Validnost pasoša

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ForzaZeljo

#26 Re: Validnost pasoša

Post by ForzaZeljo »

promjenjivoblacno wrote:
ForzaZeljo wrote:Znaci ja trenutno s ovim mojim ne mogu nigdje maknuti? Bas nigdje? Srbija, 'rvatska? Ništa a?
U Srbiju mozes, ali direktno, jer te vrlo vjerovatno ne bi pustili preko Hrvatske. Prije mjesec je brat isao tako u Srbiju, pa su ga pustili samo zbog poziva koji im je pokazao za dogadjaj gdje se uputio, a pasos mu je isticao za nepunih mjesec dana. Receno mu je da se vrati drugim putem, kako mu ne bi pravili probleme.
Aham. Pa mislim da ne bih trebao imati problema pošto nemam nekih konkretnih razloga, idemo ono čisto iz zajebancije. Obići par mjesta, prohodati, kafica, imam tamo neke raje pa s njima malo i tako 2 - 3 dana i onda nazad. Ništa posebno, da li da tako kažem ako me neko pita ili da izmišljam neke razloge? Nisu nikakve šeme za gudru kunem se :D
SHTEVELEC

#27 Re: Validnost pasoša

Post by SHTEVELEC »

Is'o autom, moras direktno (ne mozes preci recimo iz Cg u Srb sa licnom), ako ces busom mislim da je najjeftinije iz Lukavice (Kondor cini mi se)
julisiz es grant

#28 Re: Validnost pasoša

Post by julisiz es grant »

promjenjivoblacno wrote:
ForzaZeljo wrote:Znaci ja trenutno s ovim mojim ne mogu nigdje maknuti? Bas nigdje? Srbija, 'rvatska? Ništa a?
U Srbiju mozes, ali direktno, jer te vrlo vjerovatno ne bi pustili preko Hrvatske. Prije mjesec je brat isao tako u Srbiju, pa su ga pustili samo zbog poziva koji im je pokazao za dogadjaj gdje se uputio, a pasos mu je isticao za nepunih mjesec dana. Receno mu je da se vrati drugim putem, kako mu ne bi pravili probleme.
Pa i nema potrebe da ide preko Hrvatske, a bogami ni Crne Gore.
ForzaZeljo

#29 Re: Validnost pasoša

Post by ForzaZeljo »

SHTEVELEC wrote:Is'o autom, moras direktno (ne mozes preci recimo iz Cg u Srb sa licnom), ako ces busom mislim da je najjeftinije iz Lukavice (Kondor cini mi se)
Ma eto, marka gore dole to i nije toliko bitno. Kazem opet ja sam preko Gea tursa isao, oko 25 evra je bilo tada, jos su me ljudi ispostovali maksimalno, imao sam privelegiju da odredim termin i mjesto gdje ce me pokupiti, sto je za svaku pohvalu. Ne znam da li je sada to moguce, poslao sam mejl pa cu vidjeti.

A za crnu goru? Kakve su mi opcije? Nisam tamo bio jos nikada, ima li neko da vrsi prijevoz do tamo i da li mogu samo s licnom i s ovim pasosem pred istek? Rado bih otisao tamo
Edin H.

#30 Re: Validnost pasoša

Post by Edin H. »

ForzaZeljo wrote:dalje moze..
Hvala na pomoci svima i pocrkali u mukama dabogda, tako sam bio blizu amsterdamu :D
:lol: :lol: :lol:

Stipu ba Amsterdam, ja nigdje vise klosara nisam na jednom mjestu vidio :zzzz:
ForzaZeljo

#31 Re: Validnost pasoša

Post by ForzaZeljo »

Edin H. wrote:
ForzaZeljo wrote:dalje moze..
Hvala na pomoci svima i pocrkali u mukama dabogda, tako sam bio blizu amsterdamu :D
:lol: :lol: :lol:

Stipu ba Amsterdam, ja nigdje vise klosara nisam na jednom mjestu vidio :zzzz:
Ne znam nisam bio nikad :D

A crna gora? Niko nista ne zna? a?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#32 Re: Validnost pasoša

Post by hrasno38 »

ForzaZeljo wrote:Pozdrav.

Nadam se da će se naći neko ko je upoznat s ovim, pa me uputiti na pravi put i posavjetovati.
Dakle imam stari pasoš, doduše nije stari, on je i dalje validan, biometrijski je (ima onaj znak na koricama). Izdat je 2010, a vazi do 27.05.2014.

Sad me zanima da li ja mogu bez problema sa njim otići na par dana do Amsterdama bez ikakvih problema? Našao sam ponudu u centrolinesu, 190km. Dakle kupim kartu, spremim pasoš, nešto stvari i to je to? Da li mi još išta treba i da li ću imati možda nekih problema?

Hvala vam
Sa tim pasosem ne mozes u EU. U Srbiju i CG mozes sa licnom kartom
ForzaZeljo

#33 Re: Validnost pasoša

Post by ForzaZeljo »

hrasno38 wrote:

Nadam se da će se naći neko ko je upoznat s ovim, pa me uputiti na pravi put i posavjetovati.
Dakle imam stari pasoš, doduše nije stari, on je i dalje validan, biometrijski je (ima onaj znak na koricama). Izdat je 2010, a vazi do 27.05.2014.

Sad me zanima da li ja mogu bez problema sa njim otići na par dana do Amsterdama bez ikakvih problema? Našao sam ponudu u centrolinesu, 190km. Dakle kupim kartu, spremim pasoš, nešto stvari i to je to? Da li mi još išta treba i da li ću imati možda nekih problema?

Hvala vam
aham, a da li bi mi mogao pomoci u pronalasku nekog prijevoza? slomih se evo trazeci al nista
hrasno38

#34 Re: Validnost pasoša

Post by hrasno38 »

ForzaZeljo wrote:
hrasno38 wrote:

Hvala vam
aham, a da li bi mi mogao pomoci u pronalasku nekog prijevoza? slomih se evo trazeci al nista
za Srbiju i CG imas autobuse iz Lukavice a imas i ljude po oglasima trazi koji u privatnom aranzamanu vrse prevoze do BG-a i u CG obale.
Edin H.

#35 Re: Validnost pasoša

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
ForzaZeljo wrote:
hrasno38 wrote:
za Srbiju i CG imas autobuse iz Lukavice a imas i ljude po oglasima trazi koji u privatnom aranzamanu vrse prevoze do BG-a i u CG obale.
Ne bi ja cifru stavio da u Crnu Goru mozes na licnu, premda sigurno ima finti, kroz sumu, preko planina itd.
hrasno38

#36 Re: Validnost pasoša

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:Ne bi ja cifru stavio da u Crnu Goru mozes na licnu, premda sigurno ima finti, kroz sumu, preko planina itd.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... cnu-kartu-

koliko ja znam do sada je moglo bez ikakvih problema u Srbiju i CG jer oni niti su u EU niti su u Sengenu bar jos uvijek.
Edin H.

#37 Re: Validnost pasoša

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
Edin H. wrote:Ne bi ja cifru stavio da u Crnu Goru mozes na licnu, premda sigurno ima finti, kroz sumu, preko planina itd.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... cnu-kartu-

koliko ja znam do sada je moglo bez ikakvih problema u Srbiju i CG jer oni niti su u EU niti su u Sengenu bar jos uvijek.
Evo mu ideje, sudeci po postavljenom clanku moze se na licnu u Albaniju :P
Post Reply