Molim te da mi kazes od kada je ova informacija,da li je jos uvijek aktuelna i koji bi dio trebao da se odvoji od opstine Ilidza?Zviz wrote:Sve jeto tako ali ja opet ne kopcam plan gradnje niskih zgrada sa dva ulaza i 4 sprata tu uvrh glave je rijec o 3 stana na sprat tj 24 stana zgradica pa kad bi nudili svakom po sta ili dva zavisi sta ko vecima, mislim kao kompenzaciju pa samo 3-4 zgrade bi trebale za te ljude sa kucama u toj zutoj zoni, ako budu nudili pare sto smatram da je najbolje onda ce te zgrade biti najskuplje u Sarajevu. Skim sam god biou prici niko nece da proda, ako bar nije toliko slana cifra da mogu na moru kucetinu uz obalu kupiti. Sto se nove faze tibri tice ono je gola ledina u vlasnistvu 1/1 ko da ce ko pitati mjestane sta misle... U panu je izgrada vrtica u zutoj zoni to sam isto sazno - samo tonisu vrtic izgradili tamo gdje je nekad granap bio?milojicabrzi wrote:Tacno, ali za vrijeme Tita se nije moglo ni u ludilu izgraditi naselje sa cca 10 000 potencijalnih stanovnika, a bez skole, ambulante i pratece infrastruktureZviz wrote:Pa ni za vrijeme Tita na Stupu nije bilo Skole.![]()
Na ovom prostoru prije rata, realno je zivjelo oko 1000 ljudi, sada je taj broj udesetorostrucen.
Ako cemo tako razmisljati, moj stari se sjeca kada je Sarajevo bilo do Dolac Malte
I jos nesto u zutoj zoni 3/4 parcela su u rukama katolika i ponesto pravoslavaca ustvari nemas puno kuca gdje se glasno izjasnavaju kao bosnjaci. Treca stvar zeli se zidati u dvosristima Stefka i Ive koji su trazili odcjep stupskih naselja od Ilidze opcine te da osnuju novu opcinu. Mislim da ce ispasti zesce sranje al eto.
Hvala