SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

zunazu

#26 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by zunazu »

Teniser wrote:Samo naprijed,kako god bilo zajedno se može postići extra rezultat.
Vazda u životu.
ilkbahar wrote:Eventualno da bi se moglo pricati o nekim zajednickim ciljevima izmedju Df i Naše stranke, ali SDP je pao kurcu za uši i nek se pomiri s tim vise!
Pomiri se ti s tim da o sudbini SDP-a odlučuju građani koji hoće da žive i koji su nedvosmisleno protiv konstitutivnog nacionalističkog šljama, a ne takvi kao ti kojima je politika rekreativna disciplina i sredstvo dijeljenja.
Teniser wrote:DF-SDP-NAŠA mogu zajedno više nego što drugi misle
Mogu i hoće.

Ko je iskreno za ovu ideju neće mu biti mrsko poslušati o čemu je na tribini bilo govora.
ilkbahar

#27 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by ilkbahar »

zunazu wrote: Pomiri se ti s tim da o sudbini SDP-a odlučuju građani koji hoće da žive i koji su nedvosmisleno protiv konstitutivnog nacionalističkog šljama, a ne takvi kao ti kojima je politika rekreativna disciplina i sredstvo dijeljenja.

Narod je vec odlucio na proslim izborima, od SDP-a su ostale smo prebjeglice u DF koje na taj nacin pokusavaju spasiti svoje fotelje, ali im to DF ne dopusta tako lako.
DF je svakako protiv ikakvog dijeljenja i nacionalizma, iako se i u DF-u zagovara ideja socijal demokratije ipak necemo dozvoliti da neko tu ideju uprlja i iskoristi za svoje licne materijalne koristi , kao sto je to do sada radio SDP.

U svakom slucaju, ako zaista SDP ili bili ko drugi uradi nesto dobro,digne ovu drzavu iz mrtvih, ima moju podrsku i vjerujem i podrsku naroda. Ali ko se jednom opece i na jogurt puse!
ilkbahar

#28 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by ilkbahar »

ilkbahar wrote:
zunazu wrote: Pomiri se ti s tim da o sudbini SDP-a odlučuju građani koji hoće da žive i koji su nedvosmisleno protiv konstitutivnog nacionalističkog šljama, a ne takvi kao ti kojima je politika rekreativna disciplina i sredstvo dijeljenja.

Narod je vec odlucio na proslim izborima, od SDP-a su ostale smo prebjeglice u DF koje na taj nacin pokusavaju spasiti svoje fotelje, ali im to DF ne dopusta tako lako.
DF je svakako protiv ikakvog dijeljenja i nacionalizma, iako se i u DF-u zagovara ideja socijal demokratije ipak necemo dozvoliti da neko tu ideju uprlja i iskoristi za svoje licne materijalne koristi , kao sto je to do sada radio SDP.

U svakom slucaju, ako zaista SDP ili bili ko drugi uradi nesto dobro,digne ovu drzavu iz mrtvih, ima moju podrsku i vjerujem i podrsku naroda. Ali ko se jednom opece i na jogurt puse!
edit:pljujes po meni a hoces da se ujedinis sa DF-om? Da li to znaci da ako se SDP ujedini sa DF-om da svi DFovci lete napolje? Morate biti malo mudriji ipak!
Lose taktike, al eto ocajnicki potezi se povlace da bi se spasili.
skupljac_zeljeza

#29 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by skupljac_zeljeza »

Ja bih se ovdje čuvao ipak jednog, a to je da mi razočarenje ne bude srazmjerno očekivanju. Ne bi bilo prvi puta.
VjecitiStudent

#30 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by VjecitiStudent »

Kako od dvije loše stranke može izaći jedna dobra, može li mi ko objasniti?
O'zone
Globalni moderator

#31 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by O'zone »

Nikad ovdje neće biti kvalitetne opozicije nacionalističkim partijama.

SDP je ispao sranje
DF sranje na kvadrat
NS se drži Sarajevskog pašaluka

I sad da se ove tri stranke ujedine?! Strah me rezultata.
Teniser

#32 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by Teniser »

O'zone wrote:Nikad ovdje neće biti kvalitetne opozicije nacionalističkim partijama.

SDP je ispao sranje
DF sranje na kvadrat

Upravo te tri stranke i trebaju biti zajedno da se sve nebi pretvorilo u pašaluk ili begluk,nešto slično poljinama.
putokaz1

#33 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by putokaz1 »

O'zone wrote:Nikad ovdje neće biti kvalitetne opozicije nacionalističkim partijama.

SDP je ispao sranje
DF sranje na kvadrat

Slažem se.
Orange Revolution

#34 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by Orange Revolution »

Apsolutno dajem podršku ovakom istupu i zajedničkim listama ili spajanju,u protivnom na djelu imamo i na lokalnim i sljedećeim izborima samo gore stanje.Po mom mišljenju,ona stara uvijek ima gore od goreg ovdje ne važi ovo je dno dna.Nadam se uspješnoj suradnji ove tri stranke kao protu teg nacionalistima.
zunazu

#35 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by zunazu »

ilkbahar wrote:ko se jednom opece i na jogurt puse!
Ja bih prije upotrijebio izreku "ko zlo zaboravlja zlo mu se ponavlja" jer ovdje je narod brzo zaboravio blokade, Budimira i "vitalne nacionalne interese" sda. Da vrijedi teorija o puhanju u jogurt sda bi davno prestala postojati.

I nije SDP toliko loš koliko su im gore pomenuti podmetali da bi naivne poput tebe okrenuli protiv vlastitog izbora. Bar pola grijeha u koje su vas ubijedili da su SDP-ovi ustvari su njihovi.

SDP-u je najveću štetu nanio Željko Komšić, prvo okretanjem ljudi protiv SDP-a pred opštinske izbore, a onda učešćem u sda/Budimir blokadama, i što se mene tiče to je jedina osoba uz onog njegovog bilmeza Damira Bećirovića koju ne bih volio vidjeti u budućem, ujedinjenom SDP-u. Najbolje bi bilo da se povuče jer za par decenija bavljenja politikom ionako ništa nije uradio.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by sabina1 »

cadburry wrote:Ako bude dovoljno pameti i volje, i Naša stranka bi trebala ući u dogovor sa SDP-om i DF-om za zajedničkog kandidata za načelnika. Valjda neće biti sujetne, samodopadne budale, pa pomisliti da Peđa i Sabina mogu pobijediti Koldžu, Memića Efendića i ostale vizionare naših lokalnih zajednica.
Naša Stranka može potpisati koalicioni sporazum sa DF-om ili SDP-om SAMO U SLUČAJU da njenog novog predsjednika PK-a neko žestoko napije pa izgubi razum i dogovori takvu vrstu političkog dilentatizma i budalaštine.
S obzirom da ni dosada nije pristajao na ucjene ili ponude samo BEZ RAZUMA može ući u vrzino kolo gubitnika , foteljaša i političkih demagoga koji su se ispraznili u SDP-u ili se traže u DF-u sve sa novim koaliconim partnerima HDZ-om i SDA-om.
To što SDP i DF sebe i dalje vide kao nešto dobro na političkoj sceni je isključiv problem tih partija , njihovih simpatizera i glasača.
OD SDP-a i DF-a treba bježati u političkom smislu kilometrima daleko jer su prvi za samo četiri godine zacementirali sve ono što su postratni demagozi , uhljebaši i profiteri stvorili a drugi za samo četiri mjeseca postojanja svoje ručice ponudili istima u kompenzaciju za nešto.....

Teniser wrote:Upravo tako.DF-SDP-NAŠA mogu zajedno više nego što drugi misle,u jednu ruku oni ili bar većina onih koji su otišli iz SDP bilo gdje su samo pokušali da se uvuku kroz druge partije u fotelje,misliti da treba pasti do dna i dublje SDP može samo nacionalni tzv pučki korpus.
Ne bojte se,nikada više neće biti Zlaje i novog direkora Agrama Damira,postoje nove realne snage u SDP i unutar DF,koliko je meni poznato još samo da se gospođa ili gospođica Sabina malo spusti na zemlju i biće to sjajno.
Da prava stvar je socijalno,liberalno rađanska opcija ili blok DF-SDP-NAŠA.
Ne znam na koju si tu "VAŠU" mislio , ali ako misliš na Našu Stranku sa Sabinom ili bez Sabine ili sa stotinu Sabina ili bez stotinu Sabina praviš žestok račun bez krčmara. Žestok.

Naime , dugo je Naša Stranka bila principijelna , dugo je odolijevala raznim opskurnim političkim događajima i prozivanjima da bi svoj čestito izgrađeni glasački kapacitet ponudila i prepustila okorjelim "socijaldemokratama" Komšić Željku , Zlatar Emiru , Lazović Miri ili Nikšić Nerminu......

Našoj Stranci nije potreban niko da joj diktira poziciju na političkom tržištu.
Naša Stranka je opstala i održala ono najvažnije - dosljednost , principijelnost i političku nezavisnost.
Na radost njenih glasača. :thumbup:

Da ti odgovorim narodski na ovo što si napisao. MALO SUTRA !!!!
mirzadelibasic

#37 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by mirzadelibasic »

Orange Revolution wrote:Apsolutno dajem podršku ovakom istupu i zajedničkim listama ili spajanju,u protivnom na djelu imamo i na lokalnim i sljedećeim izborima samo gore stanje.Po mom mišljenju,ona stara uvijek ima gore od goreg ovdje ne važi ovo je dno dna.Nadam se uspješnoj suradnji ove tri stranke kao protu teg nacionalistima.
Pa onda koja je svrha Komsicevog odlaska iz SDP-a i zašto je formirao DF ?? Ne treba da živimo u zabludi da se Lagumdzija tako lahko odrekao svega u SDP-u. On se samo, zajedno sa svojom pulenima, sklonio u stranu na neko vrijeme.
Banksy

#38 Re: SDP BiH i DF zajedno na lokalnim izborima 2016. :)

Post by Banksy »

tvsabina wrote:
Naša Stranka može potpisati koalicioni sporazum sa DF-om ili SDP-om SAMO U SLUČAJU da njenog novog predsjednika PK-a neko žestoko napije pa izgubi razum i dogovori takvu vrstu političkog dilentatizma i budalaštine.
:thumbup:
Post Reply