Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Sunny-7

#26 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Sunny-7 »

Sta ono pise na onom papiru, "drzavljanstvo BiH i FBiH"? Sta znaci ovo "i FBiH"?
Kinesko prkno

#27 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Kinesko prkno »

Tema ima potencijal.
Cherry-Cherry

#28 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Cherry-Cherry »

A jest fakat, meni je isto pun klinac dijasporaca i priče kako ovdje ništa ne valja, a tamo sve valja. :-) Neki dan priča komšija, kako radi legalizaciju vikendice i kaže da mu sto papira treba i kako ovo nigdje nema, kako je u Njemačkoj super... Pitam ga ja, može li u Njemačkoj bilo šta bespravno napraviti, a on razrogači oči, pa poče opet kako ovdje ništa ne valja bla bla... Pa ako ti ne valja, nemoj dolaziti ni ljeti ni nikako i odjebi...

Brko :thumbup:
Fudo387

#29 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Fudo387 »

Black swan wrote:ne volim dijasporu ne volim ljeto jer vi dolazitene volim europske blagdane jer dofurate kad spojite sa vikendom
Pa sta da ti kazem, ono, ne znam na koji nacin bih ti stavio do znanja da mene zaista zaboli qrac volio ti mene ne volio...
:cry:

Ridjobrki, to ti nije trebalo.
Cherry-Cherry

#30 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Cherry-Cherry »

Inače, ličnu, pasoš i voračku je veoma jednostavno dobiti i ne treba sto papira ni nekoliko mjeseci, sve se završi jako brzo.
Cherry-Cherry

#31 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Cherry-Cherry »

A što se teta na šalterima tiče, možda nekad znaju biti neljubazne, ali ne daj Bože nikome onaj posao raditi i trpiti svaki dan glupane sa glupim pitanjima tipa šta je KM...
Saian

#32 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Saian »

Black swan wrote:
zasto ba dolazite na ovaj forum :thumbup: :bih: :sax:
:D :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Truba »

sto me ba kvotas samo vas registriram i ne citam vise

ne treba mi europsko misljenje
pogotovo prekooceansko ba
nebitni ste bolan idite na svoje klix. nl ca i ostale neznane domene
MedenoSrce

#34 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by MedenoSrce »

Saian wrote:
je potpuno nepotrebno napisati, ako je pravednicki gnjev u pitanju, naime tad se prijavi i suti o tome, cekas svoj ban koji prizeljkujes, s kojim si zen i cao, doci ce. Ali kako ostaviti ego da skapa? A i kompleks isusa nazarechanina koji se evo zrtvovao pred najezdom strashnih razmazhenih hordi iz dijaspore bi ostao neispunjen. Drugim rijecima, ne znam ko ti to inache pushi, al nemoj zamjerit, ako ja preskocim

samo ovako javno da te hagiram uz muski stisak ruke :D
Fudo387

#35 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Fudo387 »

Black swan wrote:sto me ba kvotas samo vas registriram i ne citam vise

kme kme kme...
:D
animals

#36 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by animals »

nisam znao da se ovako vole domaci i dijaspora :D
svaka cast :thumbup:
karanana

#37 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by karanana »

a sta uopste imas prijavljivat dijete u bih a u austriji si?
da bih na gubi omladinu? kako to bih nece izgubiti omladinu (tvoje dijete)?
Zoya

#38 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Zoya »

Saian wrote:
Black swan wrote:
zasto ba dolazite na ovaj forum :thumbup: :bih: :sax:
Zato sto nam se moze :-D

Sajo aferim. Da mi je nekako lajk ti puknuti na post :-D
Saian

#39 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Saian »

Cherry-Cherry wrote:A što se teta na šalterima tiče, možda nekad znaju biti neljubazne, ali ne daj Bože nikome onaj posao raditi i trpiti svaki dan glupane sa glupim pitanjima tipa šta je KM...
Pa jel teta po kazni dobila taj posao? ili je u jednom momentu odlucila ok, shalter je zadnja stanica mog profesionalnog zivota i taj posao radim, radit cu ga najbolje sto znam. Obavi posao profesionalno, ako ti se ne svidja posao, ne prilagodjavaj standarde sebi nego, ucini opet ono profesionalno i chasno prema sebi i prema ljudima na shalteru i promijeni jebeno zanimanje. Prilagodi se profesionalnim standardima tog zanimanja, zavrsi jos skole, kursa, dodatnog obrazovanja, pa nemoj radit na salteru. Milion je chasnih opcija od kojih niko od nas sto cekamo na salteru nece dobit kurac kao odgovor. Uvidjeti da se ne ponasas fer prema sebi i drugima nije njemachka osobina niti engleska, niti bosanska, to je osobina insana koja ga razlikuje od hajvana. Ja sam vidjao pasulj koji je kompliciraniji od ovog jednostavnog rezona.
Fudo387

#40 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Fudo387 »

animals wrote:nisam znao da se ovako vole domaci i dijaspora :D
svaka cast :thumbup:
Iskreno, ja ove supernadrkane likove samo znam sa foruma, u stvarnosti nemam nikakvih problema sa "domacim".
Misim, kako cu imati problema sa rodbinom, jaranima, poznanicima?
Bezveze.
Cherry-Cherry wrote:A što se teta na šalterima tiče, možda nekad znaju biti neljubazne, ali ne daj Bože nikome onaj posao raditi i trpiti svaki dan glupane sa glupim pitanjima tipa šta je KM...
Gospodjo, mozda vama niko nije rekao, ali u opisu vaseg posla na salteru je da budete ljubazni i odgovarate na pitanja stranke, pa cak i kad
su glupa. Nije ti salter na kojem radis tvoje stado ovaca pa da se ritas k'o mahnita.
Dakle, zar je tesko reci, KM je skracenica za konvertibilnu marku, to vam je bosanskohercegovacka valuta, imate li jos pitanja?
Naravno, sa sve osmijehom na licu.
Saian

#41 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Saian »

Black swan wrote:sto me ba kvotas samo vas registriram i ne citam vise

natt

#42 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by natt »

Saian wrote:
Ridjobrki wrote:P.S. Sam sam prijavio post
Nista manje se od tako principijelnog forumasa ne bi ni ocekivalo :D Iako ja stvarno ne vidim potrebu, sto se mene tice uopce nisi morao. Lichno (a drugi neka kazu za sebe) se ne osjecam ama bas nimalo uvrijedjen niti prozvan ovim izljevom samodopadnosti maskirane u nekakvu pravednichko-patriotsku "ajm a survajvr" zhuch upakovanu u "ja sam trpio koliko sam mogao, al sami ste krivi"-folushku. No moras priznati da su razmazheni dijasporci bili izvrsna prilika da se manifestira ona "iako uctiv ustvari sam poprilichno chvrst i nesputan kad branim ono u sta vjerujem" :D

Nesto ovako samo sto bih od Dzamonje ovo pokus'o i trazio jos
Ako ti kažu da sam se u svojim posljednjim časovima junački držao, da sam neustrašivo gledao smrti u oči, da sam je čak i začikavao, da sam svog sudiju prezrivo pljunuo, a da sam dželatu dao kesu dukata uz riječi: “Dobro obavite svoj posao!”,

Ovo
Ridjobrki wrote:P.S. Sam sam prijavio post
je potpuno nepotrebno napisati, ako je pravednicki gnjev u pitanju, naime tad se prijavi i suti o tome, cekas svoj ban koji prizeljkujes, s kojim si zen i cao, doci ce. Ali kako ostaviti ego da skapa? A i kompleks isusa nazarechanina koji se evo zrtvovao pred najezdom strashnih razmazhenih hordi iz dijaspore bi ostao neispunjen. Drugim rijecima, ne znam ko ti to inache pushi, al nemoj zamjerit, ako ja preskocim
:-D

BIlo bi steta da ne citiram.
Edin H.

#43 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Edin H. »

Ridjobrki wrote:P.S. Sam sam prijavio post tako da vam pokažemo kako može administracija u BiH biti i brza kad treba.

:wink: :kiss:

:sax:
:lol: :lol: :lol:

E vidjeces da ne moze :D
animals

#44 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by animals »

Ridjobrki wrote:P.S. Sam sam prijavio post tako da vam pokažemo kako može administracija u BiH biti i brza kad treba.

:wink: :kiss:

:sax:
Kako ljudi samo pucaju na ovome forumu..
ko hrabri Japanci, odmah harakiri..
respekt :D
Op3r4t0r

#45 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Op3r4t0r »

Ridjobrki wrote:Molim ban na mjesec dana da ne gubim vrijeme na pizde dijasporske kojima bi sva država trebala zanositi jaja u krivini da bi se oni osjećali lijepo u nečemu po čemu samo pišaju sa visine bez da su to ičim pomislili poboljšati.

Adios!
Dok nisi dobio ban (a mozda vec i jesi) koji si sam trazio i zasluzio da ti odgovorim na par stvari:

1.) kazes da su to odlasci na 3 saltera, nije tacno, kod mene je odlazak cak i u druge gradove.

2.) branis administraciju a zamisli jos gori slucaj, nego Bog da mi zena nema austrijsko drzavljanstvo a da zivimo u austriji, tad bi bio primoran da sve ove papire ganjam, jedan dio papira bi morao vaditi u sredisnjoj bosni jer tu sam zadnji put vadio licnu, onda bih morao malo obici zapadni dio bosne do povadim papire u mjestu mog rodjenja, nakon toga bi morali obici i istocni dio bosne da zena izganja svoje papire i tako na kraju price obidjosmo zemlju uzduz i poprijeko da bi dijete dobilo rodni list i ostale papire.

3.) spominjes vec par puta vadjenje pasosa u roku od 48 sati, e da ti kazem da sam i sa tim imao iskustva, nazalost iskustva koja se ne sjecam sa osmjehom. Izletila neka neplanirana situacija zbog koje sam trebao produziti pasos koji je vrijedio jos par mjeseci ali manje od 6 a meni trebalo duze od 6. Dobro se sjecam, da bi se osigurao i manje brinuo posaljem mamu jednog petka da salterasima objasni situaciju i upita da li ako bi ja predao za pasos u ponedjeljak ujutro mogu tom brzom metodom dobiti pasos u srijedu jer sam u cetvrtak vec trebao putovati, ako ne moze da djaba ne dolazim iz austrije, veli teta naravno da moze, zato i postoji ta opcija koja je inace 5 puta skuplja od obicne, ja se lijepo preko vikenda zaputim u bosnu, u ponedjeljak ujutro prvi na salteru predam za pasos, jos i meni zena potvrdi da ce pasos sigurno u srijedu biti tu, sve super, dosla srijeda, odem ujutro po pasos a pasosa nema, veli covjek jos nije stigao, cini mi se samir se zvao jer ga je zvala po imenu, veli dodji za 2-3 sata, dodjem opet kako smo se dogovorili za 2-3 sata, kaze zena samir jos nije krenuo, da dodjem opet za 2-3 sata pa ce ona meni javiti jeli krenuo i kad je krenuo, pasos je trebao stici iz banjaluke i da napomenem nije bilo nikakvo vrijeme guzvi ni godisnjih odmora, odem po treci put, i opet isti odgovor, nije covjek jos krenuo, upitam ako je neki zastoj ja cu rado otici u banjaluku po svoj pasos, nema veze sto sam platio 200 maraka, daj samo da pasos dobijem, samo reci gdje da odem i ja krecem odmah, kaze zena ne moze tako po zakonu, moram cekati da taj samir donese, veli dodji ponovo pred kraj radnog vremena, odem ponovo pred kraj radnog vremena konacno nadajuci se da cu dobiti pasos u ruke medjutim kad me srcani nije strefio, kaze zena samir se javio da uopste nije krenuo, ja sam mu bio jedini pasos s tog kraja koji je trebao donijeti a posto je dan nakon mene neko iz istog kraja takodje predao za pasos oni su odlucili da on saceka do sutra i donese oba zajedno. Odron. Hajd sto je meni propalo putovanje nego i trka frka oko dolaska u bosnu a i dolazak nije besplatan i na kraju i onih 200 maraka nizasto jer tad mi vise nije bilo bitno hoce li stici za 3 dana ili 3 mjeseca.

Toliko o bosanskoj birokratiji, ili je to mozda zato sto ja ne poznajem te koje si ti nabrojao da poznajes.
zateznistub

#46 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by zateznistub »

Znaci nisam jedini koji nemere dijaspore
Fudo387

#47 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Fudo387 »

zateznistub wrote:ja sam mu bio jedini pasos s tog kraja koji je trebao donijeti a posto je dan nakon mene neko iz istog kraja takodje predao za pasos oni su odlucili da on saceka do sutra i donese oba zajedno. Odron.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zateznistub

#48 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by zateznistub »

Fudo387 wrote:
zateznistub wrote:ja sam mu bio jedini pasos s tog kraja koji je trebao donijeti a posto je dan nakon mene neko iz istog kraja takodje predao za pasos oni su odlucili da on saceka do sutra i donese oba zajedno. Odron.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ha? šta je 'vo? Ja ovo ne napisah...
Last edited by zateznistub on 14/05/2015 22:01, edited 1 time in total.
dobojlija81

#49 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by dobojlija81 »

Ridjobrki wrote:
Fudo387 wrote:
Ridjobrki wrote:Meni kad je bilo zapelo išao sam na onu hitnu proceduru i dobio pasoš za dva dana
Pa ja,
Ridjobrki wrote:znam pola raje iz IDDEEA u BL
:lol:

jebes ti mene, al haj...
:lol: :lol: :lol:

Nije to u pitanju, majke mi :lol:

Znam ljude jer mi je prijatelj tamo radio pa sam preko njega upoznao sav sindikat njihov. :lol:

Nema tu štele, ljudi ljeti rade u tri smjene i jedva stižu obaviti posao. A pasoš može dobiti za dva dana redovnom procedurom ko god hoće i ko je spreman platiti 200 KM. Dosta raje iz dijaspore tako radi kad dođu na odmor. Mene firma trebala slati u Njemačku, bilo nešto hitno i jedino ja mogao ići ali nisam imao pasoš...
ja znam Snježu,ostali me ne interesuju :D :kiselavoda:
animals

#50 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by animals »

zateznistub wrote:Znaci nisam jedini koji nemere dijaspore
nemere ni dijaspora tebe :D
Locked