Aham. Pa mislim da ne bih trebao imati problema pošto nemam nekih konkretnih razloga, idemo ono čisto iz zajebancije. Obići par mjesta, prohodati, kafica, imam tamo neke raje pa s njima malo i tako 2 - 3 dana i onda nazad. Ništa posebno, da li da tako kažem ako me neko pita ili da izmišljam neke razloge? Nisu nikakve šeme za gudru kunem sepromjenjivoblacno wrote:U Srbiju mozes, ali direktno, jer te vrlo vjerovatno ne bi pustili preko Hrvatske. Prije mjesec je brat isao tako u Srbiju, pa su ga pustili samo zbog poziva koji im je pokazao za dogadjaj gdje se uputio, a pasos mu je isticao za nepunih mjesec dana. Receno mu je da se vrati drugim putem, kako mu ne bi pravili probleme.ForzaZeljo wrote:Znaci ja trenutno s ovim mojim ne mogu nigdje maknuti? Bas nigdje? Srbija, 'rvatska? Ništa a?
Validnost pasoša
- ForzaZeljo
#26 Re: Validnost pasoša
-
SHTEVELEC
#27 Re: Validnost pasoša
Is'o autom, moras direktno (ne mozes preci recimo iz Cg u Srb sa licnom), ako ces busom mislim da je najjeftinije iz Lukavice (Kondor cini mi se)
-
julisiz es grant
#28 Re: Validnost pasoša
Pa i nema potrebe da ide preko Hrvatske, a bogami ni Crne Gore.promjenjivoblacno wrote:U Srbiju mozes, ali direktno, jer te vrlo vjerovatno ne bi pustili preko Hrvatske. Prije mjesec je brat isao tako u Srbiju, pa su ga pustili samo zbog poziva koji im je pokazao za dogadjaj gdje se uputio, a pasos mu je isticao za nepunih mjesec dana. Receno mu je da se vrati drugim putem, kako mu ne bi pravili probleme.ForzaZeljo wrote:Znaci ja trenutno s ovim mojim ne mogu nigdje maknuti? Bas nigdje? Srbija, 'rvatska? Ništa a?
- ForzaZeljo
#29 Re: Validnost pasoša
Ma eto, marka gore dole to i nije toliko bitno. Kazem opet ja sam preko Gea tursa isao, oko 25 evra je bilo tada, jos su me ljudi ispostovali maksimalno, imao sam privelegiju da odredim termin i mjesto gdje ce me pokupiti, sto je za svaku pohvalu. Ne znam da li je sada to moguce, poslao sam mejl pa cu vidjeti.SHTEVELEC wrote:Is'o autom, moras direktno (ne mozes preci recimo iz Cg u Srb sa licnom), ako ces busom mislim da je najjeftinije iz Lukavice (Kondor cini mi se)
A za crnu goru? Kakve su mi opcije? Nisam tamo bio jos nikada, ima li neko da vrsi prijevoz do tamo i da li mogu samo s licnom i s ovim pasosem pred istek? Rado bih otisao tamo
- Edin H.
#30 Re: Validnost pasoša
ForzaZeljo wrote:dalje moze..
Hvala na pomoci svima i pocrkali u mukama dabogda, tako sam bio blizu amsterdamu
Stipu ba Amsterdam, ja nigdje vise klosara nisam na jednom mjestu vidio
- ForzaZeljo
#31 Re: Validnost pasoša
Ne znam nisam bio nikadEdin H. wrote:ForzaZeljo wrote:dalje moze..
Hvala na pomoci svima i pocrkali u mukama dabogda, tako sam bio blizu amsterdamu![]()
![]()
![]()
Stipu ba Amsterdam, ja nigdje vise klosara nisam na jednom mjestu vidio
A crna gora? Niko nista ne zna? a?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#32 Re: Validnost pasoša
Sa tim pasosem ne mozes u EU. U Srbiju i CG mozes sa licnom kartomForzaZeljo wrote:Pozdrav.
Nadam se da će se naći neko ko je upoznat s ovim, pa me uputiti na pravi put i posavjetovati.
Dakle imam stari pasoš, doduše nije stari, on je i dalje validan, biometrijski je (ima onaj znak na koricama). Izdat je 2010, a vazi do 27.05.2014.
Sad me zanima da li ja mogu bez problema sa njim otići na par dana do Amsterdama bez ikakvih problema? Našao sam ponudu u centrolinesu, 190km. Dakle kupim kartu, spremim pasoš, nešto stvari i to je to? Da li mi još išta treba i da li ću imati možda nekih problema?
Hvala vam
- ForzaZeljo
#33 Re: Validnost pasoša
aham, a da li bi mi mogao pomoci u pronalasku nekog prijevoza? slomih se evo trazeci al nistahrasno38 wrote:Sa tim pasosem ne mozes u EU. U Srbiju i CG mozes sa licnom kartomForzaZeljo wrote:Pozdrav.
Nadam se da će se naći neko ko je upoznat s ovim, pa me uputiti na pravi put i posavjetovati.
Dakle imam stari pasoš, doduše nije stari, on je i dalje validan, biometrijski je (ima onaj znak na koricama). Izdat je 2010, a vazi do 27.05.2014.
Sad me zanima da li ja mogu bez problema sa njim otići na par dana do Amsterdama bez ikakvih problema? Našao sam ponudu u centrolinesu, 190km. Dakle kupim kartu, spremim pasoš, nešto stvari i to je to? Da li mi još išta treba i da li ću imati možda nekih problema?
Hvala vam
- hrasno38
#34 Re: Validnost pasoša
za Srbiju i CG imas autobuse iz Lukavice a imas i ljude po oglasima trazi koji u privatnom aranzamanu vrse prevoze do BG-a i u CG obale.ForzaZeljo wrote:aham, a da li bi mi mogao pomoci u pronalasku nekog prijevoza? slomih se evo trazeci al nistahrasno38 wrote:Sa tim pasosem ne mozes u EU. U Srbiju i CG mozes sa licnom kartomForzaZeljo wrote:Pozdrav.
Hvala vam
- Edin H.
#35 Re: Validnost pasoša
Ne bi ja cifru stavio da u Crnu Goru mozes na licnu, premda sigurno ima finti, kroz sumu, preko planina itd.hrasno38 wrote:za Srbiju i CG imas autobuse iz Lukavice a imas i ljude po oglasima trazi koji u privatnom aranzamanu vrse prevoze do BG-a i u CG obale.ForzaZeljo wrote:aham, a da li bi mi mogao pomoci u pronalasku nekog prijevoza? slomih se evo trazeci al nistahrasno38 wrote:
Sa tim pasosem ne mozes u EU. U Srbiju i CG mozes sa licnom kartom
- hrasno38
#36 Re: Validnost pasoša
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... cnu-kartu-Edin H. wrote:Ne bi ja cifru stavio da u Crnu Goru mozes na licnu, premda sigurno ima finti, kroz sumu, preko planina itd.
koliko ja znam do sada je moglo bez ikakvih problema u Srbiju i CG jer oni niti su u EU niti su u Sengenu bar jos uvijek.
- Edin H.
#37 Re: Validnost pasoša
Evo mu ideje, sudeci po postavljenom clanku moze se na licnu u Albanijuhrasno38 wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... cnu-kartu-Edin H. wrote:Ne bi ja cifru stavio da u Crnu Goru mozes na licnu, premda sigurno ima finti, kroz sumu, preko planina itd.
koliko ja znam do sada je moglo bez ikakvih problema u Srbiju i CG jer oni niti su u EU niti su u Sengenu bar jos uvijek.