ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
friskyoreo

#26 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

Haloo najpovoljniji 3 Gb 15 km 40 dana. Do prije par godina toliko su neki imali limit na ADSL-u. :lol: :lol:
Pirija

#27 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Pirija »

fakat je glup frajer... prestanite mu crtat...
belami1111

#28 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by belami1111 »

KvaziExpert wrote:meni ne dođe, jer imam msurf paket

i pobrkao si, gprs nije besplatan, nego je prvih XXXX MB uključeno u paket po najvećoj dostupnoj brzini, a dalje je besplatno smanjenom brzinom (kod mene 128k). Ako nemaš dodatni paket, sav saobraćaj plaćaš, bez obzira na brzinu
Bravo nema dodatnog računa sve ulazi u paket. A nema više uopšte prometa uračunatog u paket ako nisi na 200% .
Znači msurf ulazi u cijenu paketa ako se može uklopiti u 15 km zsjedno sa govornim sms dijelom paketa.
Dobro je da si se javio crtam ovome Zumbulu a on nikako da prihvati činjenicu
supercali

#29 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by supercali »

z u m b u l wrote:ili to !!
e sad ne znam, kako sebi neko može regulisat da ne koristi 3G brzinu koju eto naplaćuju dodatno, nego samo gprs koja ulazi u visinu pretplate
p.s.
pa jel ti dođe dodatno veći račun iznad visine pretplate sa objašnjenjem da je zbog korištenja 3G
Zumbule objasni onda moj racun
Imam midi od 30 sa 200% akcijom i ovaj internet od gigu
Meni racun dodje oko 32-35 maraka
Kako ako ta giga nije ukljucena u pretplatu?
avaks

#30 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by avaks »

belami1111 wrote:
avaks wrote:Sad i 64kbps ispade dobro, o jbmti Sunce :run:
Kakvo bolan crno surfanje i klinci palci, pa ne možeš attachment otvoriti a da ne govorim dok ti učita stranicu da treba 2 minute... Ne znam ni VoIP kako radi na takvim brzinama ali mogu misliti.
To je samo zlu ne trebalo brzina i količina prometa. Ne znam fakat na šta će da se vade ako ikad uvedu LTE bazne stanice i brzine :run:
Voip neznas nisi koristo uslugu znači . Viber govornio dio bolje nego na wifi isto tako i whats up.
Pišeš napamet
Ne pišem napamet nego ti ne čitaš šta pišem. Koristim viber i whatsapp pa mi na EDGE prekida i laguje a to je nekih 200-300Kbps brzina a na 64Kbps nisam probao ali po ovome nema šanse da radi ikako a ni slučajno bolje nego wifii molim te ne lupaj. Chat vjerovatno radi ali porediti GPRS sa wifi brzinom i kvalitetom usluge govori koliko se ti razumiješ u problem :lol:
Možda dok razgovaraš na 3G ili H imaš bolji doživljaj nego na wifi mada 50MB i na Viberu ispucaš brzo tako da je to zanemariva količina podatkovnog prometa pogotovo za današnji vakat i sramota vala i reklamirati to. A tek se dičiti time kao nekoj opciji :lol: Pa drug zapitaj se neke stvari, nismo više u devedesetim godinama prošlog stoljeća.
Pirija

#31 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Pirija »

nije problem sto si glup nego sto kontas da si pametan...
belami1111

#32 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by belami1111 »

z u m b u l wrote:
belami1111 wrote:

i pobrkao si, gprs nije besplatan, nego je prvih XXXX MB uključeno u paket po najvećoj dostupnoj brzini, a dalje je besplatno smanjenom brzinom (kod mene 128k). Ako nemaš dodatni paket, sav saobraćaj plaćaš, bez obzira na brzinu
Bravo nema dodatnog računa sve ulazi u paket. A nema više uopšte prometa uračunatog u paket ako nisi na 200% .
Znači msurf ulazi u cijenu paketa ako se može uklopiti u 15 km zsjedno sa govornim sms dijelom paketa.
Dobro je da si se javio crtam ovome Zumbulu a on nikako da prihvati činjenicu
nije tebi dobro
halooo čovjek koristi DODATNI INTERNET PAKET koji se zove mSurf lijepo ti kaže
TI ne koristiš bolan ne bio
Halo međede sibirski imam pretplatu 15 km i dodatni msurf 6 km 250 mb i u 200% sam znači imam ukupno 500 mb interneta i kad potrošim spada na 64kb/s. Ne trošim mnogo od paketa 15 pa mi se msurf uključi u paket od 15 km i dobijem račun za obe usluge 15 km +25 km =17,5 km..nema nikakvih dodatni računa....
Tebi izgleda lakse ućerati u guzicu nego u glavu
Pirija

#33 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Pirija »

z u m b u l wrote:ne prdi uprazno, nego objasni koji ti dio nije jasan

e cuj koji dio meni nije jasan

promjeni terapiju...
belami1111

#34 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by belami1111 »

KvaziExpert wrote:
belami1111 wrote:

Dibro je da si se javio crtam ovome Zumbulu a on nikako da prihvati činjenicu
ja ovdje mislim na msurf paket, kod mene je 1GB 12KM dodatno na pretplatu (top tim), i mislim da nije uračunato, ne znam tačno jer trošim više od pretplate.
a sjećam se, bilo je na temi bh telecom, postavljali su račun na kojem je msurf uključen u paket 15, i ja ga planiram uzeti za suprugu, trenutno je na ultri, a trebao bi joj i internet. Na kraju, iz tog razloga sam se i uključio u ovu temu.
Pusti ovoga zumbula čovjek nema ni za ultru a kamoli za pretplatu i lupa o nečemu što nema.
U mini 15 nema više onoga uračunatog interneta ,ali ako uzme neki od msurf paketa imaće internet onoliko koliko plati a poslije po smanjenim brzinama i kao što već pišem ako netroši puno na govorni dio i poruke i uklopi se u cijenu paketa tad plaća samo onu cijenu paketa npr 15+25 pdv= 17 km..
Neznam kako drugčije objasniti.
Meni već mjesecima dolazi 17,5 km zato što netrošim puno na govor i poruke pa mi se msur uklopi u cijenu paketa !!!
belami1111

#35 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by belami1111 »

z u m b u l wrote:
belami1111 wrote:
z u m b u l wrote: Halo međede sibirski imam pretplatu 15 km i dodatni msurf 6 km 250 mb i u 200% sam znači imam ukupno 500 mb interneta i kad potrošim spada na 64kb/s. Ne trošim mnogo od paketa 15 pa mi se msurf uključi u paket od 15 km i dobijem račun za obe usluge 15 km +25 km =17,5 km..nema nikakvih dodatni računa....
Tebi izgleda lakse ućerati u guzicu nego u glavu
ma ko će te razumit blentove jedan, prvo si govorio da samo imaš mini 15
uostalom čak i da je tako, kako sam već rekao, tih tvojih jadnih 250 MB meni nisu interesantni, a ti s njima drkaj
Kako ćeš nešto razumjeti kad si glup i idi pod banderu i pod tuđi prozor i tarži ima li koja slobodna wifi veza..
I nisam ti ja budalo jedna govorio da nisi upravu nego još neki na temi ali si bio pregup da shvatiš..
belami1111

#36 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by belami1111 »

KvaziExpert wrote:
belami1111 wrote: Pusti ovoga zumbula čovjek nema ni za ultru a kamoli za pretplatu i lupa o nečemu što nema.
U mini 15 nema više onoga uračunatog interneta ,ali ako uzme neki od msurf paketa imaće internet onoliko koliko plati a poslije po smanjenim brzinama i kao što već pišem ako netroši puno na govorni dio i poruke i uklopi se u cijenu paketa tad plaća samo onu cijenu paketa npr 15+25 pdv= 17 km..
Neznam kako drugčije objasniti.
Meni već mjesecima dolazi 17,5 km zato što netrošim puno na govor i poruke pa mi se msur uklopi u cijenu paketa !!!
to je to, otprilike je i ona takav potrošač, 10-15KM na ultri, bez neta. Pretpostavljam da je minuta razgovora povoljnija na pretplati nego na ultri. Šteta što su ukinuli 200%, to je izgleda bila dobra stvar (mi poslovni korisnici je nismo imali, zato pišem izgleda, jer je nisam lično koristio)
Ok obračunska jedinica je 10+10 najpovoljnije faktički koliko pričaš toliko potrošiš+dva najbroja ,sms na najbroju 3 feninga a minut razgovora oko 10 feninga...
belami1111

#37 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by belami1111 »

E da da dodam da se kod mini 15 sav nepotrošeni iznos prenosi u sljedeći mjesec i kod potrošnje prvo se troši taj preneseni dio pa onda osnovni peket.
A o razlici u cijeni razgivora i sms izmrđu ultre i mini 15 ds nepišem to i ptice znaju
belami1111

#38 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by belami1111 »

Velahavle budale . Ko te šta pitao eto na pretplati zabranili koristiti viber.
belami1111

#39 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by belami1111 »

z u m b u l wrote:e baš si budaletina
kolko ti možeš iskoristiti viber za svojih pišljivih 250 MB
Viber Data Usage – Per Call

The bandwidth rate during a Viber call is approximately 240 KB per minute up and down, 14 MB per hour up and down.

You talk for 1 Minute – 240KB data is consumed
You talk for 1 hour on a call – 14MB data is consumed

Viber Data Usage – Per Message

Viber message is about 828 bytes per 500 English characters – approx 1KB per 500 characters
This is approx equal to 1KB per 5 short messages
U akciji 200% ima 500mb interneta na najvećim brzinama i kad završi neograničeno na smanjenim brzini koja je više nego dovoljna za viber poruke i pozive tako da ja mogu neograničeno koristiti viber mjesec dana , a ti kad spičiš svojih 2 Gb pa pa ili na dopunsko mjesto da natankaš kad teta kaže nema više gangi na kreditu eto toliko mogu koristiti...ali pošto si ti ograničen kao i tvoja 2 Gb ultre teško to možeš skontati.
supercali

#40 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by supercali »

Alo zumbule
Sa midi 30 i sa ovim paketom od gigu koji kosta 12 bez pdv-a ja citav mjesec surfam po max brzini osim nekad 2-3 posljednja dana da predjem limit pa smanje brzinu a sve platim 32-33 marke
A na netu sam sigurno jedno 15 dana po citav dan na neti aktivno dok je ostalo pasivno sto treba aplikacijama i sl
Znaci net nikad nije ugasen

S tim da ja imam 200% sto izadje otprilike da mogu potrositi negdje oko 42 marke za tih 30 i manje ovaj net koji izadje negdje 14 maraka
Ja potrosim pored pretplate neke 4 marke vise
rovac13

#41 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Ja ne mogu razumjet ko i zasto koristi ovo :

Image

Pored ovog :

Image

Jos ovo drugo na dopune :-D :-D :-D

Taman da sam zaposlen u bht-u opet bi koristio ovo drugo.......jer direktno utice na novcanik :lol:
friskyoreo

#42 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

Kad ce doci Admin s metlom? :-) 8)
rovac13

#43 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

belami1111 wrote: U akciji 200% ima 500mb interneta
Jel se meni cini ili vi raspravljate o necemu cega nema.

Zar 200% nije ukinuto prije nekih godinu dana.
supercali

#44 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by supercali »

z u m b u l wrote::lol: :lol: :lol:
haloo, legendo pa ti taj paket plaćaš 35 KM !!!!
da bi imo jebenih 1 GB interneta
Halo ja ga placam 35 zato jer na razgovore potrosim nekih 28 pa mi odgovara ovaj paket
Jbg ti to neces nikad shvatiti jer svo vrijeme provodis na fejsu
channel10

#45 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by channel10 »

Imate neku akciju tokom cijelog ljeta na Mtel-u gdje za 5,5KM dobijete gigu i pol neta na mjesec dana.
supercali

#46 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by supercali »

rovac13 wrote:

Ako je ukinuto ne znaci da nema onih koji jos imaju to jer su potpisali na dvije godine sto znavi da ce tek iduce godine u augustu biti da nece niko imati tu tarifi 200%
friskyoreo

#47 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

KvaziExpert wrote:e moj zumbule, znaju li u eronetu kako ih sramotiš :mrgreen: :run:

treba im neko poslati link :skoljka:
On je mtelov igrač. :D
rovac13

#48 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

supercali wrote: Ako je ukinuto ne znaci da nema onih koji jos imaju to jer su potpisali na dvije godine sto znavi da ce tek iduce godine u augustu biti da nece niko imati tu tarifi 200%
Znaci oni i sto bi htjeli prekinuti ne mogu jer su potpisali 2 godine :-D
belami1111

#49 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by belami1111 »

rovac13 wrote:

Najgori su ovi što pričaju priče nečemu o čemu nemaju poima ....
de počeši se po glavi još 15 mjeseci ja imam 200% platim 15 a trošim 30 po najpovoljnijoj obračunskoj tarifi 10+10 i tu možeš samo pušiti pričati i lagati okolo !!!
belami1111

#50 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by belami1111 »

Daj te cjenovnik od tog halo !
I obračunsku jedinicu da izračunamo
Post Reply