Pa ne mora znaciti da ce doci do rata ko 90-tihmk ultra wrote:odakle sada bilo kome novac za rat?
rat je skup
Sutra ti MUP RS-a izadje na entitetske granice radi zastite necega, nedje od nekoga i mi radimo konkretno sta?
Pa ne mora znaciti da ce doci do rata ko 90-tihmk ultra wrote:odakle sada bilo kome novac za rat?
rat je skup
Zamolimo ih da se sklone...insomnia78 wrote:Pa ne mora znaciti da ce doci do rata ko 90-tihmk ultra wrote:odakle sada bilo kome novac za rat?
rat je skup
Sutra ti MUP RS-a izadje na entitetske granice radi zastite necega, nedje od nekoga i mi radimo konkretno sta?
Serbs dindu nuffin wrong, they wer guud boyz. We need to be mo' multikultivatoring you rayciss muthafucka.cyprus wrote:Vala mene je ovaj stepen generalizacije, simplifikacije i huškanja od Bacha realno iznenadiodječak sa šibicama wrote:Nista novo od Bacha.RNG_25 wrote:Koje generalizacije za čitav jedan narod...
Wow, you speak English... That is so coolJoe McCarthy wrote:Serbs dindu nuffin wrong, they wer guud boyz. We need to be mo' multikultivatoring you rayciss muthafucka.cyprus wrote:Vala mene je ovaj stepen generalizacije, simplifikacije i huškanja od Bacha realno iznenadio
Apsolutno.It_is_a_Leclerc wrote:Šta se mora nije teško...Sve kapacitete, profesionalne i svake druge, staviti na raspolaganje svom bošnjačkom narodu i našoj BiH.
Ja odgovorno tvrdim da su vehabizam i jugonostalgičarstvo dvije najveće unutrašnje prijetnje bošnjačkoj omladini koji na sve načine nastoje de-bosanizirati Bošnjake. To su dvije grupe koje organizovano ili ne rade na slabljenju morala, osjećaju patriotizma i pripadnosti BiH - vehabije, tvrdeći da bi Bošnjaci trebali ići braniti neke Sirije i Libije, a ovi atrofični "ljevičari" sa Titovim bistama tvrdeći da su svi isti, da treba samo ganjati multietniĆnost i da je komunizam najbolji sistem. Da su obe grupe dijelom uspješne među mladim Bošnjacima dovoljno govori činjenica da na ovoj temi većinom pišu ovi što bi u Njemačku. Jer, kao nije vrijedno.escobar__ wrote:Apsolutno.It_is_a_Leclerc wrote:Šta se mora nije teško...Sve kapacitete, profesionalne i svake druge, staviti na raspolaganje svom bošnjačkom narodu i našoj BiH.![]()
Još sam mišljenja da bi u samom startu prvo trebali počistit petokolonaše i srbonostalgičare u vlastitim redovima.
Što se pitanja 'šta ako zapuca?' tiče, spreman.
mislis de-bosnjakirati bosanceIt_is_a_Leclerc wrote:Ja odgovorno tvrdim da su vehabizam i jugonostalgičarstvo dvije najveće unutrašnje prijetnje bošnjačkoj omladini koji na sve načine nastoje de-bosanizirati Bošnjake. To su dvije grupe koje organizovano ili ne rade na slabljenju morala, osjećaju patriotizma i pripadnosti BiH - vehabije, tvrdeći da bi Bošnjaci trebali ići braniti neke Sirije i Libije, a ovi atrofični "ljevičari" sa Titovim bistama tvrdeći da su svi isti, da treba samo ganjati multietniĆnost i da je komunizam najbolji sistem. Da su obe grupe dijelom uspješne među mladim Bošnjacima dovoljno govori činjenica da na ovoj temi većinom pišu ovi što bi u Njemačku. Jer, kao nije vrijedno.escobar__ wrote:Apsolutno.It_is_a_Leclerc wrote:Šta se mora nije teško...Sve kapacitete, profesionalne i svake druge, staviti na raspolaganje svom bošnjačkom narodu i našoj BiH.![]()
Još sam mišljenja da bi u samom startu prvo trebali počistit petokolonaše i srbonostalgičare u vlastitim redovima.
Što se pitanja 'šta ako zapuca?' tiče, spreman.
A sto bi to radili? Zaboravljate da je njima ipak lijepo na 50% BiH.bach wrote:Šta ako Srbi kažu:
- mi ne priznajemo konvertibilnu marku
- mi ne priznajemo bh. ličnu kartu
- mi ne priznajemo bh. registarske tablice
- mi ne priznajemo 387 telefonski kod
- Mi ne želimo bh. graničare i carinike na našim granicama
itd
Šta onda?
Nikakav problem. Onaj ko to kaže izlazi iz okvira mirovnog sporazuma kojim je ista ta RS definisana i legalizovana. To opet implicira da takvim jednostranim aktom RS pravno-formalno ne postoji što opet otvara vrata drugim mogućnostima. U ovakvoj situaciju neizbježan je oružani konflikt manjeg ili većeg intenziteta sa neizvjesnim ishodom. To bi bio sukob u kojem možeš dobiti sve ali i izgubiti ono što već legalno imaš. Srbi to znaju vrlo, vrlo dobro jer da je obratno oni bi 1997. rekli sve to, mi ne priznajemo...bach wrote:Šta ako Srbi kažu:
- mi ne priznajemo konvertibilnu marku
- mi ne priznajemo bh. ličnu kartu
- mi ne priznajemo bh. registarske tablice
- mi ne priznajemo 387 telefonski kod
- Mi ne želimo bh. graničare i carinike na našim granicama
itd
Šta onda?
Jednostavno proćemo krozanjih!insomnia78 wrote:Pa ne mora znaciti da ce doci do rata ko 90-tihmk ultra wrote:odakle sada bilo kome novac za rat?
rat je skup
Nemam namjeru postavljati svoja leđa zarad drugih,svijet je ionako dovoljno velik za sve...Država wrote:Nisam pobjegao '92, ne bih pobjegao ni sada...
Još samo reci da nemas posla pa da upotpuniš spisak . . .Mislim da nije vrijedilo sve ovo fasovati zbog rataDržava wrote:Nisam pobjegao '92, ne bih pobjegao ni sada...
Istina, bolujem od PTSP-a, teške depresije, imam dijabetes... sve u 42-oj godini.
Nije mi žao.
Vrijedilo je...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tebe citiram, ali ovo se odnosi na omasovljenost takvog gledišta na stvari. A nije tačno.colt wrote:
Još samo reci da nemas posla pa da upotpuniš spisak . . .Mislim da nije vrijedilo sve ovo fasovati zbog rata
i zbog par drkadžija
Sve se to desilo zbog par drkažija a fasovale su budale na sve tri strane. Jel vrijedilo, nije. Frajer iznad oboli i koga boli briga. Nikog. Izvini, ratujte vi, al' bez mene !!!Bambi_na_kofeinu wrote:Tebe citiram, ali ovo se odnosi na omasovljenost takvog gledišta na stvari. A nije tačno.colt wrote:
Još samo reci da nemas posla pa da upotpuniš spisak . . .Mislim da nije vrijedilo sve ovo fasovati zbog rata
i zbog par drkadžija
Nije se ratovalo zbog par drkadžija, ni ratnih profitere...
Ratovalo se jer se spremio pokolj jednog naroda, nečijih majki, žena, jer je neko odlučio uzeti djecu i porodilišta na nišan, jer ti je neko udario na pravo na život, pravo na državu, pravo na jezik, pravo na postojanje.
Borilo se da ne budeš zaklan i broj iz masovne grobnice koju će možda a možda i neće pronaći decenijama poslije, da ne budeš raskomadan u redu za vodu, i da oslobodiš oca od 70 godina iz logora, da ti majka sutra ne ukopava četiri sina i da se ne snimaju filmovi o djeci koja su rođena kao rezultat silovanja, da moje dijete sutra ima pravo na historiju i jezik i kulturu.
Malo je bezobrazno svesti borbu za postojanje cijelog naroda na rat zbog par drkadžija.