#Sweden yes
- Šveđanin
#26 Re: #Sweden yes
Krenuo bi da odgovaram redom ali mi se neda, mozda kasnije.. Ne vrijedi ovdje puno filozofirati.. ove budalastine jednostavno treba obrisati.
-
callmethebreeeze
#27 Re: #Sweden yes
ova tema jestei "rasistička", i jeste anti "multikultivatorska", a ima i primjesa mizoginije zbog "rasprave o posljedicama institucijaliziranog feminizma".
ili, jednostavnije receno: tema je glupa.

ili, jednostavnije receno: tema je glupa.
-
Avetinho
#28 Re: #Sweden yes
Ode Joe iz Svedske, odmah raspad.
- Joe McCarthy
#29 Re: #Sweden yes
Fudo387 wrote:Pa postoje, sta sad? Eto u Sarajevu su svi svoji pa svaki dan neko nekog strese.
>Sarajevo
>Rape capital of world
Serbs are gonna Serb.Fudo387 wrote:Da ne spominjem sad neke izrazito jake nacisticke sredine, tipa srbija i sl, jake su koristi imali od toga sto su u tom fazonu.
- Joe McCarthy
#30 Re: #Sweden yes
Maverick78 wrote:Kakvih bolan desetine silovanja i ubistava mjesečno?Joe McCarthy wrote:Znači getoi po Štokholmu i Malmu ne postoje? Niti postoje desetine silovanja i ubijanja mjesečno u njima?Fudo387 wrote:Ma bezveze, druga generacija ce vec biti svedjani a vec treca nece imati blage veze odakle je dosla.
Dobar primjer je Ibrahimovic.![]()
http://www.bra.se/bra/brott-och-statist ... brott.html
Do you šprahen Svenski?

- Maverick78
#31 Re: #Sweden yes
Eh tebe sam čekaoŠveđanin wrote:Krenuo bi da odgovaram redom ali mi se neda, mozda kasnije.. Ne vrijedi ovdje puno filozofirati.. ove budalastine jednostavno treba obrisati.
Mojne da izradiš za onaj smještaj gore oko Jokkmokka, vidiš da ofanziva samo što nije krenula. Držim te za riječ
- bvcx
#32 Re: #Sweden yes
Najveći problem je socijalizam.
Rezon socijalizma - uzimaj porez od radnih i vrijednih ljudi i davaj ga kroz welfare lezilebovićima i neradnicima.
Svi ovi idiotizmi su rezultat slobodnog vremena i socijalnih davanja. Oni ne cijene novac jer ga nisu zaradili, a zbog viška vremena stvaraju nazadne filozofije da bi se osjećali kao bitni u društvu.
Rezon socijalizma - uzimaj porez od radnih i vrijednih ljudi i davaj ga kroz welfare lezilebovićima i neradnicima.
Svi ovi idiotizmi su rezultat slobodnog vremena i socijalnih davanja. Oni ne cijene novac jer ga nisu zaradili, a zbog viška vremena stvaraju nazadne filozofije da bi se osjećali kao bitni u društvu.
- Joe McCarthy
#33 Re: #Sweden yes
Šveđanin wrote:Krenuo bi da odgovaram redom ali mi se neda, mozda kasnije.. Ne vrijedi ovdje puno filozofirati.. ove budalastine jednostavno treba obrisati.

-
callmethebreeeze
#34 Re: #Sweden yes
ko zna svedski, ovdje moze procitati zasto se u svedskoj prijavljuje najvise silovanja, o svedskoj pravnoj definiciji silovanja i ostalim stvarima koje kompliciraju pojednostavljenu i, u biti, rasisticku tvrdnju da se u svedskoj siluje na svakom koraku:
http://motargument.se/2013/10/07/myter-om-valdtakt/
- Joe McCarthy
#35 Re: #Sweden yes
Stranica koja promovira feminizam i islamsku migraciju priča o ne postojanu takvog promoviranja i proziva takve tvrdnje rasitičkim. Lud je zbunjenog kod vas gore na sjeverucallmethebreeeze wrote:ko zna svedski, ovdje moze procitati zasto se u svedskoj prijavljuje najvise silovanja, o svedskoj pravnoj definiciji silovanja i ostalim stvarima koje kompliciraju pojednostavljenu i, u biti, rasisticku tvrdnju da se u svedskoj siluje na svakom koraku:
Last edited by Joe McCarthy on 13/05/2015 19:42, edited 1 time in total.
- Maverick78
#36 Re: #Sweden yes
Gdje ti je ova tabela na sajtu koji si postavio?
- Joe McCarthy
#37 Re: #Sweden yes
Maverick78 wrote:Gdje ti je ova tabela na sajtu koji si postavio?
Piše ti UNov izvor na dnu tablice, a tabela se nalazi na stranici čij je link na postu prije tvojeg.
EDIT: Evo linka http://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape
- Cherry-Cherry
#38 Re: #Sweden yes
bvcx wrote:Najveći problem je socijalizam.
Plus što su lezihljebovići nezahvalni, pa rade na uništenju društva koje ih je primilo i nahranilo.
- Joe McCarthy
#39 Re: #Sweden yes
Tu si sunce moje. Samo sam tebe čekao da počneš postovat, prsti ti se pozlatniliCherry-Cherry wrote:bvcx wrote:Najveći problem je socijalizam.
Svi ovi idiotizmi su rezultat slobodnog vremena i socijalnih davanja. Oni ne cijene novac jer ga nisu zaradili, a zbog viška vremena stvaraju nazadne filozofije da bi se osjećali kao bitni u društvu.![]()
Plus što su lezihljebovići nezahvalni, pa rade na uništenju društva koje ih je primilo i nahranilo.
-
Avetinho
#40 Re: #Sweden yes
Nije valjda da ne znas ko je John Bolton.Joe McCarthy wrote:Maverick78 wrote:Gdje ti je ova tabela na sajtu koji si postavio?
Piše ti UNov izvor na dnu tablice, a tabela se nalazi na stranici čij je link na postu prije tvojeg.
EDIT: Evo linka http://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape
-
callmethebreeeze
- bvcx
#42 Re: #Sweden yes
Šta reći kada švedska država daje pare i nekim anarhističkim grupama...Cherry-Cherry wrote:bvcx wrote:Najveći problem je socijalizam.
Svi ovi idiotizmi su rezultat slobodnog vremena i socijalnih davanja. Oni ne cijene novac jer ga nisu zaradili, a zbog viška vremena stvaraju nazadne filozofije da bi se osjećali kao bitni u društvu.![]()
- Vitezanin
#43 Re: #Sweden yes
Nego, dovedite onda te Švede nama, fina priroda, brda, planine, zelenilo će ih podsjećati na domovinu, a ima i puno snijega zimi.
Dovedite ih toliko da se mi kao društvo raspadnemo (jer i nismo nešto) i postanemo "švedskiji".
Taman kako će imigranti uništiti švedsko društvo.
Šalu na stranu, imigracija nije sjaj i zlato, ali bogme nije ni kako se predstavlja ovdje. Činjenica je da se većina imigranata uklopi, ali isto je činjenica da jedan dio pravi frku.
Problemi sa švedskim imigrantima su isti kao i sa svim drugim državama. Mi čujemo "Švedska država daje socijalu, svi imaju dovoljno za život" itd, ali očito to nije sve istina jer se stvaraju razlike između Šveđana i imigranata. Ako je država toliko milosrdna kako je moguće da se stvara praznina između ove dvije skupine? To ej zapravo strukturalno nasilje, a posljedica je npr ona paljevina koja se dogodila po švedskim gradovima.
Naravno, ne treba zanemariti činjenicu da se neki imigranti jednostavno nisu u stanju uklopiti i dobivamo veće skupine tih ljudi koji mogu praviti probleme. Ali opet, i u tom slučaju krivac je država jer programi koji se nude za prijem ovih imigranata očito nisu dovoljno dobri.
Uglavnom, ŠveCkoj se neće ništa strašno dogoditi i mi ćemo i dalje gledati kako su razvijeni i bolje žive od nas, a onda ćemo opet nakon nekog vremena otvoriti temu o ovom kad bude neki novi problem. Pa ukrug.
A feminizam?! Prvo, mi trebamo naučiti šta je feminizam. Drugo, Ja im tu nemam šta zamjeriti, a nama se ovdje gadi dok čujemo tu riječ jer se bojimo promjena i jer smo konzervativni. Možemo mi klepetati o feminizmu i Švedskoj koliko hoćemo, ali smo u tome toliko smiješni jer smo među glavnim rupama Europe, a vidim neki se time i ponose ("ta će nama to, ta će oni nama govorit', to neka praaava, ofo-ono, ta će žene").

Dovedite ih toliko da se mi kao društvo raspadnemo (jer i nismo nešto) i postanemo "švedskiji".
Taman kako će imigranti uništiti švedsko društvo.
Šalu na stranu, imigracija nije sjaj i zlato, ali bogme nije ni kako se predstavlja ovdje. Činjenica je da se većina imigranata uklopi, ali isto je činjenica da jedan dio pravi frku.
Problemi sa švedskim imigrantima su isti kao i sa svim drugim državama. Mi čujemo "Švedska država daje socijalu, svi imaju dovoljno za život" itd, ali očito to nije sve istina jer se stvaraju razlike između Šveđana i imigranata. Ako je država toliko milosrdna kako je moguće da se stvara praznina između ove dvije skupine? To ej zapravo strukturalno nasilje, a posljedica je npr ona paljevina koja se dogodila po švedskim gradovima.
Naravno, ne treba zanemariti činjenicu da se neki imigranti jednostavno nisu u stanju uklopiti i dobivamo veće skupine tih ljudi koji mogu praviti probleme. Ali opet, i u tom slučaju krivac je država jer programi koji se nude za prijem ovih imigranata očito nisu dovoljno dobri.
Uglavnom, ŠveCkoj se neće ništa strašno dogoditi i mi ćemo i dalje gledati kako su razvijeni i bolje žive od nas, a onda ćemo opet nakon nekog vremena otvoriti temu o ovom kad bude neki novi problem. Pa ukrug.
A feminizam?! Prvo, mi trebamo naučiti šta je feminizam. Drugo, Ja im tu nemam šta zamjeriti, a nama se ovdje gadi dok čujemo tu riječ jer se bojimo promjena i jer smo konzervativni. Možemo mi klepetati o feminizmu i Švedskoj koliko hoćemo, ali smo u tome toliko smiješni jer smo među glavnim rupama Europe, a vidim neki se time i ponose ("ta će nama to, ta će oni nama govorit', to neka praaava, ofo-ono, ta će žene").
-
Bodkin
#44 Re: #Sweden yes
Da postoje zemlje koje su dozvolile imigrantima previse sranja na konto liberalizma. Da, sveCka je jedna od njih
- Joe McCarthy
#45 Re: #Sweden yes
Jedan dobar Shabbat-goyim, ali izuzetno sposoban goyim.Avetinho wrote: Nije valjda da ne znas ko je John Bolton.
- Vitezanin
#46 Re: #Sweden yes
Takav socijalizam jeste problem nama jer ga doživljavamo tako ( "uzimaj porez od radnih i vrijednih ljudi i davaj ga kroz welfare lezilebovićima i neradnicima".) Država nas uči da se tako odnosimo prema njoj je rje bijedna i ne razumijemo istinski koncept welfare države. Naš "socijalizam" nije ništa drugo nego ostavština komunizma, a i tad je država doživljena na isti način kao i danas.bvcx wrote:Najveći problem je socijalizam.
Švedski "socijalizam" nema veze s ovim.
-
BadAss14
#47 Re: #Sweden yes
BiH u k...u. a oni se bave Svedskom.
- bvcx
#48 Re: #Sweden yes
Švedski socijalizam ima veze sa kapitalizmom i klasičnim liberalizmom koji je postavljen prije 250 godina.Vitezanin wrote: Švedski "socijalizam" nema veze s ovim.
Jedina je to razlika, što su za razliku od jugoslavije, postavili ga na kapitalističku osnovu i slobodno tržište.
Ali na kraju priče, svi socijalizmi uzjašu radne ljude na račun neradnih. Kod nas je bilo recimo 6 portira da rade u jednoj firmi, a kod njih su neke druge stvari kao npr. ovaj ekstremni feminizam i neke druge stvari. Ja sam uvjeren da sve te organizacije primaju pare iz budžeta pa prosipaju okolo svoje filozofije, koje apsolutno ničemu ne doprinose.
Trenutno najveće raslojavanje između bogatih i siromašnih u EU se događa upravo u Švedskoj. To je sva filozofija socijalizma, sistem sam od sebe pravi socijalni sloj, jer kako bi drugačije opravdao svoje postojanje. Kako bi postojao socijalizam da recimo svako sebi može priuštiti tj. platiti i zdravstveno osiguranje i školstvo i sve ostalo što spada. Ako je prosečna plata 1000 evra (a veća je, a pogotovo da nema poreza), kako je s njom recimo nije moguće platiti sebi školovanje i zdravstvo, da ne govorim ostalo....
- Joe McCarthy
#49 Re: #Sweden yes
Vitezanin wrote:Nego, dovedite onda te Švede nama, fina priroda, brda, planine, zelenilo će ih podsjećati na domovinu, a ima i puno snijega zimi.
Taman kako će imigranti uništiti švedsko društvo.![]()
![]()
![]()
Miješanje sa Šveđama nije pametno. Imao sam priliku da upoznam poluŠveđ-polu Bošnju, kao pola Šveđanka/pola Rvatica, i oboje su mi djelovali kao mentalno labilne osobe koje se nikako nisu uklopili sa svojima gore.
Š
Imigranti samosatalno nisu problem, problem je kad pustiš veći broj njih odjednom i onda imaš problem prilikom asimiliranja. Tj. neće da uče jezike, hoće svoje zakone i utopije da reinkariraju u gostujućoj zemlji.Vitezanin wrote:alu na stranu, imigracija nije sjaj i zlato, ali bogme nije ni kako se predstavlja ovdje. Činjenica je da se većina imigranata uklopi, ali isto je činjenica da jedan dio pravi frku.
Problemi sa švedskim imigrantima su isti kao i sa svim drugim državama. Mi čujemo "Švedska država daje socijalu, svi imaju dovoljno za život" itd,
Te razlike nikad neće biti prezaiđene druže moj, osim ako nećeš da izvršiš genocid na Šveđama. Među južnim Slavenima razlike su minimalne, a ipak se koljemo svakih 30ak godina.ali očito to nije sve istina jer se stvaraju razlike između Šveđana i imigranata.
Znači ono paljevina po njihovim gradovima su samo "nako" se desila, jer su Šveđe nisu dovoljnu š***k raširili?Ako je država toliko milosrdna kako je moguće da se stvara praznina između ove dvije skupine? To ej zapravo strukturalno nasilje, a posljedica je npr ona paljevina koja se dogodila po švedskim gradovima.
Druže Šveđe izdavajaju anualno za imigrante trećinu GDP-a Bosne... Ako im to nije dovoljno šta će biti?Naravno, ne treba zanemariti činjenicu da se neki imigranti jednostavno nisu u stanju uklopiti i dobivamo veće skupine tih ljudi koji mogu praviti probleme. Ali opet, i u tom slučaju krivac je država jer programi koji se nude za prijem ovih imigranata očito nisu dovoljno dobri.
Druže moj, Juga nesta za manje od dvije godine nakon pobjede "donositelja demokratskih sloboda", misliš da se isto neće desiti za nekih 40-50 godina kada Švedska neće moći da izdrži "standard imigranata", a nehljebovici se navikli na sve đaba? Druže moj gore će biti klaonica koja će posramiti Balkanska sranja.Uglavnom, ŠveCkoj se neće ništa strašno dogoditi i mi ćemo i dalje gledati kako su razvijeni i bolje žive od nas, a onda ćemo opet nakon nekog vremena otvoriti temu o ovom kad bude neki novi problem. Pa ukrug.
Pod feminizmom govorim o trećem talasu feminizma (aka IRL Tumblr kuje), a ne djevojke i žene koje su se izborile za jednaka prava tokom prošlog i predprošlog vijeka.A feminizam?! Prvo, mi trebamo naučiti šta je feminizam. Drugo, Ja im tu nemam šta zamjeriti, a nama se ovdje gadi dok čujemo tu riječ jer se bojimo promjena i jer smo konzervativni. Možemo mi klepetati o feminizmu i Švedskoj koliko hoćemo, ali smo u tome toliko smiješni jer smo među glavnim rupama Europe, a vidim neki se time i ponose ("ta će nama to, ta će oni nama govorit', to neka praaava, ofo-ono, ta će žene").
- Vitezanin
#50 Re: #Sweden yes
bvcx wrote:Švedski socijalizam ima veze sa kapitalizmom i klasičnim liberalizmom koji je postavljen prije 250 godina.Vitezanin wrote: Švedski "socijalizam" nema veze s ovim.
Jedina je to razlika, što su za razliku od jugoslavije, postavili ga na kapitalističku osnovu i slobodno tržište.
Ali na kraju priče, svi socijalizmi uzjašu radne ljude na račun neradnih. Kod nas je bilo recimo 6 portira da rade u jednoj firmi, a kod njih su neke druge stvari kao npr. ovaj ekstremni feminizam i neke druge stvari. Ja sam uvjeren da sve te organizacije primaju pare iz budžeta pa prosipaju okolo svoje filozofije, koje apsolutno ničemu ne doprinose.
Trenutno najveće raslojavanje između bogatih i siromašnih u EU se događa upravo u Švedskoj. To je sva filozofija socijalizma, sistem sam od sebe pravi socijalni sloj, jer kako bi drugačije opravdao svoje postojanje. Kako bi postojao socijalizam da recimo svako sebi može priuštiti tj. platiti i zdravstveno osiguranje i školstvo i sve ostalo što spada. Ako je prosečna plata 1000 evra (a veća je, a pogotovo da nema poreza), kako je s njom recimo nije moguće platiti sebi školovanje i zdravstvo, da ne govorim ostalo....
Ako se ne varam raslojavanje između bogatih i siromašnih Šveđana se dogodilo (počelo događati) 2008. kad je počela svjetska kriza. I ako se ne varam - tad su imali desnu konzervativnu vladu koja je počela s reformama sistema (a reforme su bile bazirane na smanjenju socijalne države tj smanjenju socijalnih davanja).