Hanka Paldum optuzena za ratne zlocine...

novalic

Post by novalic »

Šeha wrote:Nije samo Srbe!!! :x :x
Hanka nas je sve maltretirala svojim pjevanjem... I jos uvijek maltretira ako smijem primijetiti :-) :) :-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

Hanka nas je sve maltretirala svojim pjevanjem... I jos uvijek maltretira ako smijem primijetiti :-) :) :-)
mora da je gledas na Pink tv... :-) :-)

;)
pitt

Post by pitt »

Auffff, a kad ti dodje u dzemat da pjeva u prvom si safu i case lomis :D:D Ko te ne zna.....
BECHO

Post by BECHO »

pitt wrote:
Auffff, a kad ti dodje u dzemat da pjeva u prvom si safu i case lomis :D:D Ko te ne zna.....
I tjokantjitje vadi iz kaputitja dok drzi tespih u ruci! :D
St.Germain

Post by St.Germain »

nije ni cudo da je optuzena. s onolikim ustima joj treba dozvola za nosenje oruzja. bogzna sta je ona u ratu vec zvakala i gutala. Mozda je pomagala lavovima u Pionirskoj...ko zna :)

zato postoji sud u Haagu :oops:
BECHO

Post by BECHO »

Germa, mozda je progutala i lava iz Pionirske! :D
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Jastoj ba, progutala lava, da ne ostvi dokaze o ubijanju Srba po Sarajvu! :-) :D :D
rumenko

Post by rumenko »

ova Lojova ma logige....ako je Hanka pojela lava....a lav.... srbe....haj ti sad to dokazi jarane.....dje su tragovi....u guzici....u stvari tragovi su izasli iz guzice....znaci...niz Muljacku.....a dje su ribe....ribe su pojele tragove...e tu dolazi esencijelni momenat...uhvatiti ribe...i natjerati ih da priznaju....(ovo esencijelni pogledajte u rijecniku)....
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

A haman da su i ribe pocrkale od zagadjenja vode...pa tako nema tragova ubijenim Srbima! :D :D :D
brzonogi

Post by brzonogi »

Sto onaj rece, bice optuzeni i svi oni sto su poubijali srpske glumce u Valter Brani Sarajevo. :-)
suX

Post by suX »

Mene ovi Srbi podsjecaju na spanjolske serije: providno, glupo, sve je moguce... :roll:
beharrr

Post by beharrr »

rumenko wrote:ova Lojova ma logige....ako je Hanka pojela lava....a lav.... srbe....haj ti sad to dokazi jarane.....dje su tragovi....u guzici....u stvari tragovi su izasli iz guzice....znaci...niz Muljacku.....a dje su ribe....ribe su pojele tragove...e tu dolazi esencijelni momenat...uhvatiti ribe...i natjerati ih da priznaju....(ovo esencijelni pogledajte u rijecniku)....
Ima logike....samo, moguce je da su ribe otisle nizvodno.... :D
z0rg

#38 Re: Hanka Paldum optuzena za ratne zlocine...

Post by z0rg »

BECHO wrote:Prema izvjestaju komisije RS za ratne zločine, Hanka Paldum i popularni tuzlanski pjevac sevdalinki Nedzad Salkovic, su jedni od onih koji su konstatno vrsili teror nad srpskim zivljem. Vise svjedoka je potvrdilo kako se navodi u izvjestaju da je Hanka dolazila u Centralni zatvor i u kasarnu Vitor Bubanj te maltretirala zatocene Srbe pjevanjem sevdalinki!

Mora da im je Hanka zapjevala 'Na prijestolju sjedi sultan'!

:D

hehe e jbg ccccccccc ,dobar ti taj vic ;)
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

beharrr wrote:
Ima logike....samo, moguce je da su ribe otisle nizvodno.... :D
Ma prijece bit da su ribe pocrkale od zgadjenosti vode a vala i od starosti... hehe kad je to bilo 90 i neke... :D :D :-D
BECHO

Post by BECHO »

Jel ba, jel se zna ko je pojeo Milana, Garinog nevjencanog muza? :D
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Ma da nije onaj lav... a ko je lava poznato ti je... :D :D :D
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Ah dje me nadje... ev odo sad! da se ne zaloji.... :D :D :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

suX wrote:Mene ovi Srbi podsjecaju na spanjolske serije: providno, glupo, sve je moguce... :roll:
:lol:

A epizoda milion... :D
jacika

Post by jacika »

brzonogi wrote:Sto onaj rece, bice optuzeni i svi oni sto su poubijali srpske glumce u Valter Brani Sarajevo. :-)
:lol: :lol: :P :roll: :-) :lol:
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Hanka Paldum
Razocarali su me Suzana Mancic, Miroslav Ilic, Neda Ukraden...

Sjecam se kada sam dobijala isjecke iz srpske stampe i mogu da kazem da je puno brutalnih lazi o meni lansirano. Uostalom, nisu me mnogo iznenadile, jer ono sto se desavalo u BiH bilo je toliko strasno da su takve lazi bile, maltene, uobicajene. Nekome je bilo potrebno da probudi sto vise mrznje i zla medju ljudima. A u ratu je, nazalost, sve dozvoljeno. A ja sam danima pjesmom punila beogradski Dom sindikata, sa bivsim suprugom Muradifom Brkicem pravila promociju u Beogradjanci, u Radio Beogradu se osjecala kao kod kuce, beogradski novinari su dolazili u moju sarajevsku kucu kao u svoj dom...!

Dok je trajao suludi rat – zaboravili su me skoro svi! Imala sam jedino kontakte sa Azeminom Grbic iz Beograda. Ja sam pokusavala da stupim u kontakt sa mojom prijateljicom (nekadasnjom) Suzanom Mancic. Zeljela sam da joj kazem: draga Suzana, bile smo takve prijateljice, a nijednom se nisi sjetila da me pozoves! Pokusavala sam da stupim u kontakt i sa MIroslavom Ilicem. Cak sam mu ostavljala i poruke, ali se nikada nije javio, naravno, na moje veliko iznenadjenje i razocaranje!

Zeljela sam da cujem Lepu Lukic, Nadu Mamulu... Zvala sam Nedu Ukraden na Ilidzu, gdje je zivjela, ali je ona vec bila otisla u Beograd. Nasla sam je u Beogradu i otvoreno, bez ograde, rekla joj ostro: “Draga Nedo, ako bi svi otisli, ko bi branio ovaj nas rodni grad?” Odgovor od moje nekadasnje prijateljice nisam dobila. Neda me nijednom nije pomenula, niti joj je palo na pamet da me pozove. Sve je to bilo i proslo, ali zaoke i rane su ostale. Jedini prijatelji iz Srbije koji su me zvali bili su Beba i Dragisa Kovacevic iz Uzica. Oni su mi cak nudili da svoju djecu iz opkoljenog Sarajeva sklonim kod njih i ja sam im beskrajno zahvalna na tome. Takodje su me se sjetili obozavaoci – Suzana i Igor. On mi je preko Crvenog kriza slao pisma i te grozne isjecke iz stampe. Plakala sam citajuci ih. Na audio kaseti snimala sam svoje odgovore, pevala mu, a kasete mu dostavljala na razne nacine. To su bili iskreni, ljudski kontakti.

Sedam godina nisam snimala album. U toku rata pokusavala sam da snimam album, ali su uslovi bili veoma losi. Nije postojala mogucnost bilo kakvog profesionalnog rada. Ali to nam u tim danima i nije bilo vazno. Trebalo je raditi bilo sta, jer smo se samo tako osjecali zivima. Zeljeli smo da sebi i ljudima oko nas pomognemo da zaborave pakao u kome smo se nalazili.

Sama odluka da ostanem u Sarajevu za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu govori da sam zena koja ima svoj stav. Jedini sud koji priznajem jeste sud moje savjesti. Dakle, rukovodim se njome i tudja misljenja me ne interesuju. Ipak je mnogo zla ucinjeno Bosni od strane Jugoslavije i nekih ljudi koji su sve to iskonstruisali.

Vrlo malo, gotovo nikako se danas u sarajevskim medijima emituju pjevaci sa tla Jugoslavije. Zauzet je vrlo cudan stav u medijima i prema pjevacima koji su iz Bosne, ali su je napustili za vrijeme rata. Ni njihove pjesme dugo nisu emitovane. Rijetke su radio-stanice na kojima se moze cuti neko iz Srbije. Privatno – po kucama i kaficima, slusa se sve, ali javno ne.

Da budem iskrena, mnogo toga mi se ne svidja na muzickoj sceni Srbije. Taj turbo sund koji se forsira djeluje mi prenaglaseno i neukusno. Pjevacice su u potpunom neskladu – oblace se krajnje modero, a pjavaju nekakvu ludu i potpuno demodiranu muziku! A da ne govorimo o golotinji koja je presla svaku meru. Kod nas je to bolje, i jos uvek se vise cijeni kvalitet interpretacije, nego izgled i stil oblacenja.

Malo je pjevaca koji mogu pjevati izvorni melos i nove modifikovane folk novotarije. Po meni, ono staro izvorno treba cuvati, ne smijemo ga zanemarivati. Svaka cast jednom Tozovcu, jednom Cunetu Gojkovicu, Safetu Isovicu, a Lepi Lukic skidam kapu do zemlje, jer je bila i ostala nasa ponajbolja pjevacica narodne muzike – svih vremena. Tu nema dvoumljenja. Prije neko vece, gledam Danicu Obrenic, bakica, a zena predivno pjeva! Sva sam se najezila, plakala sam. Zaboli me tako kad neko za te pjevace kaze: “Vidi onu babu, sta ona trazi na televiziji?! Ti ljudi su vrijednosti bez cijene, nesto sto ostaje zauvjek. ne kazem ja, treba ovom narodu i Lepa Brena koja je uspjela i proslavila se na specifican nacin, ali, istinske vrijednosti treba postovati i cijeniti. U cijelom svjetu se legende cijene i prostire se pred njih tepih gdje god se pojave

http://www.balkanmedia.com/magazin/kolumne/50/50.html
rumenko

Post by rumenko »

mene suzana u zadnjem "akcionom" filmu nije razocarala....naprotiv...za njene godine zega se starka k'o da joj je 20....kakva severina.....iz suzi zraci iskustvo...a i vidi se da radi s ljubavlju....
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Ponovit ću ono što sam već ranije jednom na ovom forumu napisao, uz manje dopune. Prvo je da nemam iluzija da će ikada četnici i ustaše prestati izjednačavati zločine, pisanjem pamfleta, knjiga ili citiranjem proustaško-četničkih magazina. To ne čudi, jer i dalje traje specijalni rat, što se manifestuje u neviđenom pritisku na BH tužbu za agresiju i genocid protiv SCG, kao i u propagandnoj aktivnosti tih istih snaga zla u magazinima i novinama sa onu stranu Drine i Une, kao i u domaćim petokolonaškim medijima poput Slobodne Bosne, Dana ili TV magazina "60 minuta" koji je pod velikim utjecajema hrvatskog medijskog lobija.

Iako nije najvjerodstojnija referenca, ipak istine radi, da kažem da je do danas u Hagu od optuženih 146 osoba raspodjela sljedeća:

1) Srba 106 (72,6 %)
2) Hrvata 31 (21,23%)
3) Bošnjaka 9 (6,16%)

Do sada je izrečeno 729 godina zatvorske kazne, s napomenom da svi optuženi Hrvati i Srbi još uvijek nisu u Hagu, te da se još skrivaju ko zna gdje. Od toga na pojedine narode otpada:

1) Srbi 554 godine kazne (76%)
2) Hrvati 142 godine kazne (19,4%)
3) Bošnjaci 33 godine kazne (4,5 %)

Drugim riječima iz haške perspektive, na Srbe i Hrvate (agresore i saveznike u podjeli BiH) otpada oko 95,5% zločina, a na Bošnjake 4,5%.

Samo onaj koji nema ama baš nimalo kućnog odgoja, koji je zloban u duši, a bolestan u glavi, može izjednačavati agresora i žrtvu, jer zločini koje su činili agresori bili su dio političkog programa podjele BiH, po kojem su se Bošnjaci trebali trajno zbrisati sa područja BiH. S druge strane zločini koje je počinila Armija RBiH nisu bili dio političkog programa, i nažalost, dio su ratne realnosti.

Što se tiče hiljadu logora za Srbe u Sarajevu sa "najzloglasnijim" Vitor Bubanj,a što konstantno potencira onaj obrvaš Slavuj ili tako nekako-inače na platnom spisku MUPa RS-a donedavno (što samo po sebi dovoljno govori):

Prvo, Sarajevo ni nema toliko ulica, da bi imalo tolike logore, a drugo Vitor Bubanj je bio zatvor, a ne logor, ni nešto nalik logoru, a pogotovo ne koncentracionim logorima u Omarskoj i Keratermu. U tom zatvoru su bili ljudi svih nacionalnosti.O tome je nedavno bila emisija na 99, da se ne ponavljam.
Stitch__

Post by Stitch__ »

pazi sad, ovako se postaje ratni zlocinac

VOOOLJELA SAM VOLJELAAAAAAAAAAAAAAAA VOOOLJELA SAM GAAAAAAAAAAAAAAAA..... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
bug

Post by bug »

zdravo stitch gdje ti je lilo :D
Post Reply