Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

muzicar_iz_parka

#26 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by muzicar_iz_parka »

Lincoln-Burrows wrote:Tko to određuje tko su osobe od časti?
Staračko vijeće iz piramide u Visokom. :mrgreen:
razonoda

#27 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by razonoda »

Vecinom onaj ko je trenutno na vlasti, ili 'ta'' OSOBA PLATI NA NEKI NACIN, da bude izabrana.
Skijaš

#28 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by Skijaš »

razonoda wrote:
Skijaš wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Bilo je puno većih bisera na mjestu ambasadora, gdin Šušnjar nije toliko ni loš u poređenju sa njima, on je ipak "samo" konzul a ne ambasador, nema mjesta za brigu.

A da budemo iskreni, dosta funkcionera u raznim nivoima vlasti se takođe ne bira po nekoj stručnosti, da su imalo stručni ne bi situacija bila ovakva kakva jeste, nego bi bar u promilima bilo napredka a ne konstatnog propadanja.
Prvo, lik nije gospodin, kapacitet postoji ali će evolucija trajati. Za sada je Dodikov troll, mali Rajko Vasić iz Posušja. Drugo, ne vidim o kakvoj se zabrinutosti govori čak i da je riječ o mjestu ambasadora, politiku Sjedinjenih Država prema BiH se uglavnom definiše u ambasadi SAD u Sarajevu. Oni vide šta se dešava na terenu i uokviruju preporuke.
Ako nisu bitni----zasto bacati pare na prostore , plate itd.
Pa bitni su zbog konzularnih usluga i to je to.
Bitni su i trebaju biti osobe od casti --to je prestizno mjesto.
e u kurac

razonoda

#29 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by razonoda »

muzicar_iz_parka wrote:
Skijaš wrote:
Prvo, lik nije gospodin, kapacitet postoji ali će evolucija trajati. Za sada je Dodikov troll, mali Rajko Vasić iz Posušja. Drugo, ne vidim o kakvoj se zabrinutosti govori čak i da je riječ o mjestu ambasadora, politiku Sjedinjenih Država prema BiH se uglavnom definiše u ambasadi SAD u Sarajevu. Oni vide šta se dešava na terenu i uokviruju preporuke.
USA ne bi bila ono šta jeste da sami ne znaju dovoljno o zbivanjima u svijetu preko svojih obavještajnih službi.
Funkcija ambasade BiH nije samo u njegovanju odnosa sa državom X nego i u promovisanju države i time boljem povezivanju naše države sa subjektima/organizacijama/kompanijama iz drugih država.
Nažalost i diplomatija kao i ostale istitucije ove države služe samo za ličnu dobit zaposlenih, briga njih za neku dugoročnu korist.
tacno. ide tamo gdje ''profesionalni' politicari ne -zalaze-- . Ta osoba je bitna, i treba biti pametan pri izboru.
Lincoln-Burrows

#30 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by Lincoln-Burrows »

muzicar_iz_parka wrote:
:thumbup:
razonoda wrote:
Vecinom onaj ko je trenutno na vlasti, ili 'ta'' OSOBA PLATI NA NEKI NACIN, da bude izabrana.
Malo ja tu vidim časti, potrebno je pitati staračko vijeće.
Skijaš

#31 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by Skijaš »

razonoda wrote:
muzicar_iz_parka wrote:
Skijaš wrote:
USA ne bi bila ono šta jeste da sami ne znaju dovoljno o zbivanjima u svijetu preko svojih obavještajnih službi.
Funkcija ambasade BiH nije samo u njegovanju odnosa sa državom X nego i u promovisanju države i time boljem povezivanju naše države sa subjektima/organizacijama/kompanijama iz drugih država.
Nažalost i diplomatija kao i ostale istitucije ove države služe samo za ličnu dobit zaposlenih, briga njih za neku dugoročnu korist.
tacno. ide tamo gdje ''profesionalni' politicari ne -zalaze-- . Ta osoba je bitna, i treba biti pametan pri izboru.
Šušnjar ga može samo flautati u Čikagu, može obezbjediti da na hrvatskoj verziji internet stranice piše putovnica umjesto pasoš, što je svakako i red, može nešto malo lajati i to je to.
razonoda

#32 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by razonoda »

Lincoln-Burrows wrote:
muzicar_iz_parka wrote:
:thumbup:
razonoda wrote:
Malo ja tu vidim časti, potrebno je pitati staračko vijeće.
Usa ambasador u Japanu je Caroline Kennedy, nema neku politicku pozadinu , jednostavno osoba za taj posao. I dosta dobrih stvari je napravila zajedno sa Japancima. Jako je vole, znaci imaju i toplije srce za obicne amere.
tandmand

#33 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by tandmand »

BiH ima prevelik broj administrativnih funkcija po glavi stanovnika. Da li je neko izracunao ukupan broj, pocevsi od opcine, kantona .. pa do konzularnih predstavnistava?
palermo

#34 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by palermo »

Pa realno, onaj ko bi trebao prvi protestovati protiv imenovanja Šušnjara za genralnog konzula je Hafiz. Odluka da tipusi kao što je Šupnjar zauzmu hrvatsku kvotu unutar diplomatskih predstavništava ništa drugo ne znači nego da je put kojim je hrvatski narod krenuo jednosmjerna ulica ka statusu manjine u BiH. Zar netko može uzeti za ozbiljno politiku koja nominira ovakve tipove na funkcije konzula.

Al ako Hafizu ne smeta, ne smeta ni meni (naravno Hafiz je ovdje samo metafora). A Šušnjar sasvim sigurno ne može nanijeti nikakvu štetu državi Bosni i Hercegovini
mO k3

#35 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by mO k3 »

Serete.... Susnjar amabasador???? :shock:
karanana

#36 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by karanana »

da ambasador.
kao sto i naslov teme kaze.
Hafis

#37 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by Hafis »

karanana wrote:da ambasador.
:lol:
backizagrestuphaseja

#38 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by backizagrestuphaseja »

palermo wrote:Pa realno, onaj ko bi trebao prvi protestovati protiv imenovanja Šušnjara za genralnog konzula je Hafiz. Odluka da tipusi kao što je Šupnjar zauzmu hrvatsku kvotu unutar diplomatskih predstavništava ništa drugo ne znači nego da je put kojim je hrvatski narod krenuo jednosmjerna ulica ka statusu manjine u BiH. Zar netko može uzeti za ozbiljno politiku koja nominira ovakve tipove na funkcije konzula.

Al ako Hafizu ne smeta, ne smeta ni meni (naravno Hafiz je ovdje samo metafora). A Šušnjar sasvim sigurno ne može nanijeti nikakvu štetu državi Bosni i Hercegovini
.

Naravno da ne moze stetu, mozda je on tu da isravlja stetu Jasarevica. Tezak kontekst je Bosnjaci USA pa steta, tesko je uciniti vecu stetu od Jasarevica, tu nema zime ni za Susnjara.
stalaktit

#39 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by stalaktit »

Ne znam zašto ga smatrate radikalnim izborom, pa tamo na Poskoku se svojata BiH reprezentacija, što je recimo mnogim Hrvatima odbojno. Šušnjar je negdje između izbor.
Skijaš

#40 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by Skijaš »

palermo wrote:Zar netko može uzeti za ozbiljno politiku koja nominira ovakve tipove na funkcije konzula.
Šušnjar, međutim, odbacuje kao neosnovane tvrdnje da je ova pozicija nagrada za bliskost sa Draganom Čovićem, liderom HDZ-a.
"Dakle, niko iz HDZ-a se nije ponudio, ja sam tražio termin za razgovor, rekao sam da želim to mjesto - i na kraju ga dobio", kaže Šušnjar.

Dobar fol, nazove te "pomoćni inženjer na jednom gradilištu u Zagrebu" i kaže da hoće mjesto generalnog konzula u Čikagu. Pa ti odbij čovjeka.
volta dzontra

#41 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by volta dzontra »

Skijaš wrote:
palermo wrote:Zar netko može uzeti za ozbiljno politiku koja nominira ovakve tipove na funkcije konzula.
Šušnjar, međutim, odbacuje kao neosnovane tvrdnje da je ova pozicija nagrada za bliskost sa Draganom Čovićem, liderom HDZ-a.
"Dakle, niko iz HDZ-a se nije ponudio, ja sam tražio termin za razgovor, rekao sam da želim to mjesto - i na kraju ga dobio", kaže Šušnjar.

Dobar fol, nazove te "pomoćni inženjer na jednom gradilištu u Zagrebu" i kaže da hoće mjesto generalnog konzula u Čikagu. Pa ti odbij čovjeka.
Pa sta mu fali? Nije clan ACIPS-a, aaaa? Covjek je obrazovan, mlad, srcan i iskren. Doduse njegovi politicki stavovi nisu vam po volji ali nisu ni nama stavovi Bisere Turkovic pa zena klemuje po ambasadama.
Susnjar je svako deset dana u Sarajevu, odaziva se u polemicke emisije, iznosi stavove, drustveno aktivan je deset godina.....

Broj dva:

Imamo i mi dijasporu u USA. Doduse nema bas vijesti na klixu kad netko postane konobar na kruzeru ali ima ljudi...

I Posusje je BIH..i 14% gradjana podrzava Susnjara i dijeli njegove stavove...pravda za Susnjara
volta dzontra

#42 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by volta dzontra »

Hafis wrote:
karanana wrote:da ambasador.
:lol:

Jesi li ti sta gledao? Mene ubi ovaj kapitalizam pa nesto mislim valjda je ostala koja, makar bliskoistocna destinacija :mrgreen: :bih: :bih:

A i BH dijaspora je legendarna....vazda teferic, dernek...valjalo bi malo jaja ladit
volta dzontra

#43 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by volta dzontra »

palermo wrote:Pa realno, onaj ko bi trebao prvi protestovati protiv imenovanja Šušnjara za genralnog konzula je Hafiz. Odluka da tipusi kao što je Šupnjar zauzmu hrvatsku kvotu unutar diplomatskih predstavništava ništa drugo ne znači nego da je put kojim je hrvatski narod krenuo jednosmjerna ulica ka statusu manjine u BiH. Zar netko može uzeti za ozbiljno politiku koja nominira ovakve tipove na funkcije konzula.

Jasta palermo....Nerkez je jos aktivan a i zdravlje ga sluzi pa ce nas on cuvati od statusa manjine
Skijaš

#44 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by Skijaš »

volta dzontra wrote:Covjek je obrazovan, mlad, srcan i iskren.
E kad smo već kod obrazovanja, je li diplomirao na zagrebačkom univerzitetu ili na nekom drugom ? To nisam upratio.
...pravda za Susnjara
:thumbup: apsolutno
volta dzontra

#45 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by volta dzontra »

volta dzontra wrote:

Al ako Hafizu ne smeta, ne smeta ni meni (naravno Hafiz je ovdje samo metafora). A Šušnjar sasvim sigurno ne može nanijeti nikakvu štetu državi Bosni i Hercegovini,

Jasta palermo....Nerkez je jos aktivan a i zdravlje ga sluzi pa ce nas on cuvati od statusa manjine. Mozda Tomo Limov s capljinske pijace ili gluplji braco Zvone Jukica
It_is_a_Leclerc

#46 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako je najbolje što je od Hrvata u BiH ostalo - Ivan Šušnjar, samouki haker, onda je demografski salto mortale bh. Hrvati i gori nego što sam se bojao.
volta dzontra

#47 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by volta dzontra »

Skijaš wrote:
volta dzontra wrote:Covjek je obrazovan, mlad, srcan i iskren.
E kad smo već kod obrazovanja, je li diplomirao na zagrebačkom univerzitetu ili na nekom drugom ? To nisam upratio.
...pravda za Susnjara
:thumbup: apsolutno
Gradjevinu u ZG. Nije nesto ali nije ni Travnik
volta dzontra

#48 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by volta dzontra »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako je najbolje što je od Hrvata u BiH ostalo - Ivan Šušnjar, samouki haker, onda je demografski salto mortale bh. Hrvati i gori nego što sam se bojao.
Hafis i moja malenkost smo jos tu :bih:
Susnjar ide na odmor u USA :D
JohnnyS

#49 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by JohnnyS »

Ima li igdje popis svih konzula i veleposlanika pa da vidimo što je to najbolje, recimo od Bošnjaka? Jamačno sve sama elita, samo sećije Kruga 99 imaju jaču težinu...
palermo

#50 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
volta dzontra wrote:

Al ako Hafizu ne smeta, ne smeta ni meni (naravno Hafiz je ovdje samo metafora). A Šušnjar sasvim sigurno ne može nanijeti nikakvu štetu državi Bosni i Hercegovini,

Jasta palermo....Nerkez je jos aktivan a i zdravlje ga sluzi pa ce nas on cuvati od statusa manjine. Mozda Tomo Limov s capljinske pijace ili gluplji braco Zvone Jukica
Pa umalo ne zaratiste zbog Tome Limova i njegovog ministrovanja.

A ovoga meleća biste,izgleda, na rukama nosali.

Al kao što rekoh, meni to ne smeta. Vaš izbor.
Post Reply