ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Moderator: Benq
- friskyoreo
#26 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Haloo najpovoljniji 3 Gb 15 km 40 dana. Do prije par godina toliko su neki imali limit na ADSL-u.

-
Pirija
#27 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
fakat je glup frajer... prestanite mu crtat...
-
belami1111
#28 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Bravo nema dodatnog računa sve ulazi u paket. A nema više uopšte prometa uračunatog u paket ako nisi na 200% .KvaziExpert wrote:meni ne dođe, jer imam msurf paket
i pobrkao si, gprs nije besplatan, nego je prvih XXXX MB uključeno u paket po najvećoj dostupnoj brzini, a dalje je besplatno smanjenom brzinom (kod mene 128k). Ako nemaš dodatni paket, sav saobraćaj plaćaš, bez obzira na brzinu
Znači msurf ulazi u cijenu paketa ako se može uklopiti u 15 km zsjedno sa govornim sms dijelom paketa.
Dobro je da si se javio crtam ovome Zumbulu a on nikako da prihvati činjenicu
- supercali
#29 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Zumbule objasni onda moj racunz u m b u l wrote:ili to !!
e sad ne znam, kako sebi neko može regulisat da ne koristi 3G brzinu koju eto naplaćuju dodatno, nego samo gprs koja ulazi u visinu pretplate
p.s.
pa jel ti dođe dodatno veći račun iznad visine pretplate sa objašnjenjem da je zbog korištenja 3G
Imam midi od 30 sa 200% akcijom i ovaj internet od gigu
Meni racun dodje oko 32-35 maraka
Kako ako ta giga nije ukljucena u pretplatu?
- avaks
#30 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Ne pišem napamet nego ti ne čitaš šta pišem. Koristim viber i whatsapp pa mi na EDGE prekida i laguje a to je nekih 200-300Kbps brzina a na 64Kbps nisam probao ali po ovome nema šanse da radi ikako a ni slučajno bolje nego wifii molim te ne lupaj. Chat vjerovatno radi ali porediti GPRS sa wifi brzinom i kvalitetom usluge govori koliko se ti razumiješ u problembelami1111 wrote:Voip neznas nisi koristo uslugu znači . Viber govornio dio bolje nego na wifi isto tako i whats up.avaks wrote:Sad i 64kbps ispade dobro, o jbmti Sunce![]()
Kakvo bolan crno surfanje i klinci palci, pa ne možeš attachment otvoriti a da ne govorim dok ti učita stranicu da treba 2 minute... Ne znam ni VoIP kako radi na takvim brzinama ali mogu misliti.
To je samo zlu ne trebalo brzina i količina prometa. Ne znam fakat na šta će da se vade ako ikad uvedu LTE bazne stanice i brzine
Pišeš napamet
Možda dok razgovaraš na 3G ili H imaš bolji doživljaj nego na wifi mada 50MB i na Viberu ispucaš brzo tako da je to zanemariva količina podatkovnog prometa pogotovo za današnji vakat i sramota vala i reklamirati to. A tek se dičiti time kao nekoj opciji
-
Pirija
#31 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
nije problem sto si glup nego sto kontas da si pametan...
-
belami1111
#32 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Halo međede sibirski imam pretplatu 15 km i dodatni msurf 6 km 250 mb i u 200% sam znači imam ukupno 500 mb interneta i kad potrošim spada na 64kb/s. Ne trošim mnogo od paketa 15 pa mi se msurf uključi u paket od 15 km i dobijem račun za obe usluge 15 km +25 km =17,5 km..nema nikakvih dodatni računa....z u m b u l wrote:nije tebi dobrobelami1111 wrote:Bravo nema dodatnog računa sve ulazi u paket. A nema više uopšte prometa uračunatog u paket ako nisi na 200% .KvaziExpert wrote:meni ne dođe, jer imam msurf paket
i pobrkao si, gprs nije besplatan, nego je prvih XXXX MB uključeno u paket po najvećoj dostupnoj brzini, a dalje je besplatno smanjenom brzinom (kod mene 128k). Ako nemaš dodatni paket, sav saobraćaj plaćaš, bez obzira na brzinu
Znači msurf ulazi u cijenu paketa ako se može uklopiti u 15 km zsjedno sa govornim sms dijelom paketa.
Dobro je da si se javio crtam ovome Zumbulu a on nikako da prihvati činjenicu
halooo čovjek koristi DODATNI INTERNET PAKET koji se zove mSurf lijepo ti kaže
TI ne koristiš bolan ne bio
Tebi izgleda lakse ućerati u guzicu nego u glavu
-
Pirija
#33 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
z u m b u l wrote:ne prdi uprazno, nego objasni koji ti dio nije jasan
e cuj koji dio meni nije jasan
promjeni terapiju...
-
belami1111
#34 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Pusti ovoga zumbula čovjek nema ni za ultru a kamoli za pretplatu i lupa o nečemu što nema.KvaziExpert wrote:ja ovdje mislim na msurf paket, kod mene je 1GB 12KM dodatno na pretplatu (top tim), i mislim da nije uračunato, ne znam tačno jer trošim više od pretplate.belami1111 wrote:Bravo nema dodatnog računa sve ulazi u paket. A nema više uopšte prometa uračunatog u paket ako nisi na 200% .KvaziExpert wrote:meni ne dođe, jer imam msurf paket
Dibro je da si se javio crtam ovome Zumbulu a on nikako da prihvati činjenicu
a sjećam se, bilo je na temi bh telecom, postavljali su račun na kojem je msurf uključen u paket 15, i ja ga planiram uzeti za suprugu, trenutno je na ultri, a trebao bi joj i internet. Na kraju, iz tog razloga sam se i uključio u ovu temu.
U mini 15 nema više onoga uračunatog interneta ,ali ako uzme neki od msurf paketa imaće internet onoliko koliko plati a poslije po smanjenim brzinama i kao što već pišem ako netroši puno na govorni dio i poruke i uklopi se u cijenu paketa tad plaća samo onu cijenu paketa npr 15+25 pdv= 17 km..
Neznam kako drugčije objasniti.
Meni već mjesecima dolazi 17,5 km zato što netrošim puno na govor i poruke pa mi se msur uklopi u cijenu paketa !!!
-
belami1111
#35 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Kako ćeš nešto razumjeti kad si glup i idi pod banderu i pod tuđi prozor i tarži ima li koja slobodna wifi veza..z u m b u l wrote:ma ko će te razumit blentove jedan, prvo si govorio da samo imaš mini 15belami1111 wrote:z u m b u l wrote: Halo međede sibirski imam pretplatu 15 km i dodatni msurf 6 km 250 mb i u 200% sam znači imam ukupno 500 mb interneta i kad potrošim spada na 64kb/s. Ne trošim mnogo od paketa 15 pa mi se msurf uključi u paket od 15 km i dobijem račun za obe usluge 15 km +25 km =17,5 km..nema nikakvih dodatni računa....
Tebi izgleda lakse ućerati u guzicu nego u glavu
uostalom čak i da je tako, kako sam već rekao, tih tvojih jadnih 250 MB meni nisu interesantni, a ti s njima drkaj
I nisam ti ja budalo jedna govorio da nisi upravu nego još neki na temi ali si bio pregup da shvatiš..
-
belami1111
#36 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Ok obračunska jedinica je 10+10 najpovoljnije faktički koliko pričaš toliko potrošiš+dva najbroja ,sms na najbroju 3 feninga a minut razgovora oko 10 feninga...KvaziExpert wrote:to je to, otprilike je i ona takav potrošač, 10-15KM na ultri, bez neta. Pretpostavljam da je minuta razgovora povoljnija na pretplati nego na ultri. Šteta što su ukinuli 200%, to je izgleda bila dobra stvar (mi poslovni korisnici je nismo imali, zato pišem izgleda, jer je nisam lično koristio)belami1111 wrote: Pusti ovoga zumbula čovjek nema ni za ultru a kamoli za pretplatu i lupa o nečemu što nema.
U mini 15 nema više onoga uračunatog interneta ,ali ako uzme neki od msurf paketa imaće internet onoliko koliko plati a poslije po smanjenim brzinama i kao što već pišem ako netroši puno na govorni dio i poruke i uklopi se u cijenu paketa tad plaća samo onu cijenu paketa npr 15+25 pdv= 17 km..
Neznam kako drugčije objasniti.
Meni već mjesecima dolazi 17,5 km zato što netrošim puno na govor i poruke pa mi se msur uklopi u cijenu paketa !!!
-
belami1111
#37 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
E da da dodam da se kod mini 15 sav nepotrošeni iznos prenosi u sljedeći mjesec i kod potrošnje prvo se troši taj preneseni dio pa onda osnovni peket.
A o razlici u cijeni razgivora i sms izmrđu ultre i mini 15 ds nepišem to i ptice znaju
A o razlici u cijeni razgivora i sms izmrđu ultre i mini 15 ds nepišem to i ptice znaju
-
belami1111
#38 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Velahavle budale . Ko te šta pitao eto na pretplati zabranili koristiti viber.
-
belami1111
#39 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
U akciji 200% ima 500mb interneta na najvećim brzinama i kad završi neograničeno na smanjenim brzini koja je više nego dovoljna za viber poruke i pozive tako da ja mogu neograničeno koristiti viber mjesec dana , a ti kad spičiš svojih 2 Gb pa pa ili na dopunsko mjesto da natankaš kad teta kaže nema više gangi na kreditu eto toliko mogu koristiti...ali pošto si ti ograničen kao i tvoja 2 Gb ultre teško to možeš skontati.z u m b u l wrote:e baš si budaletina
kolko ti možeš iskoristiti viber za svojih pišljivih 250 MB
Viber Data Usage – Per Call
The bandwidth rate during a Viber call is approximately 240 KB per minute up and down, 14 MB per hour up and down.
You talk for 1 Minute – 240KB data is consumed
You talk for 1 hour on a call – 14MB data is consumed
Viber Data Usage – Per Message
Viber message is about 828 bytes per 500 English characters – approx 1KB per 500 characters
This is approx equal to 1KB per 5 short messages
- supercali
#40 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Alo zumbule
Sa midi 30 i sa ovim paketom od gigu koji kosta 12 bez pdv-a ja citav mjesec surfam po max brzini osim nekad 2-3 posljednja dana da predjem limit pa smanje brzinu a sve platim 32-33 marke
A na netu sam sigurno jedno 15 dana po citav dan na neti aktivno dok je ostalo pasivno sto treba aplikacijama i sl
Znaci net nikad nije ugasen
S tim da ja imam 200% sto izadje otprilike da mogu potrositi negdje oko 42 marke za tih 30 i manje ovaj net koji izadje negdje 14 maraka
Ja potrosim pored pretplate neke 4 marke vise
Sa midi 30 i sa ovim paketom od gigu koji kosta 12 bez pdv-a ja citav mjesec surfam po max brzini osim nekad 2-3 posljednja dana da predjem limit pa smanje brzinu a sve platim 32-33 marke
A na netu sam sigurno jedno 15 dana po citav dan na neti aktivno dok je ostalo pasivno sto treba aplikacijama i sl
Znaci net nikad nije ugasen
S tim da ja imam 200% sto izadje otprilike da mogu potrositi negdje oko 42 marke za tih 30 i manje ovaj net koji izadje negdje 14 maraka
Ja potrosim pored pretplate neke 4 marke vise
- rovac13
#41 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Ja ne mogu razumjet ko i zasto koristi ovo :

Pored ovog :

Jos ovo drugo na dopune
Taman da sam zaposlen u bht-u opet bi koristio ovo drugo.......jer direktno utice na novcanik

Pored ovog :

Jos ovo drugo na dopune
Taman da sam zaposlen u bht-u opet bi koristio ovo drugo.......jer direktno utice na novcanik
- friskyoreo
#42 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Kad ce doci Admin s metlom?

- rovac13
#43 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Jel se meni cini ili vi raspravljate o necemu cega nema.belami1111 wrote: U akciji 200% ima 500mb interneta
Zar 200% nije ukinuto prije nekih godinu dana.
- supercali
#44 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Halo ja ga placam 35 zato jer na razgovore potrosim nekih 28 pa mi odgovara ovaj paketz u m b u l wrote:![]()
![]()
![]()
haloo, legendo pa ti taj paket plaćaš 35 KM !!!!
da bi imo jebenih 1 GB interneta
Jbg ti to neces nikad shvatiti jer svo vrijeme provodis na fejsu
-
channel10
#45 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Imate neku akciju tokom cijelog ljeta na Mtel-u gdje za 5,5KM dobijete gigu i pol neta na mjesec dana.
- supercali
#46 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Ako je ukinuto ne znaci da nema onih koji jos imaju to jer su potpisali na dvije godine sto znavi da ce tek iduce godine u augustu biti da nece niko imati tu tarifi 200%rovac13 wrote:Jel se meni cini ili vi raspravljate o necemu cega nema.belami1111 wrote: U akciji 200% ima 500mb interneta
- friskyoreo
#47 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
On je mtelov igrač.KvaziExpert wrote:e moj zumbule, znaju li u eronetu kako ih sramotiš![]()
![]()
treba im neko poslati link
- rovac13
#48 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Znaci oni i sto bi htjeli prekinuti ne mogu jer su potpisali 2 godinesupercali wrote: Ako je ukinuto ne znaci da nema onih koji jos imaju to jer su potpisali na dvije godine sto znavi da ce tek iduce godine u augustu biti da nece niko imati tu tarifi 200%
-
belami1111
#49 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Najgori su ovi što pričaju priče nečemu o čemu nemaju poima ....rovac13 wrote:Jel se meni cini ili vi raspravljate o necemu cega nema.belami1111 wrote: U akciji 200% ima 500mb interneta
de počeši se po glavi još 15 mjeseci ja imam 200% platim 15 a trošim 30 po najpovoljnijoj obračunskoj tarifi 10+10 i tu možeš samo pušiti pričati i lagati okolo !!!
-
belami1111
#50 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Daj te cjenovnik od tog halo !
I obračunsku jedinicu da izračunamo
I obračunsku jedinicu da izračunamo