4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

rovac13

#26 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by rovac13 »

Cak sam i sliku postavio ukoliko neko trazi tv da kupi heh.

[img]http://i62.klix.com/2ik8nxt.png[img]

Za ove pare je odlican.......lg ove velicine je mozda 200km skuplji
thekupus

#27 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by thekupus »

a problem je dodatni sto kad ga kupis, jedino sto mozes gledati, a da ti slika bude tako dobra, su ti promotivni videi koje oni pokazuju u radnjama. Ima i par filmova na netflixu i nekoliko serija, ali sve je skupo i ograniceno na ameriku :(
insomnia78

#28 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by insomnia78 »

Ma znam, kazem ti neku noc gledam pricaju na tv-u ti IT strucnjaci i slozise se da se trenutno nikako ne isplati dati toliki kes za ovo
rovac13

#29 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by rovac13 »

Jel tv 4k normalno prikazuje film full hd........znaci imas za 999 km tv koji sve radi normalno i jos imas mogucnost za 4k ako zatreba.......pa full hd lg serije 6 koji i nije nesto posebno kosta vise
thekupus

#30 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by thekupus »

rovac13 wrote:Jel tv 4k normalno prikazuje film full hd........znaci imas za 999 km tv koji sve radi normalno i jos imas mogucnost za 4k ako zatreba.......pa full hd lg serije 6 koji i nije nesto posebno kosta vise
ali philipsov tv je generalno los, tako kazu, od smart huba, pozadinskog ostvjetljenja, preko dizajna i contrasta, do kvalitete i full hd-a i ultra hd-a koji su losiji od suparnickih
rovac13

#31 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by rovac13 »

Mene philips nije razocarao......imam priliku da ga gledam i tv je super......slika odlicna.......iako kuci stalno gledam sony w805 koji je odlican.

Da je toliko los kao sto kazu......vjerovatno ga poslije sony a nebi mogao gledat :-)
Naslovnica

#32 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by Naslovnica »

thekupus wrote:
rovac13 wrote:Jel tv 4k normalno prikazuje film full hd........znaci imas za 999 km tv koji sve radi normalno i jos imas mogucnost za 4k ako zatreba.......pa full hd lg serije 6 koji i nije nesto posebno kosta vise
ali philipsov tv je generalno los, tako kazu, od smart huba, pozadinskog ostvjetljenja, preko dizajna i contrasta, do kvalitete i full hd-a i ultra hd-a koji su losiji od suparnickih
Zavisi koja je serija u pitanju, od 3 do 8.
zomri

#33 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by zomri »

prednosti 4k rezolucije i ne vidiš do veličine ekrana od 55 incha i više, optimalno 65 i više.

sad svakako nije pravi trenutak za kupiti tv jer se očekuje da će za dvije godine oledi doći na red (ovo na čemu sad gledamo će postati smiješno), a 4k sadržaja biti dovoljno da se kupovina takvog tv-a isplati.
shiljak

#34 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by shiljak »

Mislim da ti je bolje kupiti standardne rezolucije TV, košta oko 1000 KM i za 5 godina kupiti novi TV, umjesto da daš sad odma 2000+ KM.

Za 5 godina će biti sigurmo kvalitetniji TV, kao i npr možda bude OLED a ne LCD. Ili softver, nešto kako SMART TV itd.. ima raznih stvari danas, a za 5 godina biće sigurno nešto drugo popularno, recimo window, android na tv-u, jači hardver.
p206

#35 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by p206 »

Ja izbacio TV iz kuće,neki dan prolazim pored njega i skontam da nije bio upaljen skoro 2 mj.,i lagano na tavan.Pored "pametnih telefona", interneta, pc igri, još na to gubiti vrijeme...pola ljudi zaboravilo pričati zbog ove tehnologije,pogotovo ovi mlađi rođeni iza rata,samo poruke šalju,preko 101 aplikacije i stranice.Na kraju će i tv završiti ko ručni satovi,ništa više od ukrasa u sobi.
lokalni_razdjevicar

#36 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by lokalni_razdjevicar »

p206 wrote:Ja izbacio TV iz kuće,neki dan prolazim pored njega i skontam da nije bio upaljen skoro 2 mj.,i lagano na tavan.Pored "pametnih telefona", interneta, pc igri, još na to gubiti vrijeme...pola ljudi zaboravilo pričati zbog ove tehnologije,pogotovo ovi mlađi rođeni iza rata,samo poruke šalju,preko 101 aplikacije i stranice.Na kraju će i tv završiti ko ručni satovi,ništa više od ukrasa u sobi.
A filmove ne gledas?
mislim da si teska budaletinA
rovac13

#37 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by rovac13 »

Naslovnica wrote: Zavisi koja je serija u pitanju, od 3 do 8.
Bravo :thumbup:

U pitanju je serija 7.Koja na ljestvici od 3 do 8 zauzima lijepo mjesto.

Kostao na akciji 999KM.......jel ga trebalo zaobic samo zato sto je 4k.......covjek je inace odusevljen tv om .
p206

#38 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by p206 »

lokalni_razdjevicar wrote:
p206 wrote:Ja izbacio TV iz kuće,neki dan prolazim pored njega i skontam da nije bio upaljen skoro 2 mj.,i lagano na tavan.Pored "pametnih telefona", interneta, pc igri, još na to gubiti vrijeme...pola ljudi zaboravilo pričati zbog ove tehnologije,pogotovo ovi mlađi rođeni iza rata,samo poruke šalju,preko 101 aplikacije i stranice.Na kraju će i tv završiti ko ručni satovi,ništa više od ukrasa u sobi.
A filmove ne gledas?
Misli šta hoćeš,zaboli me q ,na uvrede ne odg.
rovac13

#39 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by rovac13 »

shiljak wrote:Mislim da ti je bolje kupiti standardne rezolucije TV, košta oko 1000 KM i za 5 godina kupiti novi TV, umjesto da daš sad odma 2000+ KM.
Ovo nije 2000 + KM :D
Image
iTo

#40 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by iTo »

4K na 42" bas ima smisla...

prodjite se gluposti 1080P izgleda odčlicno i na 65" a ne na ovim malim....
mobsterc

#41 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by mobsterc »

Cijena ovog konkretnog philipsa je bila 2000KM. Kada je bila prezentacija, preprodavaci su dobili kupone da kupe bilo koji philips tv za 50% nizu cijenu. Neki su to odmah iskoristili, a neki sacekali oficijalnu preporuku pihlipsa da se cijena spusti na nekih 1700. Od toga oduzmite trgovacku marzu nekih 250, i onda od razlike 50%, eto kako je 999KM. A sada ima uzeti za slicne pare i opcije od lg-a i samsung-a, to su sve modeli 2014, kakva je situacija za modele 2015 nisam upucen jer sam uzeo tv pa vise ne pratim...
http://shop.imtec.ba/3d-televizori/1983 ... light.html
I taj od 999 u fisu je izlozbeni model, koji je radio svaki dan po 15ak sati bar godinu dana.
Sto se tice 4k sadrzaja, on je skoro pa nepostojeci, jedino gdje se moze efektivno koristiti su PC igre uz odgovarajucu graficku karticu.
Ali definitivno nema razloga da se kupi neki 1080p za iste pare pored 4k, ali doplata se i ne isplati.
Philips koristi lg panel-e tako da je suplja prica kako su 'najgori' medju konkurencijom. Probijanje pozadinskog osvjetljenja i dubina crne su mane IPS matrice. S druge strane se dobiju veci uglovi gledanja i precizniji prikaz boja.
Po meni je VA matrica (samsung) bolja onako 'za kuce' i generalno bih preporucio 48h6400 sa kojim se garantovano dobija panel made by samsung za nekih 1200KM+. Za manje od 100KM doplate se moze uzeti 50ka, ali onda nema garancije da je unutra samsung panel, nego mozda AUO ili CW, koji su isto VA, ali nesto losije kvalitete (mnogi to svakako ne bi ni primjetili) pa ko voli neka izvoli.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#42 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by Truba »

lokalni_razdjevicar wrote:
A filmove ne gledas?
otkako sam kupio tablet više od mjesec dana nisam upalio laptop i TV
a komp palim samo zbog ofisa i skidanja naslova :D te prebacivanja sa DVDa na tablet

:D TV je više društveni obiteljski proizvod nego recimo mobitel i tablet :D

na tabletu ne gledam jedino on što planira obitelj gledati
bull21

#43 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by bull21 »

Gledanje filmova na tabletu je haram. Mene bi stid bilo se hvaliti nečim takvim. Jbt, upališ Fury na 48" TV-u i izvališ se k'o čovjek. Milina.

Nego, kolegi koji gleda 4K televizore bih preporučio da ne žuri i da pričeka kraj godine. Ove godine bi trebala nova serija iz Sony-a koja bi bila na Androidu pa će to biti milina. Cijena, nažalost, će biti vjerovatno velika. Trenutno 4K televizori nisu nešto posebno kvalitetni dok su FHD na vrhuncu a cijene su i za naše podneblje smiješne. Ja sam nedavno uzeo TV i ne žalim ni feninga, FHD je i svjesno sam išao na FHD sa ciljem da uzmem tehnologiju koja je na vrhuncu. 4K kod nas neće ni u kina, a kamoli kuće, još dugo vremena tako da se ne žurim. Imam plan da mjenjam TV za nekih 5-6 godina (daj Bože zdravlja, posla i para) ali ne žurim. Uglavnom, sretno i biraj pametno! Ne žuri! :)
zomri

#44 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by zomri »

bull21 wrote:Gledanje filmova na tabletu je haram. Mene bi stid bilo se hvaliti nečim takvim. Jbt, upališ Fury na 48" TV-u i izvališ se k'o čovjek. Milina.
potpis k'o kuća :thumbup:
ova tablet/laptop brigada filmofila mi nikad neće biti jasna.
rovac13

#45 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by rovac13 »

mobsterc wrote:Ali definitivno nema razloga da se kupi neki 1080p za iste pare pored 4k, ali doplata se i ne isplati.
Kratko i jasno :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mustang1

#46 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by Mustang1 »

Gdje ces na tabletu gledat film u pm :D Meni u kino kad odem mal ekran :D
shiljak

#47 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by shiljak »

rovac13 wrote:
shiljak wrote:Mislim da ti je bolje kupiti standardne rezolucije TV, košta oko 1000 KM i za 5 godina kupiti novi TV, umjesto da daš sad odma 2000+ KM.
Ovo nije 2000 + KM :D
Image
Sigurno mu je 4K prednost, a ostalo mu ništa ne valja (npr lag), marketing. Što će ti 42" 4K? :D Jedino ako ćeš ga ko monitor koristit.
Ali mislim u svakom slučaju bolje kvalitetniji Full HD od 1000 KM nego 4K od 1000 KM.

Jedino ako planiraš uzeti neki od 60", onda bi možda bilo dobro 4K.
Last edited by shiljak on 18/05/2015 18:54, edited 1 time in total.
mobsterc

#48 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by mobsterc »

Fino sam objasnio zasto je ta cijena, ali hajmo pljuvati bez trunke znanja...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#49 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by Truba »

intimniji i ljepši doživljaj od 42 smart tva
je tablet od 8 inca
a proporcionalno je veci i blizi od tva i kino platna

nekad dok gledam i mislim da sam u kinu 8)
filmove nikad nisam gledao na laptopu ali tablet mi je najbolja investicija
kazem
ne palim tv otkako imam tablet
mobsterc

#50 Re: 4K/Ultra HD televizija- da li je trenutno vrijedi kupiti?

Post by mobsterc »

Mozes samo misliti da si u kini, oko tebe sve jeftino, fukarluk :D
Post Reply