Azijska konfederacija je rekla da ce sutra glasati za njega. Juzna Amerika vjerovatno. Za Afrikance cemo vidjeti sutragroove wrote:na ovom glsanju blatteru su za pobjedu dovoljno glasovi afrike i azije![]()
a oni su bitni za fudbal kao evropa za baseball.
Kriminalna organizacija FIFA
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#26 Re: Kriminalna organizacija FIFA
- ljevoruki
#27 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Haile Blatter Selasije car Afrike i Azijegroove wrote:na ovom glsanju blatteru su za pobjedu dovoljno glasovi afrike i azije![]()
-
groove
#28 Re: Kriminalna organizacija FIFA
i afrikanci ce.skenderija04 wrote:Azijska konfederacija je rekla da ce sutra glasati za njega. Juzna Amerika vjerovatno. Za Afrikance cemo vidjeti sutragroove wrote:na ovom glsanju blatteru su za pobjedu dovoljno glasovi afrike i azije![]()
cim imaju njegovu podrsku da onaj smor od fudbala pod nazivom africki kup igraju svake dvije godine.
- Romanista 101%
#29 Re: Kriminalna organizacija FIFA
isto EP 2016 u Francuskoj namjesteno, Platimi sam sebi dao EP
umjesto Italiji ili Turskoj
- skenderija04
#30 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Sve je trulo, slazem se. Copa America 2015 i Copa Pan Americana 2016 (satro stogodisnjica sve dok ne udje u zvanicni kalendargroove wrote:i afrikanci ce.skenderija04 wrote:Azijska konfederacija je rekla da ce sutra glasati za njega. Juzna Amerika vjerovatno. Za Afrikance cemo vidjeti sutragroove wrote:na ovom glsanju blatteru su za pobjedu dovoljno glasovi afrike i azije![]()
cim imaju njegovu podrsku da onaj smor od fudbala pod nazivom africki kup igraju svake dvije godine.
Ali ovo upadanje murije dva dana pred izbore
-
Crvena Tifoza
#31 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Jednostavno politika. Iza svega ovog stoji nova ministrica pravde u Americi, Loretta Lynch, i vjerovatno želi na ovaj način da izgradi ime za sebe. Isto tako direktna poruka američke vlade Blatteru šta misle o njemu i njegovim vezama sa Putinom.skenderija04 wrote:
Sve je trulo, slazem se. Copa America 2015 i Copa Pan Americana 2016 (satro stogodisnjica sve dok ne udje u zvanicni kalendar)
Ali ovo upadanje murije dva dana pred izbore![]()
![]()
Pa kradu vec dvadeset godina. Sto ih ranije niko nije proganjao? Cilj ne opravdava sredstvo. Drustvo u kome zivimo ima izgradjene mehanizme da se stane u kraj svim muljazama . Ovo je nepotrebno.
Glavni svjedok iza svega ovog je Amerikanac Chuck Blazer kojeg je FIFA izbacila iz organizacije 2013, doduše malo kasno jer je par godina prije toga počeo surađivati sa obavještajnim službama Amerike i snimao je sve razgovore zaposlenika u FIFA.
Mislim da na kraju neće doći do SP u Rusiji. Neko će drugi dobiti tu čast za organizaciju.
- skenderija04
#32 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Sve to stoji, ali mi ovdje pricamo o Amerikancima i Rusima. Gdje je fudbal u svemu tome?Crvena Tifoza wrote:Jednostavno politika. Iza svega ovog stoji nova ministrica pravde u Americi, Loretta Lynch, i vjerovatno želi na ovaj način da izgradi ime za sebe. Isto tako direktna poruka američke vlade Blatteru šta misle o njemu i njegovim vezama sa Putinom.skenderija04 wrote:
Sve je trulo, slazem se. Copa America 2015 i Copa Pan Americana 2016 (satro stogodisnjica sve dok ne udje u zvanicni kalendar)
Ali ovo upadanje murije dva dana pred izbore![]()
![]()
Pa kradu vec dvadeset godina. Sto ih ranije niko nije proganjao? Cilj ne opravdava sredstvo. Drustvo u kome zivimo ima izgradjene mehanizme da se stane u kraj svim muljazama . Ovo je nepotrebno.
Glavni svjedok iza svega ovog je Amerikanac Chuck Blazer kojeg je FIFA izbacila iz organizacije 2013, doduše malo kasno jer je par godina prije toga počeo surađivati sa obavještajnim službama Amerike i snimao je sve razgovore zaposlenika u FIFA.
Mislim da na kraju neće doći do SP u Rusiji. Neko će drugi dobiti tu čast za organizaciju.
Ima milion tacaka na kugli zemaljskoj gdje se mogu pobosti. Dakle ovo nije napad na korupciju koja vlada fifom decenijama, vec obračun Amerike i Rusije. Jebo to buraz.
-
Crvena Tifoza
#33 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Fudbal je prestao da važi onog momenta kad su ovi u FIFA krenuli sa korupcijom i uzimanjem mita. I naravno kad su Ameri skontali da koriste njihove institucije za pranje novca, klepili ih. Još kad povežu ovo sve sa SP i Rusijom, došlo im kao kec na desetku.skenderija04 wrote: Sve to stoji, ali mi ovdje pricamo o Amerikancima i Rusima. Gdje je fudbal u svemu tome?
Ima milion tacaka na kugli zemaljskoj gdje se mogu pobosti. Dakle ovo nije napad na korupciju koja vlada fifom decenijama, vec obračun Amerike i Rusije. Jebo to buraz.
- skenderija04
#34 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Opet o Amerima i Rusims.Crvena Tifoza wrote:Fudbal je prestao da važi onog momenta kad su ovi u FIFA krenuli sa korupcijom i uzimanjem mita. I naravno kad su Ameri skontali da koriste njihove institucije za pranje novca, klepili ih. Još kad povežu ovo sve sa SP i Rusijom, došlo im kao kec na desetku.skenderija04 wrote: Sve to stoji, ali mi ovdje pricamo o Amerikancima i Rusima. Gdje je fudbal u svemu tome?
Kako im nije smetalo 1988, kada su dobili. Mundijal 94 a nisu imali ni ligu? A kandidati su bile fudbalske nacije Brazil i Čile.
Ponavljam, volio bih da je ovo stvarno akcija protiv korupcije u fifi a ne politika.
-
Crvena Tifoza
#35 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Krajem osamdesetih je Rusija bila u padu, rušenje istočnog bloka itd., tako da nisu ni imali neki utjecaj da zaustave Amere da dobiju prvenstvo. Plus, tad se igralo na onu kartu širenja fudbala u svijetu. Nažalost politika je ta koja igra glavnu ulogu u ovom skandalu. Ipak mislim da će na kraju fudbal pobjediti. Vjerovatno će se očistiti FIFA od ovih glavnih riba što su krali godinama. Po meni bi trebali postaviti nekog Švabu umjesto Blatters da ovo dovede u red.skenderija04 wrote: Opet o Amerima i Rusims.
Kako im nije smetalo 1988, kada su dobili. Mundijal 94 a nisu imali ni ligu? A kandidati su bile fudbalske nacije Brazil i Čile.
Ponavljam, volio bih da je ovo stvarno akcija protiv korupcije u fifi a ne politika.
Jutros slušam da Coca Cola razmatra dal i dalje da bude sponzor prvenstava.
- skenderija04
#36 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Crvena Tifoza wrote:Krajem osamdesetih je Rusija bila u padu, rušenje istočnog bloka itd., tako da nisu ni imali neki utjecaj da zaustave Amere da dobiju prvenstvo. Plus, tad se igralo na onu kartu širenja fudbala u svijetu. Nažalost politika je ta koja igra glavnu ulogu u ovom skandalu. Ipak mislim da će na kraju fudbal pobjediti. Vjerovatno će se očistiti FIFA od ovih glavnih riba što su krali godinama. Po meni bi trebali postaviti nekog Švabu umjesto Blatters da ovo dovede u red.skenderija04 wrote: Opet o Amerima i Rusims.
Jutros slušam da Coca Cola razmatra dal i dalje da bude sponzor prvenstava.
Pa valjda se glasa ko ce biti predsjednik. Vidis to je ono sto me nervira u svoj ovoj prici. Pitanje je ko ce postaviti svog covjeka na semafor da pere sajbe a ne da se iskorijeni postavljanje i ljudi na semafore da peru sajbe.
Pa morace napustiti Coca Cola Visa.... Logicno.
Na kraju cemo opet doci do kojekakvih bojkota i slicnih zajebancija.
-
Crvena Tifoza
#37 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Očigledno je da sama organizacija nije u stanju da ukloni perače šajbi, jer su svi u talu. A zašto i nebi bili. Sve je legalno, sve je dobro, ima se bakšiša na pretek. Kupuju se stanovi po New Yorku od bakšiša, djeca idu na najprestižnije fakultete, i sve po zakonu organizacije.skenderija04 wrote:
Pa valjda se glasa ko ce biti predsjednik. Vidis to je ono sto me nervira u svoj ovoj prici. Pitanje je ko ce postaviti svog covjeka na semafor da pere sajbe a ne da se iskorijeni postavljanje i ljudi na semafore da peru sajbe.
Pa morace napustiti Coca Cola Visa.... Logicno.
Na kraju cemo opet doci do kojekakvih bojkota i slicnih zajebancija.
Trenutno u svijetu fudbala ne postoji nijedna osoba koja je dovoljno jaka da donese neke promjene unutar FIFA. Sve je kako Blatter kaže. Doživotni diktator. Ako ih malo ne razdrmaju ova hapšenja onda ne znam šta će.
- Romanista 101%
#38 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Svicarac, a diktator
ne ide to, nikako 
- Šibicar
- skenderija04
#40 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Ovo je sve toliko odvratno i daleko od fudbala. Sad ispada da je sjediste juznoamericke konfederacije u Paragvaju, i zakonom je zabranjena bilo kakva istraga organa drugih drzava .
Mislim da je ovo sve napravljeno iz politickih razloga, a mafijasi unutar FIFE su vec bili pripremljeni za ovo. Znali su da ce se kad tad desiti nesto slicno i najebace 4 kokosara,
Mislim da je ovo sve napravljeno iz politickih razloga, a mafijasi unutar FIFE su vec bili pripremljeni za ovo. Znali su da ce se kad tad desiti nesto slicno i najebace 4 kokosara,
- agnostic_front
#41 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Zanimljivo koliko mrzitelji Amerike ne mogu da podnesu ništa što Amerika uradi. Ovo je sad ono evropski patriotizam, "neka kradu, naši su".
Baš oni hoće Putina da sruše tako što će mu oduzeti SP, baš hoće neka ministrica ime ili šta ti ja znam.
Nezakonite stvari su se dešavale na tlu SAD-a i gotova priča.
Žalosno je da Amerika mora da rješava stvari u sportu koji je njima manje bitan.
Baš oni hoće Putina da sruše tako što će mu oduzeti SP, baš hoće neka ministrica ime ili šta ti ja znam.
Žalosno je da Amerika mora da rješava stvari u sportu koji je njima manje bitan.
- skenderija04
#42 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Pa da li rjesavaju probleme u sportu ili kriminalne radnje na tlu SAD-a?agnostic_front wrote:Zanimljivo koliko mrzitelji Amerike ne mogu da podnesu ništa što Amerika uradi. Ovo je sad ono evropski patriotizam, "neka kradu, naši su".
Za ovo drugo SVAKA CAST!!!! Tako radi ozbiljna drzava
Ali ne zaustavljaju se na tome. Zasto se npr. Brazilska firma Traffic istrazuje u Americi ? Tv prava za Capa America za Brazil, sta tu ima da istrazuje americko tuzilastvo?
- Šibicar
#43 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Babo se za sve pita.skenderija04 wrote:Pa da li rjesavaju probleme u sportu ili kriminalne radnje na tlu SAD-a?agnostic_front wrote:Zanimljivo koliko mrzitelji Amerike ne mogu da podnesu ništa što Amerika uradi. Ovo je sad ono evropski patriotizam, "neka kradu, naši su".
Ali ne zaustavljaju se na tome. Zasto se npr. Brazilska firma Traffic istrazuje u Americi ? Tv prava za Capa America za Brazil, sta tu ima da istrazuje americko tuzilastvo?
- agnostic_front
#44 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Iz članka koji je postavljen u uvodu teme:skenderija04 wrote:Pa da li rjesavaju probleme u sportu ili kriminalne radnje na tlu SAD-a?agnostic_front wrote:Zanimljivo koliko mrzitelji Amerike ne mogu da podnesu ništa što Amerika uradi. Ovo je sad ono evropski patriotizam, "neka kradu, naši su".
United States law allows for extradition and prosecution of foreign nationals under a number of statutes, and court documents say that the activity affected interstate and foreign commerce, and took place in part in New York’s Eastern District.
Zašto mi uošpte vodimo polemiku? Zbog Putina? Ti si slobodan da misliš da ovo rade gušteri, krupni kapital, ko god i zbog čega bilo. Jedino što pouzdano znamo je da najbolji pravni sistem na svijetu rješava probleme. To što ti pišeš su obična nagađanja i ponavljam, ti si slobodan da vjeruješ u to, ali to ne znači da je to istina.Ms. Lynch compared the FIFA investigation to cases involving Mafia members in Rome or Sicily. In this case, she said, FIFA officials used the American banking system as part of their scheme. “They clearly thought the U.S. was a safe financial haven for them,” she said.
evo ti za Brazilca tog i njegovu agenciju:
http://www.forbes.com/sites/nathanvardi ... n-charges/
Ponovo su se radnje vršile na tlu SAD-a.
edit: dakle, ne istražuje se brazilska firma, nego je već istražena, osuđena, i već je dio kazne plaćen.
-
Baka Slišković
#45 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Ameri vode istragu jer je i UEFA korumpirana. Nažalost politika, kriminal i sport danas idu zajedno.
- skenderija04
#46 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Prvo edit: Brazilska firma se istrazuje radi tv prava za copu do Brasil. Jedini koji je odgovoran za to je Kleber Leite, bivsi predsjednik Flamenga, i jedini legalni zastupnik firme. Danas je dobio zahtijev za istragu, ali u Brazilu. Ovaj gospodin sto se izjasnio krivim, fiktivni vlasnik firme, zna sta je radio.agnostic_front wrote:Iz članka koji je postavljen u uvodu teme:skenderija04 wrote:Pa da li rjesavaju probleme u sportu ili kriminalne radnje na tlu SAD-a?agnostic_front wrote:Zanimljivo koliko mrzitelji Amerike ne mogu da podnesu ništa što Amerika uradi. Ovo je sad ono evropski patriotizam, "neka kradu, naši su".
Ali ne zaustavljaju se na tome. Zasto se npr. Brazilska firma Traffic istrazuje u Americi ? Tv prava za Capa America za Brazil, sta tu ima da istrazuje americko tuzilastvo?United States law allows for extradition and prosecution of foreign nationals under a number of statutes, and court documents say that the activity affected interstate and foreign commerce, and took place in part in New York’s Eastern District.Zašto mi uošpte vodimo polemiku? Zbog Putina? Ti si slobodan da misliš da ovo rade gušteri, krupni kapital, ko god i zbog čega bilo. Jedino što pouzdano znamo je da najbolji pravni sistem na svijetu rješava probleme. To što ti pišeš su obična nagađanja i ponavljam, ti si slobodan da vjeruješ u to, ali to ne znači da je to istina.Ms. Lynch compared the FIFA investigation to cases involving Mafia members in Rome or Sicily. In this case, she said, FIFA officials used the American banking system as part of their scheme. “They clearly thought the U.S. was a safe financial haven for them,” she said.
evo ti za Brazilca tog i njegovu agenciju:
http://www.forbes.com/sites/nathanvardi ... n-charges/
Ponovo su se radnje vršile na tlu SAD-a.
edit: dakle, ne istražuje se brazilska firma, nego je već istražena, osuđena, i već je dio kazne plaćen.
Ja u diskusiji s tobom Putina nisam spomenuo, tako da stvarno ne znam odakle ti to. Ti ako mislis da Americko tuzilastvo ovo radi. kako si ti naveo, radi rjesavanja stvari u sportu koji im nije bitan, ja nisam taj koji zeli da te razuvjeriti. I opet ponavljam, za kriminalne radnje u SAD imaju svo pravo da rade sta hoce. Da uticu na stvari u sportskim organizacijama kao sto je ovo, dva dana pred izbore u FIFA-i moraju da postoje dobri razlozi. Ja cu i dalje da nagadjam, a vidjecemo sta ce biti, i da li ce i sutra nakon izbora, najbolji pravni sistem na svijetu biti azuran kao i u posljednjih 48 sati.
-
Rob_Atl
#47 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Pa bolje da im ameri sude jer ce sigurno dobit 10 godina najmanje, bilo gdje drugo nebi ni godinu lezali. Sto se tice Katra nema vise mjenjanja odluke tako je blater rekao u decembru. Nadam se da ce evropa bojkotovat, pa bolje onda odigrati dva evropska nego svjetsko. A fifa ce ispusit samo tako
- skenderija04
#48 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Ok, slazem se da je Katar losa destinacija. I Rusija. I siguran sam da se podmazivalo i to debelo. Ali koja je razlika u dodjeljivanju velikih takmicenja izmedju ova dva svjetska prvenstva i svih drugih u zadnjih 30 godina? Nikakva. Ko je platio dobio je, Ili prije, kome je bolje prijala politicka klima bio je izabran. Budimo posteni, da li je Sarajevo bilo najbolji kandidat za olimpijadu 84, ili je bila prednost sto je tada Jugoslavija bila nesvrstana pa su izborom Sarajeva bili izbjegnuti bojkoti?Rob_Atl wrote:Pa bolje da im ameri sude jer ce sigurno dobit 10 godina najmanje, bilo gdje drugo nebi ni godinu lezali. Sto se tice Katra nema vise mjenjanja odluke tako je blater rekao u decembru. Nadam se da ce evropa bojkotovat, pa bolje onda odigrati dva evropska nego svjetsko. A fifa ce ispusit samo tako
Sto se tice ovog skandala u Fifi, neka se desilo. Drago mi je. Ipak nacin na koji je uradjeno, i dva dana pred izbore izazivaju sumnju bar kod mene. Sto su cekali toliko dugo ako su u u istragu usla djela iz 1990 npr.? Nemoj da ode Blatter a da dodje Platter, pa daj da mi malo hapamo.
- It_is_a_Leclerc
#49 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Činjenica da će Arapi glasati protiv princa Alija je prejeziv razlog zašto je arapsko-islamski svijet jadan, razderan i nepomirljivo zaostao.groove wrote:na ovom glsanju blatteru su za pobjedu dovoljno glasovi afrike i azije![]()
UEFA, iako korumpirana i sama, treba najaviti bojkot SP-a u Rusiji i Kataru, jer je ovim hapšenjima bačena sjena na sve odluke FIFA-e pod Blatterovim šefovanjem.
Ne može jedna robovska država poput Katara biti domaćin SP-a.
- skenderija04
#50 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Pa Princ ce vjerovatno pobijediti. Najbolje bi bilo da Blatter podnese ostavku i da se sutra ne glasa, vec da pomjere za , sta ja znam, pola godine godinu, i da suspenduju sve odluke koje se jos nisu izvrsile. I da se naprave normalni izbori a ne kao ovo. Figo i Van Praag odustaju sedam dana prije, kao da su imali dojavuIt_is_a_Leclerc wrote:Činjenica da će Arapi glasati protiv princa Alija je prejeziv razlog zašto je arapsko-islamski svijet jadan, razderan i nepomirljivo zaostao.groove wrote:na ovom glsanju blatteru su za pobjedu dovoljno glasovi afrike i azije![]()
UEFA, iako korumpirana i sama, treba najaviti bojkot SP-a u Rusiji i Kataru, jer je ovim hapšenjima bačena sjena na sve odluke FIFA-e pod Blatterovim šefovanjem.
Ne može jedna robovska država poput Katara biti domaćin SP-a.