Jana vs. bosanska voda

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

fantabox

#26 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by fantabox »

ultima_palabra wrote:Pojma nisam imao da je Jana tako popularna kod US-celebrityja... otkud to?

Inače ne kupujem domaće nauštrb kvaliteta, ali je Oaza daleko bolja voda od Jane.
Marketing: par fotografija je dovoljno vecini da im promijeni/nametne percepciju. Kao i obicno, postoji i druga strana iste price: http://www.poslovnipuls.com/2012/02/23/jana-amerika/ . Istina, clanak iz 2012, mozda se u medjuvremneu nesto promijenilo.
ranger

#27 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by ranger »

eto po meni odlicne alternative....taj kraj je poznat po dobroj vodi:
jos je ovo stara ambalaza nova je jos ljepsa..
Image
MeanMachine

#28 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by MeanMachine »

Daleko najbolja voda kod nas je:

Image

Može se diskutovati o ambalaži ili marketingu gdje ima sigurno boljih primjera od Oaze, ali to savjesnom potrošaču i nekome ko cijeni kvalitet vode i generalno kvalitetan domaći proizvod nikako ne smije biti primaran kriterij za odabir nekog prehrambenog artikla prilikom kupovine. Nisam zagovornik kupovine domaćih proizvoda po svaku cijenu (tj. onda kada ima daleko kvalitetniji uvozni artikal), međutim kada je u pitanju voda tu nema dileme da imamo vrhunske domaće proizvode u ponudi koji po kvalitetu (što je u prehrani ipak najvažnije) mogu bez problema da pariraju bilo kojoj konkurenciji iz uvoza.
fantabox

#29 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by fantabox »

ranger wrote:eto po meni odlicne alternative....taj kraj je poznat po dobroj vodi:
jos je ovo stara ambalaza nova je jos ljepsa..
Image
I to je to, voda za 10. Podjoni dizajn, ali sa vise mjesta tako da te ne moze niko optuziti. Ovdje klepi oblik (da lezi u ruci, visoko teziste blabla), ondje klepi boje (lagane, svijetle, providne, optimisticne a ne one tamno zelene i tamno plave gdje ne vidis sadrzaj nikako), meksa plastika, laganije otvaranje cepa...
Nes' ti nauke, prodaja cesmovace. Pa opet ni to nismo u stanju, cast rijetkima kao u ovom slucaju.
Sonac

#30 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by Sonac »

Znači ne pamtim, ima godina i godina kada sam zadnji put pio Janu i to na moru, ako već mora stranjska onda uzmem Prolom zbog njegove PH vrijednosti. BTW i Prolom ima užasan dizajn pa se prodaje ko lud.

Inače Nevra, Oaza, Tešanjski dijamant :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
CherryLips

#31 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by CherryLips »

Jana hit,nigdje nijedne medalje i dokaza o kvaliteti.
Samo propaganda
VjecitiStudent

#32 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by VjecitiStudent »

Čemu uopće služi flaširana voda?
neki

#33 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by neki »

Jana je smece od vode...al budalama proizvod prodaje ambalaza a ne sadrzaj..
zateznistub

#34 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by zateznistub »

U mene mi zena jednom uđe u kucu sa janom u ruci, reko slijdeci put kad te vidim sa njom razvod ti je avtomatski...
zateznistub

#35 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by zateznistub »

VjecitiStudent wrote:Čemu uopće služi flaširana voda?
Bar u ovim krajevima je pomodarstvo. Vani, gdje voda i ne valja za pice je opravdano...
promjenjivoblacno

#36 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by promjenjivoblacno »

zateznistub wrote:
VjecitiStudent wrote:Čemu uopće služi flaširana voda?
Bar u ovim krajevima je pomodarstvo. Vani, gdje voda i ne valja za pice je opravdano...
Javila mi se alergija na hranu, dok su trajala testiranja morala sam piti nesto kad izadjem vani, na "pice". Sokovi nisu dolazili u obzir, alkohol jos manje jer sam pila tablete i morala sam narucivati vodu. U vecini kafica dobijala sam Janu.
Vec je sest mjeseci proslo te sam se navikla i ako ne pijem alkohol, onda obavezno narucujem vodu i uopste mi nije nikakvo pomodarstvo. Sad kako dolazi toplije vrijeme, nista mi ne moze bolje ugasiti zedj nego voda, samo je prava steta sto se iskljucivo posluzuje Jana.
SmokingMan

#37 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by SmokingMan »

Frutek wrote:Nisam bio siguran da li ovu temu da postavim u "ekonomija" ili ovdje, ali vodjen onom "voda je život", ipak reko ovdje ;) Mnogo puta slušamo onu "kupujmo domaće". OK, ali koje? Je li za domaće proizvođače dovoljno da proizvedu, izbace sa trake i očekuju da će se produkt prodavat sam od sebe? Tema je Jana u poredjenju sa bosanskom vodom. Ako Bosna ima ičeg, onda ima vode. To je sigurno i naša voda treba da bude na vrhu po kvaliteti. Ali Jana je najbolje izreklamirana i sigurno da ima najbolji komercijalni prolaz kod potrošača. Izuzetno dobro su se pozicionirali na tržištu.

Navedite bosanske brendove vode za koje mislite da su bolji, ali koji su i komercijalno koliko-toliko uspješni.
Zlatno pravilo u marketingu:Proizvod prodaje njezina privlačna ambalaža,kao i kreativni marketing,a najbolje među masom prolaze poznati proizvodžaći...Nemoj da otvraramo temu o slatkišima,koji sa zapada u vidu dobro upakovanog škarta dolazi u BIH.
zateznistub

#38 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by zateznistub »

promjenjivoblacno wrote: Javila mi se alergija na hranu, dok su trajala testiranja morala sam piti nesto kad izadjem vani, na "pice". Sokovi nisu dolazili u obzir, alkohol jos manje jer sam pila tablete i morala sam narucivati vodu. U vecini kafica dobijala sam Janu.
Vec je sest mjeseci proslo te sam se navikla i ako ne pijem alkohol, onda obavezno narucujem vodu i uopste mi nije nikakvo pomodarstvo. Sad kako dolazi toplije vrijeme, nista mi ne moze bolje ugasiti zedj nego voda, samo je prava steta sto se iskljucivo posluzuje Jana.
Pa što nisi česmovače nasula pa pila. ha ya
promjenjivoblacno

#39 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by promjenjivoblacno »

Jesam neku noc, doduse u pitanju je bila lokalna kafana :D
Vidal89

#40 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by Vidal89 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Vidal89 wrote:prije mozda 5-6god sam gledao neku emisiju o Paris Hilton :D

Hoda po kuci pokazuje prostorije i dolazi do kuhinje otvara hladnjak i kaze da samo pije vodu, ni jednu ni drugu nego JANU :D
Da sam na mjestu nasih marketing direktora ja bih napravio parodiju reklamu na ovaj fazon. Nasao bih romsku porodicu sa Gorice, rudara iz Kakanja, radnika iz zeljezare i snimio reklamu na taj fazon. Mislim da bi to bila sok reklama.
Imam i video, ako hoce nek se jave iz Jane :D
stafi

#41 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by stafi »

uvoznu vodu ne pijem ni kad mi je džaba posluže.
stafi

#42 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by stafi »

neki wrote:Jana je smece od vode...al budalama proizvod prodaje ambalaza a ne sadrzaj..
e šta ćeš kad kloc sav ponosan, ovdje na forumu, ustvrdi da pije janu jer mu se sviđa ambalaža.
dječak sa šibicama

#43 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by dječak sa šibicama »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

bajo moj... ovo je brend u amerikama
vade_mecum

#44 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by vade_mecum »

joj ljudi zivimo u slobodnom svijetu i u slobodnoj zemlji. ima pravo svako da pije sta hoce i da kupuje sa svojim parama sta hoce. ista stvar je i sa iphonom koji se sastavlja u kini, brendiranom garderobom koja se sije u bangladesu i sta sve vec ne.

na temu: iole ko je upucen u industriju bezalkoholnih pica zna da fabrike drze flasiranu vodu kao proizvod samo radi prisustva na trzistu i reklame jer troskovi proizvodnje, pakovanja i transporta prelaze cijenu sadrzaja tj. vode (najgori omjer je kod vode u staklenim flasama).
Niemand

#45 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by Niemand »

Da nije ove teme ne bi ni znala da je ova jana vako "popularna" i mimo ovog balkana. Fkt se iznenadila. :-?
Muhamed Đakmić

#46 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by Muhamed Đakmić »

Vala ako ćemo realno, nije ni janu mikelanđelo dizajniro. Naravno, ambalaža ove naše izgleda ko da je teška voda, a ne H2O :D

Al mogu zamisliti kako se osjećaju ovi glumci i selebritiji što rokaju janu, ko da piju neku svetu vodicu :D sve su im furke iste, i ona scijentologija i kabala i sve rade iz nekakve bolesno poremećene furke :D
animals

#47 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by animals »

Nisam ni ja znao da je popularna ovako..
ali su mi najbolji ovi sto kazu, pijmo domace, uvoznoi je smece..
a kupuju uvozna auta, tv, telefone i sve ostalo..
zato nek pije sta se kome svidja..
demokratija..
jos samo pozovite one sa stapovima, sa kratkim hlacama..
pa nek oni odredjuju sta ce se trositi.. :-)
Warashii

#48 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by Warashii »

Jedan od dokaza da je sve poprilicno u k... jest to sto te neko ubjedi da je neka obicna voda bolja od neke obicne druge :-)
insomnia78

#49 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by insomnia78 »

animals wrote:Nisam ni ja znao da je popularna ovako..
ali su mi najbolji ovi sto kazu, pijmo domace, uvoznoi je smece..
a kupuju uvozna auta, tv, telefone i sve ostalo..
zato nek pije sta se kome svidja..
demokratija..
jos samo pozovite one sa stapovima, sa kratkim hlacama..
pa nek oni odredjuju sta ce se trositi.. :-)
Mojne njih
Oni sputavaju domacu proizvodnju
Image
fantabox

#50 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by fantabox »

Warashii wrote:Jedan od dokaza da je sve poprilicno u k... jest to sto te neko ubjedi da je neka obicna voda bolja od neke obicne druge :-)
Upravo tako, a voda k'o voda. Ne znamo koliko smo sretni sto je imamo i to toliko da u cistu i se..mo:
Image
Post Reply