Ostaviti ili biti ostavljen ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
promjenjivoblacno
#26 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Covjek uci dok je ziv 
- MedenoSrce
#27 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
mahRamzess Veliki wrote:Kad nekoga uhvatiš zagrizeš i ne puštaš k'o pit-bull.MedenoSrce wrote:Meni je lakse biti ostavljen nego ostaviti. Kad me ostave znam da su budale ali kada ostavljam nisam sigurna.
mene ostavio jedan momak, ja mu se zahvalila sto je bio iskren i sto me nije maltretirao toplo-hladno glupostima. Bukvalno mu rekla hvala ti.
Cijeli se zivot druzim sa muskarcima odvratno je kada djevojke pocnu proganjati muskarce, u pokusaju da ih natjeraju da osjecaju nesto
to je unizavanje kojemu sam svjedocila bezmalo puta i vjerujte da to nije nimalo lijep prizor
-
Zoya
#28 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Medena,Ni tome ja ne zamjeram. Svaka cast svakome koji je racionalno razmisljao iza prekida, ja poznajem mozda jednu osobu 
- MedenoSrce
#29 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
ma kad cujes kako oni posprdno govore o tim zenama ne padne ti na pamet trositi trun vremena na nekoga ko te ne zeli
- ćiribiribela
#30 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Lakse je ostaviti, deinitivno.

MedenoSrce wrote:ma kad cujes kako oni posprdno govore o tim zenama ne padne ti na pamet trositi trun vremena na nekoga ko te ne zeli
-
vade_mecum
#31 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
kako ko - ja sam se trudio npr. da svakoj bivsoj ostanem u lijepom sjecanjuMedenoSrce wrote:ma kad cujes kako oni posprdno govore o tim zenama ne padne ti na pamet trositi trun vremena na nekoga ko te ne zeli
- skafiskafsnjak
#32 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
PA eto, meni je bilo, ako nista, podjednako tesko .
Ali kada ostavis, pa ovo vrijeme poslije je lakse i bolje se covjek osjeca... kao da sam skinuo teret s ledja .
AHm ne bih nikada nesto ruzno rekao o njoj ili je ismijavao . Prekinuo sam sto zbog sebe jer nema vise osjecaja , a isto tako zbog njenog ponasanja koje mi nije odgovaralo ... ili tacnije zbog stvari oko kojih jednostavno nismo isto mislili.
Ali kada ostavis, pa ovo vrijeme poslije je lakse i bolje se covjek osjeca... kao da sam skinuo teret s ledja .
AHm ne bih nikada nesto ruzno rekao o njoj ili je ismijavao . Prekinuo sam sto zbog sebe jer nema vise osjecaja , a isto tako zbog njenog ponasanja koje mi nije odgovaralo ... ili tacnije zbog stvari oko kojih jednostavno nismo isto mislili.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#33 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Bold 1- Dozivljeno- ja se zahvalioMedenoSrce wrote:
mahko davljenik za slamku
mene ostavio jedan momak, ja mu se zahvalila sto je bio iskren i sto me nije maltretirao toplo-hladno glupostima. Bukvalno mu rekla hvala ti.
Cijeli se zivot druzim sa muskarcima odvratno je kada djevojke pocnu proganjati muskarce, u pokusaju da ih natjeraju da osjecaju nesto
to je unizavanje kojemu sam svjedocila bezmalo puta i vjerujte da to nije nimalo lijep prizor
Bold 2- Dozivljeno- bio sam proganjan
-
Zoya
#34 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
A sta mislite o osobama koji igraju toplo-hladno? Prekine pa onda malo malo pa se javi toj osobi, pa se opet ne javi i to? Gledam ovu jednu tuku kod mene koja ne moze da shvati nego se sve nada da ce nesto opet bitia ja znam da ne moze pa reko da cujem muskarce sta onu misle o tome. 
- MedenoSrce
#35 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
znas koji si ti po redu da ima takvo iskustvo_BataZiv_0809 wrote:
Bold 2- Dozivljeno- bio sam proganjan
a ja gdje god se okrenem ne bi ni jedna, ma kakvi, subhanallah
nije mi samo jasno jel te zene kad dobiju otkaz nastave dolaziti na posao ono nako da sta odrade
Mene taj bivsi kojem sam se zahvalila redovno pozdravlja po familiji, sestri, prijateljima pa nisam pomislila da bi on da se mirimo
covjek je mjera svih stvari by protagora
Last edited by MedenoSrce on 20/05/2015 14:58, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#36 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
I upravo iz iskustva sa takvim djevojkama sam skontao da je najbolji pristup pustiti i vidjeti kako se osoba ponasa. Jer bez podrazaja (poziva, poruka, i ostalog forisiranja) svako se ponasa onako kako osjeca, tj. onako kako zeli.MedenoSrce wrote:
znas koji si ti po redu da ima takvo iskustvo
a ja gdje god se okrenem ne bi ni jedna, ma kakvi, subhanallahsve scenariji iz onog filma sa Glen Close
nije mi samo jasno jel te zene kad dobiju otkaz nastave dolaziti na posao ono nako da sta odrade
Da su me pustile, vidjele bi da se ne javljam, da ne zovem vani, da ne predlazem zajednicke stvari i bilo bi im sve jasno.
Zato kad god posumnjam da sam onaj koji proganja, odmah odustanem od toga, tj. pustim i posmatram kako ce se ponasati
- fatamorgana
#37 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Važno je da se nastavi prijateljstvo poslije raskida, naravno sa raskinutom osobom! 
Last edited by fatamorgana on 20/05/2015 15:31, edited 1 time in total.
- Bloody
#38 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
skafiskafsnjak wrote:Ostavio djevojku nakon dugogodisnje veze jer jednostavno nije to to , postala navika itd itd - standardno. I bas mi je nekako tesko bilo, bukvalno mjesec trazio nacin ... da lakse bude i meni i njoj.
A prije sam i ostavljen bio, i mogu reci da je meni mnogo lakse to bilo ....
Po vama, sta je teze ?
Naravno da ti je bilo tesko ako si korektan i postena osoba,i narocito ako znas da ona za razliku od tebe jos uvijek gaji neke osjecaje.Vazno je biti fer i obrazloziti odluku,da ne bude poslije repova i rasprava.
Mislim da je lakse onom koji ostavi,jer zna sta hoce i jer je to rezultat koji zeli,ostavljenima je gore.
- Ramzess Veliki
#39 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Mene jedna štocirala ...
A jes' bila ludača malo reći.
A jes' bila ludača malo reći.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#40 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
fatamorgana wrote:Važno je da se nastavi prijateljstvo poslije raskida, naravno sa raskinutom osobom!
- fatamorgana
#41 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Pod uslovom da je iskreno!_BataZiv_0809 wrote:fatamorgana wrote:Važno je da se nastavi prijateljstvo poslije raskida, naravno sa raskinutom osobom!
-
arslanbey
#42 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Zoya wrote:A sta mislite o osobama koji igraju toplo-hladno? Prekine pa onda malo malo pa se javi toj osobi, pa se opet ne javi i to? Gledam ovu jednu tuku kod mene koja ne moze da shvati nego se sve nada da ce nesto opet bitia ja znam da ne moze pa reko da cujem muskarce sta onu misle o tome.
javlja joj se on ? koliko imaju godina? iskoristava je kad mu je dosadno,ili je drzi ako ne uspije s nekom koju ima kao cilj broj 1
-
razonoda
#43 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Bloody wrote:skafiskafsnjak wrote:Ostavio djevojku nakon dugogodisnje veze jer jednostavno nije to to , postala navika itd itd - standardno. I bas mi je nekako tesko bilo, bukvalno mjesec trazio nacin ... da lakse bude i meni i njoj.
A prije sam i ostavljen bio, i mogu reci da je meni mnogo lakse to bilo ....
Po vama, sta je teze ?
Naravno da ti je bilo tesko ako si korektan i postena osoba,i narocito ako znas da ona za razliku od tebe jos uvijek gaji neke osjecaje.Vazno je biti fer i obrazloziti odluku,da ne bude poslije repova i rasprava.
Mislim da je lakse onom koji ostavi,jer zna sta hoce i jer je to rezultat koji zeli,ostavljenima je gore.
-
Zoya
#44 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Prvo on njoj pa ona njemu i onda joj se ne javlja pa onda opet i tako. Ja sam joj isto to rekla ali ne razumije a ja je shvatam. Tesko je ostati pribran u takvim situacijama. Ma koliko boljelo, ipak je bolje sto neko gore napisa, niti se javljati niti nista. Najbolje.
Treba valjda vremena da ostavljen/a to skonta
Preko trideset godina i jedno i drugo, blizu 40 haman.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#45 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Onaj ko je sposoban da igra toplo hladno, tj. da taktizira, jasno je da ne osjeca pretjeranu ljubav. Onaj koji se prima na takvu taktiku, na njegovu/njenu zalost-sasvim suprotno.Zoya wrote:A sta mislite o osobama koji igraju toplo-hladno? Prekine pa onda malo malo pa se javi toj osobi, pa se opet ne javi i to? Gledam ovu jednu tuku kod mene koja ne moze da shvati nego se sve nada da ce nesto opet bitia ja znam da ne moze pa reko da cujem muskarce sta onu misle o tome.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#46 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Eh sadrazonoda wrote:Mislim da onaj koji ''ostavi''' je u dilemi ---jel pogrijesio. Ostavljenom je sve jasno, cisto i ---ide dalje. Po meni -lakse se prezivi ako si -ostavljen-
To je jedan od mogucih scenarija, poput onog kojeg sam naveo- da je ostavljena osoba htjela kraj. Dakle desava se, ali u pravilu (tj. najvecem broju slucajeva) nije tako.
-
arslanbey
#47 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
aman jarabi,blizu 40 a bavi se igricama koje su djetinjaste i meni koji sam 27Zoya wrote:Prvo on njoj pa ona njemu i onda joj se ne javlja pa onda opet i tako. Ja sam joj isto to rekla ali ne razumije a ja je shvatam. Tesko je ostati pribran u takvim situacijama. Ma koliko boljelo, ipak je bolje sto neko gore napisa, niti se javljati niti nista. Najbolje.Treba valjda vremena da ostavljen/a to skonta
![]()
on je tipicni luzer od muskarca kad on u tim godinama ne zna sta hoce,a ako zna a nju drzi onako onda je tipicni muski gad
kako god okrenes,nije dobro
-
razonoda
#48 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Ta veza lici na ono----ljubav po vidjenju.Zoya wrote:Prvo on njoj pa ona njemu i onda joj se ne javlja pa onda opet i tako. Ja sam joj isto to rekla ali ne razumije a ja je shvatam. Tesko je ostati pribran u takvim situacijama. Ma koliko boljelo, ipak je bolje sto neko gore napisa, niti se javljati niti nista. Najbolje.Treba valjda vremena da ostavljen/a to skonta
![]()
-
Gabrielo
#49 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Teze je kada ti ostavljas. Bas ruzan osjecaj. Gledam na sebe kao krivca.
Na sta tacno mislis?MedenoSrce wrote: mene ostavio jedan momak, ja mu se zahvalila sto je bio iskren i sto me nije maltretirao toplo-hladno glupostima. Bukvalno mu rekla hvala ti.
-
Zoya
#50 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Ta veza lici na
dok ne naleti nesto bolje . Zalosno eto. Ja mislila da su ljudi u tim godinama pametniji
Jos jednom dokazano da godine nemaju veze sa odrastanjem.