Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja kad sam cuo ovo od nekih ljudi koji se kobiva bave intelektualnim poslom, pao sam u tesku depresiju... mnogo ruzna rijec, i to ono bas ruzna da nekog stocem odvalis kad je kaze cuj hejtam
trcicu trceci wrote:ja kad sam cuo ovo od nekih ljudi koji se kobiva bave intelektualnim poslom, pao sam u tesku depresiju... mnogo ruzna rijec, i to ono bas ruzna da nekog stocem odvalis kad je kaze cuj hejtam
Ne poznajem nijednu osobu koja je ili bi ikad upotrijebila rijec iz naslova u govoru. Da li to stvarno ljudi koriste u govoru u nasem jeziku?
Ne" hejtam" nikog i nista,smatram da je to bespotrebno i zamarajuce, ja samo ne volim,pa cak ni to nije odgovarajuca rijec za opisati to osjecanje, ne ulazem sebe ni malo u "ne voljenje necega", tek primjetim da to ne odobravam ili ne volim. Glupo je mrziti jer mrznja vise skodi nama samima nego osobama prema kojim je usmjerena.
Ne" hejtam" cak ni "opet ja zakasnio' kolegu,njega prezirem.
Hejt, selfi, klik, lajk, okej, smajli itd. su deja vu, passe, a propos, ad hoc etc. ovog vijeka. Jer je jezik živi organizam i zbog toga je tako lijep.
Iako pozdravljam i pokušaje jezičnog purizma tipa onog u hrvatskom jeziku.
Teško izvodljivo, ali pozdravljam.
insomnia78 wrote:Koristenje stranij rijeci u bosanskom jeziku
jel ovo spansko j gore
Nije. Jer vjerujem da nije namjerno.
jel ovo opet ja jedini nisam dobio dopis o danu zatomljenja svake zajebancije, pa majka mu stara kako shendlat da se dodje na tu mail-listu (listu adresa elektronske poste?)
Nemam pojma. Pricu oko cistoce jezika ne varim nesto pretjerano. Ne kontam cemu "hejtanje" ako se odnosi na mrznju i ispoljavanje mrznje. Ili je "hejtanje" neka posebna nijansa mrznje za koju rijec mrznja ili ispoljavanje mrznje nisu dovoljno dobri?
Ima li neki razlicit stepen mrznje izmedju rijeci mrznja i tog vaseg "hejtanja"?
omar little wrote:
kaze se hejtam. hejt se bacao, brat-bratu, prije 6-7 godina da bi evolvirao u hejtanje. debelo kasnis.
iz it koz ajm dijaspora?
ne znam jer ja poznajem, recimo, jos neke koji zive u dijaspori a svjesni su toga i znaju to. cudni su putevi jezicni, ko ce ga znati. ne koristis drustvene mreze gdje se jezicki razvoj najbrze i najlakse uocava, prije bih rekla da je to, obajatile ti reference.
Saian wrote:
jel ovo opet ja jedini nisam dobio dopis o danu zatomljenja svake zajebancije, pa majka mu stara kako shendlat da se dodje na tu mail-listu (listu adresa elektronske poste?)