Who bolan cares?
Povratak
- ho oponopono
#26 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
...ajde bona ti ces se svakako udati...sta se prenemazes pobogu...
Who bolan cares?
Who bolan cares?
-
razonoda
#27 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
sadie_forever wrote:A zasto svi misle da leti za papirima ako je nasao curu iz druge drzavedinooh wrote:Dobar ti je momak, ne leti za papirima, pod uslovom da nema papire druge zemlje osim BiH![]()
A BiH ili zapad? Hmm, zasto "bona" BiH?
- sadie_forever
#28 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Imam,naravno.Znaci ja se mogu vratiti kad ja hocu.Zato i ne razumijem toliku negativnostdinooh wrote:par slucaja u familijisadie_forever wrote:A zasto svi misle da leti za papirima ako je nasao curu iz druge drzavedinooh wrote:Dobar ti je momak, ne leti za papirima, pod uslovom da nema papire druge zemlje osim BiH![]()
A BiH ili zapad? Hmm, zasto "bona" BiH?![]()
Ali realno, lakse je njemu naci posao na zapadu nego tebi u BiH. Rizik je to velik. Imas li bar papire druge zemlje, da imate za svaki slucaj neku sigurnost, ako ovdje ne upali vas plan?
znaci ozenili cure cisto radi papira bez ljubavi? to mi je fuj
-
Deda Kurcoje
#29 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Kriminal, nepotizam, zdrastveni sistem katastrofalan, mogucnost izbijanja rata, nesigurnost, moguca pojava epidemija, stanovnistvo uglavnom jako primitivno, prljavstina, mrznja izmedju naroda...u sta se ti vracas? Ovo je zemlja bez perspektive za narednih 100 godina, a poslije, ko dozivi, pricat ce.
- insomnia78
#30 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Pa eto koliko je dobro u Bosnisadie_forever wrote:A zasto svi misle da leti za papirima ako je nasao curu iz druge drzavedinooh wrote:Dobar ti je momak, ne leti za papirima, pod uslovom da nema papire druge zemlje osim BiH![]()
A BiH ili zapad? Hmm, zasto "bona" BiH?
Na stranu zajebancija
Ako je na vecinu ovih pitanja odgovor "Da" trebala bi dobro razmisliti
Hocete zivjeti zajedno sa njegovim roditeljima
Hocete zivjeti bas samo od njegove plate
Da li ti napustas pos'o tamo
Da li si svjesna da se tvoje trazenje posla moze razvuci na poprilicno dug period
Da li gubis neke benificije, uslov za drzavljanstvo npr, odlaskom iz zemlje
Da li ste vec zivjeli zajedno jedan period ili je to neka Skype ljubav, drugacije ce biti kad dodjes na njegov teren, jos da te on izdrzava, vjeruj da hoce...
- Kinesko prkno
#31 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ako cete imati love,vratite se.Sto se tice roditelja,samo se vratite i kad vide da vam je fino ,proce ih to.sadie_forever wrote:Jel jos u slicnom problemu?
Zivim na zapadu,odavno zelja mi je da se vratim u BIH,moji roditelji su apsolutno protiv.U njihovoj glavi to je njihov poraz jer pobogu "oni su zivot dali da me dovedu ovdje a ja se vracam". U njihovoj glavi u Bosni je sve mrak,nije se pomaklo ni dan od 1992!! Ja vidim da nije tako,ljudi zive prilicno normalno. i ne razumijem ih nikako.Moja zelja je odavno da se vratim ali s njima to nikako ne mogu da diskutujem
Ako se ne mislite vracati na zapad,dignite kredita koliko god mozete i to ne vracajte,ma milina.
- exliberal-ex
#32 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Imam ja osjecaj da ti bjezis od roditelja...izvinjavam se ako grijesim
Prvo ti rece mogu ja radit I u prodavnici...jedno od najgorih zanimanja u Bosni je taj rad u prodavnici. Ako meni nevjerujes pitaj druge
Sad sto se tice idem ja dole pa ce muz da radi....a malo ce I roditelji da pomazu...bez ljutnje malo mi je to sebicno, Umjesto da gledas da nedjes sebi poziciju gdje ces ti da pomazes roditelje ti planiras da dobijas njihovu sadaku.
Neznam sta da ti kazem, ako mislis da ti je to najbolje sa srecom mada ja sto znam iz licnog iskstva ali I iz iskustva od ljudi koji su dole nimalo ruzicasto nije .....
Prvo ti rece mogu ja radit I u prodavnici...jedno od najgorih zanimanja u Bosni je taj rad u prodavnici. Ako meni nevjerujes pitaj druge
Sad sto se tice idem ja dole pa ce muz da radi....a malo ce I roditelji da pomazu...bez ljutnje malo mi je to sebicno, Umjesto da gledas da nedjes sebi poziciju gdje ces ti da pomazes roditelje ti planiras da dobijas njihovu sadaku.
Neznam sta da ti kazem, ako mislis da ti je to najbolje sa srecom mada ja sto znam iz licnog iskstva ali I iz iskustva od ljudi koji su dole nimalo ruzicasto nije .....
-
palermo
#33 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Nemoj jadna ni pomisliti, kakav povratak u Bosnu i Hercegovinu, ne znaš ti kako je ovdje,ne može se ovdje ništa iraditi, sidi disi. Ako mi ne vejruješ ili ne vjeruješ svojim roditeljima, pitaj ove što žive po Skandinaviji, Francuskoj, Americi oni znaju kako se ovdje živi.sadie_forever wrote:Jel jos u slicnom problemu?
Zivim na zapadu,odavno zelja mi je da se vratim u BIH,moji roditelji su apsolutno protiv.U njihovoj glavi to je njihov poraz jer pobogu "oni su zivot dali da me dovedu ovdje a ja se vracam". U njihovoj glavi u Bosni je sve mrak,nije se pomaklo ni dan od 1992!! Ja vidim da nije tako,ljudi zive prilicno normalno. i ne razumijem ih nikako.Moja zelja je odavno da se vratim ali s njima to nikako ne mogu da diskutujem
Sad malo ozbiljnije, ne vidim zašto tvoja sreća ne bi bila baš u Bosni i Hercegovini. Ili zašto bi bila u toj tamo nekoj zemlji a ne bi bila u Bosni i Hercegovini.
Kao što na jednoj temi Kata reče,vjerovali ili ne, ali zaista postoje ljudi koji žele i sviđa im se živjeti u Bosni i Hercegovini iako imaju mogućnosti i negdje drugo da žive.
-
razonoda
#34 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Samo ako je mladozenja -sin -Ganica,
ne smijem ime napisati, itd 
- Kinesko prkno
#35 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Pa to je zivot,yebo sterilnost i kolotecinu .Deda Kurcoje wrote:Kriminal, nepotizam, zdrastveni sistem katastrofalan, mogucnost izbijanja rata, nesigurnost, moguca pojava epidemija, stanovnistvo uglavnom jako primitivno, prljavstina, mrznja izmedju naroda...u sta se ti vracas? Ovo je zemlja bez perspektive za narednih 100 godina, a poslije, ko dozivi, pricat ce.
- uglavnomja
#36 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Forsaken wrote:i moja rodbina iz dijaspore kad dodje poluturiskicki svako ljeto u BiH smatra da je BiH najbolje mjesto na zemlji. Nikakvih briga samo uzivancija. Jedno od njih se prije par godina pokusalo vratiti ( stan posao i tako to ). Kad su vidjeli kako to ovdje hoda u stvari( prvi susret sa zdravstvom i birokratijom ) odmah su se vratili odakle su doslisadie_forever wrote:u cemu su u pravu? mama zivi jos u godini 1980 ,misli stari je vakat neki.Ja u BIH dodjem vidim vise se uziva nego ovdje na zapaduForsaken wrote:Nazalost, roditelji su ti u pravu.
slabo ti to vidis ... kad dodjes na ferije sa svojim dzeparcem u eurima sve ti je jeftino, a izgleda raja samo guz sa kafe na kafu, provod blabla aha malo sutra. Sve je to maska ili tacnije to je jedino sto vecina ima.
mislis raditi po 10 sati u granapu za 200 eura
I inace, ako ti muz nije politicar ili mafijas, tesko cete zivjeti iznad zivotarenja sa jednom platom. A tek ako dodje potomak
ili ces kao neki sto su se vratili (pa pojeli govance) istresati zuc na ostatak dijaspore sto se nije vratila.
Last edited by uglavnomja on 10/05/2015 16:55, edited 1 time in total.
- radiša
#37 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ne kontam ljude kad kazu ovde dobro a ovde ne radi kino kako treba a kamo li ostalo.Ako je smisao zivota sa kafe na kafu ili sa kafe na cevape,pitu pa u kladionicu onda je to to.Nema dalje,uzivamo 
-
razonoda
#38 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
eh Kata , Katapalermo wrote:Nemoj jadna ni pomisliti, kakav povratak u Bosnu i Hercegovinu, ne znaš ti kako je ovdje,ne može se ovdje ništa iraditi, sidi disi. Ako mi ne vejruješ ili ne vjeruješ svojim roditeljima, pitaj ove što žive po Skandinaviji, Francuskoj, Americi oni znaju kako se ovdje živi.sadie_forever wrote:Jel jos u slicnom problemu?
Sad malo ozbiljnije, ne vidim zašto tvoja sreća ne bi bila baš u Bosni i Hercegovini. Ili zašto bi bila u toj tamo nekoj zemlji a ne bi bila u Bosni i Hercegovini.
Kao što na jednoj temi Kata reče,vjerovali ili ne, ali zaista postoje ljudi koji žele i sviđa im se živjeti u Bosni i Hercegovini iako imaju mogućnosti i negdje drugo da žive.
-
palermo
#39 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
A inače, smisao je ?????radiša wrote:Ne kontam ljude kad kazu ovde dobro a ovde ne radi kino kako treba a kamo li ostalo.Ako je smisao zivota sa kafe na kafu ili sa kafe na cevape,pitu pa u kladionicu onda je to to.Nema dalje,uzivamo
- radiša
#40 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Đaba ti ja prico ako ti sebe u ovom pronalazis.palermo wrote:A inače, smisao je ?????radiša wrote:Ne kontam ljude kad kazu ovde dobro a ovde ne radi kino kako treba a kamo li ostalo.Ako je smisao zivota sa kafe na kafu ili sa kafe na cevape,pitu pa u kladionicu onda je to to.Nema dalje,uzivamo
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#41 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ovako je moja sestra htjela da se vrati, place svaki dan materi preko Skajpa, nidje na svijetu nije kao u Bosni, nema tamo rahatluka ko ovdje, bla bla bla. Mic po mic dobije posao, pocne zaradjivati, odobre joj vizu ali hoce ona u Bosnu i gotovo, nidje na svijetu nije ko ovdje. I dodje ona i poslije tri sedmice se ispali raketom odakle je i dosla. Sve plakala za "kucom" kad se vratila.
Tako ces i ti, mozda ne odmah ali naposljetku 100% hoces. Kako god nek ti je sa srecom.
Tako ces i ti, mozda ne odmah ali naposljetku 100% hoces. Kako god nek ti je sa srecom.
- sadie_forever
#42 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ali su ljudi negativni ,ne mogu da vjerujem.Pa kako se zivi na zapadu? sta mislite?
-
dudlov
#43 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Vratiš se, probaš i ako ne ide, idete oboje na tvoj teren. Probaj, nemaš šta izgubiti, ne ideš na robiju. Ni prva ni zadnja koja se pokajala. Moj drug je probao, tj. imao je, mislim 6 mjeseci da testira život ovdje, te kad je vidio da to nije to, vratio se u skandinaviju.
U svakom slučaju, sretno
U svakom slučaju, sretno
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#44 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ovako je moja sestra htjela da se vrati, place svaki dan materi preko Skajpa, nidje na svijetu nije kao u Bosni, nema tamo rahatluka ko ovdje, bla bla bla. Mic po mic dobije posao, pocne zaradjivati, odobre joj vizu ali hoce ona u Bosnu i gotovo, nidje na svijetu nije ko ovdje. I dodje ona i poslije tri sedmice se ispali raketom odakle je i dosla. Sve plakala za "kucom" kad se vratila u ovu vukoyebinu.
Last edited by Jimmy McNulty on 10/05/2015 17:01, edited 1 time in total.
- dinooh
#45 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Bilo fuj ili ne bilo, svejedno. Ljudi su se snasli i bar finansijski nemaju problema. E sad, da li su sretni, u to ne ulazim niti me zanima. Da li je bilo ljubavi, ne znam ni to. Mozda da, ali sigurno nedovoljno za takav koraksadie_forever wrote:
Imam,naravno.Znaci ja se mogu vratiti kad ja hocu.Zato i ne razumijem toliku negativnost
znaci ozenili cure cisto radi papira bez ljubavi? to mi je fuj
Ali ako mislis da ti tvoji pomazu dok si ovdje uz platu supruga tvog, onda to nije dobra opcija. To je nezrelo,a pogotovo ako cete zivjeti u zajednici, u kuci sa njegovim roditeljima. Bjezi od zajednice ako je ikako moguce. Bar jednu ulicu dalje
-
palermo
#46 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ozbiljno te pitam, šta je smisao ? Koji to drugi smisao daje život u nekoj drugoj zemlji nego u BiH.radiša wrote: Đaba ti ja prico ako ti sebe u ovom pronalazis.
- karanana
#47 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
mozda mladozenja ima 4-5 milja i obezbjedjen stan.
onda sto da ne? to je fino. mada ce ti se vjerovatno i da je takav slucaj vjerovatno stvari smuciti kada ostanes ovdje duze od par sedmica koliko inace dolazis pa trosis lovu, hodas po raftinzima i morima.
koliko je godina zagondjiji? mozda ima nekoliko godina fore da se zezate ovdje pa da se on predomisli.
onda sto da ne? to je fino. mada ce ti se vjerovatno i da je takav slucaj vjerovatno stvari smuciti kada ostanes ovdje duze od par sedmica koliko inace dolazis pa trosis lovu, hodas po raftinzima i morima.
koliko je godina zagondjiji? mozda ima nekoliko godina fore da se zezate ovdje pa da se on predomisli.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
- radiša
#49 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Od postovanja covjeka kao individue do posla,kulture zivljenja...palermo wrote:Ozbiljno te pitam, šta je smisao ? Koji to drugi smisao daje život u nekoj drugoj zemlji nego u BiH.radiša wrote: Đaba ti ja prico ako ti sebe u ovom pronalazis.
Ovde te ko slinu tretira kad dođes kod doktora a imas zdravstveno o ostalom da ne pricam.
- sadie_forever
#50 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
kako mislis predomisli? njemu je 29 uskoro a meni uskoro 26karanana wrote:mozda mladozenja ima 4-5 milja i obezbjedjen stan.