wrote: pravi komandant i pravi vojnik nikada ne odbija naredbe nadredjenih. mozda vam je to tesko shvatiti, ali tako je ustrojena vojska. naser heroj a ne zlocinac.
- It_is_a_Leclerc
#32 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ukoliko se utvrdi da je Srbija jednostrano prekršila sporazum i nije poništila potjernice s prigovorom, bošnjački bi političari trebali tražiti raspisivanje potjernice za Aleksandrom Vučićem zbog sumnje na ratni zločin u Sarajevu.
-
zrakomlat
#33 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ima smisla to što kažeš.mirsek wrote:Mislim da se hapsenja po zahtjevu drzava rade po automatizmu a kasnije se provjerava da li ima ili nema osnove za zadrzavanje i predaja drzavi koja je zahtjev uputila.sportman1 wrote:zar nije hag iznad nacionalnog pravosudja??????
- Progressive House
#34 Re: Uhapšen Naser Orić!
KvaziExpert wrote:Jooj komentara na fb, kaze pravda je spora ali dostizna
hehe
-
mirza_15
#35 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ma mi te koridore, u roku 24 sata probijali svako malo. Igrali se sa neprijateljskom vojnom armadom. Samo nam bilo gust da ratujemo pa se malo oduzilo. Sta vam je ba ljudi? Otkud vam uopste ideja da je trebala samo odluka, pucnes prstima i dodjes do Srebrenice. Pa kada dodjes do Srebrenice oslobodis Zepu i komplet podrinje. Samo nastavis dalje. Setnja po parku.
- Arteta
#36 Re: Uhapšen Naser Orić!
Jel iko odgovarao za zlocine u Kravici?
- It_is_a_Leclerc
#37 Re: Uhapšen Naser Orić!
To je dobro pitanje. However, podsjetit ću da je Sud u Haagu (a jurisdikcija haškog tribunala piša sva nacionalna pravosuđa), u žalbenom postupku oslobodio Orića svake odgovornosti. To što za zločin u Kravici niko nije odgovarao ne znači da se treba čovjek hapsiti i suditi po tri puta za isto.Arteta wrote:Jel iko odgovarao za zlocine u Kravici?
- drunken tiger
#38 Re: Uhapšen Naser Orić!
Balavac jedan. Nije pobjegao nego mu nisu dali da se vrati. Balo balavi.Ludzak wrote:šta me briga ! Obični hašišar.
- Hajvan
#39 Re: Uhapšen Naser Orić!
Svi smo mi krivi što smo se branili.
Kad bolje razmislim, "mi" smo "njima" krivi što postojimo.
Kad bolje razmislim, "mi" smo "njima" krivi što postojimo.
- Ludzak
#40 Re: Uhapšen Naser Orić!
Kako bi bošnjački političari trebali tražiti raspisivanje potjernice kad se opet moraju Srbi pitati ?? Za svaku ideju se moraju njih pitati. Tako i ova rezolucija o Srebrenici nije prošla zbog Srba i ovih dole Hrvata.It_is_a_Leclerc wrote:Ukoliko se utvrdi da je Srbija jednostrano prekršila sporazum i nije poništila potjernice s prigovorom, bošnjački bi političari trebali tražiti raspisivanje potjernice za Aleksandrom Vučićem zbog sumnje na ratni zločin u Sarajevu.
- Arteta
#41 Re: Uhapšen Naser Orić!
Neko mora biti kriv, a po svemu sudeci taj neko je iz Srebrenicke enklave.It_is_a_Leclerc wrote:To je dobro pitanje. However, podsjetit ću da je Sud u Haagu (a jurisdikcija haškog tribunala piša sva nacionalna pravosuđa), u žalbenom postupku oslobodio Orića svake odgovornosti. To što za zločin u Kravici niko nije odgovarao ne znači da se treba čovjek hapsiti i suditi po tri puta za isto.Arteta wrote:Jel iko odgovarao za zlocine u Kravici?
- It_is_a_Leclerc
#42 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ne moraju se Srbi pitati ništa. Potjernicu raspisuje tužilaštvo.Ludzak wrote:Kako bi bošnjački političari trebali tražiti raspisivanje potjernice kad se opet moraju Srbi pitati ?? Za svaku ideju se moraju njih pitati. Tako i ova rezolucija o Srebrenici nije prošla zbog Srba i ovih dole Hrvata.It_is_a_Leclerc wrote:Ukoliko se utvrdi da je Srbija jednostrano prekršila sporazum i nije poništila potjernice s prigovorom, bošnjački bi političari trebali tražiti raspisivanje potjernice za Aleksandrom Vučićem zbog sumnje na ratni zločin u Sarajevu.
-
Crvena Tifoza
#43 Re: Uhapšen Naser Orić!
bh.tornjak wrote:jarane.....smanji ba nervozu.....zar ne kuzis da je srbiji ovo namjesteno.....a oni nasjeli ko zadnji papci......Tito_i_Partija wrote:E ja stvarno nabijem vise i ove evropske supke na kurac. Pa dokle ce vise "napredna" evropa hapsit' vec preispitane i oslobodjene ljude zbog naloga jedne fasisticke drzave koja je rado pomogla u sprovodjenju najgoreg masakra i genocida posle drugog svjetskog rata?
Hajmo i mi onda opet izdat' potjernice za Kordicem, Krajisnikom, Plavsickom, itd. jer to ocigledno funkcionise.
sjedi malo i povezi neka desavanja zadnja dva-tri dana....a sve u vezi Britanske rezolucije o Srebrenici...
Mudro zboriš.
- Ludzak
#44 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ajde, je li te ko pitao ?? Bilo je puno većih heroja kao što su Atif Dudaković, Izet Nanić, Zaim Imamović, itd, pa ih nismo dizali u nebesa. A ovaj je obični ratni profiter koji je više poslovao sa četonjama, nego sa nama.drunken tiger wrote:Balavac jedan. Nije pobjegao nego mu nisu dali da se vrati. Balo balavi.Ludzak wrote:šta me briga ! Obični hašišar.
Nije ovo da podržavam hapšenje. Njegova nevinost je dokazana u Hagu, ali od činjenica ne treba bježati.
- It_is_a_Leclerc
#45 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ali to, sasvim pouzdano, nije Naser Orić. Da jest, bio bi osuđen.Arteta wrote:Neko mora biti kriv, a po svemu sudeci taj neko je iz Srebrenicke enklave.It_is_a_Leclerc wrote:To je dobro pitanje. However, podsjetit ću da je Sud u Haagu (a jurisdikcija haškog tribunala piša sva nacionalna pravosuđa), u žalbenom postupku oslobodio Orića svake odgovornosti. To što za zločin u Kravici niko nije odgovarao ne znači da se treba čovjek hapsiti i suditi po tri puta za isto.Arteta wrote:Jel iko odgovarao za zlocine u Kravici?
Princip nemogućnosti sudskog procesuiranja iste osobe više puta za isto krivično djelo je princip na kojem počiva pravni sistem.
Kažem vam - očekujem da Orić bude pušten u toku dana. Potjernica za njim je zvanično poništena i svako zadržavanje i minut duže podliježe tužbi za protivpravno lišavanje slobode.
- drunken tiger
#46 Re: Uhapšen Naser Orić!
O kakvim činjenicama ti pričaš? O tim da su Srebrenicu prodali oni koji danas vladaju Federacijom? O tim činjenicama da su na prevaru izveli Nasera i nisu mu dali da se vrati kako bi lakše prodali Srebrenicu? O tim da su svi borci zaboravljeni od države pa se moraju snalaziti kako znaju i umiju? Čim si spomenuo Nasera i Srebrenicu pitao si me!! Balavče jedan!!Ludzak wrote:Ajde, je li te ko pitao ?? Bilo je puno većih heroja kao što su Atif Dudaković, Izet Nanić, Zaim Imamović, itd, pa ih nismo dizali u nebesa. A ovaj je obični ratni profiter koji je više poslovao sa četonjama, nego sa nama.drunken tiger wrote:Balavac jedan. Nije pobjegao nego mu nisu dali da se vrati. Balo balavi.Ludzak wrote:šta me briga ! Obični hašišar.
Nije ovo da podržavam hapšenje. Njegova nevinost je dokazana u Hagu, ali od činjenica ne treba bježati.
- Arteta
#47 Re: Uhapšen Naser Orić!
Oric je bio komandant u Srebrenici, valjda je on trebao znati sta njegovi ljudi rade.It_is_a_Leclerc wrote:
Ali to, sasvim pouzdano, nije Naser Orić. Da jest, bio bi osuđen.
Princip nemogućnosti sudskog procesuiranja iste osobe više puta za isto krivično djelo je princip na kojem počiva pravni sistem.
Kažem vam - očekujem da Orić bude pušten u toku dana. Potjernica za njim je zvanično poništena i svako zadržavanje i minut duže podliježe tužbi za protivpravno lišavanje slobode.
On ce nazalost biti pusten, ali da je pravde zbog mnogo stvari bi trebao lezati u zatvoru.
Inace, sta je Naser radio poslije rata, koji je njegov posao?
Last edited by Arteta on 10/06/2015 17:56, edited 1 time in total.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#48 Re: Uhapšen Naser Orić!
Tako nekako....JoseMujica wrote:nije tačno da je pobjegao nego je čitav štab divizije izvučen iz Srebrenice na "obuku" čime je enklava ostala obezglavljena.Ludzak wrote:šta me briga ! Obični hašišar.
Tako se radi kad se na višoj razini dogovori šta kome ide Ilidža, Vogošća, Hadžići za Srebrenicu i Žepu
- Sanjarko
#49 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ljudi ne kontaju kako je u danasnjem dobu tesko voditi rat.
Amerika sila nad silama pa bila pametna pa se povukla iz ratova dugotrajnih i koji se neminovno gube Vojno i Ekonomski.
Amerika sila nad silama pa bila pametna pa se povukla iz ratova dugotrajnih i koji se neminovno gube Vojno i Ekonomski.