V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
- insomnia78
#26 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ma kakav rat
Osim toga, poucen iskustvom 90-tih, ako se rat i sprema zna se ko ga sprema tako da sta god nasa strana uradila nece ga izbjeci
Nema od toga nista, treba se poklopiti kamaru faktora za rata
A na stranu to sto su vas doveli dotle da ne smijete povisiti glas jerbo ce odmah izbiti rat
Suti, ne talasaj
Ne ljuti "srbe"
Osim toga, poucen iskustvom 90-tih, ako se rat i sprema zna se ko ga sprema tako da sta god nasa strana uradila nece ga izbjeci
A na stranu to sto su vas doveli dotle da ne smijete povisiti glas jerbo ce odmah izbiti rat
Suti, ne talasaj
Ne ljuti "srbe"
-
Fudo387
#27 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nije bolan ovaj forum realan prikaz opsteg raspolozenja.insomnia78 wrote:Ma kakav rat
Suti, ne talasaj
Ne ljuti "srbe"
Ovdje uglavnom kenjaju oni sto ne smiju u kafani reci sta misle i mi dijasporci, jbg, sa bezbjedne udaljenosti.
- Gojeni H
#28 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Kakav rat? Zaokruzuju se interesne zone nakon Ukrajine. Meni nesto toplo oko srca.red evil wrote: Meni ovo sve izgleda da se vuće za novi rat, možda neiskusno razmišljam ali puno faktora se dešava.
-
VjecitiStudent
#29 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Upravo.Gojeni H wrote:Kakav rat? Zaokruzuju se interesne zone nakon Ukrajine. Meni nesto toplo oko srca.red evil wrote: Meni ovo sve izgleda da se vuće za novi rat, možda neiskusno razmišljam ali puno faktora se dešava.
- bh.tornjak
#30 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
a...sta ako se pri zaokruzivanju interesnih zona.....linije tj. granice tih zona presijecaju.....kao sto je slucaj na Balkanu.....onda,jaro moj;niko te nista pitati nece...neprijatelja ces dobiti odakle se ni nadao nisi...a samim time ces morati ratovati...htio ne htio....Gojeni H wrote:Kakav rat? Zaokruzuju se interesne zone nakon Ukrajine. Meni nesto toplo oko srca.red evil wrote: Meni ovo sve izgleda da se vuće za novi rat, možda neiskusno razmišljam ali puno faktora se dešava.
- Danguba
#31 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
a i @Ludzaku,bh.tornjak wrote:iskreno..... i ja isto tako mislim...red evil wrote: Meni ovo sve izgleda da se vuće za novi rat, možda neiskusno razmišljam ali puno faktora se dešava.
onda vi rata vidjeli niste. ove vase izjave vise mi vuku ''ne diraj mecku dok spava'' ili ''da se ne naljute''
covjek bukvalno kaze da ne bi mogli ni dva dana izdrzati(i to je tako) a sve sto moze to su incidenti.
po @Ludzaku treba se odreci i genocida radi mira...alo ba...pa valjda druga strana treba da prizna te zlocine, iskreno se pokaje, ne negira utvrdjene cinjenice i on je sa zrtvama i svima nama zavrsio. niko mu time nece trljati nos.
on(precednik) da razmislja o suzivotu, miru, toleranciji...ne bi skoro svaki dan negirao(nicim izazvan) genocid.
podrska v. britaniji
- Gojeni H
#32 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Pa nista. Ratujes i gledas da izvuces sto vise i bolje za svoj narod i za svoju drzavu.bh.tornjak wrote:a...sta ako se pri zaokruzivanju interesnih zona.....linije tj. granice tih zona presijecaju.....kao sto je slucaj na Balkanu.....onda,jaro moj;niko te nista pitati nece...neprijatelja ces dobiti odakle se ni nadao nisi...a samim time ces morati ratovati...htio ne htio....Gojeni H wrote:Kakav rat? Zaokruzuju se interesne zone nakon Ukrajine. Meni nesto toplo oko srca.red evil wrote: Meni ovo sve izgleda da se vuće za novi rat, možda neiskusno razmišljam ali puno faktora se dešava.
Citava nasa historija je takva ... ili mislis da su Berlinski i ini kongresi bili sastanak dokonih i bogatih igraca kriketa?
- bh.tornjak
#33 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
nigdje nisam rekao da je rezolucija nepotrebna radi "mira u kuci" cak sta vise....ima moju podrsku (ako to ima ikakve tezine i znacaja)Danguba wrote:
a i @Ludzaku,
onda vi rata vidjeli niste. ove vase izjave vise mi vuku ''ne diraj mecku dok spava'' ili ''da se ne naljute''![]()
covjek bukvalno kaze da ne bi mogli ni dva dana izdrzati(i to je tako) a sve sto moze to su incidenti.
po @Ludzaku treba se odreci i genocida radi mira...alo ba...pa valjda druga strana treba da prizna te zlocine, iskreno se pokaje, ne negira utvrdjene cinjenice i on je sa zrtvama i svima nama zavrsio. niko mu time nece trljati nos.
on(precednik) da razmislja o suzivotu, miru, toleranciji...ne bi skoro svaki dan negirao(nicim izazvan) genocid.
podrska v. britaniji
ja sam samo rekao da sve "vuce" (ne samo rezolucija) na novi rat.....ima tu jos stvari i desavanja koji su povezani i koji ukazuju na to
na ovo obojeno mogu reci da on (dodo) nece prezati ni od cega samo da ostane na vlasti....pa i guranje (sopstvenog) naroda u rat....bez obzira na ishod
- Ludzak
#34 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Jedno je genocid, to ostavi na stranu. A drugo je diranje po teritorijama. Sigurno Srbi neće ostati mirni prilikom uništenja RS.Danguba wrote:a i @Ludzaku,bh.tornjak wrote:iskreno..... i ja isto tako mislim...red evil wrote: Meni ovo sve izgleda da se vuće za novi rat, možda neiskusno razmišljam ali puno faktora se dešava.
onda vi rata vidjeli niste. ove vase izjave vise mi vuku ''ne diraj mecku dok spava'' ili ''da se ne naljute''![]()
podrska v. britaniji
-
Drinski
#35 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ja mislim da bi ukidanje RS kod bh. Srbijanaca bilo bezbolnije sad nego napr. prije 10 godina.
- andromeda101
#36 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ako bude biće.
- MMM1977
#37 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Čak štaviše. Ako su pustili Kosovo niz vodu onda RS neće ni primjetiti, raspoloženje naroda je sasvim drugačije nego priča političara. I njih muče ista stvar kao i nas a to su svakodnevno preživljavanje, kakva RS kakvi bakrači. Međutim, ja nisam za opciju radikalnih rezova pa ni ukidanja RS u ovom momentu jer raspoloženje naroda u RS ne ide u tom pravcu, mi se moramo fokusirati na ekonomiju i svakondevne probleme a pustiti Srbe u RS (naravno, i ostale narode koji tamo žive) da istu ukinu, reorganiziraju ili šta već, ali isključivo u sastavu BiH.Drinski wrote:Ja mislim da bi ukidanje RS kod bh. Srbijanaca bilo bezbolnije sad nego napr. prije 10 godina.
Ne znam stvarno, previše se priča o tome a RS je moguće ukinuti samo na dva načina: Da to uradi narod koji živi u RS ili ratom. Niti jedna od ove dvije opcije nije realna i što bi se zamarali s time. Naš cilj treba biti EU a tamo će se lagano gubiti smisao svega osim države, pa čak i države.
-
mudrac2
#38 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
u slučaju balvan revolucije bi završili kao u hrvatskoj, toga su i oni svjesni, zato mislim da će se poklopiti ušima.Ludzak wrote: Jedno je genocid, to ostavi na stranu. A drugo je diranje po teritorijama. Sigurno Srbi neće ostati mirni prilikom uništenja RS.
- Danguba
#39 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
ja samo ne znam ko prica o unistenju eresa?Ludzak wrote:[
Jedno je genocid, to ostavi na stranu. A drugo je diranje po teritorijama. Sigurno Srbi neće ostati mirni prilikom uništenja RS.
o ukidanju te administrativne jedinice nastale na genocidu i strasnim zlocinima treba razmisljati poslije presuda mladicu i dabicu.
cuuj, njih boli jedna rezolucija...
- mirsek
#40 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ne postoji to stanje "diranje po teritorijama" osim drzavne granice jer jer je BIH svacija na cijelom teritoriju ( takve ideje o necijim iskljucivim teritorijama forisraju predstavnici iz RS-a ).Ludzak wrote:Jedno je genocid, to ostavi na stranu. A drugo je diranje po teritorijama. Sigurno Srbi neće ostati mirni prilikom uništenja RS.
A to sto Srbi hoce ili nece biti mirni to je njhov problem.
Poslije bremena zlocina i separatizma cudi me da nisu shvatili da je najbolje rjesenje za njih ako zele da zive u miru sa komsijama da priznaju genocid i da zajedno ucestvuju u jacanju drzave, pristupu EU i uzivaju u zastiti svih invdividualnih prava koja im EU pruza.
Ako to ne zele to znaci da je kao sto je Madner rekao cilj isti kao prije 25 godina.
U tom slucaju neka stisnu pa da konacno zavrsimo gdje je bila pauza 1995. godine samo sada sa 2 puta gorem vojnom omjeru po njih.
Last edited by mirsek on 10/06/2015 17:42, edited 1 time in total.
-
sportman1
#41 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
mnogi od vas nisu svjesni koliko je lako da se zapali ratni pozar. tako je bilo i 1990.
ako je intres svj. centara moci bit ce rat,a u bih bi bilo dovoljno napravit sranje u nekom bosnjackom selu u rs ili srpskom u fbih.
ako je intres svj. centara moci bit ce rat,a u bih bi bilo dovoljno napravit sranje u nekom bosnjackom selu u rs ili srpskom u fbih.
- mirsek
#42 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Sve to stoji ali o tome UBJEDLJIVO NAJVISE treba da Srbi razmisljaju i da gledaju sta i kako rade i ponasaju se.sportman1 wrote:mnogi od vas nisu svjesni koliko je lako da se zapali ratni pozar. tako je bilo i 1990.
Sipanje soli na ranu negiranjem genocida, odbijanjem da se zabrane fasisticke i cetnicke organizacije, negiranjem drzave i aparthejd u RS samo ubrzavaju da se taj plamen zapali.
Do njih je.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#43 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
kakav ratbh.tornjak wrote:iskreno..... i ja isto tako mislim...red evil wrote: Meni ovo sve izgleda da se vuće za novi rat, možda neiskusno razmišljam ali puno faktora se dešava.
nemaju srbija i eres para za rat ni logistike ni ljudstva
plus što bi u tom slučaju najmanje 30% a možda i više vojnih obveznika iz eresa put srbije sa komplet familijom i sve to prije nego pukne prvi metak
rat ne bi pošteno ni počeo a srbija bi već imala žestoku izbjegličku, humanitarnu i sigurnosnu krizu koju ne bi mogla sama riješiti i koja bi joj donijela velike probleme
preševska dolina, sandžak i sjever kosova bi takođe u tom slučaju bili vrlo nestabilni i nesigurni i srbija bi se vrlo teško nosila sa tim izazovima
dodajmo tome i pritisak MZ i eventualne sankcije kao i otpor dijela stanovništva srbije ratnoj opciji
tako da mirno spavajte rata neće biti ...ali ipak spavajte sa jednim okom otvorenim
nije srbiji vjerovati možda ih tata putin podrži
-
zavrzlama
#44 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ovo je savrseni scenario kojem se nadaju dodik i velikosrpska ekipa...
Posto ne zele da BIH ide u EU i NATO,pocinju opstrukcije na drzavnom nivou,do povlacenja svih srba koji rade u institucijama BIH,nakon toga krece moljakanje da se vrate u institucije BIH,medjutim u medjuvremenu oni insceniraju teroristicke napade na par mjesta u manjem entitetu,MZ se prepadne novog sukoba i zapostavi se vracanje srba u institucije BIH,tempirano se nastave oruzane provokacije i onda krecu bjesomucni pregovori na relaciji Sarajevo-Banja Luka uz posredstvo MZ,za isto vrijeme dodik trazi zajednicke patrole na kriznim podrucjima policije rs-a i MZ-a,cime fakticki stavlja MZ kao tampon zonu izmedju rs-a i federacije..
velikosrbi kao minumum u pregovorima traze labav savez entiteta ili ce MZ riskirat rat u BIH...razni slavuji,curguzi i slicni cetnici danonocno mitunguju na ulicama trazeci secesiju...
Zakljucak: velikosrbima je cilj da izazovu konflikt koji ce MZ brzo zaustaviti i postati besplatan tampon zona koji ce osiguravati granice entiteta...(scenario zasticenih zona)
Posto ne zele da BIH ide u EU i NATO,pocinju opstrukcije na drzavnom nivou,do povlacenja svih srba koji rade u institucijama BIH,nakon toga krece moljakanje da se vrate u institucije BIH,medjutim u medjuvremenu oni insceniraju teroristicke napade na par mjesta u manjem entitetu,MZ se prepadne novog sukoba i zapostavi se vracanje srba u institucije BIH,tempirano se nastave oruzane provokacije i onda krecu bjesomucni pregovori na relaciji Sarajevo-Banja Luka uz posredstvo MZ,za isto vrijeme dodik trazi zajednicke patrole na kriznim podrucjima policije rs-a i MZ-a,cime fakticki stavlja MZ kao tampon zonu izmedju rs-a i federacije..
velikosrbi kao minumum u pregovorima traze labav savez entiteta ili ce MZ riskirat rat u BIH...razni slavuji,curguzi i slicni cetnici danonocno mitunguju na ulicama trazeci secesiju...
Zakljucak: velikosrbima je cilj da izazovu konflikt koji ce MZ brzo zaustaviti i postati besplatan tampon zona koji ce osiguravati granice entiteta...(scenario zasticenih zona)
- insomnia78
#45 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nista, lezi i pravi se mrtav
Hitno traziti povlacenje ove rezolucije od strane VB
Izruciti Nasera, Dudakovica, Jurisica, Divjaka i ostale
Odmah uputiti izvinjenje Srbiji putem nasih ambasada...
- Danguba
#46 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
jooj kolega...zavrzlama wrote:Ovo je savrseni scenario kojem se nadaju dodik i velikosrpska ekipa...
- Danguba
#47 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
svaka ti na mjestuinsomnia78 wrote:Nista, lezi i pravi se mrtav
-
zavrzlama
#48 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Danguba wrote:jooj kolega...zavrzlama wrote:Ovo je savrseni scenario kojem se nadaju dodik i velikosrpska ekipa...
Zakljucak: velikosrbima je cilj da izazovu konflikt koji ce MZ brzo zaustaviti i postati besplatan tampon zona koji ce osiguravati granice entiteta...(scenario zasticenih zona)znas da se cesto slazemo ali ovaj put si ga pretjerao...
Ne mogu pretjerat,jer srbima nije ostalo bas puno manevarskog prostora...oni sami ne mogu izvest secesiju niti mogu dugo bez pomoci MZ odrzavati bezbjednost rs-a...jer cim rs izadje iz dejtonskih okvira,tad njihovi zakoni ne vaze za nesrbe u rs-u....prvo DC Brcko ih presijeca,rubna mjesta sa bosnjackom i hrvatskom vecinom ne postuje vise njihove zakone,sudstvo i policiju...znaci od sadasnjih 48% rs-a automatski 20% oni ne mogu kontrolisati bez policijske sile,a koristenej te sile je =rat,a njima rat samo donosi jos vece teritorijalne i politicke gubitke...oni se jos nadaju onoj MZ koja im je cuvala okupirane teritorije i moljakala ih da se urazume ,davajuci im ustupak za ustupkom...nekako sva pova desavanja previse smrde,pogotovu sto vucic ne moze dugo drzati u sebi cetnicki nagon,a pritisce ga bratija na sve strane..
-
statixx
#49 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Kad covjek cita forum rekao bih da je ovdje sve spremno za rat i da se samo ceka zeleno svijetlo od EU. Stvarno je porazavajuce koliko smo jadni. Sreca da oni takav scenarijo vjerovatno ne zele.
EU je u tolikim problemima da ne vidim kako bi rat u regionu mogao poboljsati njenu poziciju. Ljudi deveraju sa Grckom, drze euribor na rekordno niskom nivou samo kako bi izbjegli ekonomsku krizu i podstakli privredni rast. Dolar jaca ukljucujuci i kamate na USD kredite. Kina i Rusija napreduju. Dakle zasto bi njima odgovarao rat na granici. Zaduzili su nas maximalno sa kreditima, autoputevi se grade, sto opet ide na ruku EU, kamate i glavnice se uredno placaju i sad kao treba staviti moratorij na sve to i ratovati 5-10 godina. A osim toga pocinjemo ulaziti i u fazu privatizacije najacih kompanija.
Meni je razumljivo da je nekome bilo u interesu raspad komunisticke drzave u blizini, ali ne i ovih danasnjih koje slusaju i cine kako im se kaze.
EU je u tolikim problemima da ne vidim kako bi rat u regionu mogao poboljsati njenu poziciju. Ljudi deveraju sa Grckom, drze euribor na rekordno niskom nivou samo kako bi izbjegli ekonomsku krizu i podstakli privredni rast. Dolar jaca ukljucujuci i kamate na USD kredite. Kina i Rusija napreduju. Dakle zasto bi njima odgovarao rat na granici. Zaduzili su nas maximalno sa kreditima, autoputevi se grade, sto opet ide na ruku EU, kamate i glavnice se uredno placaju i sad kao treba staviti moratorij na sve to i ratovati 5-10 godina. A osim toga pocinjemo ulaziti i u fazu privatizacije najacih kompanija.
Meni je razumljivo da je nekome bilo u interesu raspad komunisticke drzave u blizini, ali ne i ovih danasnjih koje slusaju i cine kako im se kaze.
- Danguba
#50 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
...zaboravio si da sam skoro fasadu zavrsio
ne bi im ni jedan geler oprostio...

ne bi im ni jedan geler oprostio...